Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

przeciez coś CIĘ z nimi łączy, tzn wspólne gosowanie na Tuska i popieranie wizji Polski jaką on prezentuje (czyli obrona interesów postkomuny), niby czego tu się wstydzić....?????????????????????

jakoś TUSK się nie wstydzi poparcia tych panów a wręcz go cieszy

tak jak ja się nie obrażam że gosuje na Kaczke z twórcami PO panem płażyńskim bo zawsze go ceniłm

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gargamenella ja chce tylko jednego PŁACIĆ MNIEJ PODATKÓW

ażeby mi zostało wiecej kasy. I nie chce utrzymywać pijaczków z podwórka.

Koło mnie w Wałbrzychu Toyota wozi ludzi na produkcje z Wrocławia autobusem (60km) bo kur.. ludzi do pracy nie mogli znaleźć. A dlatego że płacą na rękę 1100zł i buraki wolą pić winko cały dzień i dostawać 300zł bezrobotnego, 150 opieki, 200 na dzieci których mają 6-cioro, nie płacic za mieszkanie które śmierdzi sikami aż z zewnątrz (ale miasto w końcu wyremontuje na mój koszt)

Dlatego mam w nosie gdzie był dziadek Tuska ale też że jego żona to fajna lala.

Chce obnizenia podatku a Kaczor chce państwa solidarnościowego (czytaj socjalnego)

Dlatego BAAARDZO żałuję że wyborów nie wygrała PO przez kłamstwa w reklamach PiSu.

Bo chciałem 15% na benzyne, 15% na zabawki (bo mam dziecko a teraz prawie na wszystkich zabawkach pisze 22%) i 15% zamiast 19% które płacę teraz od dochodu.

Na szczęście jeszcze sobie mysle że nawet jeśli wygrałby Kaczor to od prezydenta niezbyt duzo zależy dlatego też te wybory nie martwią mnie bardzo.

Bardziej mnie martwi ze durny naród wybrał Prawo i Socjalizm po którym polska dalej będzie bez kasy, po drugie bez kasy i po trzecie bez kasy.

Ja chce zeby polska była z kasą, kasą i jeszcze raz kasą (mimo że twoja Kaczuszka tak "linczuje" kase)

przeciez coś CIĘ z nimi łączy, tzn wspólne gosowanie na Tuska i popieranie wizji Polski jaką on prezentuje (czyli obrona interesów postkomuny), niby czego tu się wstydzić....?????????????????????

jakoś TUSK się nie wstydzi poparcia tych panów a wręcz go cieszy

tak jak ja się nie obrażam że gosuje na Kaczke z twórcami PO panem płażyńskim bo zawsze go ceniłm

a tutaj ciebie mam. Rewolucyjka ci sie marzy :lol: Zabrać tym co mają i dać sobie. Sprawiedliwość dziejowa, tak?

Gregmenta, a ile Ty masz lat? Nie krępuj się, faceci sie wieku nie wstydzą :wink:

Gość gregmena

30 lat

rewolucyjka, owszem marzy mi się, odcięcie aferałow TUSKA I KWASA od żłoba...... tobie ci panowie nie przeszkadzają moga dalej rządzić. a mi przeszkadzaja i to nas różni, ja mam jaskiernie u boku i widze co robi, a że Tobie pasi

co do jabco jaki argumentem jest obrażanie mnie i mego nicka???? jaki argumentem jest wzrost kandydatów??/

ja też pisałem g.. mnie obchodzi dziadek TUSKA I kaczki, ale obchodzi mnie ktoś czy ma zasady czy nie, a kłamca nie ma zasad = TUSK

boli mnie pseudo liberalizm PO, po co tyle podatków!!!!! dochodowego nie powinno byc w ogóle i tu mi sie obie partie nie podobają, im więcej mi zostanie w kieszeni tym więcej kupie.

ale co do vatu to bym zostawil, ale nie jak jabco bo jemu sie powodzi i co go obchodzą ci którym sie nie udało, ale ty może se kupisz 1000 liter benzyny więcej, ale to że przez 15% vat komus kto ma 6 osobowa rodzine żywnośc zdrożeje o 10 groszy to go zaboli, nie pomyslales

a z kasą to będzie uklad pseudo-liberalny-postkomunistyczny, a nie ty jabco

przypominam najwieksze afery i WZROST OPODATKOWANIA to rząd KLD BIELECKIEGO

matko, argumenty i forma wypowiedzi prosto z Radia Maryja.

Boje sie Kaczynskich i jego fanatykow.

Każdy ma jakieś poparcie.

Jeden ma Borowskiego,Kwaśniewskiego,od dzisiaj też Urbana.

A drugi ma m.in. słuchaczy RM.

Każdy wybiera,co lubi.

:lol:

30 lat

1) co do jabco jaki argumentem jest obrażanie mnie i mego nicka...

2)... po co tyle podatków!!!!! dochodowego nie powinno byc w ogóle i tu mi sie obie partie nie podobają, im więcej mi zostanie w kieszeni tym więcej kupie.

3) ...ale co do vatu to bym zostawil, ale nie jak jabco bo jemu sie powodzi i co go obchodzą ci którym sie nie udało, ale ty może se kupisz 1000 liter benzyny więcej, ale to że przez 15% vat komus kto ma 6 osobowa rodzine żywnośc zdrożeje o 10 groszy to go zaboli, nie pomyslales...

1) nie moja wina że masz nick żeński, piszesz pod nim z żoną itp.

2) No właśnie po co tyle podatków. Ale to co piszesz że podatku ma nie być w ogóle jest nierealne kompletnie i zalatuję kompletnym brakiem zdrowego rozsądku (napisałbym "głupotą" bo tak myśle ale oskarżysz mnie o obrażanie)

Po drugie tu kompletna sprzeczność bo jak chcesz pomagać "tym co im sie nie udało" jak ludzie nie będą płacic podatku ?? Skad rząd weźmie na to kasę ?? Wydrukuje sobie ??

3) Tu znowu jakieś tępe podejści. Jak stanieje benzyna to stanieje wszystko co się przewozi czyli żywnośc, zabawki itp.

Po drugie 70% artykulów objętych vatem ma stawkę 22% wiec przy wprowadzeniu 15% większość taniej a mniej drożeje.

Ogólnie przez potanienie benzyny i mąki itp chleb tanieje 70gr a masło drożeje 30gr.

Argumenty Kaczek że będą rodziny którym sie pogorszy są "niby" słuszne ale też nierealne. Nikt akurat nie kupuje tylko tego co zdrozeje czyli masła nie kupując jednocześnie tego co stanieje czyli chleba.

A z tym "udaniem sie jabkowi" też nie trafiłeś. Po pierwszym roku studiów przeniosłem się na zaoczne i poszedłem do pracy bo nie było kasy na naukę.

Kupiłem z pomocą rodziców i dziadków mieszkanie za 17tyś zł zrujnowane po pijakach tak że były dziury w ścianach po kaloryferach a w czasie deszczu w domu było 5cm wody, wszystkie szyby wybite itp. (miasto przeniosło ich do wyremontowanego nowego mieszkania za moje podatki)

Zrobiłem je sam z ojcem i ani jeden fachowiec nie dotykał niczego bo nie miałem na to pieniedzy (oprócz gazu za 500zł bo rurka 28 musiał być lutowana na twardo a zresztą trzeba mieć pieczątke fachowca z uprawnieniami)

Więc nie oceniaj zwolenników TUSKa że wszyscy są bogaci bo to nieprawda.

Po prostu w miarę jak jestem coraz lepiej wykształcony i wiem coraz więcej o świecie przekonuje się że oczywiście najważniejsze jest być ale baaaaardzo ważne jest mieć kase która daje bezpieczeństwo, stabilnośc itp. a tego społeczeństwo nigdy nie osiągnie jak będzie trwało w systemie socjalnym.

A na Kwacha nigdy nie głosowałem tylko na Wałęse więc nie przypisuj mi tego czego nie robie.

I jeszcze ci powiem że żadne państwo na świecie nie wybiło się socjalizmem a wręcz wszystkie wybiły się liberalizmem.

Niemcy po wojnie jak doszły do tego co mają ?? 10 razy wartościowszą gospodarkę od naszej ?? O tym ze były przepisy że na emeryture się idzie po 85 roku życia nikt nie wspomina - zobacz jakie ekonomiczne - nikt nie dożył emerytury. Ale za to po latach mają lepiej.

A łukaszenka jak trwał po wojnie w socjaliżmie tak trwa nadal, wizja solidarnego państwa działa - tylko czemu ludzie jedzą kore z drzew - no ale tym co im sie nie udało wspiera całą gębą. Wszyscy mają równo czyli mają gówno.

To jużwole mieć Kulczyka może przynajmniej jedna osoba z mojej rodziny dostanie u niego pracę i będzie mi lepiej. A to że on dorobił się milionów mi nie przeszkadz. Aczkolwiek Kaczka niczym Putin na pewno by mu majątek odebrał albo przypieprzył mu 50% podatku. A niech chłop wyjedzie do tańszego państwa - w końcu po co nam tu on , jego tysiąc miejsc pracy i milion podatków.

Razem z Kaczorem odbierzesz majątki bogatym a tym co nie odbierzesz dowalisz podatek i osiągniesz tyle że nie będzie bogaty - tego właśnie chcesz. Będzie solidarnie i równo.

Pomyśl 30letni człowieku czego ty chcesz - żeby wszyscy byli biedni ?????

Naprawdę nie lepiej żeby połowa była bogata a im więcej bogatych tym więcej kupują i zatrudniają i bogacąc sienadal płacą pozostałym (ale nie za nic tylko za pracę)

Według mnie ten drugi wariant da mi za ileś lat 10mln bogaczy, 20mln klasy średniej i 10mln biedniejszej którą jednak będzie stać na wszystkkie podstawowe artykuły łacznie z samochodem itp.

A wariant pierwszy to brak jedzenia dla wszystkich

gregmena - sorki ale w chamski ton twoich wypowiedzi wejde

Co ty - 30 letni szczawiku mozesz mowic o dawnej, czerwonej polsce. Gowno pamietasz, w pieluchach tetrowych (jesli udalo sie Twoim rodzicom zdobyc) latales. Stad moze tak trudno Ci pojac dlaczego inni obawiaja sie socjalizujacego Kaczynskiego. Juz PiS dal popis swoim programem naprawy Sluzby Zdrowia. Obys nigdy nie chorowal w takiej Polsce gdyz bedzie bardzo bliska czasow Jarozela i wczesniejszym. Podobnie juz widac jak podejda do naszych podatkow. Tym ktorzy tworza nowe miejsca pracy, tym ktorzy placa najwieksze podatki chca przypie...... A jakie beda tego efekty? Przypomnij sobie kwestie akcyzy na wodke - moze to ci w glowie rozjasni. Juz teraz nasz rodzimy kapital zamiast w Polsce inwestowac ucieka do krajow osciennych i dalszych gdzie koszta pracy sa o wiele nizsze. Policz sobie - o ile potrafisz - ile kosztuje pracodawce 1 pracownik. Ile kasy do budzetu odprowadza i na ukryty podatek jakim wciaz jest ZUS.

Przypomnij sobie sprawe wlasciciela Optimusa a moze zrozumiesz dlaczego ludzie maja dosc tego cholernego kraju z ciagle obecnymi eksperymentami socjalnymi i reformami ktore zamiast cos zmieniac - ciagle niszcza.

Tandem Kaczynskich wraz z ich programem solidarnym (czytaj socjalnym) musi miec zapore w postaci Prezydenta spoza tej dwojki. Pal szesc - czy to bedzie Tusk czy X. Niestety mamy do wyboru tylko Tuska - co moim zdaniem jest o wiele mniejszym zlem niz Kaczynski.

Juz niebawem zobaczysz jak PiS do przeforsowania swoich idiotycznych reform kolicje zawierac bedzie z Samoobrona, LPR czy jakimis innymi socjalistami. Jak kupczyc bedzie stolkami by tylko na swoim postawic. JUz teraz dogaduje sie z Lepperem i Giertychem. A jak juz Lepper marszaliem sejmu zostanie to dopiero bedzie wesolo. Ciekawe jak wtedy silna nasza zlotowka bedzie :( gdyz to dopiero jest oszolom

Marzy ci sie rownosc i sprawiedliwosc? Polska sprawiedliwa - tak?

IV Rzeczpospolita co ma na uwadze rowne zoladki, kazdemu wedlug potrzeb czy tez inne hasla zywcem wziete z czasow tow. Lenina.

Kazdemu sie nalezy?

Gowno prawda bo niby dlaczego?

Nalezy sie tym co charuja jak woly by sobie, swoim dzieciom byt zapewnic a poprzez podatki lozyc takze na tych ktorym sie nie udalo i niestety takze na tych darmozjadow ktorym do roboty nie spieszno. Co wola na flaszke forse z zapomogi wydac i dzieci na zebry na ulice wypedzic

Dziwi mnie taka postawa zwlaszcza u czlowieka ktory w nowej rzeczywistosci ma szanse swoj byt ksztaltowac i gdzie od Twojej zaradnosci zalezy co do gara wlozysz i w co sie odziejesz.

Glosuj sobie na kogo uwazasz ale swoimi postami nie obrazaj ludzi ktorzy maja inne zdanie niz ty lub tez chcacych glosowac jak TY.

Gość gregmena

Prosze wszystkich poczytac kim są wyborcy wyżej... patrz teksty jareko i jabco!!!!!!!!!!!!

ale i tak nie przebije nic argumentu bym wywalał na biuałoruś którego na którejś stronie użył jabco.... wiem kto nie z wami wypad za ural takie metody stosowali najbliżsi w 2 turze TUSKA, Miller, JANIK, Kwasniewski i BOROWSKi

wiem wiem, wam zwolennikom Tuska podobnie jka waszemu kandydatowi wolno dowolnie obrażac innych, bluzgać, czepiać się KŁAMAĆ, byc niewykształconym chamem, to wolny krakj i dlatego nie jestem z wami a głosuje na ludzi doświadczonych, wykształconych i z zasadami. PAtrzac na ilośc wpisów jabco i jareco i penaów braniących TUSka widac co polityka robi z mózgami, żżarła ich i pozostało tylko chamstwo, oczywiście że 30 letni szczawik nie ma prawa żyć, przecież wasz zdewociały kandydat zawsze był za aborcją więc pewnie gdy już będzie prezydent tusk i dojdzie do ukochanych rządów Michnika czylio PO z SLD na pewno zapewnicie mi wycieczke na białoruś albo eutazje w imie nowego nawrócenia sie szefa....

przeraża mnie najbardziej tez że jareko dzieli polske na pół, my oni, a co wyborcy leppera niemaja prawa tu mieszkać, przeciez to polityka KLD< UD i UW stworzyła radioa MAryja, i samoobrone, ja wciąż nie moge się doczekac tej silnej klasy średniej którą tworzy TUSK, owszem stwoprzył silna klasę aferałów i może dlatwgo jak sprawdzicie 95% głowsów w aresztach i więzieniach głosów dostał TUSK

ale głosowaliście na kwasa więc kolejny prezydent kłamca wam w graj....

przykre że ta dyskusja co do której prosiłem o jej likwidacje, pokazała że wyborcy TUSKA nie potrafią zrozumiec że ktokolwiek może miec inne zdanie niż oni sami, coż tacy demokraci, tacy liberałowie, tacy wolnościowcy

jabco jestem za liberalizmem, ale nie takim pseudo a sam to pokazujesz ze nic nie wiesz o liberaliżmie, zaatakowałeś mnie że to chore bynie podatków, toż to jest liberalizm, a ty wmawiasz ludziom ze musza być podatki, dochodowego nie musi być wcale, jeśli ja co miesiąc gdy mni zabiertają 1000 zł dochodowego za tą kasę kupie więcej rzeczy, zapłacę państwu większy podatek, więcej firm sprzeda towar, zatrudnio więcej ludzi, to proste, tak mówi korwin mikke, ale on jest liberałem a nie socjałem i powtarzającym coś o solidarnej polsce TUSKIEM

a trzy nie pytam ile macie lat bo sa upki i 20 letni i 30 i 60 i co ma wiek do czego, nioe obrażam jabco za nick, to chore że głownym argumentem za tuskiem jest to że jest wyższy, to że ostatnio w obietnicach socjalnych przegonił Kaczke (czytałem że podobno tusk został w jakims mieście rzecznikiem bezrobotnych i obiecal prace dla wszystkich), a głównym argumentem zwolenników tuska z zwolennikami kaczki jest obrażanie czyiś nicków i czepianie sie wieku

PS Donalda poparli postkomuchy, a Kaczora - liga włóczkowych beretów + Ojciec Dyrektor -> też takie sobie towarzystwo .... też takie sobie towarzystwo

PS Donalda poparli postkomuchy, a Kaczora - liga włóczkowych beretów + Ojciec Dyrektor -> też takie sobie towarzystwo ....

mysle podobnie Krzysiek

PS Donalda poparli

oszołomy włóczykije, berety

i

też takie sobie towarzystwo ...

pzdr

Ja mam dość. Przynajmniej na dzisiaj.

Gargamella mnie rozwala. To jak przekonywanie leppera że w Klewkach jednak nie lądowali kosmici - to po prostu niewykonalne.

Na szczęście dla mnie zdecydowanie prowadzi Tusk i on wygra

I też na szczęscie dla Ciebie gargamello polska jest wolnym krajem i zawsze mozesz wyjechać do państwa które jest solidarne

I nie pisz zaraz że ja cie wysyłam na Białoruś.

Ja tylko pisze że możesz jeśli chcesz wyjechać co już jest osiągnieciem ostatnich lat.

Chyba że jednak zdarzy się coś dziwnego i wygra kaczor po czym wprowadzi zakaz wyjazdów obywateli bo trzeba sie solidaryzować z pozostałymi w kraju a brak obywatela płacącego podatki to brak zapomogi dla drugiego obywatela wiec możliwe że byłby taki przepis.

A przy Tusku oboje będziemy szczęśliwi.

Ty sobie urządzisz solidarne państwo z "pracujacym ludem" Białorusi a ja będę szczęśliwy w bogatym opływającym kasą państwie.

Dodam na koniec że jest to bardzo smutne, ale odnosze wrażenie że straszna arogancja prześwieca z twojej wypowiedzi :-? czy nie masz czasem czegoś wspólnego z branża buraczaną ? :wink: :-?

Pozdrawiam

To nie arogancja , nie tak chcialam byc odebrana.

To zycie .

Z branza buraczana nie mam nic wspolnego , a szkoda , dobre pieniadze na burakach mozna zarobic bylo , nie wiem jak jest teraz

No to do glosowania w niedziele :lol: :lol: :lol:

PS Donalda poparli

oszołomy włóczykije, berety

i

też takie sobie towarzystwo ...

pzdr

moherowe? :lol: :lol: :lol:

te to chyba raczej za Ojcem Dobrodziejem pojda :lol: :lol:

to ja juz burak i beret i oszolom i takie sobie towarzystwo :lol:

czy sie ktos do tego grona przylaczy?

mam kielbase :lol: :lol:

posmiejcie sie troche , co ma byc to bedzie :wink:

A ja mimo wszystko przypomne ze gregmena napisal o kontaktach Donalda z Lepperem [tzn. rozmowach n/t poparcia Donalda przez S-obrone] - a ja od 43125214 postów dopominam sie, żeby przybliżył jakieś szczegóły - a on coś mi się zdaje jednak sie zapędził :)

No cóż - młodość .... - ale zawsze może odszczekać, do czego serdecznie namawiam :)

pozdr - Krzysiek

A przy Tusku oboje będziemy szczęśliwi.

Ty sobie urządzisz solidarne państwo z "pracujacym ludem" Białorusi a ja będę szczęśliwy w bogatym opływającym kasą państwie.

co ty opowiadasz - widziales majatek tuska czy kaczynskiego? oboje male mieszkanka i jeszcze mowia zgodnie akurat tutaj :lol: ze nie potrafia majatku gromadzic ( to ich wlasne slowa)

wiec gdzie oni na prezydenta? roztrwonia majatek panstwowy :lol: