yama 26.09.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam mam w projekcie wieniec zelbetowy na scianie fundamentowej wys wienca 25 cm fundamenty będą z bloczków Dom z poddaszem bez piwnicy sciany zewnetrzne bedą z maxa 2 warstwowe mam pytanie czy w Waszych projektach są takie wience i czy je robiliscie Wykonawca chce z nich zrezygnowac nie wiem co mam robic Przeglądałem Wasze zdecia domów i przyznam ze nie widziałem tam zadnych betonowych zwięczen(moze sie myle) prosze o sugestie , rady rozwiązania z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 26.09.2005 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Szukac , szukac i jeszcze raz szukac http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=52180&highlight=wieniec+fundamentowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.09.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam Nie rozumiem po co w tych fundamentach wieniec??? Dom nie mw piwnicy, nie ma 10 pięter więc wydaje mi sie że wykonawca ma w tym przypadku rację. Najlepiej skontaktuj się z projektantem tego domu i spytaj go co myśli o tym pomyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 26.09.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 zobacz u mnei ja mam taki w projekcie i takowyz wykonalem bardzo fajna sprawa, bo nei musialem tam jakos specjalnei uwazac na poziom scian bo potem na koncu wszystko wedlug szlauch wagi wylalem i jest superos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 26.09.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Właśnie dlatego, że nie ma piwnic, a przez to stropu nad piwnicami, który zwieńcza ściany warto taki wieniec wykonać. Policzmy- ściany fundamentowe ok 1,5 ( 1m w ziemi na lawie i 0,5 m. jako cokolik) -ściany parteru ok. 2,7m. Razem 4,2m. ściany bez wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 26.09.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam mam w projekcie wieniec zelbetowy na scianie fundamentowej wys wienca 25 cm fundamenty będą z bloczków Dom z poddaszem bez piwnicy sciany zewnetrzne bedą z maxa 2 warstwowe mam pytanie czy w Waszych projektach są takie wience i czy je robiliscie Wykonawca chce z nich zrezygnowac nie wiem co mam robic Przeglądałem Wasze zdecia domów i przyznam ze nie widziałem tam zadnych betonowych zwięczen(moze sie myle) prosze o sugestie , rady rozwiązania z góry dziekuje U mnie w projekcie nie było wieńca, ale go zrobiłem. Koszt z robocizną, jeśli dobrze pamiętam - ok. 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 26.09.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Ja miałam w projekcie i zrobiłam. Tylko, że mój był mały na 10 cm i tylko 3 pręty. Moim zdaniem koniecznie zrobić, najwyżej pogadać z kierownikiem, aby był troszkę mniejszy Gdyby pękł fundament to wieniec trzyma reszte. Chyba, że cały lejesz z gruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts