Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SYPIALNIA - Łóżko: wybór, modele, zdjęcia, inspiracje, opinie

Sonja

Szerokość łóżka dla dwojga.  

214 użytkowników zagłosowało

1. 1. Szerokość łóżka dla dwojga.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 471
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

A ja zamiast pojemnika chciałabym wsuwac pod łóżko koszyki albo ozdobne pudełka. Nie mam miejsca na stoliczki nocne po obydwu stronach i te pojemniczki mogłyby byc podręczne na gazetki i inne rzeczy. Moje obecne łóżko ma tak niskie zawieszenie, że jest to niemożliwe. Czy kojarzycie może model- raczej prosty w jasnym kolorze, który nie ma niskiego "zawieszenia"?

Witam,

A ja zamiast pojemnika chciałabym wsuwac pod łóżko koszyki albo ozdobne pudełka. Nie mam miejsca na stoliczki nocne po obydwu stronach i te pojemniczki mogłyby byc podręczne na gazetki i inne rzeczy. Moje obecne łóżko ma tak niskie zawieszenie, że jest to niemożliwe. Czy kojarzycie może model- raczej prosty w jasnym kolorze, który nie ma niskiego "zawieszenia"?

znajdz obojętnie jakie łozko , które odpowiada Tobie kolorem formą , i wymień w nich nóżki na odpowiadająca Tobie wysokość

• 5 months później...
Potwierdzam, że mocuje się materace na taśmie rzep i to całkiem nieżle działa. Dodatkowo znana mi firma produkuje łóżka z pojemnikiem otwieranym z boku lub od tradycyjnie, od strony nóg. Wszystkie detale mają drewniane, zazdroszczę kuzynce i noszę się z zamiarem kupna takiego łóżka jesienią. Ta firma to mebl-art.pl.

PDodatkowo znana mi firma produkuje łóżka z pojemnikiem otwieranym z boku lub od tradycyjnie, od strony nóg. Wszystkie detale mają drewniane, zazdroszczę kuzynce i noszę się z zamiarem kupna takiego łóżka jesienią. Ta firma to mebl-art.pl.

bardzo dziekuje za podopowiedz, bo wlasine czegos takiego szukalam! lozka z pojemnikiem to niebywala wygoda,

[Edytowano tekst reklamowy - Elfir]

• 1 month później...
materac bądzie Wam przesuwał się i spadał, chyba że materac jakoś jest "przytwierdzony" do spodu. Nie widziałam tego łóżka w realu.

Miałam przyjemność oglądać i testować takie łóżko. Materac się prawie nie zsuwa, gdyż zastosowane są przylepce rzep. Łóżko otwierało się od stóp, ale można w tej firmie ( mebl-art.pl) zamówić i boczne otwieranie. Podobno nie tylko u nich. Generalnie: drewniane łóżko z pojemnikiem to mój najbliższy zakup.

Znalazłam wymarzone drewniane łóżko z ogromnym pojemnikiem otwieranym do góry, coś na wzór umieszczonego wcześniej przeze mnie zdjęcia. Model klasyczny, a do pojemnika mogłyby spokojnie wejsc 4 dorosłe osoby. Kosztowało sporo ale warto było. Łóżko firmy Karliczek z Dobrodzienia Możliwy wybór modelu.

hhmmm.... O materacach piszecie... Że jak pojemnik to materac się szybciej zużywa.... Trochę dziwne bo przecież są łóżka w których materac leży na ramie a pojemniki są pod ramą. Więc co ma piernik do wiatraka ?

[/url]

Też tego nie rozumiem, no chyba że istnieją łóżka o jakiejś fantastycznej konstrukcji. Ja używałam łóżka z Ikei i dokupiłam do niego osobno pojemniki na pościel też w Ikei - sprawdzało się bardzo dobrze, koleżanka miała pojemniki dorobione przez stolarza i miała o tyle fajniej, że pojemniki wyciągały się na szynach a nie szurały po podłodze

• 3 weeks później...
ja tez sie szykuje na takie lozko, mi sie marzy z kremowej ecoskory i zaglowek i boki

jest mateo z brw jeszcze

ale takie sobie

tez sie zastanawiam nad tapicerem

Widziałam te z brw, ale reszta mebli z tej serii mi się nie podoba...zwłaszcza szafy,do nieczego...

A tak właśnie,to jak dobrać resztę mebli do takiego łóżka ?Szafę,komodę czy stoliczki poboczne? Ja myślę trochę o szafie na wymiar,ale to już byłby chyba zupełny misz-masz ;)Też chcę kremowe:)

Wiesz, jeszcze do niedawna,myślałam żeby normalnie kupić jakichś zestaw sypialniany i koniec,ale... jak zobaczyłam te łóża to strasznie mi się spodobały!Bardzo chciałabym ,żeby sypialnia była w jasnych ,ciepłych barwach,klasyczna z nutka nowoczesności w postaci właśnie takiego łóżka! Kolorystyka łóżka coś w ten deseń: http://meble-varsovia.pl/lozko-wenus-r.html :) Dlatego jestem taka skołowana,bo zburzyło to wszystko,to co wcześniej zaplanowałam ;/

hmm.. dla mnie te łózka sa własnie klasyczne a nie nowoczesne :)

Może to cię zainspiruje?

http://blockedbydesign.blox.pl/resource/olson_bedroom.jpg

jako szafki nocnej możesz użyć małej komódki sosnowej zabejcowanej na biało, albo z przetarciami. Wymienisz tylko uchwyt na jakiś ozdobny, zwiesisz na nim chwosta i będzie oryginalnie.

Jysk ma tanią ofertę

też myślałam o mateo z brw, ale łózko jest dla nas za wąskie,i w końcu zrobilismy sami całe łóżko, łącznie z tapicerowanym zagłówkiem; materiały (płyty osb, deski, tkanina obicowa, guziki, klej, wkręty i gąbki) wyszły 600 zł; nie znamy sie na tapicerowaniu, ale to naprawdę nie jest trudne.

http://i2.fmix.pl/fmi2527/d795d5f8001978354e9f262a/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi1937/be0d3aac0027a18f4e9f26dd/zdjecie.jpg