Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie trzeba, gregmena ma rzeczywiście trzy urocze córki :)

Wiem :D

To był rodzaj podpuchy pod ustalenie stanu faktycznego :wink:

Gregmena nie jest osobą publiczną, żeby wyciągać takie rzeczy - podawać choćby jego prawdziwe imię i nazwisko, nie mówiąc o tym, ile i jakich ma córek :o :o :o. Co ciekawe, zrobili to ludzie, którzy oburzali się jak Kurski mógł poinformować o tym, że dziadek Tuska (osoby publicznej w końcu) był w Wehrmachcie.

Sam je podał w Sieci, a swoją postawą atakującą niemal wszystkich spowodował tę weryfikację. Trzeba się pilnować i myśleć, co się zamieszcza w Sieci.

Czy ktoś atakował tu dziadka Gregmeny ??? :o Mówimy o dorosłym człowieku, odpowiedzialnym za swe czyny, i Jego oceniamy. Po słowach i czynach.

Przecieram oczy ze zdumienia, że coś takiego mogło zdarzyć się na tym forum, które uważam za jedno z najbardziej cywilozowanych w polskim Internecie. Jest tu jeszcze jakiś admin tego forum??? :roll:

Jeśli pozwolił na nieskrępowaną dyskusję do tej pory [za co Mu chwała, bo ileż było usuniętych podobnych wątków na tym Forum], to tym bardziej nie powinien teraz interweniować. To właśnie próba małej demokracji - jeśli ktoś przyjdzie Ci do domu i narobi bałaganu, kłócąc się i obrażając całą Twoją rodzinę, będziesz mniej teoretyczny, a bardziej skory do działań. Niekoniecznie miłych i krystalicznie czystych moralnie.

Sytuacja dla Gregmena nie jest miła. Zapytajmy dlaczego?

1. nie szanował rozmówców, manipulował ich słowami /moimi też, ale w sumie najmniej chyba/ poprzez wyciaganie zdań z kontekstu, osadzanie ich w nowym i wysnuwanie z tego kłamliwych, czasem oszczerczych dla dyskutanta wniosków.

2. nie miał argumentów, a jesli już miał, to nie potrafił ich bronić metadą inna niż "bo wy na mnie plujecie" oraz wymieniona w p.1.

3. wielokrotnie podawał dane swoje i swojej rodziny oraz inne w sumie osobiste sprawy, nie wiem po co./zdjecia to juz szok/

4. nie reagował na delikatne lub tez potem stanowcze prosby o poważne traktowanie forumowiczów, którzy mieli zdanie inne niz on.

5. normą w jego postach były ataki personalne, tzn odnoszenie się do osób nie tresci postów.

Wniosek: doigrał się, przeciagnał strunę.

A tak własciwie to nie rozumiem jego oburzenia . Wszak nikt niczego złego nie wlepił. Słowa Gregmeny z innego forum, ktróre napisał pod tym samym nickiem. Czy znajdujecie w nich cos złego?

Ja nie. Z rodziny jest dumny .I słusznie. Poglądy ma. I dobrze.

Jedyny problem to ten, ze tu głosił cos jakby innego. I to jest istota sprawy. Że nas odsadzał od czci i wiary, rozliczał wręcz nasze sumienia a wyszło, że....

I to to wywołuje jego wsciekłość.. Nic innego.

Sbeckimi metodami są raczej moim zdaniem manipulacje innymi w celu wywołania okreslonych reakcji, lub też nachalna propaganda jedynie słusznych pogladów podstępami.

Pozdrowienia wieczorne dla wszystkich. :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja widze tu podobienstwo do sytuacji z mimi, zostala znaleziona czarna owca i zostala zaszczuta przez grupe. Jak nie ma awantur jest nudno, a wiec grupa gdy napotka kogos kto ma inne zdanie pozera ja , nie wiem atrakcja jakas czy co? chyba tak,jak widac niezla zabawa. Niedlugo bedzie strach powiedziec tu ze ma sie inne zdanie, ja juz wole np. w niektorych watkach nie zabierac glosu gdy mam inne zdanie niz wiekszosc zeby sobie zaoszczedzic wirtualnych awantur.

