Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Ja to normalnie jak bym miał władzę to normalnie........normalnie nie wiem co bym zrobił...

Wprowadziłbym "Dzień jabka"...

...i jeszcze ten ... no ... tą ...Prawo pierwszej nocy dla prezyenta czyli mnie :lol:

Wydaliłbym Leppera do Mongolii bo oni tam potrzebują naprawy państwa.

I chyba bym przeniósł stolice i to prwadopodobnie do Krakowa.

A Wa-wke nazwałbym jabkogród. :D

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jabko. Otóż nie. :evil:

Nie jestem nadmiernie i niepotrzebnie poważny. Uważany jestem raczej za

kawalarza.

Jaja i kawały kończą się jednak gdy po pierwsze mówimy o poważnych dla wszystkich sprawach w poważnym momencie a po drugie, gdy jedynym Twoim argumentem w "dyskusji", poza powtarzaniem gazetowych plotek, jest bezmyślne napastliwe obrażanie i prowokowanie swojego adwersarza.

Użyta przez Ciebie argumentacja, może świadczyć jedynie o tym, że nie masz swoich poglądów, gdyż nie wyraziłeś nic co miałoby cechę oryginalności i odrębności, lub że byłeś/jesteś najemnikiem mającym za zadanie odstręczać przeciwników politycznych właściciela portalu od prezentowania niechcianej dla niego opcji.

A takiego najlepiej głośno obszczekać i osikać.

Prezentowanie publicznie konformistycznych postaw, jest cechą małych cwaniaczków i kolaborantów, którzy za jeden uśmiech waadzy, gotowi są do wielu podłości.

Próba obrócenia Twoich wypowiedzi w żart nastąpiła poniewczasie, a jeśli to były żarty, były one niestosowne, należą się przeprosiny. Wszystkim.

I czym jest warcholstwo, pieniactwo, sobiepaństwo, cynizm i inne polskie grzechy główne??

Są chwile, gdy nad pewnymi sprawami należy pochylić głowę w zadumie a nie strzelać rurką z plasteliny po oczach.

Chyba, że uważasz, iż ten cały wyborczy cyrk i tak nie ma sensu.

W ten sposób jednak można powiedzieć o wszystkim gdyż:

"i tak do piachu i tak do piachu" - jak brzmi słuszne motto Stańczyka Kroyeny.

Obecna kampania powoduje, że w moich oczach Kaczyński stale zyskuje

i jest coraz większy. Może nas jeszcze zaskoczyć.

Z Tuskiem mógłbym co najwyżej pobalangować, lecz on sam od siebie nie

zrobi nic co miałoby jakieś większe znaczenie.

Coraz bardziej podoba mi się jednak mój pomysł sprzed kilku dni:

Donald Tusk prezydent - Lech Kaczyński premier.

Wówczas musieliby obaj wypracować jakiś złoty środek.

I to byłaby petarda.

Po wczorajszych reklamach i debacie to ja juz nie wiem. :(

Wodę z mózgu mi robili.

Kaczor podany z Kluskami nieco inaczej smakuje. :wink:

Przecie Kluski sam doszedł do wszystkiego, a teraz to mu prawdzie wisi, bo się wkurkował i owce pasa.

A bace to wiedzą, jaka pogoda będzie, no chyba, że się tym, no, żelem natrą. :lol:

Z drugiej strony ...

Tuszczonka wczoraj na debacie dał czadu, no merytorycznie zastąpił się z Kaczorem. Kaczor kwak, że on chce pogadać, a Donald mu z nazwiska w bok. Nazwiska tego od Łuku (oczywiście :roll: ). Oczywiście :-? .

Z drugiej strony ...

Kaczka trochę racji ma w końcu nawet na Forrum Muratorrum Radio Maryja trafiło, więc nie można tych ludzi spuścić w kanał. Podobnie jak Jędrkowych Janosików.

Z drugiej strony ...

Tusio projekt jakiegoś papieru wyciągnął, nie wiedzieć po co, przecież żeby go zmienić to trzeba absolutnej większości w obu izbach i podpisu presidenta, a na to się nie zanosi.

Z drugiej strony ...

