anpi 27.09.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Potrzebuję namiar na normę dotyczącą wysokości zawieszenia przewodów (w tym przypadku - telefonicznych). Nad moją działką wiszą tak nisko, że każda ciężarówka zaczepia. Zamierzam powalczyć z TPSA, żeby je podnieśli, zanim się zerwą. Ale do tego muszę mieć jakąś podstawę prawną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 27.09.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Lepiej odrazu zerwij i niech naprawiają. Nad ulicą gdzie mieszkam kable wisiały nisko od kilku lat ludzie dzwonili prosili i nic. Niedawno ciężarówka zerwała te kable i w ciagu 2 dni przyjechali i naprawili. Powiesili już na przyzwoitej wysokoci. Myślę że kable powinny wisieć nie niżej niż 4 m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Lepiej odrazu zerwij i niech naprawiają. Nad ulicą gdzie mieszkam kable wisiały nisko od kilku lat ludzie dzwonili prosili i nic. Niedawno ciężarówka zerwała te kable i w ciagu 2 dni przyjechali i naprawili. Powiesili już na przyzwoitej wysokoci. Myślę że kable powinny wisieć nie niżej niż 4 m. Pozdrawiam No właśnie, nie przejmowałbym się tym - niech zerwie w końcu któraś ciężarówka bo nie mam jeszcze telefonu. Ale są dwa minusy: 1. sąsiedzi by mnie nie polubili, jakbym ich pozbawił telefonu na parę dni, tym bardziej, że kabel biegnie do kilkudziesięciu domów 2. boję się, że TPSA zażądałaby ode mnie odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.09.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 2. boję się, że TPSA zażądałaby ode mnie odszkodowania A niby za co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 27.09.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Inwestor powinien mieć zgłoszenie do TPSA że kable są zbyt nisko i grozi to niebezpieczeństwem ich uszkodzenia.Potem jak dostanie odpowiedź jak się coś stanie to przecież nie jego wina tylko opieszałości TPSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 2. boję się, że TPSA zażądałaby ode mnie odszkodowania A niby za co ? No przecież to ich własność. Jakby ktoś wjechał w ogrodzenie - zażądałbym odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Inwestor powinien mieć zgłoszenie do TPSA że kable są zbyt nisko i grozi to niebezpieczeństwem ich uszkodzenia. Potem jak dostanie odpowiedź jak się coś stanie to przecież nie jego wina tylko opieszałości TPSA. No właśnie też tak myślę, zadzwoniłem nawet na 9393, pani mi poradziła, żeby napisać pismo z informacją i wysłać do nich. I tak zrobię. Tylko zaniosę osobiście, żeby mieć pokwitowanie na kopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Znalazłem normy techniczne Telefonii Dialog - oni piszą, że kable wzdłuż ulic powinny wisieć min. 5 metrów od nawierzchni. U mnie na pewno nie ma 5 metrów - zawadzała ciężarówka z HDS-em, zwykła Tatra i koparka Białoruś. Dzisiaj zmierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 27.09.2005 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Zmierzyłem - kabel wisi 3,40 metra nad nawierzchnią drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts