Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

no dobra, mówicie, że nie mamy racji /co niektórzy nawet dość dosadnie 8) /. Ale spójrzcie na wyniki ankiety. :roll:

z ręką na sercu - daje slowo harcerza-, że mój głos jest dany pojedyńczo :wink:

majka wyniki ankiety nie mowia o tym kto ma racje, tylko i wylacznie kogo spoleczenstwo bardziej popiera.

nie społeczeństwo tylko forumowicze, a to wycinek społeczeństwa :wink:

wątpię, żeby komukolwiek kandydaci płacili za poparcie w tej ankiecie, więc powinno sie załozyc, że odpowiedzi sa zgodne z przekonanami.

Ponieważ uważam wszystkich forumowiczów za ludzi inteligentnych /nie każdy jest tak łaskawy dla mnie :lol: /, to sadzę, że tutaj oddają swój glos z "racji" a nie z przekomarzania się

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no dobra, mówicie, że nie mamy racji /co niektórzy nawet dość dosadnie 8) /. Ale spójrzcie na wyniki ankiety. :roll:

z ręką na sercu - daje slowo harcerza-, że mój głos jest dany pojedyńczo :wink:

majka wyniki ankiety nie mowia o tym kto ma racje, tylko i wylacznie kogo spoleczenstwo bardziej popiera.

nie społeczeństwo tylko forumowicze, a to wycinek społeczeństwa :wink:

wątpię, żeby komukolwiek kandydaci płacili za poparcie w tej ankiecie, więc powinno sie załozyc, że odpowiedzi sa zgodne z przekonanami.

Ponieważ uważam wszystkich forumowiczów za ludzi inteligentnych /nie każdy jest tak łaskawy dla mnie :lol: /, to sadzę, że tutaj oddają swój glos z "racji" a nie z przekomarzania się

no i owszem ale jak to sie ma do mienia racji????

3. co do wygladu rzecz wzgledna , ale za to napewno mowi gorzej :lol: a prezident czysto po polskiemy gadac powinien i to bardzo wazne jest, od wygladu wazniejsze

:wink:

A to po jakiemu on mówi? :D

To co z tą odpowiedzią na pytanie? :)

Kaszebe :)

Przez niemanie racji można oddać głos na kogoś niewłaściwego :wink:

A to całe cztery lata. Duuuużo czasu.

Ludzie zawód w takim czasie zdobywają.

I tytuł, ha !

Agnieszka, wygrywaj dalej.

jakby nie było to racja jest jak d***, każdy ma swoją. chciałbym tylko żeby Polacy zaczeli zwracać uwagę na to kto ich urabia a kto jest prawdziwy (mimo oczywiście urobienia przez marketingowców). ciągle mi się wydaje że większość daje się ciągle nabrać na te same sztuczki (tanie w dodatku).

3. co do wygladu rzecz wzgledna , ale za to napewno mowi gorzej :lol: a prezident czysto po polskiemy gadac powinien i to bardzo wazne jest, od wygladu wazniejsze

ups, nie zauwazylam pytania :lol:

mowi po bulgotanowemu :lol:

A jakby jeździł na wózku to tez się na prezydenta by nie nadawał? :evil:

jakby nie było to racja jest jak d***, każdy ma swoją. chciałbym tylko żeby Polacy zaczeli zwracać uwagę na to kto ich urabia a kto jest prawdziwy (mimo oczywiście urobienia przez marketingowców). ciągle mi się wydaje że większość daje się ciągle nabrać na te same sztuczki (tanie w dodatku).

wiesz pakodegites :o mam taką samą opinie o obozie przeciwnym 8) :lol:

mam wrażenie ,że niektórzy z zabierających głos na serio kierują się wygladem zewnetrznym kandydatów...........

to jest chore........

jeszcze nie dawno żona obecnie panujacego miała największe szanse na prezydenturę............bo ona taka ładna, taka zadbana.............

bo w przekonaniu Polaków prezydent to marionetka, to lalka do pokazywania na zewnatrz, ma być łądna, duzo się usmiechać, ładnie kiwac gółwką i mówic o niczym................

przykre to bardzo .....ale prawdziwe

geno nie wycinaj cytacikow przez co zmieniasz sens wypowiedz.

Nigdy nie mialam na mysli tego co sugerujesz i tu nie zachowujesz sie fer w dyskusji

jabko powiedzial ze woli tuska od kaczki bo tusk lepiej wyglada, na co ja odpowiedzialam ze natomiast ja wole kaczke bo lepiej od tuska mowi - i tylko taki kontekst byl na dodatek w zartach, wiec nie zmieniaj z laski swojej znaczenia slow i wagi wypowiedzi.

Juz napisalam wyzej dlaczego bede glosowac na kaczynskiego. Wyglad nie ma dla mnie zadnego znaczenia, gdyby mial na kaczke bym nigdy nie zaglosowala.

Ponury w czym mam wygrywac? ja zadnej walki nie tocze.

Juz wczesniej powiedzialam ze zaden z kandydatow na prezydenta mi nie odpowiada, ale wybor nalezy poczynic pomiedzy nimi akurat wiec zaglosuje na kaczynskiego bo jego postac jako prezydent jest mi blizsza niz tuska.

A jesli nie wygra kaczynski to trudno , wygra tusk . Mam nadzieje ze sprawdzi sie w roli prezydenta.

Do wyborow podchodze na luzie.

Jesli tusk wygra zostanie mu pogratulowac i zyczy mu trafnych decyzji dobrych dla Polski .

Jesli kaczynksi wygra tego samego bym mu zyczyla.

Moje zycie i tak sie nie zmieni - no moze bozia obdaruje mnie drugim dzieckiem ale to nie zalezy od tego ktory z kandydatow wygra wybory prezydenckie :lol:

mam wrażenie ,że niektórzy z zabierających głos na serio kierują się wygladem zewnetrznym kandydatów...........

Ja bynajmniej nie kieruję się wyglądem zewnętrznym, natomiast wiem, że ludzie "ładni" [młodsi, lepiej ubrani, bardziej fotogeniczni] mają ogólnie lepiej w życiu.

Dla mnie idealnym kandydatem byłby Władysław Bartoszewski. Wcale nie ze względu na urodę i gibkość sylwetki :lol:

Co do niepełnosprawności kandydata, nie wiem czy wody w Wiśle starczy, by ktoś niepełnosprawny mógł w ogóle zawalczyć o tak wysoką godność. Z powodów jak wyżej, ale i z prozaicznych powodów niemożności zaistnienia w polityce [chyba że na czas kampanii wyborczej, jako część priorytetów programu różnych partii, na zasadzie 'pogadamy se, a potem i tak będzie jak było'].

Ponury w czym mam wygrywac? ja zadnej walki nie tocze.

W życiu, w którym - jak pisałaś - na razie wygrywasz.

To był rodzaj życzeń :)

Jabko -styl Twoich wypowiedzi ????? - są porażające, wyhamuj proszę.

Czyżbyś zagłuszał własne sumienie i głos rozsądku?

Oglądaj rozważnie ten medal z dwóch stron i waż, waż, waż.

Lech Kaczyński - prezydentem.

Agnieszka1 z grubsza napisała, dlaczego byłoby to dobre, ja już też małe conieco.

geno nie wycinaj cytacikow przez co zmieniasz sens wypowiedz.

Nigdy nie mialam na mysli tego co sugerujesz i tu nie zachowujesz sie fer w dyskusji

jabko powiedzial ze woli tuska od kaczki bo tusk lepiej wyglada, na co ja odpowiedzialam ze natomiast ja wole kaczke bo lepiej od tuska mowi - i tylko taki kontekst byl na dodatek w zartach, wiec nie zmieniaj z laski swojej znaczenia slow i wagi wypowiedzi.

Juz napisalam wyzej dlaczego bede glosowac na kaczynskiego. Wyglad nie ma dla mnie zadnego znaczenia, gdyby mial na kaczke bym nigdy nie zaglosowala.

:

Wyciąłem cały punkt z szeregu. Nie widze uchybienia z mojej strony.

a na co wsciekly jestes mozesz jeszcze powiedziec???

tusk tez tak jak ty z niepelnosprawnymi raz wyjechal - porownal ich "slabosc" do homoseksualizmu

nie widzisz uchybienia? a ja widze, nie zafajnie wciagac w swoje frustracje niepelnosprawnych

a na co wsciekly jestes mozesz jeszcze powiedziec???

tusk tez tak jak ty z niepelnosprawnymi raz wyjechal - porownal ich "slabosc" do homoseksualizmu

nie widzisz uchybienia? a ja widze, nie zafajnie wciagac w swoje frustracje niepelnosprawnych

Ja nie jestem na nic wściekły w przeciwieństwie do Ciebie - nie lubię natomiast jak się ocenia podług np. własnie wady wymowy jak by to było istotne. Nię będę się bawił w agitacje kto co powiedział ale z tego co widzę to od zwolenników Kaczyńskiego zalatuje nieco propagandą - zupełnie jakbym czytał wypowiedzi sztabu.

Masz cytat ? Bo to dziwnie brzmi, taki tekst bez kontekstu całej wypowiedzi. Źle świadczy o Tusku, może o to chodzi ?

A obie grupy mają podobne "poważanie" w społeczeństwie, tylko wobec niepełnosprawnych jest więcej zakłamania, homoseksualiści wyraźniej polaryzują postawy ludzkie.

To duże elektoraty - odpowiednio ok. 14 i 10%.

PS: jesli prezydentura LK miałaby przebiegać w takiej tonacji jak wypowiedzi sporej części jego zwolenników, to tym pewniejszy jestem głosowania za normalnością.

hehe rzeczywiscie geno ? - miny wsciekle ty wklejasz a nie ja :lol:

nie lubisz jak podlug wady wymowy sie ocenia a podlug wygladu to lubisz?

bo to wlasnie zwolennicy tuska caly czas pisza ze konus nie moze byc prezydentem bo ja to bedzie wygladac. No wiec jak to jest z tym co lubisz a co nie? :lol:

a moze czytasz wybiorczo?

Masz cytat ? Bo to dziwnie brzmi, taki tekst bez kontekstu całej wypowiedzi. Źle świadczy o Tusku, może o to chodzi ?

A obie grupy mają podobne "poważanie" w społeczeństwie, tylko wobec niepełnosprawnych jest więcej zakłamania, homoseksualiści wyraźniej polaryzują postawy ludzkie.

To duże elektoraty - odpowiednio ok. 14 i 10%.

PS: jesli prezydentura LK miałaby przebiegać w takiej tonacji jak wypowiedzi sporej części jego zwolenników, to tym pewniejszy jestem głosowania za normalnością.

ohohohohooho - a moze spojrz na ton wypowiedzi co niektorych zwolennikow tuska

dziwne ze do tej pory nie zobaczyles czegos nie tak w tonie niektorych zwolennikow jego, czy moze dlatego ze ich nie tykasz bo glosuja jak ty?

co do niepelnosprawnych i homoseksualistow - ja nie mam wobec kazdej z tych grup podobnego powazania, znacznie mniej powazam homoseksualistow.

hehe rzeczywiscie geno ? - miny wsciekle ty wklejasz a nie ja :lol:

nie lubisz jak podlug wady wymowy sie ocenia a podlug wygladu to lubisz?

bo to wlasnie zwolennicy tuska caly czas pisza ze konus nie moze byc prezydentem bo ja to bedzie wygladac. No wiec jak to jest z tym co lubisz a co nie? :lol:

a moze czytasz wybiorczo?

Po pierwsze to co wypisują inni jest ich zdaniem nie moim - ja za nie nie odpowiadam ,po drugie można wychwycić w tym :wink: znany trik z rekalmy piwa bodajże Bosman :) po trzecie z tą wśiekłą miną to przesdada bo to raczej była chęć okazania dezaprobaty. Jeśli zaś chodzi o wybór kandydata to niestety bawimy się nieco w ruletkę - bez przerwy bombardują nas z każdej strony informacjami będącymi też elementami gry więc wypada nie wierzyć we wszystko zarówno od kandydatów których jesteśmy zwolennikami jak i od przeciwników a niestety widzę u zwolenników Kaczyńskiego przeważa fanatyzm zamiast zdroworoządkowego myślenia a de facto to trudno wyrokować kto jest lepszy bo to nie zestawienie dwóch mixerów tylko dwojga ludzi i nic nie jest albo czarne albo białe.