Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówka - szafa

anazet

Recommended Posts

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

użytkuje lodówkę side by side samsunga od czerwca.W pierwotnej wersji miała być jednodrzwiowa pod zabudowę ponieważ przewidziana była spiżarnia wydawało nam się,ze duża nie potrzebna.Na szczęście oświeciło mnie na czas i stwierdziłam,że latem to w spiżarni niestety,ale oprócz wody mineralnej i puszek to nic nie przechowam i "wcisnęłam" tam szafę. Sprawdziła się podczas ubiegłorocznego upału rewelacyjnie. Wszyscy chętnie korzystali z wody i kostek lodu, ktore są "przepuszczane" przez filtr wewnątrz lodówki - podobnie jak np. w dzbankach "Brita".Poza tym barek też jest fajna sprawą, bo można tam pod ręką trzymać soki,mleko itp. i korzystać z nich bez zbędnego otwierania lodówki. A to,że nie mieści się tam patelnia czy duży garnek to nie prawda. Chowam tam wielka patelnie i szybkowar np..Jest też półka na butelki-leżące.

W zamrażarce u mnie akurat miejsca wiele, bo nie kupuję dużych zapasów.Raczej mrozone owoce i pierogi od mamy :wink: Ale na święta przechowywałam produkty całej rodzinie - więc nie jest tak najgorzej.Nie ma się co oszukiwać,ze to jest zamrażarka na 3 prosiaki, ale kto teraz kupuje takie ilości. No i jeszcze komora "zero" na dłuższe przechowywanie.

Pytaliście o doświadczenia - ja polecam. A ceny jak widzę co chwilę niższe.

Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji.

• 4 months później...
  • 5 months później...

Halo SZEFLERA !

Moja lodówa jak najbardziej spisuje się fantastycznie.Filtr już do wymiany, bo światełko się świeci na czerwono.Muszę sprawdzić na allegro czy takowe posiadają.Jak mąż pytał w sklepie to cena wynosiła ponad 120zł :cry:

Trochę się "wzdrygnęłam", ale ponieważ mam filtry na rurach na razie "jadę" na czerwonym !!! Obym tylko mandatu nie zapłaciła :wink:

Kiedyś jak oblatywałam AGD to wydawało mi się,że side by side można już kupić za około 4tyś.Jeśli więc jest tylko alternatywa ustawienia jej w kuchni to nawet nie ma się co zastanawiać.

Pozdrawiam.

Mamy LG side by side model P227XTMA

http://images28.fotosik.pl/137/202071c37579f7dd.jpg

Wcześniej mieliśmy lodówkę do zabudowy...

Jestem mile zaskoczona jej funkcjonalnością i rozwiązaniami w środku...

Spokojnie mieszczą się duże garnki i patelnie. Posiada oddzielną komorę w części chłodziarki z niezależną temperaturą.Oczywiście no frost i tym podobne...

A dzieciaki dzisiaj porównywały lód z kostkarki z tym zza okna... :lol:

To od razu pytanku bo widzę w parametrach ze jest dosc cicha, a tworzenia lodu nie słychać ?

Co konkretnie oznacza Komora Miracle Zone, czy to to samo co komora zero - czyli można tam ustawić konkretną temperaturę?

Ja sobie upatrzyłem Samsunga z serii RS 21 FC (SW lub MS) w opisie jest info ze mają komorę zero ale trochę inaczej to nazywają "komora mrożąca 0oC"

na zdjęciu niewiele widać, ale może ktoś forumowiczów ma taką ?

To od razu pytanku bo widzę w parametrach ze jest dosc cicha, a tworzenia lodu nie słychać ?

Co konkretnie oznacza Komora Miracle Zone, czy to to samo co komora zero - czyli można tam ustawić konkretną temperaturę?

Ja sobie upatrzyłem Samsunga z serii RS 21 FC (SW lub MS) w opisie jest info ze mają komorę zero ale trochę inaczej to nazywają "komora mrożąca 0oC"

na zdjęciu niewiele widać, ale może ktoś forumowiczów ma taką ?

Tworzenia lodu niemal nie słychać w ogóle, dopiero, jak wpadają do szklanki...

Komora miracle zone ma 3 mozliwości ustawiania temp. -1, 0 i 3 stopnie...

Pozdrawiam

SEMIR

Właśnie poszłam do kuchni zobaczyć ile tak na prawdę taki "oścież"zjmuje miejsca- i nie chcę Cię martwić, ale wyszło mi 150cm :-?

a moj samsung też ma 90cm szerokości.Ja mam lodówkę we wnęce , a drzwi jakby na zewnątrz czyli muszą wystawać poza obręb wnęki.

Przepraszam,że tak mieszam, ale ja miałam trochę przejść z przeróbkami i żałuje,że nikt mnie wcześniej nie uświadomił.

Pozdrawiam.