mbz 01.01.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 A tak w ogole to duzo ksiazek do przeczytania w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.01.2010 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Skonczylam pierwszy tom Millenium czyli Mezczyzni, ktorzy nienawidza kobiet ". Poczatek jest swietny, koncowka troche slabsza i nieprzekonywujaca zwlaszcza fakt nie wezwania policji ......ale mimo pewnych slabosci, podobala mi sie....zwlaszcza ocena elit biznesu ha ha ha ha i do czego sa zdolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.01.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 A tak w ogole to duzo ksiazek do przeczytania w Nowym Roku! I jeszcze duuuuzo czasu na ich czytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.01.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 polecam też "Weronika postanawia umrzeć" Paulo Coelho /obojętnie w jakiej wersji / Oglądałam ostatnio film na podstawie tej książki. Nudy totalne. Ja jakoś nigdy się nie przekonałam do Coelho i chyba już się nie przekonam... i to tylko na podstawie filmu? nastka, jesteś moim GURU jeśli chodzi o książki - nie rób mi tego naprawdę "Weronikę" pochłonęłam w 2 dni, a jestem naprawdę wybredna a wczoraj skończyłam "Sophie", autor Guy Burt, i jestem pod wielkim wrażeniem... Się zawstydziłam Mi po prostu nie odpowiada jego styl. Czytałam kiedyś początek jego książki i jakoś utknęłam. Ale dobra - obiecuję przy najbliższej okazji przeczytać Weronikę Teraz czytam Silmarilion Tolkiena - alternatywna wersja mitologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.01.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 W Nowy rok wkroczyłam z postanowieniem - obietnicą. Tzn. mam około raz na miesiąc wysyłać do mojej siostry do Hiszpanii polską książkę, bo ona narzeka, że jej brakuje . Ciekawe co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.01.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Wyjdzie, wyjdzie... Ja tak wysylam do Francji....Nie raz w miesiiacu, ale gdy sobie cos ciekawego kupuje, to od razu drugi egzemplarz za granice. Kupuje i wysylam od razu za posrednictwem Merlina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 06.01.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 http://merlin.pl/Mezczyzni-ktorzy-nienawidza-kobiet_Stieg-Larsson,images_big,1,978-83-7554-059-8.jpg Książka na dobrym poziomie , ale żeby takie duuuże halo , no nie wiem , nie wiem . Można z czystym sumieniem polecić , no ale super-rewelka to to nie jest . http://merlin.pl/Chlopaki-Anansiego_Neil-Gaiman,images_big,30,83-7480-020-8.jpg Ten to ma.....pisane . Pełen relaksik przy czytaniu . http://runa.pl/okladki/zadra_tom_i.jpg Wszyscy się zachwycają no ale ja mam mieszane uczucia . Wątek Maurica i jego świętej naiwności , co tu dużo gadać , wqrwia mnie , no ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.01.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Przeczytałam ostatnio:Niewierną -Alyan Hirsi Ali. Autorka- somalijska muzułmanka opisuje swoje tradycyjne islamskie wychowanie, włącznie z okrutnym zabiegiem obrzezania, absolutnym poddaniem i posłuszeństwem, a potem przymusowym zamążpójściem. Opowiada o kolejnych przeprowadzkach- ucieczkach od toczącej się w jej ojczyźnie wojny domowej. Wreszcie trapiona zwątpieniem w istnienie Boga ucieka do Europy i dostaje azyl w Holandii. Tam rozpoczyna walkę o prawa kobiet muzułmańskich, dostaje się nawet do parlamentu. Gorąco polecam- ciągle jeszcze jestem pod wrażeniem tej książki.Jako zachętę polecam komentarz- trochę długi, ale oddający sens tej książki:http://chihiro.blox.pl/2009/10/Infidel-Niewierna-Ayaan-Hirsi-Ali-a-problemy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 06.01.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A mi Gaiman i Chłopaki Ananasiego niezbyt podeszło. Ot takie czytadło, ale ani w tym błysku wielkiego, ani pomysł nie specjalnie oryginalny... ale ze mnie żaden tam znawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.01.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dlatego też napisałem że tak dla relaksu to łyknołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.01.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 http://static.polter.pl/sub/Zadra-Tom-2-Krzystof-Piskorski-bc19816.jpg Według mnie lepsze od tomu I . Akcja nabrała prawdziwych rumienców , nawet Maurice przestał mnie wnerwiać . Szkoda tylko że autor (tak chwalony za realia epoki) przedstwia cały tzw aparap bezpieczeństwa wewnętrznego Republiki jako bande idiotów - no prawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 08.01.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Halo, halo - a jakie ksiazki znalezliscie pod choinka??? Ja - "Watpliwosci Salaiego" Rity Monaldi i Francesco Sortiego oraz "Monopol na zbawienie" Szymona Holowni. "Podarunek" Danielle Steel od mamusi najgorsze, że będę musiała przeczytać, aby podzielic sie z darczyńcą zawiłościami fabuły eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 08.01.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 a ja pod choinką znalazłam trzy tomy "Achai" Ziemiańskiego - uczucia mam mieszane, ale czytało się fajnie Pozdrawiam,Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 08.01.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 "Podarunek" Danielle Steel od mamusi najgorsze, że będę musiała przeczytać, aby podzielic sie z darczyńcą zawiłościami fabuły eh kuleczka - jak miło Cię widzieć jest szansa , że Cię wciągnie - znalazłam bardzo zachęcającą recenzję " Choć nie przepadam za czytaniem książek ( ) "Podarunek" bardzo mi się spodobał. Przeczytałam tę opowieść w zaskakującym tempie (), nie mogąc się od niej oderwać. Jest to bardzo ekscytująca książka z niezwykłym i pouczającym zakończeniem. Uważam, że ta powiastka niesie ze sobą głębokie przesłanie. Uczy, jak ważną rolę w życiu każdego człowieka odgrywa miłość.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.01.2010 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 ' No i nadszedl czas i to najwyzszy na Terry Prachett'a i Carpe Jurgulum ....nie, no, co jest - Carpe Jugulum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.01.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 "Podarunek" Danielle Steel od mamusi najgorsze, że będę musiała przeczytać, aby podzielic sie z darczyńcą zawiłościami fabuły eh kuleczka - jak miło Cię widzieć jest szansa , że Cię wciągnie - znalazłam bardzo zachęcającą recenzję " Choć nie przepadam za czytaniem książek ( ) "Podarunek" bardzo mi się spodobał. Przeczytałam tę opowieść w zaskakującym tempie (), nie mogąc się od niej oderwać. Jest to bardzo ekscytująca książka z niezwykłym i pouczającym zakończeniem. Uważam, że ta powiastka niesie ze sobą głębokie przesłanie. Uczy, jak ważną rolę w życiu każdego człowieka odgrywa miłość.." Zochna ja Cię zabiję niczego nie ułatwiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.01.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 No to przeczytalam "Ludzi na walizkach" Holowni - warto przeczytac, aby zobaczyc, w jak bardzo rozny sposob mozna obcowac ze smiercia, uimieraniem... kuleczko - te zawilosci fabuly w Twoim prezencie to pewnie zbyt zawile nie sa. Moze mozna poimprowizowac w sprawozdawczosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.01.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 - Terry Prachett i Carpe Jugulum bardzo sympatyczne - o skakaniu do gardel Dobre na podroz bo ciekawie i lekko napisane , gra slow i i lekka zabawa jezykowa wiedzmy , gnomy , wampiry - sa tylko przykrywka ludzkich charakterow . Cryptopher czy Kryptofer - czy moze byc lepsze imie dla wampira ? Niektorzy lubia tlumaczenia na polski , niektorzy nie - bo podobno w tlumaczeniu zart slowny Prachett-a bywa p r z e r y s o w a n y lub tez niedoinwestowany Jak male biblioteki w Polsce ktore chca odstrzelic , pozwolcie , ze przypomne http://www.eduinfo.pl/art.php?action=more&id=3128&idg=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 11.01.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 znowu agitacja - w tym wątku też kupiłam przewodnik po Islandii. Opowiem - jak przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 11.01.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 - Agitacja na calego - agitujemy zeby czytac ksiazki I zamiast zamykac , doinwestowac bibloteki w malych miejscowosciach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts