Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sypialnia z ikeii

mysia

Recommended Posts

Moze zle to o mnie swiadczy wedlug niektorych stylistow-super-doradcow tego forum :-?

daj spokój, tym się nie kieruj :D

ja mam Hemnesa w sypialni - bo mi się strasznie, strasznie ta seria podoba, a ceny przyjemne. na razie nie narzekamy, wszystko jest w porządku, nic się nie rozlatuje na kawałki.

jednak oczywiste jest dla mnie, że to nie są meble na wieki, to tylko Ikea.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 7 months później...

Witam

Chciałbym się podczepić pod temat i zapytać co myślicie o tej sypialni? czy warto? bo cena jest dość niska...1700zł za wszystko,łóżko z materacem...

http://www.allegro.pl/item866770521_sypialnia_kaja_arsyl_meble.html

będę wdzięczny za wszelkie opinie.

pozdrawiam

Witam

Chciałbym się podczepić pod temat i zapytać co myślicie o tej sypialni? czy warto? bo cena jest dość niska...1700zł za wszystko,łóżko z materacem...

http://www.allegro.pl/item866770521_sypialnia_kaja_arsyl_meble.html

będę wdzięczny za wszelkie opinie.

pozdrawiam

wygląda dość ciekawie, ale cena zbyt niska co wiąże z jakością materiałów. Mogę się mylić.

mam łóżko z IKEA, niestety nie pamiętam nazwy. Było tanie, w okleinie chyba dąb, na nóżkach. Nie mam problemów z eksploatacją, poza jednym: łóżko jest bardzo lekkie. Dlatego łatwo przesuwa się po podłodze, co przy pewnej hmm... specyficznej eksploatacji, jest uciązliwe. Zaletą jest łatwe odsunięcie do sprzatania pod nim.

Kolejne łóżko bedzie cięzkie.

a ja sie przymierzam do kolekcji malm :roll: ktos cos ma wie itd?

dzieci juz posiadam i nie planuje :wink:

Mam malma (brzoza) od 4,5 roku i jest ok. Było rozkładane, przenoszone i skręcane od nowa. Jak kupisz to nie montuj takich badziewnych metalowych poprzeczek niby usztywniających ramę. Po paru miesiącach zaczęły skrzypieć. Jak je odkręciliśmy (całkiem się nie dało, ale są przyklejone do belki pośrodku taśmą, zeby się nie dyndały) wszystko działa bez zarzutu. Dziecię mamy jedno, czasem niestety śpimy w trójkę, ale jak śpimy we dwoje ;), a syn w pokoju obok, to raczej się nie budzi.

Dodam, że teraz wcale nie skrzypi.

Ja również przymierzałam się dość poważnie do sypialni Malm, ale ostatecznie, właśnie z uwagi na zasłyszane opinie na temat słabej trwałości tych mebli i skłonności do skrzypienia :wink: zdecydowałam się na sypialnię Voxa model Visage. Była akurat promocja na tę serię, więc sypialnia wyszła mnie tylko nieznacznie drożej niż ikeowski Malm. Łóżko z Voxa - bardzo stabilne, a całość bardzo estetyczna :D

• 2 weeks później...

ja mam właśnie dylemat. bo podobają mi się dwa Ikeowe łóżka - malm i hemnes. z małym przechyłem na malm jednak. tylko, że moja wizja uwzględnia białe łóżko, a biały malm jest dostępny tylko na allegro, gdyż w polsce (-już? jeszcze?) białych łózek malm nie sprzedają nie wiedzieć czemu : (

w związku z tym trochę się boję tak zamawiać, bo na reklamację w razie czego nie ma potem szans..

• 5 months później...
Ja posiadam już drugi egzemplarz ikeowskiego wyrobu z serii łóżka. Pierwsze załamało się w środku nocy (sosnowe) lipa straszna!, drugie natomiast jest solidne i chyba nie do zdarcia bo metalowe.A każde z nich trzeszczy...... chyba śpię niespokojnie. Materac mamy ciągle ten sam, solidny, bo z innego sklepu.