Kuna 12.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 (edytowane) Muruj specjalną zaprawą do klinkieru . Mój sąsiad wymurował komin z cegły klinkierowej na zaprawę cementowo wapienną i ma białe wykwity na kominie . Komin wygląda jak obrzygany . Jeżeli chodzi o mnie to mam kominy obłożone 5 cm styropianem + siatka + klej + płytki klinkierowe elewacyjne z Cerradu . Kominy wyglądają estetycznie i nic się nie dzieje od 9 lat . Płytki klejone na klej Ceresit CM 17 .Poza tym uważam , że barwienie zaprawy do cegieł klinkierowych to nieporozumienie . Cegła na kominie będzie wyglądała bardziej estetycznie gdy spoiny będą miały naturalny kolor - szary cementowy . Broń Boże przed murowaniem cegły klinkierowej zaprawą o tym samym kolorze co cegła . Wyjdzie mdlocha . Edytowane 12 Marca 2011 przez Kuna błąd w teksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.03.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Muruj specjalną zaprawą do klinkieru . Mój sąsiad wymurował komin z cegły klinkierowej na zaprawę cementowo wapienną i ma białe wykwity na kominie . Komin wygląda jak obrzygany . Jeżeli chodzi o mnie to mam kominy obłożone 5 cm styropianem + siatka + klej + płytki klinkierowe elewacyjne z Cerradu . Kominy wyglądają estetycznie i nic się nie dzieje od 9 lat . Płytki klejone na klej Ceresit CM 17 . Poza tym uważam , że barwienie zaprawy do cegieł klinkierowych to nieporozumienie . Cegła na kominie będzie wyglądała bardziej estetycznie gdy spoiny będą miały naturalny kolor - szary cementowy . Broń Boże przed murowaniem cegły klinkierowej zaprawą o tym samym kolorze co cegła . Wyjdzie mdlocha . Kuna dobrze radzi! Nie zgadzam się tylko z płytkami (myślę,że w końcu spadną , czego wcale mu nie życzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 13.03.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 (edytowane) Kuna dobrze radzi! Nie zgadzam się tylko z płytkami (myślę,że w końcu spadną , czego wcale mu nie życzę ) eniu nie miałem wyjścia . Nie jestem zadowolony z tego rozwiązania ale musiałem ratować komin ponieważ cegła z jakiej był wymurowany zawierała dużo margla . Była to cegła elewacyjna rzekomo klasy 150 z Kadyn nad zalewem Wiślanym. Miała nawet wszelkie atesty. Życie jednak je szybko zweryfikowało. Niestety cegielnia szybko upadła i nie było nawet kogo podać do sądu . Jako że jestem człowiekiem wierzącym modlę się aby kominy wytrzymały jak najdłużej . Na razie modlitwa odnosi skutek bo nic się nie dzieje -)) Edytowane 13 Marca 2011 przez Kuna błąd stylistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.03.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 eniu nie miałem wyjścia . Nie jestem zadowolony z tego rozwiązania ale musiałem ratować komin ponieważ cegła z jakiej był wymurowany zawierała dużo margla . Była to cegła elewacyjna rzekomo klasy 150 z Kadyn nad zalewem Wiślanym. Miała nawet wszelkie atesty. Życie jednak je szybko zweryfikowało. Niestety cegielnia szybko upadła i nie było nawet kogo podać do sądu . Jako że jestem człowiekiem wierzącym modlę się aby kominy wytrzymały jak najdłużej . Na razie modlitwa odnosi skutek bo nic się nie dzieje -)) Daj znać jak Pan Bóg przestanie Cię słuchać . Już należysz do rekordzistów , którym płytki na zewnątrz tak długo nie odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 04.11.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Skuteczny sposób na wykończenie kominów systemowych - gotowa obudowa komina http://fasadaplus.pl/wpisy/produkty/kominy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 04.11.2013 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Ja myśle że najszybciej i najlepiej wykończyć komin systemowy pożarem sadzy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REEM 27.07.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Ponieważ mineło już trochę czasu od ostatniego tematu chciałbym go odświeżyć. A punktem wyjścia będą pytanka:1. Jaki rodzaj wykończenia komina ponad dachem jest najtrwalszy? Zakładam że wykańczamy komin systemowy keramzytowy z wkładami ceramicznymi z ociepleniem wewnętrznym w postaci wełny.2. Mając wybór czy wykończyć komin tynkiem czy np płytką klinkierową co byście doradzili i dlaczego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.07.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Klinkier. Ze świecą szukać speca, co przyklei płytki tak, że nie odpadną. A taniej nie będzie (albo niewiele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.07.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Ponieważ mineło już trochę czasu od ostatniego tematu chciałbym go odświeżyć. A punktem wyjścia będą pytanka: 1. Jaki rodzaj wykończenia komina ponad dachem jest najtrwalszy? Zakładam że wykańczamy komin systemowy keramzytowy z wkładami ceramicznymi z ociepleniem wewnętrznym w postaci wełny. 2. Mając wybór czy wykończyć komin tynkiem czy np płytką klinkierową co byście doradzili i dlaczego? PozdrawiamTynk (nowoczesny - na siatce), blacha, cegła na trzecim miejscu W sprawie płytek - zgoda z przedmówcą...nie w naszym klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts