plamiak 18.02.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Jakim cudem mają być przerwy? Przecież są łączone na zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 19.02.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 no wiem że na zamek ale pod wpływem ciepła myślałem że się rozchodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 19.02.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dementuję te pogłoski..... inne też he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaulinaPawe 25.02.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 My kupiliśmy panele Classena, ktore mozna polozyc na ogrzewaniu podlogowym. Do tego tektura i już. Jestesmy w trakcie pierwszego sezonu grzewczego. Nic się z nimi nie dzieje niepokojącego ALE porownując temp pod stopami jak chodzę po terakocie, a panelami to jednak jest znacząca roznica. Wszystko było do przewidzenia jednak nie potrafię zdecydowac się na płytki w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.02.2011 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam. Czy ktoś ma założone panele w salonie a pod nimi ogrzewanie podłogowe?? Jak się spisuje takie rozwiązanie?? Proszę o wszelkie porady. Stoję przed dylematem kafle czy panel................ Tu dyskutowali na ten temat: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173370-Jakiej-firmy-panele-na-pod%C5%82og%C3%B3wk%C4%99 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?118862-Co-na-pod%C5%82og%C3%B3wk%C4%99 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?60294-jakie-drewno-na-pod%C5%82og%C3%B3wk%C4%99 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?140107-Izo-Floor-Thermo-na-pod%C5%82og%C3%B3wk%C4%99-pod-panele http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149346-Panele-na-pod%C5%82og%C3%B3wk%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 27.02.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Z panelami laminowanymi na podłogówce nie powinno się nic dziać .Ważne jest aby pod panele zastosować odpowiedni podkład który nie będzie zatrzymywał ciepła .Każdy z producentów paneli poleca odpowiednie podkłady ( wiadomo swoje ) - z doświadczenia wiem , że bardzo dobrym podkładem jest tektura , ewentualnie są podkłady polecane na podłogówkę np : Arbiton ma takie w swojej ofercie .Oczywiście wiadomo , że płytki są najlepszym rozwiązaniem na podłogówkę ale nie wszyscy lubią taki styl .Panele drewniane mogą rozchodzić się przy zastosowaniu na ogrzewaniu podł. ale to jest naturalne i nic na to się nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 01.03.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Pod panelami mam ten sam rozstaw rur i są zasilane taką samą temperaturą jak pod płytkami. W obliczeniach wychodziło że pod panelami powinienem dać rury 3 cm gęściej niż pod płytkami - tzn. co 30 cm.... Ostatecznie dałem co 25 oraz co 20 cm. czy możesz powiedzieć jaką temperaturę wody do podłogówki zasilanie/powrót brałeś w obliczeniach, że wszyło ci co 30 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 01.03.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Obliczenia robiłem na służbowym komputerze, został mi bodajże jeden screen tego programu.... tylko muszę poszukać. W każdym bądź razie pamiętam że przyjąłem dość wysoką temp. zasilania - jakoś nie moglem się przekonać do zasilania rzędu 30 st. Życie pokazało że jednak jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 03.05.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) A jak będzie spisywać sie folia grzewcza zalecana do paneli drewnianych, układana bez stosowania wylewek http://www.elektra.pl/index.php?level=5&dzial=2_2_1_7 . Ja widziałbym ją na swoim drewnianym stropie ale wtedy panel najlepiej z twardego drewna egzotycznego. Dom szkieletowy, bardzo dobrze ocieplony a na poddaszu jesli będą już meble to na nóżkach. Edytowane 3 Maja 2011 przez QBELEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 13.09.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam, jak jest w końcu z folią? Czy na wylewkę betonową pod podkład (obojętnie czy to pianka czy tektura), jest ogrzewanie podłogowe, wylewka wygrzewana, kłaść folię czy nie? z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 17.09.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Obowiązkowa jest folia paroizolacyjna przy ogrzewaniu podłogowym .( zawsze stosuje się folię poza montażem na podłożu drewnopochodnym ) .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 18.09.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Dzięki bardzo, pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 07.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Widzę Klodziki, że odgrzebałeś stary temat - ale to dobrze Podepnę się do pytania wcześniej zadanego. A mianowicie salon mam prawie cały w płytkach (ogrzewanie podłogowe), jednak 10m2 pod wypoczynek chcemy "ala drewniany" - Padło na panele (kasa kasa i jeszcze raz kasa :/). Pojawiły się jednak 2 problemy: 1. Różnica poziomów - płytka z klejem ma prawie 1,5cm więc muszę dać podkład w okolicach 7-8mm i pytanie jaki podkład?? - padło już prawie na Płyta podpodłogowa EKO BARLINEK bo ma 5,5mm więc lepszy rydz niż nic :/ 2. Połączenie z płytkami - nie chcieliśmy żadnej listwy i decyzja zapadła na wykończenie korkiem - ale problem, bo panale nie mogą się ruszać i teraz pytanie czy można je przykleić??? (ogrzewanie podłogowe) Ostatecznie damy tą listwe wrrrr Wiem, że lepszy by byl barlinek przyklejony, ale 135zł /m2 sama deska + montaż 30/m2 + montaż korka 5zl/m + klej 460zł 13kg!!! Więc za samą robociznę mam już panele z nie najniższej półki. Proszę napiszcie co mam robić, bo czas niestety biegnie na moja niekorzyść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.10.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 W przypadku ogrzewania podłogowe chyba powinno się kleić panele do podłogi. Przecież podłoga pływająca tworzy szczelinę powietrzną będącą izolatorem zamiast przewodnikiem. Tym samym osłabia przewodzenie ciepła z podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bama28 22.12.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Witam !! Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi doradzić jaki podkład stosować pod panele podłogowe, żeby jak najmniej ciepła blokowało. poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 22.12.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 też mam ten dylemat. Na razie mam dwa pomysły. Pierwszy, ekonomiczny, to podkład tekturowy. Drugi, to widziane w Leroy Merlin, podkłady piankowe, ale nie z dziurkami, a w formie kratownicy, z pustymi polami. jak się na coś zdecydujesz, to podziel się informacją.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 22.12.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 w casto mają arbiton niebieski z dziurkami i nazywa się że to na ogrzewanie podłogowe, jest to XPS grubości 1,6mm. Wadą dość spora cena 64 za ok.16m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 23.12.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Cena 64 zł/ rolkę to nie jest wysoka cena (3,88 zł/m2 ) - Izolacja termiczna na poziomie 0,06 m2 K/WInnym rozwiązaniem ( sporo droższym ) jest VISCOTECH 1200 - Izolacja termiczna na poziomie 0,005 m2 K/W - cena 17,85 zł/m2Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.12.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 ja zrobiłem (po forumowych konsultacjach) na tekturze falistej z LM, podłogówka działa, nie mam jej nic do zarzucenia, ale trzeba przyznać ze porównania nie mam, bo tektura po całości, ktoś na forum miał u siebie tekturę i podkład do podłogówki i różnicy nie zauważał... no może poza ceną zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 08.01.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 a powiedz mi jak z odglosami na tej tekturze?? Nie jest glosno jak cos upadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts