wcich 06.09.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Cieśla zrobił mi dach w ten sposób że odstępy między krokwiami są 83 cm. Wydaje się mi że jest to błąd. Jak teraz dobrze ocieplić dach żeby nie odcinać dużo wełny (ograniczyć ilość odpadów). Standardowe wymiary wełny są 80 i 100 cm. Jeżeli więc kupię 100 będę musiał dużo odcinać, natomiast 80 będzie za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 07.09.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Toż przecież te scinki da sie chyba upchać miedzy krokwiami. Wełna ma to do siebie ze mozna ja prawie w 100% wykorzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 07.09.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 1 - przecinasz pas wełny po przekątnej2 - przesuwasz "trójkąty" wzdłuż przekątnej do uzyskania wymaganej szerokości3 - odcinasz końcówki trójkątów nie wiem czy jasno piszę...można pobawiś się s kartką papieru.... l\l..\l....\---------------ll......\.................ll........\...............ll..........\.............ll............\...........ll..............\.........ll................\.......ll..................\.....ll----------------\...l.......................\.l.........................l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 07.09.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 no, udało się nawet naszkicować,powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 07.09.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Cieśla zrobił mi dach w ten sposób że odstępy między krokwiami są 83 cm. Wydaje się mi że jest to błąd. Jak teraz dobrze ocieplić dach żeby nie odcinać dużo wełny (ograniczyć ilość odpadów). Standardowe wymiary wełny są 80 i 100 cm. Jeżeli więc kupię 100 będę musiał dużo odcinać, natomiast 80 będzie za wąska. Po prostu ocieplasz wełną w poprzek a nie wzdłuż. Ocieplanie wzdłuż to ostatni krzyk mody dla standaryzujących dachy - przecież czasem krokwie nawet nie są równoległe a co dopiero mówić o odległościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.09.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 polecam wrześniowego muratora, jest tam CD z filmem jak ocieplamy przy uzyciu wełny URSA dla mnie rewelacja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.09.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 wlasnie jestem swiezo po ocieplaniu. Pomimo, ze odleglosci miedzy krokwiami byly rozstrzelone miedzy 50 a 150cm (moze wlasnie dlatego:lol: ) nie zostalo nawet pol paczki skrawkow welny Mialem welne 15cm w rolce i docinalem na szerokosc, a w nastepnych przestrzeniach ukladalem po prostu po dwa ciensze pasy (raz nawet trzy!!!!). Teraz druga warstwa do zrobienia (5cm - ale w plytach) - tylko to chol.....rusztowanie pod GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wcich 08.09.2005 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Dziękuję za podpowiedzi. Mam jeszcze jedną wątpliwość (oczywiście w tym temacie ) - słyszałem że jeżeli między krokwiami wełnę składa się np. z dwóch kawałków to na miejsce połączenia należy nakleić jakąś specjalną taśmę. Czy ktoś z Was robił coś takiego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 08.09.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 takie tasmy widziałem tylko w miejscach "specjalnego przeznaczenia" - gdzie beda panowaly wysokie temperatury np. w komorze dekompresyjnej kominkaZ drugiej strony tam sa stosowane specjane welny pokryte aluminium - i wtedy jest do czego przykleicPrzy ociepleniu dachu jest to raczej zbyteczne - nie mowiac o kosztach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts