Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

No i Lepper po cichu dał sie przekonać. Pięknie.

Tuska poparła tylko Bochniarz, żadne SLD ani Lepper.

Mam nadziej gargamello że po tym jak na siedmiu stronach pisałeś że Tusk dogaduje sie z Lepperem teraz okażesz jakikolwiek honor i jużnic tu nie napiszesz.

LepperoKaczka.

Własnie przegraliście wybory drugim genialnym ruchem. Kurski, Lepper.

I po ptokach.

Niedziela to czysta formalność

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jabko i Gregmena - sprowadziliście tą dyskusję do poziomu zwyczajnej pyskówki. Jako zwolennik Kaczyńskiego nie podejmuję się dyskutować z ludźmi Waszego pokroju i pomimo że Gregmena również jest jego zwolennikiem taki styl prowadzenia dyskusji jest mi obcy. Poniżej wybrałem cytaty z postów Jabka - może jak je wszystkie przejrzysz to przejrzysz również na oczy i zrozumiesz że dyskusja polega na szanowaniu wygłaszanych przez innych poglądów mimo że się z nimi nie zgadzasz. To co napisałeś świadczy o Tobie jak najgorzej. Gregmeny mi sie nie chce cytować ale styl jest podobny.

Wermacht... u he hehe

No to Kaczucha utonęła pod Kurski(e)m !!

u heh ehehe Gratuluje zwolennikom Kaczuszki....powtórzcie taki manewr jeszcze końcem weekendu i hasło Prezydent Tusk będzie pewne.

Rydzyk to w R.M ogłosił czy tak sama zauważyłas ??

Jedno jest pewne. Jak sie Twój Kaczorek dogada z Lepperem i ten go poprze to już wtedy będzie naprawdę wiadomo kim jest Kaczor.

Juz sie nie buldoczcie...

Pogudźcie siejuzz przegraną.

Kaczor przerąbał w Wa-wie i Gdańsku.

Po wyborach praktycznie mieli równe poparcie.

Teraz najnowsze badanie daje 57%-Tusk, 43%-Kaczor

Chyba że wyniki ogłasza Rydzyk to wtedy są odwrotne.

Już po bajce drogie dzieci. Kaczor do kąta i płakać a wy małe kaczorki razem z nim.

Kobieto jak czytam co ty piszesz to załuje ze Mikke nie wygra bo by ci zakazał sie uczyć a posłał do kuchni.

Wróć puchu marny do podstawówki i po pierwsze naucz sie czytać bo nie ja pisałem o 49-35 tylko 37-43 i jest to z OBOPu czy tam TNS Sam sobie jeszcze wyników nie wymyślam (jak Lepper i Rydzyk)

A jeśli piszesz że sondaże Rydzyka były trafne to współczuje ci serdecznie i życze powodzenia na przyszłość. Zawsze możesz jechać na Białoruś skoro lubisz tego typu rządy. Weź troche kasy to Łukaszenko Cie przyjmie z otwartymi ramionami.

A co do Ciebie Agnieszko to ja sie właśnie nie buldoczę i nie kłócę o polityków dlatego też napisałem "dajcie sobie juz spokuj bo już jest po zawodach"

Przegraliście w miastach rządzonych do tej pory przez zainteresowanych.

Przegraliście pierwszą turę

Sondaże które jak pokazało życie sprawdzają się co do +-5% pokazują że 15% przewagi

Przegracie i drugą ture.

Smutne dla was ale prawdziwe

gragmena to facet ?? u he hh eeh heh eh he

zmień se nicka misiu ... ... może na gragmen

u he hehe he

chyba że tak ci pasuje

ale gargamenie sie podoba ... yyy.... znaczy gargamenowi

kwa kwa

mały, brzydki, bezzębny, smętna żona, współpracuje z Kurskim, Rydzykiem, w debacie wielokrotnie puszczały mu nerwy, jego Wasserman oskarża hydraulików o zamach na jego życie u he hehh e

Jak to dobrze że kaczuch przegra

Mam propozycję:

Moze wybierzecie mnie. Jest przystojny, mówię wyraźnie, pracowałem fizycznie, nie jestem gejem, mam 184cm wzrostu, posiadam dyplom Politechniki, nie lubie Rydzyka i Leppera, i ogólnie jestem śliczny, higieniczny a do tego sympatyczny a do tego boski w łóżku.

A największą mojazaletą jest skromność.

Misiaczki drogie i Tusk i Kaczor mają doradców i stosują triki socjotechniczne w takim samym stopniu.

Oboje wyciągają po cichu brudy i jest to normalne przecie nie będą chłopaki mówić w debacie LK-"Tusk jest super" a Tuska na to "nie nie to Kaczka jest super"

Co do wyglądu bo niektórzy pisali że głupki patrzą na wygląd a nie na program:

Ludzie wygląd jest ważny czy tego chcecie czy nie. Był ważny przy waszych mężach i żonach bo taka jest natura.

Wymowa też aczkolwiek mniej niż wygląd a małe niedoskonałości czasem stają się charakterystyczne dla danej osoby i wręcz pomagają.

Dzisiaj przeglądałem Neesweeka chyba i :

Tuska ma psa a Kaczor Kota (kto tu jest wojownikiem a kto fałszywy)

Tusk lubi oscypki (twardy góral) a Kaczka kurczaki (lepper?)

I tu jedna wada: Tusk Whisky a LK czerwone wino (tu Tusk ma minusa bo ja kocham czerwone wino)

A Agnieszki 1 sie nie czepiajcie. Ja napisałem o wyglądzie to i ona o głosie. A oboje wiemy ze to "cieńkie" argumenty i piszemy je ot tak sobie. Takie małe złośliwości

No dobra za nicka przepraszam - złośliwy jestem

Jeśli go zgarnęli do obozu to jużdo lasu iśc nie mógł. Zresztą ty nie odpowiaasz za to co zrobił Twój dziadek i czy jakąć sikse w tym lesie nie wykorzystał - kogo to obchodzi. Właśnie chodzi o to że to nie powinien być temat debaty a dzięki Kurskiemu jest.

i Tusk ma PSA....PSA...nie kota. Koty trzymają geje.

I tego nie popuszcze bo głosuje na TUSKa dlatego ze ma psa.

I nie piszcie już więcej że ma kota bo oszaleje

Bardziej mnie martwi ze durny naród wybrał Prawo i Socjalizm po którym polska dalej będzie bez kasy, po drugie bez kasy i po trzecie bez kasy.

To jużwole mieć Kulczyka może przynajmniej jedna osoba z mojej rodziny dostanie u niego pracę i będzie mi lepiej. A to że on dorobił się milionów mi nie przeszkadz. Aczkolwiek Kaczka niczym Putin na pewno by mu majątek odebrał albo przypieprzył mu 50% podatku. A niech chłop wyjedzie do tańszego państwa - w końcu po co nam tu on , jego tysiąc miejsc pracy i milion podatków.

Razem z Kaczorem odbierzesz majątki bogatym a tym co nie odbierzesz dowalisz podatek i osiągniesz tyle że nie będzie bogaty - tego właśnie chcesz. Będzie solidarnie i równo.

Pomyśl 30letni człowieku czego ty chcesz - żeby wszyscy byli biedni ?????

Naprawdę nie lepiej żeby połowa była bogata a im więcej bogatych tym więcej kupują i zatrudniają i bogacąc sienadal płacą pozostałym (ale nie za nic tylko za pracę)

Według mnie ten drugi wariant da mi za ileś lat 10mln bogaczy, 20mln klasy średniej i 10mln biedniejszej którą jednak będzie stać na wszystkkie podstawowe artykuły łacznie z samochodem itp.

A wariant pierwszy to brak jedzenia dla wszystkich

Gargamella mnie rozwala. To jak przekonywanie leppera że w Klewkach jednak nie lądowali kosmici - to po prostu niewykonalne.

Na szczęście dla mnie zdecydowanie prowadzi Tusk i on wygra

I też na szczęscie dla Ciebie gargamello polska jest wolnym krajem i zawsze mozesz wyjechać do państwa które jest solidarne

I nie pisz zaraz że ja cie wysyłam na Białoruś.

Ja tylko pisze że możesz jeśli chcesz wyjechać co już jest osiągnieciem ostatnich lat.

Chyba że jednak zdarzy się coś dziwnego i wygra kaczor po czym wprowadzi zakaz wyjazdów obywateli bo trzeba sie solidaryzować z pozostałymi w kraju a brak obywatela płacącego podatki to brak zapomogi dla drugiego obywatela wiec możliwe że byłby taki przepis.

A przy Tusku oboje będziemy szczęśliwi.

Ty sobie urządzisz solidarne państwo z "pracujacym ludem" Białorusi a ja będę szczęśliwy w bogatym opływającym kasą państwie.

Tu mnie zabiłeś. Poległem na miejscu.

Krętacwo PiSu rzeczywiście do tego doprowadzi.

jak nie wygra to go wetkną na premiera.

Ale i tak TUSK a dlatego że:

Premierem i tak jest Kaczka tylko bliźniacza.Już po ptokach.

A zatem jako Prezydenta wole TUSKa niż drugą kaczkę.

Ty jesteś prawdziwym idiotą czy tylko takim sie wydajesz ??

Jabko - zamiast opini o Twoich wypowiedziach dedykuję Ci cytat z Sienkiewicza:

Na co Babinicz –

„jesteś szelma, zdrajca, łotr, rakarz i arcypies! Masz dosyć, czyli mam ci jeszcze w oczy plunąć?…”

Myślę że pasuje do Ciebie jak ulał.

Myślę, że jabko za te swoje "przemyślenia" dostaje jakieś judaszowe srebrniki.

To jest niemożliwe, by człowiek zionął takim jadem, tak zupełnie bezinteresownie. Na ślepo.

Od razu lepiej rozumien fanatyzm islamski i w ogóle fanatyzm.

Zbiorowa paranoja.

I pomyśleć, że obydwa ugrupowania wywodzą się z prawicy "postsolidarnościowej". Zgroza.

Tych wykopanych podczas kampanii rowów może już nie uda się zasypać.

Gość gregmena

reasumując, żegnam ta dyskusje

prosiłem wiele razy na samym początku by ten temat zlikwidować albo olać, niestety sam z czasem dałem sie ponieśc emocjom

przepraszam że w ogóle tu pisałem to nie ma sensu

jedyna co mnie tu spotkało to fura wyzwisk, rzygowin i obelg od jabco i jareko, nie wiem może w domu używaja takiego języka, ale teraz jestem przerażony jak TUSK wygra rządzić bedą takie oszołomy i w imię własnej prawdy bedą dzielic polske na pół a kto nie z nimi na białoruś

2 sprawy w ostatnich dniach w Radomiu PO głosowało przeciwko pieniądzom dla hospicjów w tym mieście, byli przeciwko 500 tysiącom, hospoicja dostały tylko 80 tys. dwulicowość i zakłamanie PO jest zatrważające

patyrząc na zwolenników TUSKA nie dziwią mnie jego nie tak dawnoi temu wypowiedziane słowa:

'Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość - to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu"

"polskie przedsiębiorstwa są mało albo nic nie warte" za Tusk nagi, "Gazeta Wyborcza", 14-15 sierpnia 1993

nie dziwi wobec tego że tusk bedący w KLD, UD, UW, PO od 15 lat tworzy tak klase średnią że tylko poszerza pęta biurokracji i prawa i w polsce nie ma klasy średniej, ale po skoro wg tuska polska przędsiębiorczośc jest nic nie warta........

przepraszm, żegnam, pluj sobie jabco i jareco pluj

Ja napewno nie będę głosował na Kaczyńskiego:

PiS chce odłożyć budowę A1

(19 Października 2005)

Negocjacje w sprawie budowy północnego odcinka autostrady A-1 trwały osiem lat. Dwa miesiące po rozpoczęciu prac politycy PiS uważają, że podpisanie kontraktu było błędem i zapowiadają zerwanie kontraktu ze spółką Gdańsk Transport Company. Chcą odejść od koncesji dla prywatnych wykonawców na budowę autostrad i przejść do bezpośredniego zaangażowania państwa.

Kilometr odcinka A-1 z Gdańska do Nowych Marz ma kosztować 5,6 mln euro. Politycy PiS powtarzają, że jest to najdroższa autostrada w Polsce. Mówią nieprawdę.

- Porozumienie o budowie odcinka autostrady A2 na odcinku od granicy kraju do Nowego Tomyśla przewiduje cenę 6,1 mln euro za kilometr – informował Jan Ryszard Kurylczyk, sekretarz stanu w Ministerstwie Infrastruktury. - Natomiast rozliczony odcinek A2 od Nowego Tomyśla do Poznania kosztował 6,4 mln euro za km.

Jego zdaniem ceny autostrad nie zależą od chęci ministra, a przede wszystkim od projektu technicznego. Jeżeli na południu kraju jest 40-60 cm miękkiej gleby, a pod nią lita skała, to zrobiwszy wykop można prawie od razu układać kolejne warstwy i droga gotowa. Przez Pomorze trzeba natomiast robić wykopy głębokości 6-8 m, a w niektórych miejscach nawet 12 m, bo pojawia się torf. Z miejsc odległych o 500 km trzeba przywieźć kruszywo. To wszystko w oczywisty sposób zwiększa koszty..

O tym, że politycy PiS są zdeterminowani, żeby przerwać rozpoczętą już inwestycję, mogą świadczyć obliczenia i przygotowania finansowe jakie robi Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad. Instytucja ta stwierdziła, że ruch na A1 - której pierwszy północny odcinek ma zostać oddany do użytku dopiero za 3 lata - będzie tak mały, że państwo na pewno będzie musiało wypłacać koncesjonariuszowi przewidziane w umowie rekompensaty. W pierwszym roku wyniosą one ok. 200 mln zł. Ponadto GDDKiA przygotowała już w formie rezerwy 126 mln zł, które zostaną wypłacone GTC, w przypadku zerwania umowy.

- Sprawa A1 to dla nas priorytet - stwierdza Jerzy Polaczek, najpoważniejszy kandydat na przyszłego ministra infrastruktury. - Ale musimy tak realizować przedsięwzięcie, aby nie narażać budżetu na straty.

Według polityków PiS Jan Ryszard Kurylczyk za podpisanie kontraktu stanie przed prokuratorem. Wiceminister nie obawia się takiej ewentualności.

- Zanim podpisaliśmy porozumienie wszystkie dane kontraktu przekazałem do Ministerstwa Finansów i otrzymałem stamtąd kontrasygnatę dotyczącą zarówno całego kontraktu jak i ceny – informował były wojewoda pomorski. - Dodatkowo zlecono najlepszej polskiej firmie prawniczej pełną analizę umowy i dopiero po stwierdzeniu że nie ma w niej wad prawnych nastąpiło jej podpisanie.

Autor: Maciej Goniszewski

Może o to PiSankom chodzi.

Oni Jędrka na Marszałka, Donald na presidenta za miesiąc ni ma rządu Euro po 6 zyli dular po 5,5, oni krzyczą, że to wszystko wina PO, Tuścio rozwiązuje i rozPiSuje nowe wybory, a wtedy skrzywdzone Kaczki myślą, że dostaną nagrodę pocieszenia 60% głosów w Sejmie.

Tylko, zeby się na tym guanie nie poślizgnęli.

....jedyna co mnie tu spotkało to fura wyzwisk, rzygowin i obelg od jabco i jareko........przepraszm, żegnam, pluj sobie jabco i jareco pluj

unioslem sie jeden raz na Twoje powtarzajace sie chamskie wypowiedzi ale skoro uwazasz ze opluty zostales przez mnie za niewinnosc - Twoja sprawa.

a w temacie

Niestety glosy jakie dochodza z jednej i z drugiej strony w watpliwosc poddaja istnienie sprawnej koalicji PiS i PO - tak sadze. Zostalo powiedziane juz tyle przykrych slow po obu stronach, nawiazaly sie kkontakty z innymi partiami tak odleglymi od potencjalnej koalicji iz sadze ze ten sejm bedzie podobny do poprzednich. Reformy utona w walce o stolki, koalicje czy tez interesy danej partii lub ludzi. Powtroka z AWS czy SLD? mam nadzieje ze nie.

pozyjemy - zobaczymy

spoko Jareko,

Jendrek nie będzie marszałkiem a najwyżej wice i to jednym z 5-ciu albo 6-ciu (w najgorszej wersji). Zresztą on każdemu da swojej opalonej... dolnej części pleców o ile dostanie w zamian jakiś ważny stołek/trochę decyzyjności (wyobrażam sobie już, że jako wicemarszałek przejmuje funkcję np. niedysponowanego marszałka podczas obrad, blokuje innych wicemarszałków i rozdaje głosy wg swego uznania... a jak ktoś mówi coś nie tak, to mu wyłącza mikrofon...) To może mieć od czasu żenujące skutki ale tragedii jescze nie wywoła.

Ja przewidywałem, że Jendrek poprze w końcu Kaczora ale nie wińmy za to Kaczora, tak jak nie wińmy Tuska za poparcie Urbana. Ta kanalia zawsze odczuwa perwersyjną przyjemność jak komuś przywali.

Nie rozmyślę sie przecież z głosowania na Kaczora, bo Lepper oddaje mu judaszowy pocałunek (nie odbierajcie, proszę tego zbyt pompatycznie).

I mam gdzieś tego obrzydliwego kaplatego satyra z NIE (że też wogóle poważne gazety zwracają nań jeszcze uwagę...).

Zgadzam się z cenzurą w internecie opinii nipochlebnych (ale cenzuralnych) Donaldowi, tak samo jak Kwaśniewskiemu, jego żonie i do niedawna wcześniejszemu rządowi. Sądzę, że admini są dobierani wg klucza światopoglądowego i sympatii politycznych zgodnych z życzeniami właścicieli/udziałowców. A że najważniesze media nie należą do sympatyków PiS-u... to żadna tajemnica i nic nowego.

Część z was pamięta moze niejakiego Karola Nowakowskiego, bodaj kapitana - czytał nam swego czasu dziennik telewizyjny w takim pięknie skrojonym zielonym gajerku. Wszyscy oglądali przecież tę audycje ale większość wiedziała w co można uwierzyc a w co nie.

Mam jednak teraz smutne wrażenie, że jako społeczeństwo zatraciliśmy zdolność rozpoznawania informacji wiarygodnych i fałszywych. Może to efekt intensywności ich podawania, liczby kanałów, udoskonalenia narzędzi manipulacji a może rozmycia definicji prawdy wogóle. Tak czy owak jakoś rozhartowani jesteśmy przeciw wciskaniu kitu.

A ja chciałbym żeby się ludzie wzięli do kupy i zamiast pyskować, przestali się wodzić za nosy specom od marketingu (nie tylko politycznego) i zaczęli krytycznie czytać newsy. Co nie znaczy żeby olać wszystko i obrazić się na cały świat polityki.

Kurski to postać niedobra w PiS, został usunięty. może wróci, może nie. w PO też nie brakuje cwaniaczków-manipulatorów, choć o innej powierzchowności: juz poseł, prof. socjologii, Paweł Śpiewak., albo inny prof. Wiktor Osiatyński (jak on sobie sam wczoraj zaprzeczał w GW).

To są profesury, szpenie od socjotechnik na wyższym poziomie niz taki krewki samouk Kurski.

gregmena, nie dawaj sie wpuszczać w maliny, pardon, w kwaśne jabłka :D bo jesteś właśnie wykorzystywany jako chłopak do bicia PiSu i obnażenia rzekomo ślepo nienawistnego, zacietrzewionego charakteru elektoratu Kaczora. przecież ta dyskucja to pewna gra-mecz dwóch teraz obozów wyborczych. Nasz i tak tutaj dostanie baty ale niech będzie też pewna sprawiedliwa doza zdrowego rozsądku.

Nie chcę "dziadować" :wink:, wracając znowu do dziadka Donalda, ale bardziej chciałem coś pokazać jako przykład przywoływanej ostatanio autocenzury mediów. To

material

przygotowany przez TVN ale zdjęty z emisji. Wypowiada się w nim wnuczka Józefa T. (dziadka także Donalda). To klip wideo, więc trza go ściągnąć na dysk i odtworzyć jakims playerem, choćby Windows Media Playerem.