Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Za którym razem zdałeś(aś) egzamin na prawo jazdy ??

facio

Recommended Posts

Gość e-prezes
Po tylu opiniach znajomych i dużej loteryjnosci odpuściłem na wieki. Teraz muszę znaleść dobrze płatną pracę co by mieć na kierowcę ;)

po 3-4 latach od wpisu w końcu się podjąłem zdać, ale puki co dwie próby i pudło :(

• 7 years później...
  • Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Ja podobnie jak koleżanka wyżej, testy poszły bez problemu za pierwszym podejściem, ale niestety za pierwszym się nie udało zdać jazdy, za drugim już udało się zdać i mam prawko już 20 lat :)

Gratulacje..

Za pierwszym razem we Wrocławiu. Na Świdnickiej jadąc od KDM mam polecenie skręcić za operą w lewo, od rynku (też spod trójkąta) stoi furka. Stoi to stoi, nie rusza no to jadę. Wykonałem lewoskręt a egzaminator mówi: Pan wymusił pierwszeństwo. Ja pytam się: Na kim? I dlaczego? Egzaminator: Na tym pojeździe z prawej strony (No fakt, z przeciwka przy lewoskręcie jest z prawej strony). Ja: Gdyby był dzwon, to wina moja byłaby oczywista. Furka teoretycznie była w ruchu, lecz praktycznie stała. Może zgasł, to nie ruszy szybko. Ale jeśli tamten kierowca dostał zawału serca, to wystarczy czekać do przyjazdu pogotowia czy mam stac aż do przyjazdu karawanu na czarnych kogutach? Zapadła cisza. Wróciłem na ul. Św. Antoniego do siedziby firmy i usłyszałem: Ma pan egzamin zdany. Było to równe 40 lat temu.

• 1 month później...
  • 3 months później...
Za pierwszym, ale to przez przypadek bo zamyśliłem się w trakcie parkowania i przez to jak nigdy wyszło idealnie :p

Tiaa, zagapił sie na ładną kursantkę, na której oko zawiesił także egzaminator na tyle długo, że manewr był zakończony.

Zresztą zamyśleć to się można po .............. , lecz nie za kierownicą. Zamyślony kierowca to nieszczescie. Kierowca ma być myślący i przytomny czyli szybko reagujący na sytuację na drodze. Zamyśleć to się można za stołem, nad talerzem z rosołem.:rolleyes: