kriss73 08.09.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Witam Szanownych ForumowiczówU mnie na budowie nadszedł czas zakupu i montażu okien. Zdecydowałem się na zakup u dobrego (taka opinia) regionalnego producenta. Okna przyjechały, montażyści zrobili swoje no i oczywiście popełnili powszechnie znane wady montażowe hehe (ręce opadają). No nic to. Wszystkie okna są ok oprócz balkonowych. Na początku podobały mi się, ale po paru dniach zauważyłem problemy:1. haczą przy otwieraniu (dobra, sam poprawiłem)2. drugiego dnia wypadły z górnego mocowania (pies go ganiał znowu poprawiłem)3. f..k, skrzydło nie jest prostokątne! Łata w ręce i co? Na wysokości 2,2 m łata odstaje ok. 1cm. Sprawdzam pozostałe - podobnie. Kurde... powinny być prostokątne a nie są, ech.4. Ramiak skrzydeł drzwi balkonowych nie przylega do uszczelki ościeżnicy (rano jak jest zimno luz 2mm) Jak się okno nagrzeje jest lepiej, ale co będzie zimą?5. Poza tym inne drobne niedoróbki, które mogę ścierpieć.No i teraz pytanie do Was. Czy te okna są dobre?Czy ten typ tak ma i można na to przymknąć oko? Jakoś nie bardzo mi się to podoba. Proszę o wypowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 08.09.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Rozumiem, że montowali przedstawiciele Firmy u której kupowałeś okna. Spisz więc to co tutaj opisałeś dodaj fotki i do Firmy z reklamacjami. No ale w czasie montowania nie sprawdzałeś? Mądry Polak po szkodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriss73 08.09.2005 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 reklamacja już poszła. nie znam się na oknach i dlatego was pytam czy te okna takie mają być. Musze przecież jakoś bronić swoich racji bo przecież mogą powiedzieć że ten typ tak ma i co wtedy? Kiedy montowali nie zauważyłem tego, no cóż... moja wina bo kupiłem sobie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.09.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 te okna sa spier.... i jesli jeszcze nie zaplaciles - nie plac spieprz... montaz jak mowisz ale i cos z jakoscia samych okien nie tegesreklamuj i dochodz swego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriss73 08.09.2005 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 nie miała baba (tfu facet) kłopotu, kupił sobie okna hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacentyWielki 08.09.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Trzeba reklamować. Ja kupiłem okna w OKNOPLAŚCIE z Krakowa, montowała autoryzowana ekipa i co? Jedno źle zmierzone i w zw. z tym nie pasuje dokładnie do otworu (a to trójkąt, więc dość widać), drzwi balkonowe za długie i haczyły o łuk nadproża (trzeba było podkuć), teraz zauważyłem krzywą ramę drzwi balkonowych. Na razie wykłóciłem się o zwrot 50% ceny tego trójkątnego, resztę zareklamuję w najbliższym czasie. Nie chce mi się ich wyjmować, bo są już obrobione. Trzeba tylko wykazać wytrwałość i reklamować na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts