Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

powoli zaczynam tracić nadzieje na koalicję. PO nie potrafi przegrywać, nie potrafi konstruktywnie harować i nie chce brać żadnej odpowiedzialności o ile nie uzna się jej za prawowitego zwycięzcę wyborów.

w tej sytuacji Marcinkiewicz powinien powołać rząd mniejszościowy i zacząć pracę wziąwszy na się całą odpowiedzialność. Może mu sie udać i trzymam za to kciuki, tak jakbym trzymał gdyby to PO rządziła sama, gdyby PiS się obraziło. Stawką jest przecież Polska.

Niestety w PO zwycięża koncepcja hołdowania partyjniackim ambicyjkom.

Tusk okazał się beksą i musiał ukryć przed ludźmi czerwone od płaczu oczęta. Olał nawet mianowanie Kaczora...

Degrengolada, degrengolada...

Chyba napiszę dzisiaj parę maili do politykówi i ich kulturalnie upomnę, zeby sobie dali siana...

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

katerhasser moze PO po prostu nie chce brac odpowiedzialnosci za rządzenie jeśli realizowany program to ma być całość PiS czyli "zwiększyc 2x emerytury i wybudować 3mln mieszkań" co znacza podniesienie podatków.

PO od początku mówiło że chce obnizać podatki i likwidować głupie przepisy.

Na rozmowach PiS mówi "Podnosimy podatki i tworzymy przepisy" więc jak PO ma wejść w koalicje ??

Nie będzie ustęptw w strone programu PO to nie będzie koalicji.

Jak chcą podnosic obciążenia i mnożyć durne przepisy przez które się nie rozwijamy to niech koalicję robią z Samoobroną.

W Polsce nigdy nie było rządu liberalnego.

Jedyny najbardziej liberalny był rząd mazowieckiego (i co po nim mamy i czym się różnimy od Białorusi to chyba każdy widzi choc gregmena zaraz napisze że gdyby nie ten rząd a jakis rząd socjalny to byłoby lepiej - to na pewno- bezrobocie na bank byłoby mniejsze jak u Łukaszenki)

Z tym ze wtedy było prościej a przepisy wręcz trzeba było tworzyć bo ich po prostu nie było w ogóle.

Oczywiście w takim rządzie potrzebny był ktoś taki jak Kuroń aby ludzi po przemianach nie pozostawic "do umierania pod płotem"

A tak opluwana przez was UW jest własnie dlatego że podobnie jak teraz sie zanosiło UW zgodziła się na koalicją a realizowano durny program socjalny AWSu.

Widze ze PiS to zero odpowiedzialnosci za kraj.

Chcą oddać PO resorty zdrowia i gospodarki bo nie mająpojęcia jak sie zarządza gospodarką i nie mająpomysłu na służbę zdrowia.

Sobie zostawiają kase żeby sterować kursem i sprawiedliwość.

Czyli będą grzebać w teczkach a rządzenie zostawia PO. Jeśli tak ma byc to niech PO w tym rządzeniu realizuje swój program. A wasz fałszywy PiS chce zeby ludzie z PO realizowali PiSowski program a po kilku latach gregmana znowu będzie pluł na PO i powie że w rządzie robili głupoty (jak z AWS)

jabko,

daj spokój ze sloganami o emeryturach itp...

PO dostaje od ZWYCIĘZCY wyborów propozycje objęcia połowy teczek ministerialnych z każdego obszaru.

Zwycięzca chce zachować sądownictwo, prokuraturę, policję - jego program czyli clue idei PiS wymaga tego, w przeciwnym razie PiS nie zagwarantuje wykonania istotnej części swego programu (który wygrał).

Słuzby specjalne i tak podlegają premierowi i chyba PO nie oczekuje, że to się mogłoby zmienić, bo niby na jakiej podstawie.

W PO uradzono po prostu plan B: przejśc do opozycji, torpedować inicjatywę rządu, deprecjonować jego poczynania, wypominać ewentualne alianse ustawodawcze z partiami politycznie niepoprawnymi, przyczynić się do kryzysu rządowego, doprowadzić do nowych wyborów.

Tak to dla mnie wygląda. Jak oglądam czerwoną wciąż po prażce twarz zacietrzewionego Komorowskiego, nagłą zmianę postawy Rokity, nie widzę tego co miał łączyć a chyba przystał na podział, to nabieram przekonania, że ta koalicja jest niedobrym pomysłem dla kraju.

Bo co najmniej 1 z jej uczestników nie uznaje wyników wyborów i wykorzystuje każdy powód do wywołania rozpierduchy.

Pisowcom się w głowach przewraca i woda sodowa uderza. Wybry wygrali to niech rządzą.

Sami nie mogą bo nie mają większości. Propozycje składane PO są śmiechu warte dla mnie a co dopiero dla polityka. Kiedyś wierzyłem w koalicję PiS i PO. Dzisiaj widzę szanse na kilka %. I wcale się nie zdziwię jak PO odrzuci te ochłapy. Bo niby dlaczego ma wchodzić do rządu który w 90 % ma realizować program PiS-u i firmować sobą to co będzie się działo?

Marszałkiem Sejmu będzie Zych, rząd stworzy PiS, Samoobrona i PSL.

I jeszcze jedno, naszemu uczonemu na forum polecam korzystanie ze słownika ortograficznego, poprawnej polsczyzny i innych.

Jak na człowieka z takimi dyplomami robienie tylu błędów nie przystoi.

Bo nie wierzę, że człowiek wykształcony świadomie pisze:

pewnie dlatego Urban popral tuska

jareco gdzie jest ta obiecana klasa średnia przez mazowieckiego, bieleckiego i nie mów że wtedy nie było tuska w rządach

Pomijam już całkowicie sprawę zdań pełnych wyrozumiałości, tolerancji i szacunku dla innych mających odmienne zdanie. Przykład:

mam wielką nadziejeże jednak zwolennikom tuska emocje opadną przestaną rzygać bluizgami i przyjmą podaną ręke kaczki..... choć właśnie się tego u ludzi tuska boje ciąglej kotliwości, spiskowości, epitetowania (patrz wyżej)

ale najbardziej bolesne jest to że kaczka mówi o zgodzie, o budowaniu a w tv komorowskie i tu na forum dalej plują, bluzgają i pokazują jak dobrze że tusk nie jest prezydentem bo strach by była jaka ta polska by była

Niech pozostanie to ocenie czytających kto na kogo delikatnie mówiąć pluje.

Szliśmy na wybory parlamentarne wiedząć że dwóch głownych graczy czyli PO I PiS stworzą rzad koalicyjny. Tak nam przynajmniej obiecywali liderzy obu partii. Wiedzieli z sondaży ze nie mają szans na rzady samodzielne którejkolwiek partii i dlatego musza rzadzić wspólnie. Nie ważne na ktora partie głosowaliście, szliscie na wybory mając przeświadczenie ze się dogadaja. Może jak by nie było tego przeświadczenia to głosowalibyscie na inna partię, nieprawdaż? Wynik wyborczy zmienił proporcje w stosunku do sondaży ale deal jest deal i tych nowych proporcji nie można było tak do końca przewidzieć. I teraz ich psim obowiazkiem jest sie dogadać w imie dobra Polski wsadzając w kieszeń ambicyjki kilku polityków nie czujących co to sa priorytety i propaństwowy zmysł. A jak sie nie dogadają to niech skończą jak UW!!!!

...PO dostaje od ZWYCIĘZCY wyborów propozycje objęcia połowy teczek ministerialnych z każdego obszaru. ...

To właśnie myslenie PiSowców. Byleby rozdać teki i spokuj.

Otóz nie.

Na PO głosowało miliony ludzi i oczekuja oni że PO będzie realizować swój program uprawszczania przepisów i obniżania podatków.

Jeśli PO ma "przyjąć od zwycięzcy o 3%" teki minsterialne to niech w tych obszarach realizują swój program na który głosowały miliony ludzi.

Jak bym chciał żeby w gospodarce realizować program PiSu to bym głosował na PiS. A to czy ministrem będzie Rokita czy J.Kaczyński nie interesuje mnie za bardzo. Liczy się program.

Zauważ co mówi Rokita (swoja drogą uważam go za bardzo inteligentnego i mądrego człowieka) "Nieważne sprawy personalne, ważny program"

Jeśli PiS chce reazlizować 100% swojego programu tylko że 50% ludżmi z PO to ja mówie stanowcze NIE.

Tam gdzie wejdzie do resortów PO chce żeby PO realizowało swój program.

W innym przypadku koalicja nie ma sensu. Jeśli i tak w danym resorcie przepisy będzie tworzyć PiS to po co tam ludzie z PO ??

To nie prywatny zakład pracy - zrobie cie kierownikiem ale masz robic to co ci każę.

Na takie warunki zgodzą sie tylko rządni władzy Lepperowcy i najbardziej złodziejska i głupia partia jaka jest PSL. Oni będą realizować program byle jaki byleby tylko być ministrem.

Takie moje zdanie.

pozdrawiam

jabko

A jak sie nie dogadają to niech skończą jak UW!!!!

No właśnie dlatego UW tak skończyło bo w rządzie w którym byli realizowano program AWSu podnoszenia obciażeń.

Czyli realizowali program socjalny AWS a ludzie plują na nich.

Aczkolwiek tak potępiane przez was reformy szkolnictwa i zdrowia uważam za niezbędne i dobrze ze je wdrożono (kwestia tylko ich jakości i realizowania)

Nie wiem jak u was po tych ślizganiach się na pomidorach o których ktoś tu pisał zale ja kiedyś w mieście miałem jednego lekarza, czekałem w kolejce 30 osobowej i dostawałem polopirynę i do domu na tydzień. Teraz wchodzę (z dzieciakiem chodze dużo to wiem) i pani doktor milutko"dzieńdoby, proszę itd" bo w mieście 3 przychodnie i każda walczy o pacjentów czyli o kase. Skierowania do Wrocka mam na zyczenie" dziecko krzywo lerzy - ależ proszę do neurologa".

Nie wiem czy mieszkam w innym kraju ale tak jest i basta.

Maturę też można zdawać lepszą i gorszą i to jest super. Dlaczego dziecko które zamiast ćpać wieczorami się uczy ma mieć tak samo w życiu jak ten ćpunek ??

Zdaje lepszą maturę, języki i ma większe szanse do lepszej szkoły - a wy krzyczycie że to podział klasowy, niesolidarne itp.

To że zwalniają nauczycieli po technikum a kwalifikują egzaminami ludzi po dwóch fakultetach to źle ?? Jak nauczyciel sam musi się douczać cały czas wraz z postępem to jest źle ??

To jest po prostu naturalne.

Nigdzie w przyrodzie nie przetrwa system nie podzielony.

Są słabsi, silni, przywódcy itp.

W porównaniu kontrowersyjnym do stada bizonów wy macie program najsilniejsze bizony z przywództwa wygonic ze stada bo sąsilne i niesolidarne a najsłabsze, chore wyleczyć.

Takie stado wymrze pierwszej zimy po tym jak wilki zabiją połowę z nich.

Brutalne to ale prawdziwe.

Równośc, socjalizm jest utopią nie do zrealizowania.

W dodatku nieudolne realizacje prowadzą np: do komunizmu.

Szliśmy na wybory parlamentarne wiedząć że dwóch głownych graczy czyli PO I PiS stworzą rzad koalicyjny. Tak nam przynajmniej obiecywali liderzy obu partii. ...Wynik wyborczy zmienił proporcje w stosunku do sondaży ale deal jest deal i tych nowych proporcji nie można było tak do końca przewidzieć. I teraz ich psim obowiazkiem jest sie dogadać w imie dobra Polski wsadzając w kieszeń ambicyjki kilku polityków nie czujących co to sa priorytety i propaństwowy zmysł. A jak sie nie dogadają to niech skończą jak UW!!!!

Smartcat, z ust mi to wyjąłeś normalnie, jak bonie dydy. Rąsia przyjacielu!

A swoją drogą - forumowicze zaproponujcie rząd swoich marzeń. Kto za jaki resort powinien być odpowiedzialny (oczywiście w ramach koalicji POPiS).

No właśnie dlatego UW tak skończyło bo w rządzie w którym byli realizowano program AWSu podnoszenia obciażeń.

Powinienem był napisać "niech skończa w niebycie politycznym" i finito, przykład UW podałem jako stan nie wnikając w przyczyny które ja do tego stanu doprowadziły.

Powinienem był napisać "niech skończa w niebycie politycznym" i finito, przykład UW podałem jako stan nie wnikając w przyczyny które ja do tego stanu doprowadziły.

czasem warto zastanowić sie nad przyczynami, :wink:

Ja przyznam szczerze że ministerstwo sprawiedliwosci zostawiłbym Kaczyńskiemu Lechowi (teraz to niemozliwe) nawet jakby PO miała 90% a PiS 10%.

MSWiA też PiSowi.

Nie lubie komuchów i niech czyszczą czerwonych gdzie tylko można.

To trzeba zrobić ale na drugim planie. Najważniejsza jest gospodarka i mój dobrobyt więc gospodarkę i finanse dla PO

Takie jak zagranica i inne duperele to dyplomatom nieważne z jakiej partii. Byleby znali przepisy, języki i umieli gadać z obcymi o naszych interesach.

Kroyena.

Nie porównuj proszę Płażyńskiego z Kurskim!

Kurski został z PIS wydalony a Płażyński odszedł z PO dobrowolnie, zniesmaczony tym co zobaczył i usłyszał.

Mówił o tym wielokrotnie, stanowczo choć taktownie.

Płażyński firmował z Olechowskim powstanie PO.

Niestety, zaczyna być realizowany czarny scenariusz.

Zamiast podkreślać co łączy następuje wyolbrzymianie różnic.

Robienie z igły wideł. Każdy pretekst będzie dobry, żeby się obrazić.

Głupie pieprzone kogutki! :evil: Cienkie partyjniackie bolki! :evil:

Może i dobrze. Niech PIS wobec tego wejdzie w koalicję z kim chce.

Niech obowiązuje zasada: winner takes all.

Tuskmani i niektórzy forumowicze zawrzasną wtedy chórem:

a nie mówiliśmy!!!

Prezydentem będzie Kaczyński jeszcze pięć lat, niezależnie od rozwoju sytuacji w Sejmie. Jeśli ktoś go odstrzeli, wówczas drugi brat z pewnością wygra jeszcze większą przewagą głosów.

Zanim Bolki rozwalą ten układ zawsze coś pożytecznego zdąży się urodzić.

Jakieś dwa razy wyższe emerytury :o

Nie chcielibyście mieć dwa razy wyższych emerytur??? To już niedługo.

A trzy miliony mieszkań zawsze się przyda. Nic tak nie napędza wszystkich działów gospodarki jak budownictwo.

Jako budujący powinniście o tym wiedzieć najlepiej.

Jak maszyna gospodarki naprawdę rusza to rusza cała jednocześnie. Pamiętajcie o tym. Nie demontujcie torów.

Chyba, że...... macie coś za uszami. Aaaaaaa to co innego.

Tylko to Was usprawiedliwia. Strach ma wielkie oczy :o :o :o

Szliśmy na wybory parlamentarne wiedząć że dwóch głownych graczy czyli PO I PiS stworzą rzad koalicyjny. Tak nam przynajmniej obiecywali liderzy obu partii. ...Wynik wyborczy zmienił proporcje w stosunku do sondaży ale deal jest deal i tych nowych proporcji nie można było tak do końca przewidzieć. I teraz ich psim obowiazkiem jest sie dogadać w imie dobra Polski wsadzając w kieszeń ambicyjki kilku polityków nie czujących co to sa priorytety i propaństwowy zmysł. A jak sie nie dogadają to niech skończą jak UW!!!!

Smartcat, z ust mi to wyjąłeś normalnie, jak bonie dydy. Rąsia przyjacielu!

Rąsia :-) Trzeba znać właściwa miarę spraw. Interes paryjny czy dobro kraju. Wybór jest prosty dla uczciwych ludzi. Niemcy chyba już u siebie dogadali, prawda?

Niestety, zaczyna być realizowany czarny scenariusz.

Zamiast podkreślać co łączy następuje wyolbrzymianie różnic.

Robienie z igły wideł. Każdy pretekst będzie dobry, żeby się obrazić.

Głupie pieprzone kogutki! :evil: Cienkie partyjniackie bolki! :evil:

A chyba Tusk powtarzał jak mantrę "jestem za łączeniem, jestem za łaczeniem" :-)

Jeszcze przed rozstrzygnięciem wyborów, w którymś poście pisałem o służbie zdrowia. W skrócie: centralizacja kontraktów + koszyk świadczeń podstawowych + elektronizacja pacjentów i Rp. lekarskich.

Duża część peogramu PIS, lecz realizacja Andrzej Sośnierz z PO.

Okazuje się, że faktycznie A. Sośnierz jest kandydatem PO na min. zdrowia :D.

Komentarz na forum: no tak dają PO resort, bo się na tym nie znają.

I tak źle i tak niedobrze. Szklanka będzie zawsze do połowy pusta.

Najlepiej gdyby PIS powiedział :

"wygraliśmy wybory parlamentarne, prezydenckie, mamy połowę w senacie, lecz bardzo nie chcemy, żeby Wam w PO było smutno.

Weźcie sobie na pocieszenie (dla równowagi), najważniejsze

resorty a my się zadowolimy polityką społeczną i ochroną środowiska."

Wtedy byłoby cacy, choć pewnie też z ociąganiem :wink: No dobra.

Gość gregmena

ludzie ja nie mogę, czy zwolennicy Tuska naprawdę nic nie potrafią poza kłótniami????? sprawdzają sie moje słowa, że gdyby Tusk wygrał byłaby jedna wielka kłotnia i atak ze strony PO w imię swoich ambicji

Kaczka proponuję ZGODĘ, wspólny rząd, Tuska marszałkiem, odpowiedzialność za Polskę, zmianę tego chorego systemu

a Tusk zachowuje się bardzo ładnie, a ale jego zwolennicy czy ludzie ala Komorowski, mówienie by rządziła Samoobrona, ciągły negatywizm, wróżenie że na Polske spadnie katastrofa (jak by Prezydent tak naprawdę rządził) jest naprawdę smutne

...Jakieś dwa razy wyższe emerytury :o

Nie chcielibyście mieć dwa razy wyższych emerytur??? To już niedługo.

...

Ja chce, chce ,chce

i jeszcze 3x wieksze godne zasiłki.

i 3x większe renty

i bezrobotne 2x większe

Kocham PiS. Chce tego wszystkiego.

Ale jestem zachłanny.

A moge dostać to wszystko przy jednoczesnym zmniejszeniu mi podatków ??

Bo jeśli nie to ten plan jakis głupi jest !!