Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam PoolSpa jakieś 3 czy 4 lata i wszystko jest ok, a raczej specjalnie się z nią nie patyczkujemy. Różne rzeczy w niej piorę i kąpię łącznie z psem i małym łobuzem, który wali po niej zabawkami.

Ja mogę się wypowiedzieć o tym producencie w kontekście hydromasażu, czyli jednak sporo droższych wanien, bo mój znajomy montował w pensjonacie. Nie narzeka, a z tego co czytałem to często z hydromasażem jest problem.

• 2 years później...
  • Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale to widzę że mniej znani producenci są jak najbardziej rzetelni. To dobrze bo zamierzam kupić taką mniej znaną wannę marki SIlla i miałam co do niej obawy. Opinie niby wszystko ok, ale jednak pozostawała taka niepewność. Kurczę, jest tyle wpisów w internecie że akryl się rysuje, pęka, żółknie itp. A tutaj widzę że niekoniecznie. Co do dysz od hydromasażu to czytałam że wiele zależy od sposobu kąpieli, że olejki itp potrafią zapchać dysze, czy ktoś spotkał się z takim problemem? Czy w ogóle to jest jakaś bajeczka speców od marketingu?

• 4 months później...
  • 2 years później...
Mi się zawsze marzyła biała wanna, wystarczająco duża, bym mógł siedzieć w niej godzinami relaksując się po pracy. Teraz wreszcie przyszedł czas remontu i poszukuje sprawdzonych producentów wanien. Na akrylową chyba bym się nie zdecydował, ale na stalową wolnostojącą zdecydowanie tak. Znacie jakiś sprawdzonych producentów bądź salony łazienek, gdzie będę mógł coś takiego znaleźć?

• 2 years później...

Pozwolę zadać sobie tutaj swoje pytanie.

Szukam wanny o długości max 130 cm, lecz szerokiej na np. 90 cm. Nigdzie nie ma w ofercie małych a szerokich wanien.

Szczytem marzeń jest prysznic, jednak w roku łazienki jest piecyk gazowy, podgrzewacz typu "junkers" i przeniesienie go raczej nie wchodzi w grę.

Jedyne co znalazłam to wysoki brodzik 120x90, jednak w porównaniu z wanną jest trochę płytki.

A może są wąskie wanny na 70 cm, lecz tak samo głębokie na całej powierzchni dna? Bez spadu "do oparcia się" w jednej ze stron.

• 2 months później...
Jak masz dużo przestrzeni to wolnostojąca powinna zdać egzamin. W przypadku mniejszej łazienki należy wybrać przyścienną, aby najlepiej wykorzystać przestrzeń i dodatkowo nad nią zrobić szafkę na przechowywanie jakichś rzeczy. Uznanymi producentami wanien akrylowych są chociażby Roca czy Cersanit - warto sprawdzić ofertę tych producentów.