MWM 11.02.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Nigdy w zyciu nie wykorzystasz tych 150m3 wody. Duza czesc pojdzie w rozsaczanie. 5m3 to kilkunastominutowa solidna burza, nadmiar sie "marnuje". Gdybysmy zyli w klimacie gdzie codzinnie troszke padac miedzy 12-18, to OK. Ale czasem pada, siapi przez tydzien czyli pozbywasz sie nadmiaru wody a potem przez miesiac ani kropli, wiec zbiornik stoi pusty. Podobnie zima. Tej zimy baaardzo malo wody spadlo z nieba. To trzeba będzie większy zbiornik zakopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 04.07.2019 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Stoję przed instalacją zbiornika na deszczówkę. Zbiornik będzie podziemny, betonowy 10 m³. 1) Jak rozwiązać problem przepełnienia zbiornika? Czy lepiej zrobić na górze zbiornika otwór z zaworem zwrotnym, którym nadmiar przeleje się do gruntu? Czy może przed wlaniem do zbiornika zrobić jakiś zawór, który zamknie dopływ do zbiornika i skieruje na inny kanał.2) Planuję dać pompę w kotłowni, która wyciągnie ze zbiornika wszystko - razem ze śmieciami. Filtr dać w kotłowni, aby móc go łatwo czyścić. Czy dziurę odpływową ze zbiornika zrobić z boku zbiornika (tuż ponad dnem) czy w samym dnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wybraniecm 06.01.2020 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 Na początek to zmarnowałem 20 min czasu na wszystkie wypociny z 6 ostatnich stron i nikt nic ciekawego nowego nie wniósł.Ja to zrobiłem na popie ogrodowej gardena 4000/2 która załącza się automatycznie przy spadku ciśnienia ,później napopmuje ze 2mini się wyłącza .To dużo ułatwia .Został problem automatycznego przełączania się gdy zabraknie deszczówki.https://sklep.sollpolska.pl/system-comp.htmlTakie coś znalazłem ,ale chyba najrozsądniej będzie uzupełniać zbiornik wodą z instalacji przy pomocy zaworu takiego jak mamy w spłuczce do jakiegoś minimalnego poziomu.Tylko problem z montażem i ewentualną wymianą w czasie usterki.Jak macie coś fajnego sprawdzonego to podrzucicie bo te oryginalne systemy są drogie.U mnie woda ze ściekami 13zł za m3 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts