Abraham 21.09.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam...Zlozylem do urzedu wniosek o wz. na dwie dzialki sasiadujace ze soba. Jedna jest moja , druga zamierzam kupic aby miec szersza dzialke. Otrzymalem pismo od urzedu ze potrzebuja..- 2 egzemplarze kopii mapy zasadniczej z zasobow Skladnicy Map i Dokumentow Geodezyjnych- okreslenie planowanego sposobu zagospodarowania terenu oraz charakterystyki zabudowy i zagospodarowania terenu w tym przeznaczenie i gabaryty projektowanych obiektow budowlanych, przedstawiony w formie opisowej i graficznej (co to oznacza? przeciez oni maja mi wystosowac co ja moge podbudowac a nie co ja chce wybudowac)- umowy zawarte miedzy wlasciwa jednostka organizacyjne a inwestorem, stwierdzajace ze istniejace lub projektowane uzbrojenie terenu jest wystarczajace do zamierzenia budowlanego (dzialki przylegaja do drogi w ktorej jest linia gazowa, oraz prad . Slup jest na granicy dzialki)- pelnomocnictwo - oryginal lub poswiadczona kopia (jakie pelnomocnictwo????)PS. We wniosku okreslilem ze ma byc to dom jednorodzinny, parterowy o okreslonej powierzchni zabudowy oraz rozmiary domu. Po co tyle dokumentow? czy urzad moze wymagac tyle dokumentow? przeciez to wyglada jakby staral sie o pozwolenie na budowe a nie WZ>??Prosze o pomoc Z gory dziekuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 21.09.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 To standardowa procedura. Muszą wiedziec dokładnie co i gdzie chcesz budować (stąd te mapy zokreśleniem...) i czy masz dostep do mediów - stąd te umowy. Generalnie wystarczy wystapić do wodociągów i RE i Gazowego o warunki przyłączenia (moga wydac warunki wstepne). To, ze masz media w drodze wcale nie jest jednoznaczne z tym, ze bedziesz sie mógł do nich przyłączyć.Pełnomocnictwa żadnego nie musisz składac -ono jest potzrebne wówczas gdy ktoś w twoim imieniu wystepowałby z wnioskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Abraham 21.09.2005 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 A co z tym zagospodarowaniem terenu? Napisane jest ze ma byc w formie opisowej i graficznej. Ja mam to sam zrobic czy jakis geodeta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 21.09.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Sam to zrób. Ja rysowałem na wniosku o WZ gdzie mniej więcej będzie usytuowany dom na działce i jaki będzie jego rodzaj(dach, ilość kondygnacji). Narysowałem gdzie mam większe drzewa, gdzie jest brama wjazdowa, garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 21.09.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 dokładnie o to chodzimasz wrysowac na mapce dom (nawet schematycznie-prostokad tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 21.09.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 To nie jest dużo. Większość wymaganych informacji wpisujesz we wniosek, a dom lub co tam ma stać szkicujesz mniej więcej na mapce. Oni sami i tak narysują dokłądnie wszystkie linie jak co ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts