rafslusarczyk 25.09.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 a nie myślisz że on też nie chce pracować za darmo Chyba nie chodzi o to, żeby pracował za darmo. Ale zapłacenie 40% ceny przed robotą, to moim zdaniem przesada. JASNE ZE ZADNEJ KASY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOANNA_AA 25.09.2005 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Musze to sprawdzić dokładnia bo powiedział miże może mi cały dom wyremontować i na wszystkim się zna.Płot dobrze zrobił ale z resztą to się zastanowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 25.09.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 a nie myślisz że on też nie chce pracować za darmo u mnie: 1 towar na budowie - płatność 2 przy oddaniu każdego etapu 3 na koniec po rozliczeniu całości Czyli jednak nic "przed". sonika jak najbardziej w moim przypadku materiały są bardzo drogie więc klient MUSI zapłacić za materiał (przecież są to kwoty żedu 10000-30000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 25.09.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 tak,dokładnie ten sam. Jak by mi powiedział, że uzależnia cenę robocizny od ceny materiału, to byłaby nasza ostatnia rozmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 25.09.2005 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 W tym momencie pragnę przypomnieć, że jest spora różnica między zadakiem a zaliczką. Zadatek w przeciwieństwie do zaliczki NIE podlega zwrotowi , jeżeli nioe dojdzie do wykonania umowy. Alina Przepraszam, ale jesli zabierasz głos na jakiś temat postaraj się pomóc, a nie zaszkodzić. Wbrew temu co piszesz zadatek podlega zwrotowi, ba nawet w podwójnej wysokości jesli do wykonania umowy nie dojdzie "z winy" biorącego tenże zadatek. Od razu zastrzegam, ze trochę uprościłem wyjaśnienie. Pozostają jeszcze inne kwestie związane z zadatkiem, na których poruszanie brak mi niestety czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alina Lozowska 25.09.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Szanowny Dominiku, mój czas jest zbyt cenny ,żeby pisać na forum w celu szkodzenia komukolwiek. Zadatek przepada par 394 Kodeksu cyw. jeżeli osoba dająca ten zadatek nie wywiąże się z umowy.Celem mojej wypowiedzi było zwrócenie uwagi na różnicę między zadatkiem a zaliczką. Sa to słowa wielokrotnie mylone a skutki bywaja opłakane.Więcej wiary w forumowiczów, mój drogipozdrawiamAlina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 25.09.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Szanowny Dominiku, mój czas jest zbyt cenny ,żeby pisać na forum w celu szkodzenia komukolwiek. Zadatek przepada par 394 Kodeksu cyw. jeżeli osoba dająca ten zadatek nie wywiąże się z umowy. Celem mojej wypowiedzi było zwrócenie uwagi na różnicę między zadatkiem a zaliczką. Sa to słowa wielokrotnie mylone a skutki bywaja opłakane. Więcej wiary w forumowiczów, mój drogi pozdrawiam Alina Droga Alino! Bardzo fajnie, że sprostowałaś. Teraz wszystko jasne. Zauważ, jak dużą różnicę robi zakończenie zdania: "...jeżeli osoba dająca ten zadatek nie wywiąże się z umowy" zamiast: "...jeżeli nie dojdzie do wykonania umowy". Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts