Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna balkonowe z pcv - help!

Recommended Posts

Witam Szanownych Forumowiczów

U mnie na budowie nadszedł czas zakupu i montażu okien. Zdecydowałem się na zakup u dobrego (taka opinia) regionalnego producenta. Okna przyjechały, montażyści zrobili swoje no i oczywiście popełnili powszechnie znane wady montażowe hehe (ręce opadają). No nic to. Wszystkie okna są ok oprócz balkonowych. Na początku podobały mi się, ale po paru dniach zauważyłem problemy:

1. haczą przy otwieraniu (dobra, sam poprawiłem)

2. drugiego dnia wypadły z górnego mocowania (pies go ganiał znowu poprawiłem)

3. f..k, skrzydło nie jest prostokątne! Łata w ręce i co? Na wysokości 2,2 m łata odstaje ok. 1cm. Sprawdzam pozostałe - podobnie. Kurde... powinny być prostokątne a nie są, ech.

4. Ramiak skrzydeł drzwi balkonowych nie przylega do uszczelki ościeżnicy (rano jak jest zimno luz 2mm) Jak się okno nagrzeje jest lepiej, ale co będzie zimą?

5. Poza tym inne drobne niedoróbki, które mogę ścierpieć.

No i teraz pytanie do Was. Czy te okna są dobre?Czy ten typ tak ma i można na to przymknąć oko? Jakoś nie bardzo mi się to podoba. Proszę o wypowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam

Trzeba reklamować. Ja kupiłem okna w OKNOPLAŚCIE z Krakowa, montowała autoryzowana ekipa i co? Jedno źle zmierzone i w zw. z tym nie pasuje dokładnie do otworu (a to trójkąt, więc dość widać), drzwi balkonowe za długie i haczyły o łuk nadproża (trzeba było podkuć), teraz zauważyłem krzywą ramę drzwi balkonowych. Na razie wykłóciłem się o zwrot 50% ceny tego trójkątnego, resztę zareklamuję w najbliższym czasie. Nie chce mi się ich wyjmować, bo są już obrobione. Trzeba tylko wykazać wytrwałość i reklamować na piśmie.