Kaczorek zaczał tych kwitów jakoś tak głupio, jak na doktora prawa bronić, coś zapalczywie i bełkotliwie, co na każdej rozprawie skończyłoby się hasłem, że gada nie na temat.

Z drugiej strony ...

Czy ja cholera nie jestem dumny z tej Polski. Zabory, hitlerowcy, stalinowcy, pseudokomuniści, liberały, czerwoni, czarni, klub paryski, Putin, Schreoder, Związek Wypędzonych, Gasprom, mafia paliwowa, Oilny, Bolki, FOZZy, lub czasopisma, Michniki, Urbany, Króle i "wszystkie inne dość nietypowe stwory". A ona cały czas żyje i ma się dobrze. Taka żywotna cholera. Nawet Balcerowicz jej nie złamie.

No po prostu jestem z niej dumny i to serio, serio. 8)

Z drugiej strony ...

Czy ja potrzebuję IV R.P., może ona tak jak kot ma tylko siedem żyć. A życia trzeba oszczędzać.

No normalnie czacha wali, włos wypada, chyba trza będzie metodą Alternatywną.

Znaczy wzionć butelkę za kotarę i zakręcić. Na kogo wypadnie na tego Belka, tfu, miało być krzyżyk. Łorz qrka jeszcze lepiej słychać. :lol:

bogusław mam juz Cie dośc więc powstrzymam się od komentarza.

W ogóle kampani też mam juzdość (wytrzymałem o jeden dzień za krótko) bo moja cierpliwośc do wysłuchiwania tych banialuków skończyła się w czwartek wieczorem.

na nieszczęście różnica według dondaży jest jużtylko 4% czyli żadna.

Od początku mówiłem że jak bedzie 10% i więcej to wygra Tusk a jak jest 4% to prawdopodobnie niestety Kaczyński.

I znowu zwycięży wizerunek szeryfa, centralizacji, ogólnego socjalu tyle że prawicowego.

Płakał nie będę bo w końcu Kaczka to nie Lepper, Giertych, Słomka, Tymiński czy Pyszko i tragiczny nie jest ale wolałbym Tuska.

pieknie tu widac sposob myslenia fanatycznej prawicy od rydzyka i kurskiego . nie potraficie zyc bez podzialu na komuchow i nie komuchow, to wasze paliwo napedowe, bez komochow nikt by na was nie zwrocil uwagi.

dlatego przypinacie tuskowi latke komucha, mimo ze sam kaczynski twierdzi ze obaj kandydaci walczyli w opozycji i ze obaj wywodza sie z solidarnosci.

tusk o glosy kwasniewskiego nie prosil, o jego poparcie nie zabiegal, a kaczynski kupczy glosami z lepperiada, dolaczajac sie do najgorszej populistycznej choloty w kraju.

bez komentarza. potrzeba jeszcze 2-3 pokolen i bedziemy zyc w normalnym, cywilizowanym kraju.

Też tak mysle.

A uciekając od tego kto kogo popiera weźmy pod uwage tylko samych kandydatów i tutaj mimo że zadnego nie można nazwać socjalistą, komunistą czy liberałem to:

LK jest bardziej socjalny od Tuska

LK jest bardziej za centralizmem państwa niż Tusk

I o to od początku chodziło. Dlatego głosuje na TUSKa.

pieknie tu widac sposob myslenia fanatycznej prawicy od rydzyka i kurskiego . nie potraficie zyc bez podzialu na komuchow i nie komuchow, to wasze paliwo napedowe, bez komochow nikt by na was nie zwrocil uwagi.

dlatego przypinacie tuskowi latke komucha, mimo ze sam kaczynski twierdzi ze obaj kandydaci walczyli w opozycji i ze obaj wywodza sie z solidarnosci.

tusk o glosy kwasniewskiego nie prosil, o jego poparcie nie zabiegal, a kaczynski kupczy glosami z lepperiada, dolaczajac sie do najgorszej populistycznej choloty w kraju.

bez komentarza. potrzeba jeszcze 2-3 pokolen i bedziemy zyc w normalnym, cywilizowanym kraju.

a ja powiem inaczej, tzn. kto kogo dzieli i na co.

Otoz tusk gardzi lepperem to wiemy ale dlaczego calym jego elektoratem?

nie ma szacunku dla wyborcow leppera, uwaza ich za gorszych od tych ktorzy glosuja na niego.

Czyzby dzielil rodakow na lepszych i gorszych ze wzgledu na przekonania polityczne?

zauwazylam ze gdy proszony jest o przemowienie do rodakow w celu aby przekonac ich do glosowania na niego - on nie wypowiada sie do wszystkich polakow lecz tylko do swoich wyborcow. Mowi np. - glosujcie na mnie,przeciez widzialem gdy rozmawialem z wami na ulicach ze wierzycie w to co ja.

A przepraszam a ci co nie wierza w to co on? nie warto zabiegac o ich wzgledy?

Kaczynski natomiat zwraca sie do calego narodu, nie dzieli ludzi na wyborcow kaczynskiego, tuska, leppera czy jeszcze innych. Zwraca sie do rodakow, do polakow, aby wszyscy pomogli mu naprawiac nasz kraj.

I to mi sie podoba.

Tusk natomiast uczepil sie leppera jakby to byla jego jedyna karta przetargowa. Nie podoba mi sie to ze nie szanuje ludzi glodujacych na leppera.

Opowiem wam jeszcze cos, cos co wiem od osoby z rodziny.........

otoz szwagra siostra pracuje w pewnej aptece w gdansku.

I pewnego dnia odwiedzil apteke pan tusk.

Owszem normalne bo kazdy lekarstw potrzebuje, ale nie normalne bylo jego zachowanie, swiadczace o tym ze szarych ludzi ma on gleboko w d....e.

Otoz podszedl do okienka domagajac sie obsluzenia go bez kolejki ( ktora notabene byla bardzo dluga).

Na pytanie niby dlaczego? odpowiedzial - bo jestem slawny i na pierdoly nie mam czasu. Wezwano nawet kierowniczke apteki lecz ta kazala mu sie ustawic w kolejce. :lol:

Wczoraj podczas debaty Tusk uczepił się jak rzep psiego ogona tego, że Lepper poparł Kaczyńskiego. Byłem zażenowany jak na kolejne pytanie dziennikarzy o to co sądzi Tusk w jakiejś zupełnie innej sprawie, on ciągle o Lepperze i Kaczyńskim - naliczyłem tego 4 razy! Po raz kolejny wyszło, że to Tusk atakuje i moim zdaniem tylko mu to zaszkodziło. Oczywiście każdy atak kończył swoją mantrą, że on będzie prezydentem, który łączy a nie dzieli. Nie brzmiało to szczerze. No i drugi wczorajszy główny zarzut Tuska do Kaczyńskiego to prywatne szkolnictwo w pisowskim projekcie konstytucji. Kaczyński musiał się tłumaczyć Tuskowi ze swojego liberalizmu...

Będę się cieszył, jak wygra LK i jak będzie zbierał przez 5 lat w d... za swoje pomysły. Dzielenia, rozliczania, jątrzenia.

Donald or Duck

Co do poparcia Jerzego Urbana, zawsze większym szacunkiem będę darzył kogoś, kto ma odwagę powiedzieć o sobie "jestem cham, szubrawiec, złośliwiec i libertyn" niż cwaniaczka, który wymachując flagą i majtając mi krzyżem bredzi, że ma na celu jedynie dobro Polski i jedyne możliwe wartości.

Tusk: chcę łączyć. Kaczyński: będę dzielić

I o to mi chodzi.

Tusk rulez.

:p

Przypinanie komukolwiek łatki komucha nie ma sensu, gdyż komuchy wyginęły razem z Gomułką. Zobaczcie jak mieszka np. Zenon Kliszko - były członek KC. Mała kawalerka, żyje z renty nieszczególnie wysokiej.

Na pożegnanie dostał od partii złoty zegarek. Tamtym komunistom wystarczyła władza sama w sobie, w czystej postaci.

Gierek doprowadził do erozji tego systemu, otwierając się na Zachód.

Erozja poprzez chęć pokazania się z tym co się w sposób naturalny dla Zachodu dostało w trybie np. prowizji. Erozja poprzez chęć na normalne życie w otwartym wolnym świecie. Zaczęła się ona od firm "polonijnych".

Reszta to już prosta konsekwencja.

Tusk ma stać na straży bezpieczeństwa dla spadkobierców systemu - tak go widzę - oraz zielonego światła na ciąg dalszy. Nie jest bezstronny ani obiektywny. Jest w całym układzie od początku. Nie jest człowiekiem znikąd.

Za dużo jest wokół niego ludzi związanych ze służbami i z ludźmi wywodzącymi się z dawnej nomenklatury.

Będę się cieszył, jak wygra LK i jak będzie zbierał przez 5 lat w d... za swoje pomysły. Dzielenia, rozliczania, jątrzenia.

Donald or Duck

Co do poparcia Jerzego Urbana, zawsze większym szacunkiem będę darzył kogoś, kto ma odwagę powiedzieć o sobie "jestem cham, szubrawiec, złośliwiec i libertyn" niż cwaniaczka, który wymachując flagą i majtając mi krzyżem bredzi, że ma na celu jedynie dobro Polski i jedyne możliwe wartości.

I o to mi chodzi.

Tusk rulez.

:p

hmm to moze jeszcze jakies konkrety?

mowil kiedys tusk o konretach , jak to chce tych ludzi laczyc? czy tylko omamia pieknymi slowami?

Dla mnie pod slowem tuskowe laczenie kryje sie ochrona dla bylych aferzystow i oszustow politycznych i nie tylko. Moze zbyt duzo takich ludzi otacza tuska i dlatego to "laczenie" jest dla tuska tak wazne?

Kaczynski byl w NIK-u gdyby byl oszustem , gdyby cos na niego mieli , juz dawno by to wyciagnelo. A tak swiadczy o tym ze jest on uczciwym czlowiekiem a oszustwom i aferom mowi nie!! czy to jest dzielenie ludzi?dla mnie jest to chec aby ludzie uczciwi zyli dobrze a oszusci do pudla trafili.

Dlaczego kwasniewski poparl tuska? najzwyczajniej na swiecie tusk jako prezydent bedzie "laczyl przeciez ludzi a nie dzielil" co oznacza ze nie bedzie wyciagal starych afer, moze pan kwasniewski czuje sie bezpiczniejszy przy tusku, jego 4 litery beda nie ruszane.

No i jeszcze raz podkresle ze tusk ma taka niechec do wyborcow leppera, widze u niego brak szacunku dla nich - gdzie tu laczenie? ja widze tu podzial ludzi na lepszych i gorszych w zaleznosci od pogladow.

Kaczynski natomiast mowi aferom i oszustwon nie! tak bylym ,m terazniejszym jak i przyszlym. Uwazasz ze przez to ludzi dzieli?

To dajmy na to morderca ktory kiedys popelnil mord nie ma isc do pudla bo to przestarzala sprawa?

ja osobiscie chce zyc w kraju uczciwym a zeby taki byl musi miec uczciwego prezydenta, ktory nie zawaha sie wsadzic do pudla osobe publiczna.

zarzuty pasujące bardziej ostatnio do Donalda

przykro mi ale nie ująłeś mnie tutaj, bo ja do kanalii nie żywię szacunku dlatego, że to głośno przyznaje i ma z tego frajdę.

cwaniaczki z flagą i krzyżem też nie są lepsi i proszę nie utożsamiaj ich z sympatykami Kaczora

Hasła wymyślone przez PO i do znudzenia paplane przez Donalda. A to on dzieli teraz najbardziej.

I o to mi chodzi.

Tusk rulez.

To nie Tusk rządzi bo widać, że pięknie się daje sterować.

Z ust płyna same slogany, mowa trawa - do Kwaśniewskiego jeszcze mu trochę brakuje, bo Kwaśny plecie bardziej subtelnie i jego bełkot tak nie uwiera w uszy, tylko jednym wlatuje, drugim wylatuje.

Donald w debacie wczorajszej wydał potok sloganów wyborczych wykutych na blachę.:p