Fakt ze gregmena upierdliwie powracal do pewnych tematow to chyba nie jest powod zeby tak kogos zdolowac.

To co zrobila Majka wogole mi sie nie podoba, bylo to nie wporzadku, podstepne, malostkowe i zlosliwe. Mnie akurat to nie rozbawilo tak jak wiekszosc z was. Widac ze zabraklo argumentow to sobie po necie poszperamy wyciagniemy cos na goscia co by go smiesznie "odszczelic" i dac "ubaw" grupie i sobie wzajemnie sobie gratulujac zdolowania czlowieka . Okropne :-?

Hmmmm.....a wy jeszcze? ;) Majka - nie rozumiem nagonki na Ciebie. Wykorzystalas dobrodziejstwo netu. Tak !!! dobrodziejstwo netu i chwala Ci za to. Jak juz Ponury Gregusiowi powiedzial - chcesz chlopie manipulowac i bawic sie w wirtualna rzeczywistosc stworz sobie niezmienny obraz tego co wokolo Ciebie i siebie i trzymaj sie tego chocby pasy z Ciebie mieli rwac ;)

I sadze ze nadszedl czas by powrocic do watku.

Ale jako najwiekszy cham (i kto tam jeszcze - bo nie pamietam) proponowalbm odpuszczenie grzechow naszemu Prawnikowi

Szkoda tylko ze nei dowiem sie skad ten US i rok 2002 ;)

Ropa drozeje choc akcyza na benzyne niby bez zmian - co tu kryc - zabieg calkiem calkiem :)

I jak tu wierzyc Rzadowi i jego Premierowi?

Gość gregmena

powiem jestem zrozpaczony

traktowałem te rozmowy poważnie, mam jakie mam poglądy, może nie słuszne, mam jaki mam charakter, może niezbyt miły..., ale rozmawiałem, bedąc pewnym że to tylko internetowa rozmowa

ale obrazowo czuję się tak jakbym siedział w kawiarni z grupka osób, wiem jestem frajer zaufałem że moge z nimi po prostu porozmawiać, może nawet pokłócić się, a tu niektóre z tych osób wychodzi na chwilkę,,,, a w tym czasie, grzebie w moim życiorysie, w moim życiu, szuka haka co głupiego zrobiłem, szuka najmniejszego hasła które mnie poniży... te osoby wracają i już nie wracają do tematu, ale wrzucają wszystko co dowiedziało się o mnie o rodzinie, o moich może błędach na stół przy wszystkich, by każdy widział, by mnie poniżyć....

dziękuję ckwadrat.... za zrozumienie, nie wiem jak teraz zmienić wszystko, meila, telefon, IP, teraz naprawdę się boję że tak łatwo mnie uderzyć...

myślę że z obawy o własną rodzinę i siebie samego musze na zawsze pożegnac.... jak widze to nie są żarty... macie rtacje to moja wina, przykro mi że byłem aż tak naiwny i myślałem że można w sieci bezpiecznie rozmawiać

jareko i xena US i facet to tylko przykłady że zapewne gdyby każdemu z nas pogrzebac to coś by się znalazło, przepraszam

Gregmena, współczuję Ci tego ubeckiego ataku Majki, dobrzykowic i reszty chórku naganiaczy i podjudzaczy.

pfffff, chłopie nie ośmieszaj się publicznie :D ....a poza tym hamuj jezyk bo nie masz dokładnie żadnego prawa nas w ten sposób oceniać :evil:

Jest tu jeszcze jakiś admin tego forum???

oczywiście, że jest i nawet się wypowiedział w tej sprawie, moze podac lina ?

Fakt ze gregmena upierdliwie powracal do pewnych tematow to chyba nie jest powod zeby tak kogos zdolowac.

Ale Agnieszka czymże on został tak niby zdołowany ?!! Przecież w tych materiałach nie ma nic poza tym co już nam pan prawnik powypisywał, ten sam styl, ta sama frazeologia. Nie ma problemu kiedy cytowane sa posty z tego forum a robi sie burza jak cytuje sie teksty z innego forum ? Przecież to nie sa cytaty z jego pamietnika do którego podstępnie sie włamalismy.

To co zrobila Majka wogole mi sie nie podoba, bylo to nie wporzadku, podstepne, malostkowe i zlosliwe. Mnie akurat to nie rozbawilo tak jak wiekszosc z was. Widac ze zabraklo argumentow to sobie po necie poszperamy wyciagniemy cos na goscia co by go smiesznie "odszczelic" i dac "ubaw" grupie i sobie wzajemnie sobie gratulujac zdolowania czlowieka . Okropne :-?

BZDURA, przez ostatnie 30 stron tego wątku kilka osób niezmordowanie podawało argumenty które odbijały się od pana prawnika jak piłeczki pingpongowe. Na ostatnich stronach już nikt nie starał sie prowadzić merytorycznej dyskusji (może poza Lucem, cholera Luc nie wiem czy tak to sie odmienia :)) bo było to bezcelowe. Gregmena w pewnym momencie zaczął śmieszyć swoimi wypowiedziami i sposobem argumentacji czy w takiej sytuacji mielismy udawac że to nas nie śmieszy ??!!

Aby było jasne, smieszyły jego wypowiedzi a nie on sam.

Słuchaj Gregmen proponuję dajmy spokój, wyciagnijmy wnioski i zmieńmy może styl gadania. Osobiście nie sądze żeby kogokolwiek insteresował Twój życiorys (jesli nie będziesz go nam dalej rozsyłał), Twoje życie osobiste, IP, pies, kot i Twoja rodzina, przynajmniej mnie nie gniewaj sie ale kompletnie nie interesuje, co Ci chyba juz pisze 5ty raz.

Masz nauczkę, która przeszedł pewnie każdy z nas (a ostrzegałam) że net nie jest anonimowy.

A teraz daj spokój, bo ja osobiście widzę tu tylko linka do Twoich wypowiedzi na necie i tyle.

Proponuję starym indiańskim sposobem napic się po kieliszku na zgode i już.

dziękuję ckwadrat.... za zrozumienie, nie wiem jak teraz zmienić wszystko, meila, telefon, IP, teraz naprawdę się boję że tak łatwo mnie uderzyć...

myślę że z obawy o własną rodzinę i siebie samego musze na zawsze pożegnac.... jak widze to nie są żarty...

Najlepiej wal prosto do ABW, Gromu, WSI lub innej cholery i zgłoś się do programu świadka koronnego. Niech Ci zmienią tożsamość, zrobią operację plastyczną i kupia nowy dom w państwie gdzie nie mamy umowy ekstradycyjnej.

Nawet Mrożek by tego nie wymyslił :lol:

Markus daj już spokój..

Popieram zaproponowaną tu propozyję Xeny .

Słuchaj Gregmen proponuję dajmy spokój, wyciagnijmy wnioski i zmieńmy może styl gadania. Osobiście nie sądze żeby kogokolwiek insteresował Twój życiorys (jesli nie będziesz go nam dalej rozsyłał), Twoje życie osobiste, IP, pies, kot i Twoja rodzina, przynajmniej mnie nie gniewaj sie ale kompletnie nie interesuje, co Ci chyba juz pisze 5ty raz.

Masz nauczkę, która przeszedł pewnie każdy z nas (a ostrzegałam) że net nie jest anonimowy.

A teraz daj spokój, bo ja osobiście widzę tu tylko linka do Twoich wypowiedzi na necie i tyle.

Proponuję starym indiańskim sposobem napic się po kieliszku na zgode i już.

pfffff, chłopie nie ośmieszaj się publicznie :D ....a poza tym hamuj jezyk bo nie masz dokładnie żadnego prawa nas w ten sposób oceniać :evil:

A bo co? Chesz mnie cenzurować jako jeden z liderów Grupy Trzymającej Wątek? Wasze metody w stosunku do Gregmeny oceniam dokładnie tak, z czym mi się skojarzyły. I pozostanę przy swoim. To oczywiście symbol - nie chciałem przez to powiedzieć, że naprawdę pracowałeś w UB, nie rozśmieszaj mnie swoją złością :lol:

To oczywiście ja, ckwadrat!

myślę że z obawy o własną rodzinę i siebie samego musze na zawsze pożegnac.... jak widze to nie są żarty...

Najlepiej wal prosto do ABW, Gromu, WSI lub innej cholery i zgłoś się do programu świadka koronnego. Niech Ci zmienią tożsamość, zrobią operację plastyczną i kupia nowy dom w państwie gdzie nie mamy umowy ekstradycyjnej.

Nawet Mrożek by tego nie wymyslił :lol:

Markusie.... nie bądź złośliwy... to co prawda nie wykroczenie, ale nie jest to mile widziane... kolega gregmena otrzymał twardą lekcje życia forumowego, nie mi osądzać czy należną czy nie... ponieważ uważam go za inteligentnego człowieka, więc jestem pewien że wyciągnie z niej odpowiednie wnioski.

Mam propozycje, oczywiście do przedyskutowania, aby w tym momencie zrobić gruba czerwoną kreske i od tej pory dyskutować wyłącznie merytorycznie w oparciu wyłącznie o fakty i wyznawane poglądy...

Gregmena, co ty na to? druga strona, co Wy na to?

maksiu

A bo co? Chesz mnie cenzurować jako jeden z liderów Grupy Trzymającej Wątek? Wasze metody w stosunku do Gregmeny oceniam dokładnie tak, z czym mi się skojarzyły. I pozostanę przy swoim. To oczywiście symbol - nie chciałem przez to powiedzieć, że naprawdę pracowałeś w UB, nie rozśmieszaj mnie swoją złością :lol:

/.../a w tym czasie, grzebie w moim życiorysie, w moim życiu, szuka haka co głupiego zrobiłem, szuka najmniejszego hasła które mnie poniży.../.../

o moich może błędach na stół przy wszystkich, by każdy widział, by mnie poniżyć....

Uspokój się chłopie i nie histeryzuj, nikt nie zamierza cię ponizyć czy tez szukac na ciebie haka Na tym forum wbrew sugestiom niektórych nie siedza sbecy tylko normalni ludzie których na początku złaczyła chęc budowy domu/mieszkania i których średnio interesuje twoje życie rodzinne. To ty posrednio jestes temu winny że w pewnym momencie wielu z nas w duchu sobie powiedziało : " Jejku, kim jest naprawdę człowiek, który mówi takie dziwadła ??!!"

Nie no co ty odgrywasz jakąś scenkę teatralną ? Myslisz że co bedziemy teraz cię śledzić w miejscu zamieszkania a potem o tym publicznie debatować ? Nie popadaj w skrajności.

myślę że z obawy o własną rodzinę i siebie samego musze na zawsze pożegnac.... jak widze to nie są żarty... macie rtacje to moja wina, przykro mi że byłem aż tak naiwny i myślałem że można w sieci bezpiecznie rozmawiać

Tutaj muszę się z tobą zgodzić, byłeś naiwny jeżeli myślałeś że sieć jest czymś bezpiecznym. Musisz miec tego świadomość że co "powiesiłeś gdzieś w sieci nie znika" Zamieszczałeś zdjęcia swoich dzieci na pewnym forum prawda ? Teoretycznie ich już tam nie ma ale zostały w pamięciach podręcznych na wielu serwerach i bedą tam jeszcze bardzo długo...

jareko i xena US i facet to tylko przykłady że zapewne gdyby każdemu z nas pogrzebac to coś by się znalazło, przepraszam

Wiesz co ? Ten post jest pierwszym postem napisanym przez ciebie w tym wątku który ma ręce i nogi - jak chcesz to potrafisz...

pozdrówka

krzysiek

Irytuje mnie jak ktoś coś ocenia przed zapoznaniem się z całą sprawą i tyle. Poza tym miałes się juz nie odzywac w tej sprawie ? 8)