Agduś 02.10.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Miało być na wiosnę, a tu pozwolenie na budowę mamy "już" obiecane na początek października.No ale nic to. Mamy zamiar znależć i wykorzystać dobre strony tej sytuacji. Sądząc po tym, co udało mi się wyczytać w różnych wątkach, jedną z tych dobrych stron budowania w niebudowlanym sezonie mogą być większe możliwości utargowania czegoś. Na razie czekamy na wycenę z firmy autoryzowanej przez Praefę. Marzy nam się taka szybka budowa..., ale obawiamy się, że cena może być zbyt wysoka. Czytałam jednak, ze ktoś właśnie w zimie wytargował od nich dosyć dużo. Tylko ile to jest to "dosyć dużo"? Na ile można liczyć?Jeżeli nie Praefa, to silikaty (pewnie z Koła). I znowu pytanie, na jakie rabaty można liczyć? Od czego zacząć dyskusję, żeby sie nie zbłaźnić, ale też wytargować maxa?Proszę o wypowiedzi doświadczonych. Podajcie to jakoś może procentowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 02.10.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 Miało być na wiosnę, a tu pozwolenie na budowę mamy "już" obiecane na początek października. No ale nic to. Mamy zamiar znależć i wykorzystać dobre strony tej sytuacji. Sądząc po tym, co udało mi się wyczytać w różnych wątkach, jedną z tych dobrych stron budowania w niebudowlanym sezonie mogą być większe możliwości utargowania czegoś. Na razie czekamy na wycenę z firmy autoryzowanej przez Praefę. Marzy nam się taka szybka budowa..., ale obawiamy się, że cena może być zbyt wysoka. Czytałam jednak, ze ktoś właśnie w zimie wytargował od nich dosyć dużo. Tylko ile to jest to "dosyć dużo"? Na ile można liczyć? Jeżeli nie Praefa, to silikaty (pewnie z Koła). I znowu pytanie, na jakie rabaty można liczyć? Od czego zacząć dyskusję, żeby sie nie zbłaźnić, ale też wytargować maxa? Proszę o wypowiedzi doświadczonych. Podajcie to jakoś może procentowo? Z Praefą nie mam żadnych doświadczeń, ale ponieważ prawie nie mają konkurencji - to czarno widzę targowanie. Za to w przypadku normalnych materiałów w składach budowlanych - można szaleć Oni poprostu rabaty mają wliczone w ceny. Jeśli ktoś się nie targuje - płaci normalną cenę, czyli "podwyższoną" o rabat. Jeśli masz "gadane" utargujesz i to dużo. Ja jestem początkujący w tej dziedzinie a już odniosłem spore sukcesy. Można założyć, że przy większych zakupach, powiedzmy powyżej 5000 zł, spokojnie można utargować ok. 30%. Już samo dzwoninie po składach i porównywanie cen przynosi oszczędności od 10 do nawet 50%. Takie są różnice w cenach tych samych rzeczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.10.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2005 mysle ze procentowe przytaczanie ile kto urwał nie ma sensu cena koncowa sie liczy ! owszem są jakies ceny detaliczne ktorych nikt sie nie trzyma i mozna odniesc wrazenie ze złapalismy Pana .........a tymczasem to zwykły trik marketingowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts