bbart 08.12.2002 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2002 nigdy więcej plastiku. Po 2. latach wszystko musiałem wymieniać.Kląłem na tego ,co mnie namówił.Tylko miedz.Chyba ,że masz olej, gaz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remwir 09.12.2002 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 A co takiego się porobiło?Podejrzewam, że chodzi o instalację wodną.Zasada jest jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 09.12.2002 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 Co zrobiłeś w plastiku? Ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 09.12.2002 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2002 A nie mówiłem - w którymś pościehttp://www.ifb.pl/~qba/ikonki/loki5.gif [ Ta wiadomość była edytowana przez: Tomaszos dnia 2002-12-09 11:04 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Tomaszos dnia 2002-12-09 11:04 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 10.12.2002 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2002 Kochani O co chodzi ztym plastikiem, że niby co mu dolega ? Rozpuszcza się, wyparowywuje co się z nim dzieje ? Czy możecie podać więcej szczegółów ? Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaj 11.12.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2002 No właśnie, co z tym plastikiem?Mam zamiar wykonać (własnoręcznie) z tego materiału inastalację wodną z przepływowym podgrzewaczem gazowym. Myślałem o systemach firm Hepworth lub Nibco. A co sądzicie o sytemach z rur PEX ze złączkami zakręcanymi np.firmy GAMA SAN z Koszalina?Proszę doradźcie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszos 12.12.2002 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2002 CHodziło mi o rury klejone (Wynalazak podobno USA) to zupełnie inny plastik tzw. twardy. Nadmieniam jest to ogromny bubel. Wszystkie inne rozwiązania np. zgrzewana lub Hepworth są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 13.12.2002 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2002 Dzięki za odpowiedź kamień spadł mi z serca. Wykonuję c.o. z PP-3 (polipropylen zgrzewany). Jak napisałeś o swoim nieszczęściu to oblał mnie zimny pot bo mam już kupiony materiał i zgrzewarkę. Zawsze wiedziałem że na "genialne wynalazki" z USA trzeba bardzo. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2002 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 Bez paniki - zauważcie, że autor pisze, chyba że masz gaz, olej. To rozumiem, że palił węglem lub innym trudnoregulowalnym paliwem, a to grozi przegrzaniem instalacji. Plastik ma zwykle max 95 stopni i przy zagotowaniu wody w instalacji z kotłem węglowym - plastik może powiedzieć "Dziękuję. Nie pracuję tu dłużej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 14.12.2002 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2002 LUDZIE !!! dajcie sobie spokój z plastykiem klejonym! Ja wiem że kleić każdy może ale Nipko to badziewie chyba że chcecie żebym potem to przerabiał Plastyk zgrzewany jest OK nawet ten niestabilizowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts