Ciechanka 10.03.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Czytałam Alchemika i Weronikę -ale Pielgrzyma jeszcze nie. Ponoć jest trochę inny niż reszta i dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 13.03.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 A ja miłośnikom pięknej polszczyzny polecam ostatnio wydaną w Klubie Świat Książki kontynuację "Tego lata w Zawrociu" pt. "Góra śpiących węży" Hanny Kowalewskiej. Naprawdę przyjemna lektura. Popatrzcie może najpierw, czy to w waszym stylu. Ja lubię. http://www.swiatksiazki.pl/cgi-bin/KlubSwiatKsiazki.storefront/3e70603a0a0f275a273fd44b60490623/Product/View/3932 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 17.03.2003 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 a "Filary Ziemi" Folletta czytałyście? Ja się nie mogłam oderwać i dosłownie połknęłam tę książkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 21.03.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Mnie najbardziej cieszy, że moja córeczka połkęła bakcyla i tez została małym molem ksiązkowym (ma 7 lat). "Dzieci z Bullerbyn" "zaczytała" już na pamięć, Mary Poppins w 4 tomach też, "Karolcia", "Proszę słonia"... Trudno ją oderwać i naprawdę niepomiernie mnie to cieszy, bo wielu moich znajomych narzeka że ich dzieci nie chcą otworzyć książki, tylko ...ehrmmm...ciągle w internecie siedzą... Myślę że przykład idzie z góry - kto sam czyta ten zachęca dziecko do czytania. Ja polecam ostatnio przeczytane "Kroniki portowe" - inny świat, który po przeczytaniu książki wydaje się nagle bardzo bliski (obejrzałam później także film, ale to juz nie to). No i tematy domowo-budowlane w tej książce mogą niejednego zaskoczyć. A wielbicielom fantastyki (do których należę "jedną nogą") - trylogię o żebrakach Nancy Kress. Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga35 25.03.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Nie wiem, czy tylko ja mam takie trudności, ale nie mogę jakoś przebrnąć przez tego "Pielgrzyma". Przez kilka dni ambitnie brałam ją do ręki, przeczytałam kilka stron i koniec. Dzisiaj już nawet jej nie zabrałam ze soba, żeby poczytać w drodze do pracy. Niech leży i czeka na lepszy moment. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 10.04.2003 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2003 Właśnie czytam 'Jeżynowe wino' Joanne Harris (tej od Czekolady). Czy ktoś z Was czytał? Jak Wam się podoba? Wg mnie początek jest mało wciągający. Nawet zaczęłam się zastanawiać czy nie przestać czytać ale potem tak jakoś mnie wciągnęło i już prawie kończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Witam po dość długiej nieobecności. Przykro stwierdzić, ale ostatnio mam czas tylko na gazety, a na półce stoją m.in. opowiadania Edgara Alana Poe, Zapiski na pudełku od zapałek (bodajże trzecia część, kupiona za pięć złotych na wyprzedaży) i kilka innych ciekawych rzeczy.A Maluszek pytała o Musierowicz. Jestem facetem, a mimo to bardzo ją lubię, mam jej wszystkie książki. Niektóre zmuszony bylem kupić już dwa razy, bo pożyczyłem i nie wróciły...PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 06.05.2003 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Jak tam po majowym weekendzie? Udziało się Wam znależć czas na czytanie? Ja miałam wyjątkowo udany wyjazd,i mimo wielu atrakcyjnych zajęć udało mi się przeczytać Pelgrzyma Coehlo. Muszę przyznać, że książka (poza samą końcówką) mnie zaintrygowała.Pozdrawiam czytaczy.Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 08.05.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 ZŁY-ukochana ksiązka o ukochanym mieście, i inne Tyrmanda,wszystko Wiecha,ST. KING- wszystko dosłownie, Tom Clancy-wszystko, Trylogia Sienkiewicza czytam 2razy w roku, trylogia Tolkiena tak samo, Paragraf 22, Mistrz i Małgorzata, roger zelazny- wszystko, a wogóle to czytam wszystko co mi wpadnie w ręce, no prawie, haha mam bibliotekę 300m od domu, na Wilanowie, ale i tak to co mi się podoba muszę mieć na własność bo lubięczytać ksiązki po kilka razy, fascynacja Łysiakiem mi minęła choć kilka opowiadań to mistrzostwo świata no i na koniec Sto lat samotności- książka kosmiczna, którą czytałem ponad 10 razy ,a wciąż znajdujęnowe smaczki,pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 12.05.