Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - Łóżko: wybór, modele, zdjęcia, inspiracje, opinie

Sonja

Szerokość łóżka dla dwojga.  

214 użytkowników zagłosowało

1. 1. Szerokość łóżka dla dwojga.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Taleja, niestety ja szukam czegoś co było by równe z ramą łózka, bo tak jak pisałam od "głowy" łóżka zaczyna się szczyt, więc nic ponad ramą łóżka nie mogę powiesić.

Dandi3 to łózko jest z oparciem a nie z szafką z tyłu (chyba, że ja się mało precyzyjnie wypowiedziałam w poście)

Taleja, niestety ja szukam czegoś co było by równe z ramą łózka, bo tak jak pisałam od "głowy" łóżka zaczyna się szczyt, więc nic ponad ramą łóżka nie mogę powiesić.

Ale ta szafka jest wysokości ramy łóżka. Zresztą o ile mnie wzrok nie myli to zdjecie, które wkleiłaś to jest własnie Ikea ;)

Jeśli natomiast potrzebujesz czegoś do wysokości powiedzmy materaca na stelażu to obawiam się, że tylko na zamowienie.

IKEA - system Malm taki właśnie jest (składa się z różnych elementów, które możesz sobie dowolnie dobierać). Za zagłówkiem znajduje sie półka pod która jeszcze można wsunąc regał z półkami na kółkach.

W zasadzie jak widze po katalogach, pełno takich łózek jest.

O właśnie- ja będę szukać takiego łożka. Szukam czegoś takiego jak wklejone wyżej Lord Nap ( może ktoś wie ile kosztuje?) ale żeby nie było jasne, żeby obicie było łatwe do czyszczenia i tak jak w tym łóżku Lord właśnie nie było przestrzeni pod łóżkiem. No i aby cena nie powalała...

W Almi Decor są też dosyć fajne łóżka tapicerowane.

nie wiem czy zagłowek nie będzie dla Ciebie za wysoki, ale warte uwagi :

http://www.hilding.pl/

Fajne- ja je wezmę pod uwagę- podobają mi się takie właśnie wysokie zagłówki. Tu podoba mi się bardziej zagłówek select, bo ten drugi jakis taki "płaski" jest. Tylko, że chyba osobna cena za łóżko a osobna za zagłówek...

• 7 months później...
Escape ładne łóżeczko :D mozesz powiedzieć z jakiej firmy i ile za nie zapłąciłaś???

Firma to MK foam(producent materacy) ale łóżko produkowane i składane w niemczech :D zapłaciłam po rabacie cos koło 1300 zł za łożko...niepamietam dokładnie bo kupowałam je w jednym sklepie internetowym razem z materacem i stelazami i rabat był od całości a całość kosztowała nas 3000 zł po upustach przesyłka gratis była ....Łożko jest bardzo masywne i stabilne

A co sądzicie o łożkach z IKEA?

Są tanie (ok. 500 zł), ale nie wiem jak jest z ich jakością...

Mam malma

http://www.ikea.com/PIAimages/76597_PE196885_S4.jpg

z szafeczkami po bokach. Użytkowane od 5 miesięcy. Faktycznie drogie nie było, do ramy dokupujesz stelaż i jakieś "coś" na dno + oczywiście materac - ale nie kupowaliśmy go w ikei.

Sprawuje się ok, nie zgrzyta, nie rozłazi się, nic się nie dzieje. Zobaczymy jak będzie za 2 lata :) Myślę, że komfort spania zależy przede wszystkim od dobrego materaca, który w zasadzie kosztował sporo więcej niż rama.

A łóżko kupione w ikei z prostego powodu - okazało się, że do kolorów ścian, które sobie wymyśliłam pasują w zasadzie tylko czarne meble, a do tego koniecznie chciałam toaletkę i właściwie tylko w ikei znalazłam taki zestaw :)

• 4 weeks później...