mdzalewscy 06.10.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Przetrwać przetrwa, ale w jakim stanie u mnie miała być położona dachówka i ekipa przeciągała termin w końcu porzucili robotę i nastał mnie już grudzień i położyłem papę. W sumie nie pamiętam, ale ze 2 miesiące więźba była tylko po deskowaniu. Deszcz, potem powyłaziły jakieś grzyby i inne historie, musiałem skrobać czyścić. Gdzie zaciekało na ściany to na ścianie pojawił się nalot. Wszystko się udało usunąć, ale jak dla mnie to nawet 2 miesiące za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41597-czy-wi%C4%99%C5%BCba-przetrwa-zim%C4%99/page/2/#findComment-847017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.10.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 anpi nie robie sobie jaj tylko pisze co myśle (może rzeczywiscie troszke szydząc) Poza tym przecie autor napisał że strop by zabezpieczył wiec pytanie dotyczyło tylko więźby. Jeśli ktokolwiek z was nie ma pęknięć na więźbie to ma wieźbe nie drewnianą a nie wiem jaką. Drewno pękało, pęka i będzie pękać. "W sumie nie pamiętam, ale ze 2 miesiące więźba była tylko po deskowaniu. Deszcz, potem powyłaziły jakieś grzyby i inne historie, musiałem skrobać czyścić. Gdzie zaciekało na ściany to na ścianie pojawił się nalot. Wszystko się udało usunąć, ale jak dla mnie to nawet 2 miesiące za dużo. "I tu właśnie widać działanie folii (jakichkolwiek przykryć) na mokre drzewo - bardziej szkodzą niż pomagają. Drzewo odkryte zmoknie ale na powietrzu wyschnie bo deszcz jak to deszcz pada dzień a nie ada tydzień.Łupek na dachu - co wy na to ?? pleśnieje ?? Chyba nie - no to spróbujcie go przykryć papą lub folią na miesiąc a będziecie mogli otwierać sprzedarz grzybków. A ogólnie przeczytajcie pytanie:Jeśli gośc ma latać po dachu i na każdą krokwie nabijać folie i po zimie ją ździerać to nie ma to sensu.Jeśli by zdążył z normalnym pokryciem to oczywiście lepiej zakryć przed zimą niz zostawić ale jeśli pytanie brzmi czy wieźba przetrwa to odpowiedź brzmi OCZYWISCIE ZE TAK i najlepiej jej nie zakrywać folią a zostawićna powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/41597-czy-wi%C4%99%C5%BCba-przetrwa-zim%C4%99/page/2/#findComment-847154 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts