Gość tabita85 11.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam:) jestem nowicjuszka na tym forum , ale tak jak wy kocham książki, własnie jestem w trakcie czytania sagi zmierzchu, wczoraj odladalam film i pomimo ze na poczatku myslama ze to bajki dla dziecie to niesamowiata ta ksiazka, co myslicie na jej temat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.01.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 co myslicie na jej temat??? Łatwa lekka i przyjemna. Literatura wysokich lotów to to nie jest, ale miło się czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tabita85 12.01.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 zagdzam sie:) z reguly czytam ksiazki nory roberst albo daniel stell, uwielbiam tez ksiazki na faktach jak biala masajka, kwiat pustyni, czy napisana przez Khaled Hossein i- ''A Thousand Splendid Suns''. ksiazki historyczne a jak nei ma co czytac to i romansidlo typu harlequin jest dobre;) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 15.01.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 mogę OT? dzięki. Chociaż własciwie tez o ksiązkach. Poszukuję za wszelką cenę dwóch dramatów Wyspiańskiego: "Klątwa" i "Sędziowie". To cholernie ciężkie do dostania pozycje ale jeżeli ktoś wie jak je zdobyć, Pambuk mi świadkiem - ozłocę. Czytał ktoś by the way? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.01.2010 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Poszukuję za wszelką cenę dwóch dramatów Wyspiańskiego: "Klątwa" i "Sędziowie" jak jeszcze nie sprzedał, to >> http://pl.gojaba.com/book/4122420/DZIEŁA-S-Wyspiański są oba dramaty, a reszta dzieł w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 16.01.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Dziękuję. Kliknałem. Napisałem też do sprzedającego. Teraz muszę tylko pojechać do Petersburga po "Ispowied' ". Książki te są dla mnie ważne bo człowiek, który ma je ode mnie dostać zasłużył sobie na nie całym życiem a ja o tym życiu opowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 30.01.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 http://www.empik.com/b/l/ba/54/ba54f9709ce996015151d8c8cd5a8d50.jpg No rzeczywiście jest to ciut, odrobinkę , słabsze od "Hyperiona" . Zresztą kwestia gustu . Trochę inny styl pisania . Ale w sumie pierwszorzędne sf. http://img1.gildia.pl/_n_/literatura/tworcy/dan_simmons/endymion/okladka-640.jpg Kontynuacja powieści „Hyperion” i „Upadek Hyperiona”. Akcja toczy się niecałe 300 lat po . Napisane w stylu"opowiem wam moją historię/lub jak to naprawdę było". Akcja jest dynamiczna i wciągająca . http://img1.gildia.pl/_n_/literatura/tworcy/dan_simmons/triumf-endymiona/okladka-640.jpg No niestety tu już zdarzały się miejscami wnerwiające dłużyzny . A już najbardziej wnerwiało mnie to że autor nabrał dziwnego zwyczaju przeskakiwania ni z gruchy ni z pietruchy raz w przód raz wstecz . Nie wiem po co skoro 90% powieści to relacja z tego co już zaszło wcześniej opowiadana przez narratora . Mimo wszystko dobrnałem do dobrego końca . Teraz to se na luz wrzuce , te trzy tomiszcza mnie wykończyły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.02.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Szczegolnie dla kobiet, ale moze dla mezczyzn tez, polecam ksiazke Ann-Marie MacDonald (tej od "Zapachu cedru") - "Co widziały wrony". TU link do mojej recenzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 22.02.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 ostatnio znowu wzięło mnie na Chmielewską - "Wszystko czerwone" i "Całe zdanie nieboszczyka" a przedtem też "Lesio"no jak zwykle płakałam ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.02.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A ja w końcu dojrzałem do przeczytania "Znachora / Prof.Wilczura" i nie żałuję.... film był piękny, ale książka jeszcze bardziej... Czasami głupio mi było bo wzruszyłem się parę razy czytając te ksiązkę w tramwaju... patrzyłem czy ludzie nie patrzą... polecam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziarek2 25.02.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Lubię literaturę faktu, autobiografie , z resztą nie mam ściśle określonych ram, czytam kilka książek naraz, gdyż nie mogę oprzeć się ciekawości Ostatnio przeczytałam "Żonę Mormona", "12 oddechów na minutę", "Kuźnię na rozdrożu", Kiedyś byłam księżną" i II częśc "Ponieważ byłam księżną", teraz zaczynam "Pamiętnik nimfomanki" i czaję się na książki Cejrowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 26.02.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 moją ulubioną tematyką też jest średniowiecze, wczoraj skończyłam "Władcę Barcelony" Chufo Llorens, przygody głównego bohatera Martiego na tle wydarzeń historycznych, kiedy Barceloną rządzili hrabiowie. Bardzo ciekawa, czyta się z zapartym them, jednak muszę przyznać, że bardziej podobała mi się "Katedra w Barcelonie" utrzymana w podobnym klimacie.Potwierdzam, "Katedra w Barcelonie" jest świetna, szybko sie czyta, wciąga niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 26.02.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 "Uratuj mnie" Rachel Reiland, opowieść o zmaganiach z zaburzeniem osobowości typu "borderline". Niesamowite studium wieloletniej psychoterapii. "Psychopaci są wśród nas" Robert D. Hare. Całkiem niezłe. I nie pytajcie czemu mnie na tę tematykę najszło Przeczytałam też poraz wtóry "gringo wśród dzikich plemion" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.02.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 A ja polecam Stefana Chwina"Samobojstwo jako doswiadczenie wyobrazni" Bardzo ciekawa proba odpowiedzi - poprzez pryzmat literackich bohaterów - na pytanie, na które - wydawac by sie moglo - odpowiedzi nie ma - na pytanie dlaczego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 01.03.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Skończyłam właśnie Davida Moody "Amok" - bardzo szybka i wciągająca lektura, coś w stylu "Miasta ślepców", ale lżejsze...Wcześniej "Skutki uboczne" by Woody Allen - trochę się rozczarowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 01.03.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 o boże, chyba miałam pomroczność jasną, że zrobiłam takiego orta JaMajaD napisał: moją ulubioną tematyką też jest średniowiecze, wczoraj skończyłam "Władcę Barcelony" Chufo Llorens, przygody głównego bohatera Martiego na tle wydarzeń historycznych, kiedy Barceloną rządzili hrabiowie. Bardzo ciekawa, czyta się z zapartym them, jednak muszę przyznać, że bardziej podobała mi się "Katedra w Barcelonie" utrzymana w podobnym klimacie. wczoraj skończyłam "Krokodyl z kraju Karoliny" Chmielewskiej - brzuch mnie bolał ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Czy ktoś już czytał ?http://i45.tinypic.com/2r569ax.jpg Tyle szumu wokół tej książki, że chyba trzeba przeczytać, aby mieć zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.03.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Czy ktoś już czytał ? http://i45.tinypic.com/2r569ax.jpg Tyle szumu wokół tej książki, że chyba trzeba przeczytać, aby mieć zdanie.Dlatego, ze jest tyle szumu wokół książki, trzeba nie czytać Przeczekać szum i dopiero czytać. Wtedy, z dystansu zdanie będzie bardziej obiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.03.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dlatego, ze jest tyle szumu wokół książki, trzeba nie czytać Przeczekać szum i dopiero czytać. Wtedy, z dystansu zdanie będzie bardziej obiektywne. Swieta racja - lezy wiec na polce i czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dlatego, ze jest tyle szumu wokół książki, trzeba nie czytać Przeczekać szum i dopiero czytać. Wtedy, z dystansu zdanie będzie bardziej obiektywne. Swieta racja - lezy wiec na polce i czeka Nie, no dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja to już w takim wieku, że szum nie wpływa na zdanie. Wolę chyba odwrotnie. Najpierw przeczytać, a potem słuchać opinii. Nie mam jeszcze na półce, więc opinii będę unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts