Zochna 03.11.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 nie dotrwalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.11.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Nie wiem, czy ktoś juz polecał " Tatę" W. Whartona. Świetna opowieść o przyjaźni ojca z synem, o starości, przemijaniu i lękach z tym związanych, o odnajdowaniu radości w świecie marzeń, gd rozum zawodzi. Ciekawa jestem, czy też tak ja po przeczytaniu książki spędzaliście długie minuty na przyglądaniu się wodzie w umywalce czy w wannie - w którą to też stronę kręci się ona, wpadając w czeluście odpływu Polecam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 03.11.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 I jeszcze jedną polecę - G. Orwell "Vivat aspidistra" - książka, na której trudno się zawieść - brutalna prawda o mechanizmach rządzących światem. Polubią ją szczególnie Ci, którym w życiu nic się nie udaje jak i Ci, którzy nieustannie narzekają na brak pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.11.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Nie wiem, czy ktoś juz polecał " Tatę" W. Whartona. Świetna opowieść o przyjaźni ojca z synem, o starości, przemijaniu i lękach z tym związanych, o odnajdowaniu radości w świecie marzeń, gd rozum zawodzi. Ciekawa jestem, czy też tak ja po przeczytaniu książki spędzaliście długie minuty na przyglądaniu się wodzie w umywalce czy w wannie - w którą to też stronę kręci się ona, wpadając w czeluście odpływu Polecam gorąco. Kiedyś strasznie się zaczytywałam we wszystkich jego książkach: "Tato", "W księżycową jasną noc" i "Spóźnieni kochankowie" to moje ulubione. Aha jeszcze "Niezawinione śmierci". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.11.2008 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Nie wiem, czy ktoś juz polecał " Tatę" W. Whartona. Świetna opowieść o przyjaźni ojca z synem, o starości, przemijaniu i lękach z tym związanych, o odnajdowaniu radości w świecie marzeń, gd rozum zawodzi. Ciekawa jestem, czy też tak ja po przeczytaniu książki spędzaliście długie minuty na przyglądaniu się wodzie w umywalce czy w wannie - w którą to też stronę kręci się ona, wpadając w czeluście odpływu Polecam gorąco. Kiedyś strasznie się zaczytywałam we wszystkich jego książkach: "Tato", "W księżycową jasną noc" i "Spóźnieni kochankowie" to moje ulubione. Aha jeszcze "Niezawinione śmierci". Jego wcześniejsze książki tzn. Tato, Ptasiek, W księżycową jasną noc były super. Reszta zupełnie mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 19.11.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Jesli ktos lubi kryminalo-thrillery to polecam Kathy Reichs. Jest ona antropologiem pracujacym przy rozwiazywaniu zagadek kryminalnych, pisze powiesci i jest producentka serialu luzno opartego na jej zyciu i zyciu jej ksiazkowej bohaterki Temperance Brennan- "Kosci". Poniewaz uwielbiam ten serial, ( a juz zwlaszcza przystojnego agenta FBI ) skusilam sie ostatnio, zeby przeczytac jakas jej powiesc, no i bylo mile zaskoczenie - ok. 650 stron wrecz polknelam Tytul to "Deja Dead", i jest to jej pierwsza powiesc. A teraz czekam na nastepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.11.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Jestem w trakcie "Zwodniczego punktu" Dana Browna. Trzeba przyznać facetowi, że potrafi budować napięcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.12.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 dzisiaj kupiłam 3 czesc trylogii mazurskiej MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM .... znaczy... Mikołaj mi kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 05.12.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Ostatnio przeczytane: "Na imię mam jestem" Maślanki. Chłopak wychowywał się w domu dziecka niedalego mojej rodzinnej miejscowości i podobnie jak w "Bidulu" czerpie przede wszystkim ze swoich autobiograficznych przeżyć.Trochę nieporadny język, prosty,ale też bezpretensjonalny. Moim zdaniem warte przeczytania. "Widmokrąg" Wojciecha Kuczoka. Rewelacyjne opowiadania, uwielbiam jego sposób pisania, mogę wgryzać się w ten kawał soczystej literatury bez końca (jego powieść "gnój" też połknęłam w jeden wieczór, ale widmokrąg to mam wrażenie zupełnie inna kategoria ) "Madame" Libery. Pomimo zachwytów krytyków lit. mam mieszane uczucia, z jednej strony niezła fabuła, ale jak dla mnie zbyt wiele nieciekawych wątków pobocznych, bardzo rozwlekły i flegmatyczny sposób pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.12.