Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

...masz racje, najbliższe dni pokażą co z tego będzie!

..a dla mnie probierzem uczciwości Kaczyńskich, będzie postawa wobec Leppera!

...zobaczymy

Pozdrawiam

J

gregmena może trochę więcej :D :D :D ?

ale ich postawa wobec Andy'ego jest niezmienna: w koalicję z nim nie wchodzą i zapewniaja o tym do znudzenia. A głosami elektoratu jakiejkolwiek partii (także Samoobrony,SLD i LPR) żaden normalny polityk nie pogardzi, tylko o nie zawalczy. Polityk nie moze się obrażać na społeczeństwo tylko mu służyć. O tym nie wiedział niestety Cimoszewicz bo bielmo pychy rozrosło mu się z rozumku na oczy...

Pycha była też matką porażki PO, która nie traktuje obywateli równo. Jako minus Kaczki sugerowano proporcje w wyborcach Mądrych (wykształconych, zamożniejszych, młodszych - tych więcej miał Tusk) i Głupich (moherowe berety, niedorajdy, lenie, staruchy wypadłe z obiegu - roszczeniowcy na Kaczkę).

Co do ankiet, to dla mnie nic nowego: śmiałem się jak GW 2 dni po 1-ej turze nadmuchała przewagę Tuskowi do 12% nad Kaczką...

Teraz wypadałoby tylko wszystkich prezesów tych firm ankieterskich wypier...lić z hukiem ze stołków, tak jak redaktorów mediów, podających uporczywie i z premedytacją ludziom te bajkowe wyniki.

Co do Andrew L. - wczoraj na TVN24 Kaczka bardzo mu podziękował i stwierdził że A.L nie jest znowu taki zły i tak wogóle to ma talent. Będzie coś czuję 2 w 1 - Kaczka w sosie leperskim :evil:

Jesli chodzi o sondaże - mam ostatnio dziwne wrażenie, że ankieterzy nie umieją sobie ustawić "grupy reprezentatywnej". Albo do wyborów idzie jednak ta tajemnicza "milcząca większość" i głosuje na populistów :evil:

Smutne gratulacje dla zwolenników Kaczorów. Niech przynajmniej nie psują...

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

babo,

głowa do góry! Romek, Jędrek i inny populistyczny i niebezpieczny plankton nie będzie rządzić.

Rząd to PiS i PO, formacje, w których jest duży potencjał o konstruktywnym nastawieniu. Marcinkiewicz z każdym dniem pokazuje, ze jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu, do niego dołączy parę postaci dotąd nie wiązanych z PiS-em (Zuber znany z Plus Minus chyba nikomu nie kojarzy się z gospodarką socjalistyczną :) ). Żywię nadzieję, że PO odważy się również dopuścić do gry rozsądnych graczy. Czas kampanii czyli pieniactwa minął, pora wziąć na łańcuch Śpiewaka itp. Czekam na działaczy niepolitykierskich fachowców z PO, z PiS-u zresztą też. Niedługo okaże się, że jest ich sporo w obu partiach 8)

Kaczogród nam nie grozi - za Kwaśniewskiego nas nie zakwaszono, to i Kaczki świata nie zakwaczą. Oni zresztą są państwowcy i populistycznego daru im brak.

babo,

głowa do góry! Romek, Jędrek i inny populistyczny i niebezpieczny plankton nie będzie rządzić.

Rząd to PiS i PO, formacje, w których jest duży potencjał o konstruktywnym nastawieniu. Marcinkiewicz z każdym dniem pokazuje, ze jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu, do niego dołączy parę postaci dotąd nie wiązanych z PiS-em (Zuber znany z Plus Minus chyba nikomu nie kojarzy się z gospodarką socjalistyczną :) ). Żywię nadzieję, że PO odważy się również dopuścić do gry rozsądnych graczy. Czas kampanii czyli pieniactwa minął, pora wziąć na łańcuch Śpiewaka itp. Czekam na działaczy niepolitykierskich fachowców z PO, z PiS-u zresztą też. Niedługo okaże się, że jest ich sporo w obu partiach 8)

Kaczogród nam nie grozi - za Kwaśniewskiego nas nie zakwaszono, to i Kaczki świata nie zakwaczą. Oni zresztą są państwowcy i populistycznego daru im brak.

W takim razie pozostaje mi mieć nadzieję, że populistyczne hasełka były wyrafinowaną grą wyborczą, a teraz zwycięży rozsądek. Oby do głosu nie doszły jakieś pradawne frustracje, odreagowywanie, rozliczanie, tematy zastępcze. Sorry, ale jeszcze pamiętam sławetną AWS :evil:

Z drugiej strony - Platforma też idealno-kryształową formacją nie jest ;) Tak jak napisałam - liczę na to, że "solidarni" nie będą za bardzo eksperymentować w gospodarce i będą respektować "prawa fizyki" ;) Nie chcę okazać się łosiem do dojenia :(

Tak czytam i czytam....i muszę powiedzieć (napisać) że głupoty co poniektórzy piszą. Jakies teorie spiskowe mediów, fałszowane badania. rany!

Jak już sie posługujecie wynikami badań to czytać proszę opis badania a nie posądzać o celowe fałszerstwa.

A wyniki gdzie Kaczor był przed Donaldem były chociazby na portalu gazeta.pl, na onecie a w sobotę przeciez nie mogli tego wydrukować, więc szło tylko w tv i internecie w piątek.

ciekawe że ci od sondaży sie zawsze mylą

ciekawe że nie są prezentowane wyniki firm sondażowych np PGB gdzie wyniki sie sprawdzają

Niezła manipulacja słowna. gragmena - znasz się trochę na tym o czym piszesz? :o

gregmena popatrz na dane demograficzne.

Kaczyńskiego wybrali w większości - emeryci i rencisci, ludzie ze wsi, wyborcy Andrzeja Leppera, słuchacze Rydzyka, ludzie mało wykształceni.

A więc całe rzesze siedzących na socjalu i ciepłych posadkach (np: wiekowych lekarzy bojących się wolnego rynku konkurencji i tego ze w ich miasteczku otworzy się jeszcze kilka przychodni z nowszym sprzętem i lepszą wiedzą)

Ale z ufnością i nadzieją przyjmuję rękę Kaczyńskiego. Oby było lepiej.

"Panie chroń mnie przed krajem gdzie nie ma bogatych, wszyscy są solidarnie biedni a bogactwo jest tępione"

...Jakies teorie spiskowe mediów...

A propos interpretacji wyników. Dziś w radiu (niestety nie wiem jaka stacja) usłyszałem:

" Lech Kaczyński zdobył niespełna 54% głosów, natomiast Donald Tusk aż 45%".

I jeszcze jedno - niepotrzebnie się poprzednicy Kaczora dąsają. Przynajmniej w jednym będzie to prezydentura kontynuacji. Nowy prezydent jest przecież dwojga imion: LECH ALEKSANDER :wink:

Gość gregmena

popatrz jabco na wyborców tuska, stara gwardia Kwasa, URBAN, Miller i inni którzy zawsze popierali rządy KLD, UD, UW, PO, czyli ciągle zmiany przepisów prawnych, podnoszenie podatków, podnoszenie obciążeń przedsiębiorców i itd

jeszcze raz bardzo się cieszę że nie wygral TUSK, bo czytając posty tu jego wyboprców po wyborach, ciągle lejący się jad, bluzgi, negatywizm, spiskowe teorie dziejów są obrzydliwe... spotkaem powyżej jedną osobe od Kaczki co pogratulowaą Tuskowi świetnego wyboru, zato ani jednej osoby od tuska co pogratulowaa kaczce....

ludzie Kaczka mówi o zgodzie, o rządzie z PO, bierzcie przykad z ROKITY pogratulowal Tuskowi, wierzy w Kaczke i tylko to nam zostalo a nie ciagle lanie nienawiści i wypisywanie sie o lepperze i ryzdzyku..... sorry bliżej mi do Rydzyka i leppera niż do Urbana, bo widząc wasze teksty wam blisko do Urbana, pewnie dlatego Urban popral tuska

a ja bym chyba wolal zeby PO pozostalo w tej sytuacji w opozycji. niech PiS stworzy koalicje z Samo, LPR i PSL. to by bylo logiczne. W koncu to radio maryja i wies poparla kaczynskiego wiec taka koalicja bylaby jak najbardziej na miejscu. i zarysowalby sie normalny podzial klasy politycznej na liberalna (sic! nie boje sie uzyc tego slowa) centroprawice i socjalna konserwatywna prawice.

Skoro platforma nie moze realizowac swoich pomyslow, to niech pozostanie w opozycji i czeka na swoja kolej. a przy koalicji PiS, LPR, Samo, PSL nie musieliby dlugo czekac.

socjalna konserwatywna prawice.

Taka konstrukcja chyba tylko w Polsce jest możliwa ;) Socjalna konserwatywna prawica ;)

Gragmena - czytając Twoją wypowiedź widzę jeden z większych kłopotów naszej polityki - u nas się nie słucha kto co proponuje, tylko węszy z kim kiedyś trzymał. Nie głosuje się za kimś, ale przeciw komuś. Tusk i PO akurat nie chcą podnosić podatków, a Bracia K - może i nie chcą, ale skąd wezmą na przynajmniej częściową realizację swoich obiecanek? Jakoś mi wzrok dziwnie leci w kierunku SWOJEJ kieszeni. I twojej też ;) Cudów nie ma, choćby RM za wszystkim stało ;)

a ja bym chyba wolal zeby PO pozostalo w tej sytuacji w opozycji. niech PiS stworzy koalicje z Samo, LPR i PSL. to by bylo logiczne. W koncu to radio maryja i wies poparla kaczynskiego wiec taka koalicja bylaby jak najbardziej na miejscu. i zarysowalby sie normalny podzial klasy politycznej na liberalna (sic! nie boje sie uzyc tego slowa) centroprawice i socjalna konserwatywna prawice.

Skoro platforma nie moze realizowac swoich pomyslow, to niech pozostanie w opozycji i czeka na swoja kolej. a przy koalicji PiS, LPR, Samo, PSL nie musieliby dlugo czekac.

Lechu,

prezentujesz niestety destruktywną postawę "kopacza kostek". weź się jeszcze obraź na wszystkich i walnij z rozpaczy baranka o ścianę. Jeśli jesteś wyborcą PO, to ja mimo wszystko będę żywił nadzieję, że są tam rozważni politycy, gotowi do pracy, konsensusów, pracy, ustępstw, harówki, rozmów, pracy...

A wogóle mój ty oświecony miastowy adwersarzu to powiedz kogo wybierałeś na prezydenta w poprzednich wyborach, i jeszcze w poprzednich, i jeszcze ?(o ile wybierałeś)

ja sie nie obrazam. po prostu PiS ze swoim prezydentem bedziem ogla zrobic wszystko, majac PO za "alibi". Uwazam ze PO lepiej moglaby sie sprawdzic jako opozycja niz "wspolnik" PiS.

wczesniej glosowalem na kwasniewskiego, z tego samego powodu dla ktorego teraz glosowalem na Tuska. Nie lubie radykalow i pieniaczy.

ja sie nie obrazam. po prostu PiS ze swoim prezydentem bedziem ogla zrobic wszystko, majac PO za "alibi". Uwazam ze PO lepiej moglaby sie sprawdzic jako opozycja niz "wspolnik" PiS.

wczesniej glosowalem na kwasniewskiego, z tego samego powodu dla ktorego teraz glosowalem na Tuska. Nie lubie radykalow i pieniaczy.

a w swoim oku belki nie widzisz...

radykalnie to Ty tutaj raczej szafujesz etykietami

Mam wyższe wykształcenie.

Jestem przedsiębiorcą.

Zatrudniam osobiście sporo ludzi.

Jestem z dużego miasta.

Głosowałem na Lecha Kaczyńskiego. I z każdą chwilą widzę lepiej, że mój wybór był słuszny.

Zaszycie się Tuska w hotelu i dcięcie od wszystkich świadczy o jego słabości. A propos - pogratulował Kaczyńskiemu wygranej?

Gdyby myślał pozytywnie byłby podczas ogłoszenia wyniku wyborów przez

PKW, gdzie zresztą był oczekiwany

Lechu_MM - czy Tobie zależy na Polsce? :o Co Ty piszesz? :o

Że najlepiej do opozycji, bo PiS skazany na rząd mniejszościowy skazany jest na porażkę? PiS może i tak ale prezydentem będzie nadal Kaczyński jeszcze pięć długich lat.

Przerażąjące jest warcholstwo i arogancja niektórych. np. Stefana Niesiołowskiego. To jest właśnie destrukcyjne partyjniactwo.

Mali smutni ludzie! Kogutki! Żal mi ich. Najgorsze jest to, że mają wpływ na naszą rzeczywistość.

I pomyśleć, że i on i Marcinkiewicz wywodzą się z ZCHN-u. Jeśli tacy jak Stefan będą nadawać ton PO, to czeka nas czarny scenariusz.

Lechu_MM będzie pewnie płakał ze szczęścia.

jacekj - juz po ptokach

po co rozpamietywac to czego dokonal i czego nie dokonal a co sp..... Najblizsze dni pokaza jaki realnie byl cel i jaka teoretycznie ma byc ta prezydentura i rzad

Oby moje obawy nie potwierdzily sie

Boguslaw - ciesze sie ze przynajmnije z opisu tutaj tworzysz klase srednia, jesli koncepcje PiS nie zmienia Twgo stanu posiadania - czego Ci zycze - oczekiwac od ciebie nalezy stworzenia nowych miejsc pracy. W wypowiedziach czlowieka ktorego nei darze sympatia (niesiolowskiego) nie dopatrzylem sie ani destrukcyjnego politykowania jak i warcholstwa czy arogancji.....oj ... sorki ....arogancki to on zawsze byl - te slowo cofam.

PiS wraz z reszta (poza PO) partii spokojnie moze utworzyc rzad wiekszosciowy - ba ... takiej wiekszosci zaden inny w hostorii nie mial.

I koncepcja PO jako silnej opozycji nie jest taka goopia jak sie na pozor wydaje. Wszak wszystkie inne partie sa wbrew pozorom programowo podobne do siebie. Nie w celu rozbicia rzadu tylko konstruktywnego trzymania reki na pulsie a tak hmmm......salbi bo bez poparcia prezydenta beda zmuszeni poddawac sie i swoim imieniem rozne ciekawe pomysly wprowadzac

Poki co - nie ma co plakac nad rozlanym lekiem - najblizsze dni ukaza prawdziwe oblicze glownych manipulatorow sceny politycznej. Zobaczymy jak bedzie powstawal rzad i jaki w koncu powstanie i co wogole sie dziac bedzie.

Mam nadzieje ze nie bedzie powtorki z AWS sprzed kilku lat

Gość gregmena

jareco, czy ty nie widzisz że w Polsce TUSK, KLD, UD, UW, PO od 15 lat tak tworzy klasę średnią, że mamy socjalizm 19 wieczny i podatek liniowy bo 95% jest w skali podatkowej 19%, Tusk i jego partie od 15 lat maja ministerstwa finansowe i gospodarcze i co jest ciągłe podwyższanie podatków, mieszanie w prawie tak by nikt nei wiedział o co chodzi i podnoszenie obciązeń podatkowych (gwoli ścisłości to lewica i belka jako pierwsi zmniejszyli obciążenia dla nowych firm powstającyh do 270 zł)

to tusk i jego wyżej wymienione partie tworzą tak klasę średnią że zamiast obiuecanych 30% klasy średniej mamy 30% bezrobocia (statystycznie 18% reszta siedzi w angli)

swego czasu doszłismy zresztą do paradoksalnej sytuacji że "LIBERAŁ" jabco wyzywał mnie od idiotów i kłocił się że w polsce muszą być wysokie podatki np 15%, gdy ja mówiłem że podatków od os. fiz. i os. pr. nie powinno być, ale własnie to taka w polsce jest pseudo liberalka, że chcą podatki wysoko trzymac, a ci co mówią rzcezy zgodne z definicją liebarzlizmu sa dla nich idiotami bo krzycza że państwo musi miec kase i musi być, gdy liberalizm mówi o minimalnym istnieniu państwa (policja, szpitale, obrona itp.)

i wypraszam sobie mówienie że za kaczką jest ciemnota i dziadki ze wsi, bo ja akurat jestem młody za co zbluzgał mnie jareco swego czasu, jestem prawnikiem, skończyłem kilak fakultetów, w życiu mi się bardzo powodzi, mam kasę, a znam takich co piją wóde i leżą pod moim blokiem i bełkoczą że na tuska głosują bo przystojny i on ich przynajmniej do pierdla nie wsadzi jak kiosk znowu okradną

ale najbardziej bolesne jest to że kaczka mówi o zgodzie, o budowaniu a w tv komorowskie i tu na forum dalej plują, bluzgają i pokazują jak dobrze że tusk nie jest prezydentem bo strach by była jaka ta polska by była

nawet nikt kaczce tu nie pograulował

Panie Kaczyńki Gratulujemy i wierzymy w PANA!!!

jareco, czy ty nie widzisz że w Polsce TUSK, KLD, UD, UW, PO od 15 lat tak tworzy klasę średnią, że mamy socjalizm 19 wieczny i podatek liniowy bo 95% jest w skali podatkowej 19%, Tusk i jego partie od 15 lat maja ministerstwa finansowe i gospodarcze i co jest ciągłe podwyższanie podatków, mieszanie w prawie tak by nikt nei wiedział o co chodzi i podnoszenie obciązeń podatkowych (gwoli ścisłości to lewica i belka jako pierwsi zmniejszyli obciążenia dla nowych firm powstającyh do 270 zł)

to tusk i jego wyżej wymienione partie tworzą tak klasę średnią że zamiast obiuecanych 30% klasy średniej mamy 30% bezrobocia (statystycznie 18% reszta siedzi w angli)

a ponoc obaj zyjemy w tym samym kraju - jakos widzimy to inaczej i twarze tez inne.No coz - ja stary i slepy ;) Hmmm....co do tych partii co tak czesto je wymieniasz - jakos nei kojarze by przez 15 lat byly ciagle u steru wladzy. Realnie wszelkiej masci odlamy lewicy urzedy wspomniane w rekach swych dluzej dzierzyly - ale mniejsza o to.

bo ja akurat jestem młody za co zbluzgał mnie jareco swego czasu, jestem prawnikiem, skończyłem kilak fakultetów, w życiu mi się bardzo powodzi, mam kasę, a znam takich co piją wóde i leżą pod moim blokiem i bełkoczą że na tuska głosują bo przystojny i on ich przynajmniej do pierdla nie wsadzi jak kiosk znowu okradną

nie zbluzglalem Cie tak jak ty to czynisz wobec mnie czy innych majacych odmienne od ciebie poglady. Ciesz sie wygrana kandydata. I zycze Ci by te reformy jakie w programie PiS-u tej kasy ktora posiadasz Ci nei odebraly wlasnie na tych co zasilki na wode przeznaczaja.

...Panie Kaczyńki Gratulujemy i wierzymy w PANA!!!

Wyobraz sobie ze tez mu gratuluje choc nie ciesze sie z tego wyboru tak jak TY. Ale stac mnie na spokojny ton wypowiedzi i nie mieszanie z blotem innych jak czesto tu czyniles (jeden wyjatek gdy szlag mnei trafil na Twoje chamstwo i slownictwo).

Ja prawnikiem nie jestem, fakultetow nie mam, kasy zapewne takze mniej niz ty ale odrobine szcunku dla odmiennych pogladow od moich mam i staram sie kulture wypowiedzi zachowac.

Gość gregmena

niestety poprzez teksty piszących tu zwolenników Tuska 1 raz w życiu musze stwierdzić że Lepper ma racje

za onet.pl

Komentując przegraną Donalda Tuska, Andrzej Lepper powiedział, że "Tusk przegrał przez swoją butę i zarozumiałość" oraz lekceważenie głosów oddanych w pierwszej turze na lidera Samoobrony, a w wyborach parlamentarnych na jego partię.

"Przedstawiciele PO odnosili się butnie i wręcz nieprzyzwoicie do tych, którzy na nas głosowali" - powiedział Lepper w poniedziałek dziennikarzom w Szczecinie. Dlatego - jak mówił - wyborcy Samoobrony "zapłacili im tym, że pan Tusk prezydentem nie jest" - podkreślił.

taka właśnie byłaby Polska Tuska, buta i zarozumiałośc, ile tu nawet na forum ciągłego przebrzydłego dzielenia Polski na lepsza i gorszą, tekstów o moherkach, rydzykach, lepperach ludzie Polske mamy jedną, mamy budować, ZGODA, a jak czytam zwolenników Tuska to jakaś 3 wojna światowa.... ja wiem wy jesteście lepsi, mądrzejsi, piekniejsi, macie kase, co tam reszta to albo pijaki, albo wiesniaki, albo wieś, albo po podstawówce więc trzeba ich na białoruś wysłac, taka polske ciągłej awantury zafundowałby nam TUSK

swoją drogą czego efektem jest lepper....... otóż rządów Bieleckiego i H. Suchockiej.... ot bliskich Tuskowi, gdyby było tak dobrze jak mówi TUSK, gdyby była klasa średnia nie byłoby leppera......

jareco gdzie jest ta obiecana klasa średnia przez mazowieckiego, bieleckiego i nie mów że wtedy nie było tuska w rządach