Heniek 23.09.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Witam. Od dwóch godzin czytam posty dotyczące tego tematu i jestem głupszy niż wcześniej Kotłownia ok 25m2, wys 3m, kocioł FEX PLUS 30kW, wywiew prawidłowy pod sufitem, nawiew (niestety) przez uchylone okno. Zimą trochę chłodzi. Mogę zrobić zetkę (200cm2) przez ścianę na zewnątrz. Ale wczoraj wymyśliłem coś innego (nie wiem czy nie głupio - dlatego liczę na Wasze fachowe uwagi). Rura przez ścianę, w dół niecały metr, w poziomie do stodoły ok 10m, tam czerpanie powietrza (zawsze trochę cieplejszego). Pewnie bez wentylatora to nie zadziała. Czy można zastosować mniejszy kanał (np. 100). Czy to ma sens. Dodam, że rów już jest - nie muszę kopać specjalnie. Do środy mam czas na decyzję (o ile nie jest z rodzaju inteligentnych inaczej ). Proszę Was o opinie i rady. Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 23.09.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 pomysł niczego sobie, tylko odległość trochę daleka. Kocioł pociągnie powietrze z tej rury, ktora będzie krótsza, czyli z wentylacji. Zetka wcale nie wychładza jakoś specjalnie nam kotlowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 pomysł bardzo dobry ułóż rure nie w poziome a z lekkim wzniesieniem jej od stodoły w kierunku kotła ... wylot zakończ z tyłu kotła pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts