Rom 23.09.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 W najbliższym czasie będe zdejmował humus pod fundament. Jaki według Was dać zapas poza obrys budynku???? Czy metr z każdej strony poza obrys wystarczy???? Czy też dać więcej??? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.09.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 u mnie wyszło ok 2m poza obrys domu. Sam wyznaczyłem, potem zgarneliśmy humus na pryzmy zostawiając odstęp od granicy ściągnięcia ok 4m by swobodnie przejechał samochód. Geodeta przyszedł na równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 23.09.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Zależy ile tego humusu, ale jak 20-30 cm, to 1-1,5 m moim zdaniem wystarczy. Głównie chodzi o to, żeby nie osypywał się do wykopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.09.2005 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Czyli generalnie nie ma to większego znaczenia?? Ile zrobie tyle będzie?? Czy wielkość tego wykopu jest jeszcze czymś podyktowana?? Czy na coś jescze zwrócić uwagę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 23.09.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 My zostawiliśmy po metrze, wystarczyło w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiolek 23.09.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 ja miałem od ~0.8 m do 2.5 jak bedziesz głęboko kopał (piwnica) i jeszcze robił np. drenaż i masz sypki grunt to te 0.8 m może być mało . Pomyśl też gdzie zepchniesz humus,żeby nie przeszkadzał w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.09.2005 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Dom jest bez piwnicy, nie będzie żadnego drenażu więc myślę, że jak nadkopię po metrze z każdej strony to będzie oki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts