Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

moj adwersazu - a gdzie obietnice Kaczynskiego jak urzad prezydenta warszawy obejmowal? A gdzie obietnice Orzechowskiego (kurcze chyba dobrze pamietam nazwisko naszego trzymiesiecznego premiera) , Buzka Krzaklewskiego o milczacym i wynioslym Pawlaku nie wspomne - gdzie za ich rzadow korupcja osiagnela stan jakiemu SLD Millera dorownac nie zdolala? Wszak przy boku steru wladzy takze bracia byli i co? Niewiele zrobili.

Mozna tak w kolo Macieju ale to do niczego nie prowadzi. Niestety tzw. "elity" wywodzace sie z Solidarnosci okazaly sie w wiekszosci tak zlaknione wladzy i kasy ze wiekszosc spoleczenstwa juz nikomu nie wierzy - spojrz na frekwencje wyborcza z roku na rok coraz nizsza. Swiadzczy to tylko o tym ze elity coraz bardziej odstaja od swych korzeni i narod w wiekszosci przestaje wierzyc iz cokkolwiek zmienic sie moze. Odrzuciles na pewnym etapie wymiany pogladow dyskusje merytoryczna skupiajac sie na sloganach i nienawisci do wszystkiegoi co nie jest pro Kaczynskie. Szkoda - nie dlatego ze udaloby mi sie Twoje spojrzenie na milosciwie nam panujacego Prezydenta zmienic ale bys spojrzal na obawy innych ktorzy mu po prostu nie ufaja. I mimo slow jakie wyglaszasz pod moim i innych adresem ciagle mu nie ufam i bacznie bede obserwowal jego poczynania - moze pod ich wpplywem zaufam mu odrobine. Dla mnie to w tej chwili obaj bracia zrobili skuteczny skok na wladze - prawie absolutna wladza - a tego sie najbardziej obawialem i ciagle obawiam. Juz nie bede przytaczal posuniec LK jako prezydenta Wa-wy. Wypada mi tylko zyczyc mu by woda sodowa z wygranej nie zmacila mu umyslu i dla dobra Ogolu jakim my wszyscy jestesmy za faktyczna reforme panstwa sie wzial. By nie wchodzilw koalicje w ekstremum socjalizujacym - dla mnie to partia LPR i Samoobrona, by bezkarnoscia poslow sie zjal czego dowodem moze byc likwidacja immunitetu poselskiego itd......

By jego slogan wyborczy o IV RP okazal sie prawda i nastapily zmiany na lepsze w kierunku panstwa o wywazonej polityce wewnetrznej gdzie przybedzie nam i ludzi bogatych i ludzi prace majacych a nie rozdawnictwem biedy po rowno - trenowalismy to juz od 44 roku i g... z tego wyszlo

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

o ludzie DZIEKI CI PANIE że TUSk nie wygrał, jak czytam te posty powyborczem, ten negatywizm, kłotliwość, zapewnienia jak to będzie źle to cieszę się że ten typ myslenia to czarnowidztwo w polsce nie wygrało, cieszę się że nie bedą rządzić ludzie którzy bedą dzielić polsce

cieszę się że będzie rządził KAczyński, wierzę że pomimo nawet powyborczuych bluzgów PO, będzie zgoda, będzie rząd PIS z PO (pomimo marzeń zwolenników TUSKA o rządach Samoobrony, patrz wyżej)

greguś, pobozne życzenia. PiS nie może rządzić samodzielnie, musi wejść w koalicję, a jak powiedział Osioł na Shreku:

"Zwiazki prominentów zwykle trwają krótko.", czy jakos tak.

Pana Boga to ty do tego nie mieszaj bo jest napisane:

"Cesarzowi co cesarskie, Bogu co boskie", a tu o cesarskie sprawy chodzi.

I ci dodam, że jeżeli Tusk w swoich zmianach wytrwa to napisane też jest że więcej pożytku z jednego nawróconego niż ze stada wierzących, czy jakoś tak. I jak sobie tak czytam te twoje posty to się wcale ni dziwię, że tak napisane jest.

Coś jeszcze było o okulistach, więc spójrz ty do lustra, bo ja swoje belki w oczach znam, ale ty masz ogromny kłopot, bo ci coś wizję przesłania, no co najmniej kontrłata (to tak, żeby w zgodzie z Regulaminem było) w ślepiu. :lol:

A i jeszcze jedno facet, bo że tak siępo staropolsku wyrażę, wiece wkurwiające jest, że niby ci na tej Polsce zależy, ale z małej litery. :o :evil: :o :evil: ...i tak dalej, do wyboru...

I weź mi ty się dysleksją nie zasłaniaj, ani też nauką szybkiego klikania, bo tu wątek polityczny jest i posty winny być wyważone. 8)

boguslaw:

owszem zalezy mi na Polsce i dlatego uwazam, ze PO powinna wejsc do rzadu TYLKO I WYLACZNIE gdy bedzie miala rzeczywisty wplyw na jego polityke. Jezeli nie, a tak sie niestety zapowiada, powinni zachowac wlasna tozsamosc polityczna oraz byc wporzadku wobec swoich wyborcow i pozostac w opozycji.

A PiS wcale nie musi miec rzadu mniejszosciowego. Przeciez w wielu sprawach blizej im do pozostalych partii w Parlamencie niz do PO.

Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, ze PO bedac w rzadzie musi akceptowac i brac odpowiedzialnosc za zle ustawy przyjete glosami PiS, Samo, LPR i PSL.

katerhasser

Nie przypominam sobie abym szafowal etykietami.

pozdrawiam

Co do prezydentury to trzymając się faktów chciałem zwrócić koleżeństwu uwagę, że:

po pierwsze primo)

pół Polski nie wiedziało na kogo głosować i to nie ich prez.

po drugie primo)

Lech wygrał niewiele ponad 1/4 głosów

po trzecie primo)

Donald przegrał niewiele ponad 1/4 głosów

I tak powinno wyglądać ogłoszenie o wyborach co by wszsytkich nayuczyć pokory.

A gdzie obietnice...Buzka Krzaklewskiego o milczacym i wynioslym Pawlaku nie wspomne. Wszak przy boku steru wladzy takze bracia byli i co? Niewiele zrobili.

Co prawda nie lubuję się ani w jednych (PO) ani w drugich (PiS) ale uważam, że koledze jareko coś się "popitoliło" deko. To prawda Kaczyński Lech rzeczywiście był w rządzie Buzka (na stanowisku ministra sprawiedliwości na rok zastąpił Hannę Suchocką, został odwołany i jego z kolei zastąpił Iwanicki), ale trudno mówić że był "przy boku steru władzy". Jako minister sprawiedliwości Kaczyński cieszył się takim zaufaniem "publiczności", że tylko "magister" Kwaśniewski go wyprzedzał. Dlaczego - bo dał się poznać jako rzecznik lustracji, dekomunizacji i surowych kar dla przestępców. W istocie bracia Kaczyńscy jako zwolennicy wyżej wspomnianych idei zawsze byli "w opozycji" do głównych solidarnościowo-pzprowskich nurtów władzy (skrót myślowy obrazujący swoisty sojusz dawnych adwersarzy). Jeśli chodzi o związek Kaczyński-Pawlak, to bez komentarza (chodzi mi o historię związku, bo to że obecnie na "zwycięzki" okręt jest dużo pasażerów, jest chyba oczywiste). "Liberałowie" odmieniacie tą biedną Polskę przez wszystkie przypadki, a nie znacie jej historii nawet najnowszej. Naprawdę warto czasem coś poczytać oprócz komentarzy na "onecie". Jeśli chodzi o skakanie z "platformy" na "platformę", byle tylko blisko korytka, to takie porównanie do pana Tuska i jego kolegów równie dobrze pasuje. Ja osobiście mam nadzieję, że opcja (przynajmniej oficjalnie) reprezentowana przez Rokitę weżmie górę nad urażonymi ambicjami np. pana Komorowskiego Bronka. Dziwne, że jak sondaże dawały zwycięstwo PO to wspólne rządy były możliwe, a teraz to już nie (nowoczesna forma filozofii Kalego). Swoją droga rozumiem pewien niepokój wyznawców zasady "pierwszy milion trzeba ukraść". Wszak Kaczor zapowiedział rozliczanie aferałów, ale "milionerzy" chyba nie pisują :wink: na tym forum.

Gość gregmena

Majka jestem prawnikiem, ale ukończylem także wyższe studia informatyczne (ale sie na tym już nie znam), jestem także inspektorem BHP, jestem także wykładowcą prawa pracy a w ogóle to robie max wiele rzeczy i jestem młody i z miasta i głosowałem na kaczke, wskanować dyplomy, wyslac na priv????? mam trodzine 3 dzieci (bliźniaki) i chcę polski bezpiecznej i dla wszystkich

a 2 pijaków pod moim blokiem glosowalo na Tuska bo gadaja ze jak kaczka bedzie rządzil to ich wsadzi do pierdla a za truska bedą sobie dalej kioski okradali (u nas rządzi PO i niestety policja nie dziala, a zgwaaconą ostatnio 17 letnią dziewczyne wyśmiano)

ale prioszę was, dlaczego ludzie Tuska wciąż muszą szerzyć spiskowe teorie dziejów, ciągy negatywizm, ciąga kłotnia

kaczka prosi o zgode a wy wciąż plujecie, czy naprawde nie macie dość, jak czytam wasze posty (nawet nikt z was nie pogratulował KAczce) to naprawde się cięsze że tusk nie wygra, bo tu strach by byo mieszkać, wasze ciągle rozliczenia, pisanie o mopherkach, dzielenie Polski na pó, a przypominam moherki to tez polacy i wyborcy leppera to tez polacy a niestety lepper to efekt rząów Tuska i jego podobnych

wiele osób tu popiera Tuska, a pisze o moherkach i że ludzie powiini sobie sami radzić, 3 tygodnie temu moja mama upada potknęła sie o pomidora, połamałą strasznie noge, i każdy z nas może się przewrócić i być inawilidą w Polsce Tuska byłoby radź sobie sam, ja osobiście nie narzekam bardzo mi się powodzi, ale nie patrzec jak Tusk i zapominać o innych, jesteśmy kedną Polską i czy ktoś jest wyksztacony czy nie i czy mu się udao czy nie to budujmy ją w zgodzie

a tu ciągle czytam wasze negatywistyczne narzekania, kłotnia, ludzie skończcie narzekać, piszecie że po wyborze kaczki bedą zabirać wszystkim, że będzie tragedia, ja już to słyszałem po wybotrze kwasa że jak kwas będzie rządził to koniec polski wszystko padnie i co nic się nie stało, może parer straconych szans.... ale zapewniam was że wybór kaczki to nei janosik co mi zabierze i da złodziejom, a może zabierze i da inwalidom i ja się na to zgadzam

ale skończcie już te awantury, bo naprawde strach jest przed Tuskiem i waszą polską

Widzisz gregmena, zdziwiłam się. Prawnik raczej wie, jakich słów mozna uzywać, a jakich nie. Zabawimy sie w cytowanie?

I proszę nie przypisuj mi tego, czego nigdzie nie napisałam. Jestem zawsze tylko w jednej osobie.

Katerhasser, znam w miare historię, stara jestem :wink:

Majeczka!

W tak zwanym międzyczasie Kaczyńscy pewnie przygotowywali swój "projekt polityczny", po tym jak po "wojnie na górze" oberwali od Bolków i Wachowskich Lolków.

Starali się widać dobrze - w końcu co dwie glowy to nie jedna :D

Odróżnienie ziarna od plew jest niemożliwe, a to dlatego, że agentów bezpieki należy szukać przede wszystkim w czołówce Solidarności.

No bo też i kogo mieli werbować - swoich czy też właśnie kler i opozycję ??????

Stąd obustronny potężny sojusz przeciwko lustracji.

Stąd też m.in. Tusk odwołał w kilka godzin rząd Olszewskiego.

Lustracja uderzyłaby przede wszystkim w różnych cienkich i grubych bolków.

Sam byłem świadkiem, jak na czele pochodu Solidarności w moim mieście szli znani mi funkcjonariusze bezpieki ze sztandarami ramię w ramię z liderami "S" i krzycząc "Chodźcie z nami !" prowadzili ludzi "w maliny" czyli w wąskie uliczki na końcu ktorych stało ZOMO.

Później już tylko łapanka i wyłapywanie najmądrzejszych i najaktywniejszych.

A potem już tylko "lojalka". :evil:

Taki to był prosty mechanizm.

Przy wielu powtórzeniach tego samego scenariusza można było objąć wszystkich niepokornych. Ci słabsi zostali, ci mocniejsi dostali "one way ticket" - emigrację.

Posiadając haki wystarczyło obsadzić swoimi po trochu wszystkie opcje polityczne i właśnie mamy to co mamy.

Podejrzewam, że Kaczyńscy się w tym szybko połapali i stąd temat lustracji w kampanii nie4 istniał niemal wogóle. Zostaliby pożarci żywcem.

A tak to z przyczajki wyszli na czoło :lol:

Jeśli jest tak jak myślę, to może być w efekcie takiego sprzątania tylko lepiej dla wszystkich w Polsce.

Jeśli mam rację nastąpi gwałtowny odwrót PO i blokowanie PIS-u.

A zatem PO udowodni, że jej intencje nie były czyste i forsowany "liberalizm" służyć miał tylko umocnieniu powstałego w ostatnich latach układu polityczno-finansowego.

Na marginesie

Czemu odszedł z PO Maciej Płażyński, którym posłużono się przy tworzeniu tego ugrupowania? Był i jest przecież bardzo wiarygodny.

greguś jużeś się trochę poprawił, ale w ostatniej linijce znowu cię poniosło. :o :-?

I przestań straszyć, bo może te wyniki należałoby zinterpretować tak, że pół narodu tak się wystraszyło Kaczki i Tuszonki, że nie poszli na wybory. Jako prawnik powinieneś wiedzieć, że nie ma jedynie słusznej interpretacji.

A i jeszcze jedno szpanerze. Klika do ciebie mgr inż. wydziały prezydenckiego, z dwoma studiami podyplomowymi, nieskończonym doktoratem, że o kursach zawodowych i tytułach informatycznych nie wspomnę. Więc nie rob rejtanady i się nie obnażaj, bo może się okazać, że nie tylko klikasz z równymi, ale i równiejszymi. :lol: :lol: 8)

A i jeszcze jedno powinieneś wiedzieć jako prawnik, :lol: 8) :lol: :

"Cokolwiek naklikasz może być skierowane przeciwko tobie."

A dodam ci jeszcze, że podstawowa zasada kierownictw brzmi, że odpowiada wódz. I jak byś mi zinterpretował takie zachowanie sztabów:

PO- przesyła kartkę od Tuska w piątek,

PiS- znajduję kartkę od Kaczyńskiego w sobotę rano, zaznaczam, że po północy byłem wyprowadzać jeszcze psa.

Tak, że niech mi tu kolega nie imputuje i wybielaczy nie stosuje. Stary chwyt socjotechniczy, tu alegoria ulubionego wyrazu Kaczki z debat, kto wpycha ostatni kartkę do klienta ten zyskuje ze 2-5 %. A nazwa zobowiązuje, a cisza wyborcza obowiązuje, zwłaszcza dr prawa.

Tak że wart Pac ,ale nie pałaca tylko drugiego Paca.

Pażuwiom i uwidim Jędrusia na marszałkowskim fotelu. Będzie klawo jak cholera, bo jak się POPiS nie stworzy to będzie tak samo, ale inaczej. Kraj znowu będzie przez 4 lata przebierał w miejscu, no chyba, że się cofnie. Ale by była porażka.

Co do twoich pijaczków, też na ich miejscu starałbyś się o ciepła celę na zimę.

boguslawie

pytanie za pytanie.

Czemu szeregi PiSu upuścił Jacek K. przecież podana przez niego informacja była też wiarygodna? Co więcej zostałą potwierdzona.

To wszystko gra w odcienie białości, bo białe wygrywa. A tak po prawdzie to nie ma ugrupowania połaczonego z biznesem jak pempowiną.

Majka jestem prawnikiem, ale ukończylem także wyższe studia informatyczne (ale sie na tym już nie znam), jestem także inspektorem BHP, jestem także wykładowcą prawa pracy /.../

No i co z tego ? :) Majkę nie zdziwiło raczej to że jesteś prawnikiem tylko styl twoich wypowiedzi, który raczej do prawnika nijak nie pasuje.

a 2 pijaków pod moim blokiem glosowalo na Tuska bo gadaja ze jak kaczka bedzie rządzil to ich wsadzi do pierdla a za truska bedą sobie dalej kioski okradali (u nas rządzi PO i niestety policja nie dziala, a zgwaaconą ostatnio 17 letnią dziewczyne wyśmiano)

hmm, no tak, to są rzeczywiście argumenty nie do pobicia, szkoda, że wczesniej tego nie napisałaś, być może zmieniłbym swój wybór :D

ale prioszę was, dlaczego ludzie Tuska wciąż muszą szerzyć spiskowe teorie dziejów, ciągy negatywizm, ciąga kłotnia

kaczka prosi o zgode a wy wciąż plujecie, /.../

aż się zasmarkałem od tego opluwania wszystkich dookoła :lol: Czy Ty aby zbytnio nie dramatyzujesz ?

to naprawde się cięsze że tusk nie wygra, bo tu strach by byo mieszkać, wasze ciągle rozliczenia, pisanie o mopherkach, dzielenie Polski na pó, a przypominam moherki to tez polacy i wyborcy leppera to tez polacy a niestety lepper to efekt rząów Tuska i jego podobnych

wiele osób tu popiera Tuska, a pisze o moherkach i że ludzie powiini sobie sami radzić, 3 tygodnie temu moja mama upada potknęła sie o pomidora, połamałą strasznie noge, i każdy z nas może się przewrócić i być inawilidą w Polsce Tuska byłoby radź sobie sam, ja osobiście nie narzekam bardzo mi się powodzi, ale nie patrzec jak Tusk i zapominać o innych, jesteśmy kedną Polską i czy ktoś jest wyksztacony czy nie i czy mu się udao czy nie to budujmy ją w zgodzie

Groch z kapustą, myslę, że między innymi z powodu takich wypowiedzi Majka się zdziwiła :)

a tu ciągle czytam wasze negatywistyczne narzekania, kłotnia, ludzie skończcie narzekać, piszecie że po wyborze kaczki bedą zabirać wszystkim, że będzie tragedia, /.../

ojej, wyluzuj, jak na razie to paradoksalnie Ty najczęściej wspominasz o beretach, jakichs kłótniach itp. Dyskutujemy, sprzeczamy się, przedstawiamy swoje racje, czy to źle ? Z Kaczyńskim są związane pewne obawy, które wynikają z jego dotychczasowego postępowania i nie są to obawy tylko osób wypowiadających się na tym forum. Poczytaj jak reagują inni, inne kraje, skądś się te obawy biorą, na pewno nie z powietrza. A czy są uzasadnione ? Oby nie...

ale skończcie już te awantury, bo naprawde strach jest przed Tuskiem i waszą polską

awantury ? gdzie ? kto z kim ? Ty chyba jeszcze nie byłaś świadkiem porzadnej awantury na tym forum, a takie już bywały :) ....i jakoś wszyscy nadal zyją 8)

dla rozladowania napiecia :wink:

Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty

"..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie ograniczyć dziurę budżetową ..(...)"

Nagle wypowiedź przerywa głos z sali :

- Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują...

wasze ciągle rozliczenia, pisanie o mopherkach, dzielenie Polski na pó, a przypominam moherki to tez polacy i wyborcy leppera to tez polacy a niestety lepper to efekt rząów Tuska i jego podobnych

innych, jesteśmy kedną Polską i czy ktoś jest wyksztacony czy nie i czy mu się udao czy nie to budujmy ją w zgodzie

bo naprawde strach jest przed Tuskiem i waszą polską

to gdzie ta jedna Polska ? :wink: