Corwin 05.10.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Hmm może to głupie pytanie ale czym się różni lodówka od chłodziarko-zamrażarki? Whirpool ma przeciez "zamrażarkę" na dole. Jest tam przeciez minus iles... A moze macie inne propozycje w tej cenie (3000 PLN)? Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andziulka.k 22.02.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 A ja widziałam taką (ale zabijcie mnie nie pamiętam firmy) gdzie można zestawic chłodziarkę z zamrażarką i wygląda to jak ogromne side by side. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 22.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 użytkuje lodówkę side by side samsunga od czerwca.W pierwotnej wersji miała być jednodrzwiowa pod zabudowę ponieważ przewidziana była spiżarnia wydawało nam się,ze duża nie potrzebna.Na szczęście oświeciło mnie na czas i stwierdziłam,że latem to w spiżarni niestety,ale oprócz wody mineralnej i puszek to nic nie przechowam i "wcisnęłam" tam szafę. Sprawdziła się podczas ubiegłorocznego upału rewelacyjnie. Wszyscy chętnie korzystali z wody i kostek lodu, ktore są "przepuszczane" przez filtr wewnątrz lodówki - podobnie jak np. w dzbankach "Brita".Poza tym barek też jest fajna sprawą, bo można tam pod ręką trzymać soki,mleko itp. i korzystać z nich bez zbędnego otwierania lodówki. A to,że nie mieści się tam patelnia czy duży garnek to nie prawda. Chowam tam wielka patelnie i szybkowar np..Jest też półka na butelki-leżące. W zamrażarce u mnie akurat miejsca wiele, bo nie kupuję dużych zapasów.Raczej mrozone owoce i pierogi od mamy Ale na święta przechowywałam produkty całej rodzinie - więc nie jest tak najgorzej.Nie ma się co oszukiwać,ze to jest zamrażarka na 3 prosiaki, ale kto teraz kupuje takie ilości. No i jeszcze komora "zero" na dłuższe przechowywanie. Pytaliście o doświadczenia - ja polecam. A ceny jak widzę co chwilę niższe. Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleg 20.07.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 użytkuje lodówkę side by side samsunga od czerwca. Jaki to konkretnie model? I jak głośna jest praca samej lodówki sbs np. w porównaniu do poprzednio użytkowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 06.01.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Halo, Aszko, jak się ma Twoja lodówka? Minęło parę miesięcy. My na pewno wkrótce kupimy jakąś side-by-side, więc przeszukuję właśnie wątki w poszukiwaniu opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 06.01.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Moja szwagierka pracowała w Whirlpoolu i odradza cokolwiek z chłodnictwa tej firmy, bo ten dział u nich kuleje. Jest niedopracowany i dużo było reklamacji. Zapewne jak wszędzie, jedne modele były OK, a inne wadliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 06.01.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Halo SZEFLERA ! Moja lodówa jak najbardziej spisuje się fantastycznie.Filtr już do wymiany, bo światełko się świeci na czerwono.Muszę sprawdzić na allegro czy takowe posiadają.Jak mąż pytał w sklepie to cena wynosiła ponad 120zł Trochę się "wzdrygnęłam", ale ponieważ mam filtry na rurach na razie "jadę" na czerwonym !!! Obym tylko mandatu nie zapłaciła Kiedyś jak oblatywałam AGD to wydawało mi się,że side by side można już kupić za około 4tyś.Jeśli więc jest tylko alternatywa ustawienia jej w kuchni to nawet nie ma się co zastanawiać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 06.01.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedź, jest budująca A co do tego filtra do wymiany, to polecam lekturę tego wątku , a szczególnie posty efilo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 06.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Mamy LG side by side model P227XTMA http://images28.fotosik.pl/137/202071c37579f7dd.jpg Wcześniej mieliśmy lodówkę do zabudowy... Jestem mile zaskoczona jej funkcjonalnością i rozwiązaniami w środku... Spokojnie mieszczą się duże garnki i patelnie. Posiada oddzielną komorę w części chłodziarki z niezależną temperaturą.Oczywiście no frost i tym podobne... A dzieciaki dzisiaj porównywały lód z kostkarki z tym zza okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleg 06.01.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Mamy LG side by side model P227XTMA To od razu pytanku bo widzę w parametrach ze jest dosc cicha, a tworzenia lodu nie słychać ? Co konkretnie oznacza Komora Miracle Zone, czy to to samo co komora zero - czyli można tam ustawić konkretną temperaturę? Ja sobie upatrzyłem Samsunga z serii RS 21 FC (SW lub MS) w opisie jest info ze mają komorę zero ale trochę inaczej to nazywają "komora mrożąca 0oC" na zdjęciu niewiele widać, ale może ktoś forumowiczów ma taką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.01.2008 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Mamy LG side by side model P227XTMA To od razu pytanku bo widzę w parametrach ze jest dosc cicha, a tworzenia lodu nie słychać ? Co konkretnie oznacza Komora Miracle Zone, czy to to samo co komora zero - czyli można tam ustawić konkretną temperaturę? Ja sobie upatrzyłem Samsunga z serii RS 21 FC (SW lub MS) w opisie jest info ze mają komorę zero ale trochę inaczej to nazywają "komora mrożąca 0oC" na zdjęciu niewiele widać, ale może ktoś forumowiczów ma taką ? Tworzenia lodu niemal nie słychać w ogóle, dopiero, jak wpadają do szklanki... Komora miracle zone ma 3 mozliwości ustawiania temp. -1, 0 i 3 stopnie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pleg 07.01.2008 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Dzięki wielkie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 07.01.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Szukam i nie mogę namierzyc side by side do zabudowy, ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 11.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 jesteśmy też przed wyborem side by side nie do zabudowy , bo chcemy ją umieścic w spizarni jest juz tam doprowadzona woda. zastanawiamy się nad firmą LG szer 90 cm z barkiem tylko musi być nie głębsza niż 80 cm bo wyjdzie nam poza drzwi pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 11.01.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 SEMIRNie wiem jak szeroką masz tę spiżarkę, ale otwarcie takiej lodówki "na oścież" zajmuje trochę miejsca.Jeśli będzie za mało po bokach to nie wyciagniesz koszy, ani półek np. do mycia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 12.01.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 SEMIR Nie wiem jak szeroką masz tę spiżarkę, ale otwarcie takiej lodówki "na oścież" zajmuje trochę miejsca.Jeśli będzie za mało po bokach to nie wyciagniesz koszy, ani półek np. do mycia. Pozdrawiam. spiżarka szeroka na 120 cm a lodówka 90 więc powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 12.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Oxa Sa do zabudowy, musisz poszukac, tylko drozsze. Ogladalam chyba Samsunga, zwykly side by side kosztowal ponizej 4000 a do zabudowy 6000 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 12.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Toś mnie pocieszyła kobieto ale dzięki Jakoś nie mogę nigdzie namierzyc fot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 12.01.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Jak lodówka to AEG , to taki mercedes w chłodnictwie. Ale cena konkretna.Może ktoś użytkuje ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 12.01.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 SEMIR Właśnie poszłam do kuchni zobaczyć ile tak na prawdę taki "oścież"zjmuje miejsca- i nie chcę Cię martwić, ale wyszło mi 150cm a moj samsung też ma 90cm szerokości.Ja mam lodówkę we wnęce , a drzwi jakby na zewnątrz czyli muszą wystawać poza obręb wnęki. Przepraszam,że tak mieszam, ale ja miałam trochę przejść z przeróbkami i żałuje,że nikt mnie wcześniej nie uświadomił. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts