Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Keramzyt+ suchy jastrych

Recommended Posts

Co mi powiecie o takim rozwiązaniu podłogi na gruncie (patrząc od wewnątrz budynku ... w głąb.)

Terakota (albo coś tam)

Suchy jastrych

Folia

Papa

Ubity keramzyt 20 cm

ew. Folia/papa

Grunt

Tylko nie pytajcie dlaczego tak... :oops:

Ubity keramzyt to mrzonka. Na wet po ubiciu zachwuje sie nieco podobnie do takich pileczek plastikowych, ktorymi wypelnione sa niektore pomieszczenia w dzieciecych wesolych miesteczkach . Poprostu staniesz na na nim w jednym miejscu, a on sie zapadnie i wybrzuszy w drugim. Ta warstwa keramzytu powinna byc zwiazana z wierzchu warstwa wylewki cementowej.

Poza tym to chyba ok.

Pozdrawiam

Jankes.

Ubity keramzyt to mrzonka. Na wet po ubiciu zachwuje sie nieco podobnie do takich pileczek plastikowych, ktorymi wypelnione sa niektore pomieszczenia w dzieciecych wesolych miesteczkach . Poprostu staniesz na na nim w jednym miejscu, a on sie zapadnie i wybrzuszy w drugim. Ta warstwa keramzytu powinna byc zwiazana z wierzchu warstwa wylewki cementowej.

Poza tym to chyba ok.

Pozdrawiam

Jankes.

No właśnie o to chodzi, zeby na malej przestrzeni (kilka m2) uniknąć robienia pełnych wylewek. Szpryca cementowa na ten keramzyt jeszcze przejdzie, ale pytanie, czy taka kombinacja jest wystarczająco stabilna.

keremzyt mozna ustabilizowac cementem - to pomaga zazwyczaj znaczaco. :wink:

Przy samym keramzycie plytki odpadaja, mozna prubowac z plywajaca podloga. :wink:

ja mam cos takiego zrobione:

-keramzyt stabilizowany cementem

-styropian FS20

-2x plyta OSB na mijanke

keremzyt mozna ustabilizowac cementem - to pomaga zazwyczaj znaczaco. :wink:

Przy samym keramzycie plytki odpadaja, mozna prubowac z plywajaca podloga. :wink:

ja mam cos takiego zrobione:

-keramzyt stabilizowany cementem

-styropian FS20

-2x plyta OSB na mijanke

a co masz na tej płycie ?