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dzisiaj kupiłam 3 czesc trylogii mazurskiej MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM .... znaczy... Mikołaj mi kupił Moja mama dostała na imieniny w zeszłą sobotę to: http://www.empik.com/rozlewisko-powroty-nad-rozlewiskiem-dom-nad-rozlewiskiem-ksiazka,prod5200185,p Czyli mówisz, że warto pożyczyć? Jakie to klimaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dzisiaj kupiłam 3 czesc trylogii mazurskiej MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM .... znaczy... Mikołaj mi kupił Moja mama dostała na imieniny w zeszłą sobotę to: http://www.empik.com/rozlewisko-powroty-nad-rozlewiskiem-dom-nad-rozlewiskiem-ksiazka,prod5200185,p Czyli mówisz, że warto pożyczyć? Jakie to klimaty? ja bardzo lubie takie sielskie powieści ....opisane jest w niej życie kobiety po 40-tce ,ktora z wielkiej koropracji przenosi sie na Mazury i zostaje wiejską babą ksiązka wprowadza spokój i rozleniwienie ...czuje sie w niej zapach maciejki a smakuje jak herbatka z malinami pita na werandzie na wakacjach oglądałaś serial Siedlisko z Anną Dymną ? to sa własnie takie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 08.12.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ojjj...tak sielsko i miło, a ten wyjeżdża z tym: Archipelag Gułag i Oddział chorych na raka Przeczytałem drugi raz i nadal nie mogę ochłonąć... Wstrząsające... człowiek się cieszy, że mieszka tu i teraz... Poza tym pióro i styl Sołżenicyna są niezrównane ale nie polecam tego teraz, to takie smutne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.12.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Oddział chorych na raka też czytałam (w czasie urlopu w Grecji ). Taką właśnie literaturę uwielbiam - wstrząsa, porusza, zaciekawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.12.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Jesli ktos lubi kryminalo-thrillery to polecam Kathy Reichs. Jest ona antropologiem pracujacym przy rozwiazywaniu zagadek kryminalnych, pisze powiesci i jest producentka serialu luzno opartego na jej zyciu i zyciu jej ksiazkowej bohaterki Temperance Brennan- "Kosci". Poniewaz uwielbiam ten serial, ( a juz zwlaszcza przystojnego agenta FBI ) skusilam sie ostatnio, zeby przeczytac jakas jej powiesc, no i bylo mile zaskoczenie - ok. 650 stron wrecz polknelam Tytul to "Deja Dead", i jest to jej pierwsza powiesc. A teraz czekam na nastepne Mikolaj sie postaral i mam trzy nastepne powiesci K. Reichs, super! A ostatnio przeczytalam i polecam na swiateczna goraczke "Swieta, swieta" Annie Sanders - bardzo ciepla i z humorem opowiesc o przygotowaniach do swiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 09.12.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 A czytał tutaj już ktoś "Zmierzch" Stephanie Meyer ??? Jeśli nie to POLECAM Trudno się oderwać tym bardziej że to czterotomowa saga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.12.2008 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Bianca - ja czytałam U nas jeszcze 4 tomu nie wydali Można go tylko w angielszczyźnie przeczytać. Osatnio została wydana 3 część "Domu nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej czyli "Miłość nad rozlewiskiem" - właśnie czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 09.12.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Bianca - ja czytałam U nas jeszcze 4 tomu nie wydali Można go tylko w angielszczyźnie przeczytać. Osatnio została wydana 3 część "Domu nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej czyli "Miłość nad rozlewiskiem" - właśnie czytam Wiem że tylko po angielsku, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.12.2008 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Bianca - ja czytałam U nas jeszcze 4 tomu nie wydali Można go tylko w angielszczyźnie przeczytać. Osatnio została wydana 3 część "Domu nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej czyli "Miłość nad rozlewiskiem" - właśnie czytam Wiem że tylko po angielsku, niestety od jakiegoś czasu w sieci krąży nieoficjalne tłumaczenie tej części - ciekawi mnie kiedy będzie u nas wydana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 27.12.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Na Święta zakupiłam sobie "Szklane księgi porywaczy snów", bo objętość jest w sam raz jak na tych kilka dni wolnego. A poza tym zaciekawiła mnie opisówka. Na razie idę przez pierwszy rozdział.... http://selkar.pl/images/wbd/471996i.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 dzisiaj kupiłam 3 czesc trylogii mazurskiej MIŁOŚĆ NAD ROZLEWISKIEM .... znaczy... Mikołaj mi kupił Moja mama dostała na imieniny w zeszłą sobotę to: http://www.empik.com/rozlewisko-powroty-nad-rozlewiskiem-dom-nad-rozlewiskiem-ksiazka,prod5200185,p Czyli mówisz, że warto pożyczyć? Jakie to klimaty? ja bardzo lubie takie sielskie powieści ....opisane jest w niej życie kobiety po 40-tce ,ktora z wielkiej koropracji przenosi sie na Mazury i zostaje wiejską babą ksiązka wprowadza spokój i rozleniwienie ...czuje sie w niej zapach maciejki a smakuje jak herbatka z malinami pita na werandzie na wakacjach oglądałaś serial Siedlisko z Anną Dymną ? to sa własnie takie klimaty delektuję sie tą Miościa nad rozlewiskiem .....koncze prawie .....i żal mi ,że juz sie kończy .....buuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts