Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Padaczka powstaje wówczas z grubsza mówiąc, gdy impuls międzyneuronalny krąży " w obiegu zamkniętym" i wskutek uszkodzenia

na synapsach nie może rozprzestrzeniać się prawidłowym kanałem.

Powstają nieprawidłowości w pracy uszkodzonego ośrodka:

np. jeśli uszkodzenie dotyczy kory ruchowej, drgawki, jeśli ośrodka wzroku przykładowo widzenie ma żółto ( to też jest padaczka).

Otóż wątek ten zaczął od pewnego czasu przypominać atak paqdaczki lub efekt "zaciętej płyty".

Gregmena- czy mógłbym Cię prosić o Twoje zdjęcie, abyśmy wszyscy mogli poznać naszego zacnego dysputanta, dla niektórych partnera w dyskusji a dla innych adwersarza.

Odnoszę bowiem wrażenie, że za nickiem Gregmena kryją się albo trzy różne osoby albo trzy różne osobowości.

I jeszcze to:

ubińska: Nie wiadomo, czy reforma podatkowa będzie wprowadzana od 07

Warszawa, 28.11.2005 (ISB) - Reforma systemu podatkowego zostanie przygotowana na początku 2006 roku, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, ale nie jest jeszcze przesądzone, czy jej realizacja rozpocznie się od 2007 roku, powiedziała minister finansów Teresa Lubińska.

"Ja nie powiedziałam, że za rok wprowadzimy zmiany. Powiedziałam, że będziemy gotowi z planem reformy. Pierwsze zmiany są możliwe od 2007 roku, ale zanim przystąpię do jakichkolwiek działań, muszę mieć pieniądze" - powiedziała Lubińska w wywiadzie dla sobotniej "Rzeczpospolitej".

"Jak okaże się, że ich nie ma i że nie mam żadnego pola manewru, to trudno proponować nierealną reformę. Dlatego w tym momencie trudno jest precyzyjnie określić datę rozpoczęcia reformy systemu podatkowego" - dodała minister.

Doradca premiera do spraw gospodarczych, Marek Zuber zapowiadał wcześniej, że rząd przedstawi kompleksowy pakiet zmian podatkowych w marcu 2006 roku.

"Rzeczpospolita" ustaliła w ub. tygodniu nieoficjalnie, że rząd chce wprowadzić - zgodnie z przedwyborczymi obietnicami - dwie stawki w podatku od dochodów osobistych (PIT): 18% i 32% zamiast obecnych 19%, 30% i 40%. Pojawiłaby się ulga prorodzinna, natomiast kwota wolna od podatku pozostałaby na obecnym poziomie (530,08 zł w 2005 r.).

Rząd zakłada także dalsze obniżenie stawki podatku dochodowego od osób prawnych (CIT) - do 18% z 19%.

Według "Rz", rząd rozważa trzy scenariusze zmian w podatku od towarów i usług (VAT). Pierwszy zakłada obniżenie stawki podstawowej do 20% z 22%, a za dwa lata - do 18%. Druga wersja przewiduje stawki 21% i 10%, a trzecia - 21% i 7% lub 8%. Obecnie stawka podstawowa to 22%, a preferencyjne wynoszą 0% i 7%. (ISB)

http://www.parkiet.com/news/art.jsp?idn=409816

ps. Bogusław!!! Rąsia 8) 8) 8) 8)

Premier Kazimierz Marcinkiewicz zapowiedział, że tak zwane becikowe będzie wypłacane od początku przyszłego roku. Wyniesie ono 1000 złotych i będzie przysługiwało osobom o najniższych zarobkach.

No i moje nowe kolumny do kina domowego odpłyneły w siną dal :evil:

Nawet w czyms takim jak becikowe nie mozna wierzyć PiSowi :wink:

Ale popatrzcie: na becikowe starczy, akcyzy nie trzeba podnosić, emerytury górnicze pewnie zostaną .....a skąd na to wszystko kasa????

Boje się mysleć......

z tego co wiem, to do deficytu nie zamierzają wliczać wpłat z budżetu do funduszy emerytalnych 8)

Mam problem. Czy trzeba zgłosić na policję zaginięcie dwójki dzieci ?

Nie trzeba, gregmena ma rzeczywiście trzy urocze córki :) Pozwólcie że oszczędzę mu tego i nie podam linku do nich aczkolwiek znajdują się one na innym forum :)

To z nich powinien byc dumny a nie z dyplomów i tytułów jakim się chełpił...

Gregmena, współczuję Ci tego ubeckiego ataku Majki, dobrzykowic i reszty chórku naganiaczy i podjudzaczy. Grzebanie w czyimś życiorysie, jeśli ten ktoś go na TYM forum nie opublikował, uważam za perfidne i skandaliczne i łamiące wszelkie zasady netykiety. Oznacza to też brak merytorycznych argumentów wobec Gregmeny. Gregmena nie jest osobą publiczną, żeby wyciągać takie rzeczy - podawać choćby jego prawdziwe imię i nazwisko, nie mówiąc o tym, ile i jakich ma córek :o :o :o. Co ciekawe, zrobili to ludzie, którzy oburzali się jak Kurski mógł poinformować o tym, że dziadek Tuska (osoby publicznej w końcu) był w Wehrmachcie. Przecieram oczy ze zdumienia, że coś takiego mogło zdarzyć się na tym forum, które uważam za jedno z najbardziej cywilozowanych w polskim Internecie. Jest tu jeszcze jakiś admin tego forum??? :roll:

Gregmena podesłał mi zdjęcia swoje oraz swojej rodziny, a także skany dyplomu i to z prośbą o ich upublicznienie (czego nie zrobiłem). Jaki z tego można wyciągnąć wniosek?

Poza tym nie pisał w necie pod przymusem. Wyrażał jedynie swoje poglądy. A że są one ze sobą wewnętrznie sprzeczne? Cóż, miał pecha. To jest raczej powód do wstydu, a nie piętnowania innych, że te sprzeczności pokazują.

cwkwadrat jak już chcesz mieć pretensje, to do Twórców google może. To oni stworzyli tę okropną wyszukiwarkę, która takie sprawy unaocznia.

Jeżeli już, to ja powiniem mieć pretensje, że ktoś mnie próbuje w dyskusji oszukiwać...

zastanawiam się, czy te same posty czytamy :roll:

dlaczego nie oburzałes się kiedy gregmena obrzucał nas inwektywami? Czy to dlatego, że był po "twojej linii" :o

wszystkie informacje sa albo na tym forum, albo dostepne w necie. Jak ma na imię i nazwisko sam napisał.

Gregmena, współczuję Ci tego ubeckiego ataku Majki, dobrzykowic i reszty chórku naganiaczy i podjudzaczy. Grzebanie w czyimś życiorysie, jeśli ten ktoś go na TYM forum nie opublikował, uważam za perfidne i skandaliczne i łamiące wszelkie zasady netykiety. Oznacza to też brak merytorycznych argumentów wobec Gregmeny. Gregmena nie jest osobą publiczną, żeby wyciągać takie rzeczy - podawać choćby jego prawdziwe imię i nazwisko, nie mówiąc o tym, ile i jakich ma córek . Co ciekawe, zrobili to ludzie, którzy oburzali się jak Kurski mógł poinformować o tym, że dziadek Tuska (osoby publicznej w końcu) był w Wehrmachcie. Przecieram oczy ze zdumienia, że coś takiego mogło zdarzyć się na tym forum, które uważam za jedno z najbardziej cywilozowanych w polskim Internecie. Jest tu jeszcze jakiś admin tego forum???

uważasz, że twoje słownictwo jest OK? Może z nim się zgloś do admina

W którym momencie Majka napsiała nieprawdę? Zacytowała tylko słowa G. To jest powód do potępienia? Wymagajmy minimum uczciwości, co cwkwadrat?

Netykietę tewgo forum tworzą forumowicze. To może stworzymy małą ankietkę, jak postępowanie G. odbierane jest przez innych? Będzie czarno na białmy.

I jeszcze raz: G. osobiście mnie prosił o upublicznienie zdjęć i skanów (czego oczywiście nie zrobiłem). Nie daje Ci to do myślenia?