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 Hejka TommyT - oj i u mnie Łysiak był ale już nie jest faworytem teraz zachwycają mnie książki Guy Breton - francuski historyk i pisarz. Genialnie opisuje historię Francji widzianą przez pryzmat poczynań łózkowych królów i królowych Francji i innych dworów Europy. W nawiasie mówiąc jak można było manipulować i rządzić krajem z garsoniery to heej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.05.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 A ja wczoraj przeczytalam cos lzejszego, tzn. Halo Wikta mlodej pisarki Pisarzewskiej (swoja droga chyba niezle nazwisko jak na pisarza ). To byla akurat swietna lektura na wczorajszy pochmurny i ponury dzien - zabawna, niezyt zawila, pisana z wdziekiem - calkiem zasluzenie wygrala konkurs na powiesc Swiata Ksiazki. [ Ta wiadomość była edytowana przez: mbz dnia 2003-05-12 16:28 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.05.2003 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Polecam 'Dzkikość serca' - autor: Barry Gifford. Na jej podstawie David Lynch nakręcił swój film. Są jeszcze dwie części: 'Wakacje Sailora' i 'Pocałunek Consuelo' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 19.05.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 emems-z historii Francji polecam powieść Królowie przeklęci-M. Druon, wciąga niesamowicie, 6 tomów a czyta się jednym tchemTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 23.05.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2003 Cześć, ja też jestem, a raczej byłam "czytaczem" wszystkiego co wpadło mi w łapy. Teraz praca, praca, praca, potem dzieci i zostaje szybkie czytanie gazet. Ale po odrobinie refleksji, że zapomniałam o książkach, znów od pkoło roku czasu zaczęłam czytać.Bez szczególnych wyborów, dosłownie co mam w biblioteczce własnej i co pożyczę od znajomych, na chodzenie po bibliotekach nie mam już czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 23.05.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2003 Jak TommyT polecam "Królów przeklętych" nie tylko dla miłośników historii Francji, jak ktoś ma ochotę na plagiat (świetny) Przeminęło z wiatrem,z akcją w XX wieku, to polecam "Niebieski rower" w trzech tomach autorstwa Regine Deforges. Polecam też powieści gotyckie np. "Mnicha" M. Lewisa. I setki , setki innych książek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TommyT 26.05.2003 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 "niebieski rower" czytałem, niezłe, ostatnio podebrałem żonie "samotność w sieci" myślałem,że nie będzie mi się podobać, połknąłem w dwa dni, gorąco polecam, ale chyba jednak paniom, a teraz przyszedł czas na "złego" w tym roku pierwszy raz ,a w ogóle chyba już ...nasty, czy też lubicie wielokrotnie czytać ulubione książki i oglądać filmy wiele razy ??pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 26.05.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Hej, TommyT, ja wrecz uwielbiam ogladac niektore filmy i czytac niektore ksiazki po kilka razy, ale sa to naprawde niektore, bo sa tez takie, ktorych sie nie da nawet dwa razy.A ostatnio przeczytalam "Wezwanie" Grishama. Swietna, polecam goraco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.06.2003 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 TommyT, jesne, że lubię książkowe powtórki. Z racji pojawienia się filmu po raz nie wiem który ,,połknąłem" całą trylogię Tolkiena, a Hobbita oczywiście na wstępie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 05.06.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 A mi żona wcisneła ostatnio do ręki przedwojenną książkę "Małżeństwo doskonałe" Van de Valda Nawet fajnie się to czyta. Jest to coś pośredniego między Mastertonem a Wisłocką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.06.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Jesli chcielibyscie ( a wlasciwie chcialybyscie - bo to bardziej babska ksiazka ) dowiedziec sie, co by bylo, gdybyscie mogli cofnac czas i przezyc swoje zycie jeszcze raz, a takze czy warto, to przeczytajcie koniecznie "Zycie raz jeszcze" wydana przez Swiat Ksiazki. Jest naprawde swietna, polknelam ja w sobotnia nocke ( 4 godz.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts