Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

słuchajcie nie mam nic przeciwko temu że ktokolwiek stosuje tabletki antykoncepcyjne... JEGO PRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak ktos pali - JEGO PRAWO

nie bierzee, nie pali, JEGO PARWO

ja tylko mówię że moja żona nie bierze tabletek ze względu na badania mówiące o rakotwórczości tabletek oraz ze względu na to że jej religia katolicka zabrania ------ czy jest w tym zdaniu coś nie tak??? jakaś nieprawda?????

DLACZEGO tego nie możecie uszanować?????????????????????????

o co wam chodzi???

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hehe, idąc dalej tokiem Twojego rozumowania to nasz forumowy ateista już raczej niedoczeka się czwartej córki

Z kontekstu raczej wynika, że ma problem natury wychowawczej, bo mu dziecko chyba czyta taką polską gazetę dla nastolatków Bravo.

Smutne to, całe szczęście, ja mojej mogę jeszcze kupować polski tytuł MIŚ. Ale co się stanie, jak jej się ten tytuł znaczy MIŚ spodoba. Którą z dróg wybieże. Czy rozszyfruje to jako Małe i Średnie Przedsiębiorstwa, czy pojdzie drogą korporacji śpiewając do elektroniki łubu dubu, łubu dubu i określając nowe świeckie tradycje. Hallowin jej się podobało, cukierki przebierańcom rozdawali. :(

A co będzie, jak będę musiał tytuł zmienić na polski o jeszcze bardziej dwubrzmiącym znaczeniu, np. Świerszczyk. :roll: :wink:

a ja mam pytanie dlaczego nie możecie po prostu przyjąć do wiadomości że po prostu badania mówią że tabletki antykoncepcyjne są rakotwórcze???

dobra, ja przyjmuję do wiadomości, że Ty tak twierdzisz.

I przyjmuję do wiadomości, że Twoja żona nie bierze tabletek, bo powiedziałeś Ty, gosposia we Francji oraz nieokreśleni Szwedzi w 2002 roku, że to szkoldiwe.

Koniec tematu. Przyjmuje do wiadomości Twoje stanowisko i na głos mówię, że jest mi zupełnie obojętne co robi Twoja Żona.

słuchajcie nie mam nic przeciwko temu że ktokolwiek stosuje tabletki antykoncepcyjne... JEGO PRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja tylko mówię że moja żona nie bierze tabletek ze względu na badania mówiące o rakotwórczości tabletek oraz ze względu na to że jej religia katolicka zabrania ------ czy jest w tym zdaniu coś nie tak??? jakaś nieprawda?????

o co wam chodzi???

Rakotworcze jest chyba wszystko . Poszerz swa optyke poza antykoncepcje .

Gdybys tak zarliwie nie dyskutowal , to latwiej byloby mi uwierzyc , ze tobie tylko o prawo do niebrania pigulki przez twoja zone , chodzi .

Tak na marginesie , wiesz ze zdarzalo sie , ze osoby uprawiajace sex , mialy atak serca w trakcie ? Oznacza to ni mniej ni wiecej , ze to nie pigulka , tylko sex jest tak naprawde szkodliwy . Ty jako ateista , pewnie nie wiesz , ze zona chcac przestrzegac zalecen religii , nie moze uprawiac sexu dla samej przyjemnosci . Musi byc w tym chec prokreacji . Wprowadza cie wiec w blad a ty w swojej szlachetnej niewiedzy walczysz tu na forum z pigulka .

Gość gregmena

kroyena mam nadzieję na synka....

xeno ja tak nie twierdzę ... podaję za Rzeczpospolitą a ona za badaniami szwedzkimi i norweskimi, ja szanuje ta gazetę a Ty?? jest obiektywna

a nie dziwi Cię xeno że te tabletki są w wykazie czynników rakotówrczych????

biblia nie moga mówić o tabletkach bo ich wtedy nie było :)

Okresowa wstrzemięźliwość, metody regulacji poczęć oparte na samoobserwacji i odwoływaniu się do okresów niepłodnych są zgodne z obiektywnymi kryteriami moralności. Metody te szanują ciało małżonków, zachęcają do wzajemnej czułości i sprzyjają wychowaniu do autentycznej wolności. Jest natomiast wewnętrznie złe „wszelkie działanie, które - czy to w przewidywaniu aktu małżeńskiego, podczas jego spełniania, czy w rozwoju jego naturalnych skutków - miałoby za cel uniemożliwienie poczęcia lub prowadziłoby do tego”.

Naturalnej „mowie”, która wyraża obopólny, całkowity dar małżonków, antykoncepcja narzuca „mowę” obiektywnie sprzeczną, czyli taką, która nie wyraża całkowitego oddania się drugiemu; stąd pochodzi nie tylko czynne odrzucenie otwarcia się na życie, ale również sfałszowanie wewnętrznej prawdy miłości małżeńskiej, powołanej do całkowitego osobowego daru.

Katechizm Kościoła Katolickiego, 2370

taka jest wiara katolicka?? i chyba to normalne że jak się jest katolikiem to się z nia ktoś zgadza????

luc dziwne że prowadzą badania nad rakotwórczością tabletek antykoncepcyjnych a nie wody mineralnej??? Ciekawe dlaczego??

o co wam chodzi???

Gregmena - niby nie masz nic do tego, ale stawiasz osoby stosujące tabletki hormonalne na równi z palaczami conajmniej marihuany pomieszanej z tytoniem własnoręcznie skręcanym bez filtra. Do tego wg twoich wypowiedzi kupuje się takie środki w kiosku razem z odpowiednią gazetą codzienną w formie plastrów reklamowych, nosi na czole żeby było widać i broń Boże w kwestii ich dawkowania i doboru nie słucha lekarzy, tylko p. Muchy. Zacząć najlepiej już w przedszkolu. Litości :lol:

Mam do Ciebie prośbę. Zanim coś napiszesz, wyobraź sobie, że nie rozmawiasz z "Urbanowym pomiotem", tylko normalnymi, rozsądnymi ludźmi, którzy mają prawo do swoich poglądów. I naprawdę aby przedstawić swoje nie trzeba nikogo obrażać, pakować do swoich szufladek i wymyślać od różnych. Wystarczą argumenty.

Niedobrze tu sie dzieje widze .

Pojawiaja sie duze litery , czerwone i inne .

Ide za 1950 , bo sie boje .

O ile gregmena nie jest wiadoma osoba nr 1 , to mamy tu wiadoma osobe nr2

Agnieszka1 , oczywiscie masz racje , bo tu nikt nie neguje

ani nie jest zachwycony pigulkami.

Ot kazdy moze robic co chce .

Milego Dnia zycze

Gość gregmena

Agnieszka jak ktoś jest w jakiejś grupie

to chyba normalne że uznaje zasady tej grupy

np. jest katolikiem, to chyba uznaje zasady i wiarę tej religii

Kosciół katolicki uznaje antykoncepcję hormonalną za grzech

nie za bardzo rozumie jak katolik świadomie może godzic się na grzech???

a spowiedź???? a obiecywanie poprawy???

przecież być w jakiejś grupie, np być katolikiem i robić dokadnie niż są zasady tej grupy to HIPOKRYZJA!!!!!

/.../Tak na marginesie , wiesz ze zdarzalo sie , ze osoby uprawiajace sex , mialy atak serca w trakcie ? Oznacza to ni mniej ni wiecej , ze to nie pigulka , tylko sex jest tak naprawde szkodliwy.

Piękna śmierć, jeżeli mógłbym wybierać to tak własnie chciałbym umrzeć :wink:

Agnieszka jak ktoś jest w jakiejś grupie

to chyba normalne że uznaje zasady tej grupy

np. jest katolikiem, to chyba uznaje zasady i wiarę tej religii

Kosciół katolicki uznaje antykoncepcję hormonalną za grzech

nie za bardzo rozumie jak katolik świadomie może godzic się na grzech???

a spowiedź???? a obiecywanie poprawy???

przecież być w jakiejś grupie, np być katolikiem i robić dokadnie niż są zasady tej grupy to HIPOKRYZJA!!!!!

To proste .

Robisz grzech .

Nastepnie sie spowiadasz .

I po klopocie .

Czego tu nie rozumiec ? Porozmawialbys lepiej z zona zamiast dziwic sie tutaj .

/.../Tak na marginesie , wiesz ze zdarzalo sie , ze osoby uprawiajace sex , mialy atak serca w trakcie ? Oznacza to ni mniej ni wiecej , ze to nie pigulka , tylko sex jest tak naprawde szkodliwy.

Piękna śmierć, jeżeli mógłbym wybierać to tak własnie chciałbym umrzeć :wink:

Byc moze Gregmena tez tak by chcial , tylko wstydzi sie do tego przyznac .

Stad ta jego pisanina .

Gregmenie może zmienię sposób mówienia na Twój.

Gregmenie, ja szanuje swój wybór i Pani Iksińskiej, która bierze piguły, a czemu Ty jej tego zabraniasz? Dlaczego nie masz do niej szacunku? Dlaczego, jako ateista , przykładny mąz w wieku 30 lat i ojciec 3 córek nie szanujesz pani Iksińskiej, która bierze tabletki? Czy masz prawo oskarżać ja o satanizm? Czemy Ty ją krzywdziśz i ja oskarżasz? Czy tak się zachowuje Mąz Katoliczki?

Fajna gadka co?

PS Miało byc Twoj wybor of course

Gregmenie może zmienię sposób mówienia na Twój.

Gregmenie, ja szanuje swój wybór i Pani Iksińskiej, która bierze piguły, a czemu Ty jej tego zabraniasz? Dlaczego nie masz do niej szacunku? Dlaczego, jako ateista , przykładny mąz w wieku 30 lat i ojciec 3 córek nie szanujesz pani Iksińskiej, która bierze tabletki? Czy masz prawo oskarżać ja o satanizm? Czemy Ty ją krzywdziśz i ja oskarżasz? Czy tak się zachowuje Mąz Katoliczki?

Fajna gadka co?

Gregmena , do roboty .

Potrafisz przeciez zamienic te neutralna wypowiedz na atak na swoja i twojej zony , osobe .