zender 26.09.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam Wlasnie stoje przed wyborem pompy ciepla. Znalazlem Viessman oraz Ochran czy ktos moze dobradzi jakies inne dobre firmy. Pozdrawiam Konrad ps.Prosze przeciwnikow pomp ciepla o nie spamowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 26.09.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 My będziemy montowali szwedzkią Nibe. Polecił ją mój ojciec, on się tym zajmuje zawodowo (pompami, nie polecaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 26.09.2005 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Nibe- Biawar- Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 26.09.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 zirius ... mam od roku i nie mam uwag ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.09.2005 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 zirius ... mam od roku i nie mam uwag ... pozdrawiam Jestem także zainteresowana tym tematem. Proszę o więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 26.09.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 polecam ten wątek ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 26.09.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 My jesteśmy w trakcie montażu pompy Neuratherm (w kolektorach ma propan zamiast glikolu). Montuje firma Climakomfort. Ze współpracy jesteśmy bardzo zadowoleni. Mamy nadzieję, że będziemy równie zadowoleni z samej pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 27.09.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Ja mam Nateo, z pionowym dolnym źródłem ciepła. Przede mną drugi sezon grzewczy (pierwszy sezon to pusty niewykończony dom). Jak na razie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literad 27.09.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Przede mną trzeci sezon grzewczy. Myślę że dokonałem dobrego wyborupzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 27.09.2005 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 to:Roland B Oczywiscie ze watek sprawdzilem ale jest tak zaspamowany(zasmiecony) przez "dziwne" wypowiedzie ze pozwolilem sobie zalozyc nowy. Kotry jasno bedzie okresilal - kto jest mercedesem w tej dziedzinie a kto chiniska podrobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 27.09.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 to:Roland B Oczywiscie ze watek sprawdzilem ale jest tak zaspamowany(zasmiecony) przez "dziwne" wypowiedzie ze pozwolilem sobie zalozyc nowy. Kotry jasno bedzie okresilal - kto jest mercedesem w tej dziedzinie a kto chiniska podrobka. Jasne - wiem o tym . natomiast myslalem ze Aga - Żona Facia chciala żebym jej opisał moją instalację - a ta jest opisana w tamtym wątku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 27.09.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Proponuje viessmann'a, ale dobra każda inna, byle sprawdzona i miała serwis blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.09.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Interesuję się tym tematem i wybrałem wyroby firmy Stiebla, byłem ostatnio u nich w Warszawie, ale nie byli w stanie pokazać mi tego co mnie interesuje. Zapraszają ponownie z danymi dotyczącymi OZC, bez tych danych nie udzielają informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 27.09.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 to:Roland B Oczywiscie ze watek sprawdzilem ale jest tak zaspamowany(zasmiecony) przez "dziwne" wypowiedzie ze pozwolilem sobie zalozyc nowy. Kotry jasno bedzie okresilal - kto jest mercedesem w tej dziedzinie a kto chiniska podrobka. Jako Mercedesa wśród pomp wymieniłbym Neuratherm (nagroda Muratora 2003r). Sam jestem uzytkownikiem od roku. Po drugie podoba mi się koncepcja stosowana przez Climakomfort rozgraniczenia funkcji ogrzewania i CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 01.10.2005 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 to:Roland B Oczywiscie ze watek sprawdzilem ale jest tak zaspamowany(zasmiecony) przez "dziwne" wypowiedzie ze pozwolilem sobie zalozyc nowy. Kotry jasno bedzie okresilal - kto jest mercedesem w tej dziedzinie a kto chiniska podrobka. Jasne - wiem o tym . natomiast myslalem ze Aga - Żona Facia chciala żebym jej opisał moją instalację - a ta jest opisana w tamtym wątku pozdrawiam dzieki RolandB przeczytaliśmy z uwagą Twoje posty.... dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 01.10.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 to:Roland B Oczywiscie ze watek sprawdzilem ale jest tak zaspamowany(zasmiecony) przez "dziwne" wypowiedzie ze pozwolilem sobie zalozyc nowy. Kotry jasno bedzie okresilal - kto jest mercedesem w tej dziedzinie a kto chiniska podrobka. Jako Mercedesa wśród pomp wymieniłbym Neuratherm (nagroda Muratora 2003r). Sam jestem uzytkownikiem od roku. Po drugie podoba mi się koncepcja stosowana przez Climakomfort rozgraniczenia funkcji ogrzewania i CWU. Mi też podoba się podział ogrzewania co i cwu przez climakomfort.... myslę nad tym intensywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 01.10.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Przede mną trzeci sezon grzewczy. Myślę że dokonałem dobrego wyboru pzdr jaki to wybór?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facio 01.10.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2005 Zainteresowałem się tym tematem. Podpytałem trochę użytkownika tego systemu forumowego markus_gdynia . Wielki ukłon markus za odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i podpowiedź by podjechać do Grudziądza. Odwiedziłem tam firmę Climakomfort. Moje odczucia to: - jestem jak najbardziej ZA - byłem i zobaczyłem - nie ma to jak na miejscu zobaczyc, dotknąć i poczuć..... - i jedno tylko ale..... dlaczego tyle kasy Wcześniej wysłałem do nich zapytanie o ofertę drogą elektroniczną, szybka i konkretna odpowiedź, jednak musiałem pojechac, już taki jestem Pisałem tez do firmy stiebel-eltron ale odpisali tylko żebym sobie poczytał na ten temat na ich stronach internetowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 02.10.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Witam wszystkichPrzylaczam sie do Zendera. Rowniez stoje przed wyborem pompy ciepla i bardzo interesuja mnie Wasze referencje i informacja, czy w kolektorze pompy te maja propan, cz glikol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.10.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Jesteśmy prawie pewni, że kupujemy pompę w Climakomforcie. Wszystko wygląda pięknie, tylko, czemu tyle kosztuje? No ale mamy nadzieję, że to nie będą wyrzucone pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts