małykombinator 06.09.2005 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Co mi powiecie o takim rozwiązaniu podłogi na gruncie (patrząc od wewnątrz budynku ... w głąb.) Terakota (albo coś tam) Suchy jastrych Folia Papa Ubity keramzyt 20 cm ew. Folia/papa Grunt Tylko nie pytajcie dlaczego tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 06.09.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ubity keramzyt to mrzonka. Na wet po ubiciu zachwuje sie nieco podobnie do takich pileczek plastikowych, ktorymi wypelnione sa niektore pomieszczenia w dzieciecych wesolych miesteczkach . Poprostu staniesz na na nim w jednym miejscu, a on sie zapadnie i wybrzuszy w drugim. Ta warstwa keramzytu powinna byc zwiazana z wierzchu warstwa wylewki cementowej. Poza tym to chyba ok. PozdrawiamJankes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małykombinator 06.09.2005 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ubity keramzyt to mrzonka. Na wet po ubiciu zachwuje sie nieco podobnie do takich pileczek plastikowych, ktorymi wypelnione sa niektore pomieszczenia w dzieciecych wesolych miesteczkach . Poprostu staniesz na na nim w jednym miejscu, a on sie zapadnie i wybrzuszy w drugim. Ta warstwa keramzytu powinna byc zwiazana z wierzchu warstwa wylewki cementowej. Poza tym to chyba ok. Pozdrawiam Jankes. No właśnie o to chodzi, zeby na malej przestrzeni (kilka m2) uniknąć robienia pełnych wylewek. Szpryca cementowa na ten keramzyt jeszcze przejdzie, ale pytanie, czy taka kombinacja jest wystarczająco stabilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.09.2005 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 keremzyt mozna ustabilizowac cementem - to pomaga zazwyczaj znaczaco. Przy samym keramzycie plytki odpadaja, mozna prubowac z plywajaca podloga. ja mam cos takiego zrobione: -keramzyt stabilizowany cementem -styropian FS20 -2x plyta OSB na mijanke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małykombinator 06.09.2005 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 keremzyt mozna ustabilizowac cementem - to pomaga zazwyczaj znaczaco. Przy samym keramzycie plytki odpadaja, mozna prubowac z plywajaca podloga. ja mam cos takiego zrobione: -keramzyt stabilizowany cementem -styropian FS20 -2x plyta OSB na mijanke a co masz na tej płycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 06.09.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 pianka i panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts