Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Gość gregmena

zauważcie że zwolennicy Tuska non stop personalnie obrażają zwolenników Kaczyńskiego, to jest wolność ala PO, jak to jabco powiedział, nie zgadzasz się z nami to na Białoruś

brawo brawo wychodzi szydło z worka i czemu to tak Urbanowi z wami po drodze

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zauważcie że zwolennicy Tuska non stop personalnie obrażają zwolenników Kaczyńskiego, to jest wolność ala PO, jak to jabco powiedział, nie zgadzasz się z nami to na Białoruś

brawo brawo wychodzi szydło z worka i czemu to tak Urbanowi z wami po drodze

to juz musze zacytować.

jeszcze zniknie albo i co innego :lol:

Gość gregmena

jabco a co jest w 3 razy większych emeryturach???? odkadam w wielu funduszach, inwestuje, także w państwowe obligacje i itd i chcę miec 3 razy emeryturę

a ale gdybym dziś miał wypadek i poślizbgnął się cieszę się ze w polsce Kaczki mogę liczyć na państwo i na emeryture a tusk mi powe radź sobie sam

Szliśmy na wybory parlamentarne wiedząć że dwóch głownych graczy czyli PO I PiS stworzą rzad koalicyjny. Tak nam przynajmniej obiecywali liderzy obu partii. Wiedzieli z sondaży ze nie mają szans na rzady samodzielne którejkolwiek partii i dlatego musza rzadzić wspólnie. Nie ważne na ktora partie głosowaliście, szliscie na wybory mając przeświadczenie ze się dogadaja. Może jak by nie było tego przeświadczenia to głosowalibyscie na inna partię, nieprawdaż? Wynik wyborczy zmienił proporcje w stosunku do sondaży ale deal jest deal i tych nowych proporcji nie można było tak do końca przewidzieć. I teraz ich psim obowiazkiem jest sie dogadać w imie dobra Polski wsadzając w kieszeń ambicyjki kilku polityków nie czujących co to sa priorytety i propaństwowy zmysł. A jak sie nie dogadają to niech skończą jak UW!!!!

Smartcat.... całkowicie się z Tobą zgadzam.

sama głosowalam na PO i Tuska, ale teraz mi na nich wstyd...

Przecież podział zaproponowany przez PIS dokładnie odpowiada priorytetom obu partiii. A oni teraz chcą swoje zabawki z piaskownicy wynosić...,

eh... politycy... :-?

Jabko. Odnoszę wrażenie, że Ty polemizujesz sam ze sobą.

To wszystko o czym piszesz, dzieje się wyłącznie w Twojej głowie. :roll:

Majeczko! Czy Ty najmilsza nie czytasz tego samego co ja?

Nie przeraża Cię takie nagromadzenie złej woli.

Przegrywać trzeba umieć.

Nie twórzmy faktów.

Poczekajmy.

Bronisława Komorowskiego zawsze widziałem jako bardzo dobrego szefa MON. Skąd pomysł by to właśnie on został marszałkiem Sejmu?

Była walka, potrzebni byli frontowcy; jest praca teraz trzeba sztabowców.

Bogusław, Smarcat - a miałam Was za wywazonych interlokutorów :roll:

No dobra, nieco zmanipulowałem pisząc "Wybór jest prosty dla uczciwych ludzi". Przepraszam., wymskął mi się chwyt poniżej pasa.

:D

ja się nie gniewam. Też czekam na zakończenie przepychanek :roll:

Szliśmy na wybory parlamentarne wiedząć że dwóch głownych graczy czyli PO I PiS stworzą rzad koalicyjny. Tak nam przynajmniej obiecywali liderzy obu partii. Wiedzieli z sondaży ze nie mają szans na rzady samodzielne którejkolwiek partii i dlatego musza rzadzić wspólnie. Nie ważne na ktora partie głosowaliście, szliscie na wybory mając przeświadczenie ze się dogadaja. Może jak by nie było tego przeświadczenia to głosowalibyscie na inna partię, nieprawdaż? Wynik wyborczy zmienił proporcje w stosunku do sondaży ale deal jest deal i tych nowych proporcji nie można było tak do końca przewidzieć. I teraz ich psim obowiazkiem jest sie dogadać w imie dobra Polski wsadzając w kieszeń ambicyjki kilku polityków nie czujących co to sa priorytety i propaństwowy zmysł. A jak sie nie dogadają to niech skończą jak UW!!!!

Smartcat.... całkowicie się z Tobą zgadzam.

sama głosowalam na PO i Tuska, ale teraz mi na nich wstyd...

Przecież podział zaproponowany przez PIS dokładnie odpowiada priorytetom obu partiii. A oni teraz chcą swoje zabawki z piaskownicy wynosić...,

eh... politycy... :-?

Ja mam wrażenie nie jesteś odosobniona w swoich odczuciach ( przynajmniej sądząc po sygnałach z mojego otoczenia) bo nawet Ci ktorzy głosowali na PO zaczynają źle obierać te gierki swoich wybrańców przy powstaniu koalicji.

PRIORYTETY!!! PRIORYTETY!!!

ludzie, każdy chce 3 razy większą emeryturę, 3 razy większe domy i wszystko większe lepsze. Ale z pustego to i......

Jak słyszę takie hasła to aż mnie dreszcze przechodzą. Żeby ludzie mieli 3 razy wieksze emerytury muszą wzrosnąć obciążenia finansowe czyli wszystko to co nam kochane państwo zabiera. I ja akurat widzę jak na to zaregauje elektorat PiS. Takie hasła to tylko kampania, a o własną emeryturę samemu zadbać - tj pomyśleć już teraz a nie dopiero gdy będziecie na nią szli...

gragmena - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PO i PiS - mi tam wszystko jedno, ale nie wierzę żeby ta koalicja się utrzymała i nigdy nie wierzyłem. A co do jadu, hehehe, to fani kaczyńskiego krzyczą że oni są dobrzy a Tuskowcy to tylko nienawiść i jad; Fani Tuska krzyczą że oni są dobrzy a Kaczyńskie to tylko nienawiść i jad - sorry, ale tak to wygląda z boku - jak czytam ten wątek. 8)

... jak to jabco powiedział, nie zgadzasz się z nami to na Białoruś...

Ty sie znowu sam nakręcasz ?? Porównałem sytaucję w kraju i na Białorusi która nie miała rządu Mazowieckiego tak przez Ciebie opluwanego.

Gdzie ja Cie wysyłam ?? Ty umiesz czytać człowieku ??

A kiedyś 10 stron temu napisałem ze jak uważasz że tam jest lepiej to tam jedź.

Wysłałem Cie gdzieś ??

Chwaliłes socjal i brak bezrobocia więc ci powiedziałem że jak tam jest tak dobrze to nikt Cie tu nie trzyma bo mamy wolnośc na szczęscie i MOŻESZ wyjechać ale nigdy Cie nie wyrzucałem z kraju.

I jeszcze raz:

Dlaczego PO ma realizować nie swój program tylko PiSu skoro jest inny ??

bogusław właśnie nie rozumiesz chyba ze PiS chce oddac teki (stanowiska) ale zachować program.

Gdzie tu kłótnie, nakręcanie i obrażanie ??

Prosta rozmowa: W gospodarce będzie minister PO i idzie program PO.

A nie program PiS a człowiek z PO.

ludzie, każdy chce 3 razy większą emeryturę, 3 razy większe domy i wszystko większe lepsze.... Żeby ludzie mieli 3 razy wieksze emerytury muszą wzrosnąć obciążenia finansowe czyli wszystko to co nam kochane państwo zabiera...

no proszę ...GENIUSZ...

Czy tylko ja i Lawy to widzimy ??

To sie dzieje w mojej głowie bogusław ??

Piszecie ze wszystko powinno być większe a jednocześnie "wyganiacie" przepisami i obciążeniami bogatych ludzi płacących duże podatki.

Skąd na to weźmiecie ?? Może macie złoża ropy ?? Złota ??

Ten program to idiotyzm (inaczej tego sie nie da nazwać więc proszę sie nie obrazać)

Gość gregmena

jabco po prostu uważa że TUSK daby 6x większą emeryture dla wszystkich, a najwięszą dla pijaczków pod moim blokiem bo to jak ich czasem sucham bardzo liberalny ekement

JAbco to znany liberał, dopiero co się ze mną kłócił że w polsce muszą być wysokie podatki

mój sąsiad z pokoju głosował na Tuska i PO i mówi że dziś się wstydzi, bo to jego partia chce rządów samoobrony kogoś kogo on sie boi i że zero odpowiedzialności tylko urażone ambicje i pęd na stołki, a mi pogratulowa wyboru i obaj wierzymy że będzie dobrze

smutne że tutejsi zwollenicy Tuska tylko szerzą defetyzm, pewnie to ci sami co mówili że za rządów kwasa w polsce będzie Korea PÓŁnocna

Lawy. Co ja czuję? Żal i rozczarowanie, że nasze losy są w rękach

egoistycznie myślących kogutków o ciasnych horyzontach.

Tacy występują po każdej stronie tej sceny.

Kiedyś nazwałem Polskę - Kogutkowo i jak na razie nic nie pozwala mi zmienić tej opinii o niej. A szkoda. Chciałoby się tak normalnie ..........

A wiem, że szansa jest. Światełko w tunelu......

Kogutki solidarnie zadziobią każdego orła. Nikt się nie może wychylić.

Polska równowaga czasow pokoju!

Napiłem się melisy, wziąłem kilka głębokich oddechów. :wink: :) :D :lol:

Myślcie pozytywnie. To nie boli.

witam :)

Pozostaje jeszcze sprawa Polski a Rosja. Ciekawy jestem jak PiS zamierza rozwiązać ten problem. Wbrew pozorom to my jesteśmy maluczcy a Rosja rozdaje karty w sprawach energetycznych. Rurociągi przez bałtyk uwalone tak więc pozostaje tylko wschód. A niestety Polska, Prezydent Kaczyński i rząd PiS+............... musi się pochylić i stanąć w roli proszącego.

Jak to zrobi Prezydent ze swoimi poglądami w sprawch Rosji?? Czy zamierz uderzać pięścią w stół?

Teraz drugi kierunek. Bruksela. PiS nie jest raczej eurofanem. Jakę będzie uprawiać politykę z zachodem? Czy pieniądze unijne zostaną odrzucone? Za co zamierza rząd prowadzić inwestycje obniżając podatki i nie obcinając wydatków?

Jak dla mnie klocki te w żaden sposób nie pasują do siebie. Jakiś diabeł wymieszał puzle z różnych opakowań.

witam :)

Pozostaje jeszcze sprawa Polski a Rosja. Ciekawy jestem jak PiS zamierza rozwiązać ten problem. Wbrew pozorom to my jesteśmy maluczcy a Rosja rozdaje karty w sprawach energetycznych. Rurociągi przez bałtyk uwalone tak więc pozostaje tylko wschód. A niestety Polska, Prezydent Kaczyński i rząd PiS+............... musi się pochylić i stanąć w roli proszącego.

Jak to zrobi Prezydent ze swoimi poglądami w sprawch Rosji?? Czy zamierz uderzać pięścią w stół?

Teraz drugi kierunek. Bruksela. PiS nie jest raczej eurofanem. Jakę będzie uprawiać politykę z zachodem? Czy pieniądze unijne zostaną odrzucone? Za co zamierza rząd prowadzić inwestycje obniżając podatki i nie obcinając wydatków?

Jak dla mnie klocki te w żaden sposób nie pasują do siebie. Jakiś diabeł wymieszał puzle z różnych opakowań.

Gość gregmena

jacekj no właśnie KAczyński może to jakoś rozwiąże

a Tusk pocałowałby Putina i Mekel w dłoń i pogratulowa nowej rury nie przez Polske

Rosja nas kopie Tusk by sie ukłonił

Kaczka może to jakoś udobrucha, ale nie na kolanach

No dobra inaczej.

Wzielibyście odpowiedzialnosć za rządy Samoobrony ??

Lepper mówi do Was "Weź ministerstwo finansów i realizuj mój program czyli zlikwiduj RPP z Balcerowiczem i stwórz przepisy żebym ja Lepper ustalał wartośc waluty a w zamian za to będziecie ministrem"

Moim zdaniem tylko debil wszedł by w taką koalicję.

Ja bym powiedział "Wezme to ministerstwo ale tylko wtedy gdy będę w nim realizował swój program czyli istnienie RPP, trzymanie niskiej inflacji i ustalanie wartosci waluty przez rynek a jeśli nie to nie wchodze z tobą w zadną koalicję"

Gdzie tu kłótnie, obrażanie, partyjniactwo itp ??

A wy chcecie żebym wszedł w koalicję i realizował program Leppera ??

pomyślcie troche

Moze dla PO nie są ważne stołki tylko ich program rozoju dla kraju.

Jacekj

A ja Ci powiem, że moim zdaniem Putin bardziej się będzie liczyl z Kaczyńskim niż z Kwaśniwskim, którego najwyrażniej nie znosił i lekceważył (może czytał jego teczkę na Łubiance).

Putinowi będzie zawsze bliżej do Niemiec ponad głowami Polski, był w końcu wiele lat w Niemczech na służbie jako oficer KGB.

Taka też zawsze była polityka imperialnej Rosji.

Kura nie ptica, Polsza nie zagranica.

Kaczyński będzie twardszy.

Argumenty przetargowe wobec rurociągu bałtyckiego? Np. Autostrada Pólnocna - Niemcy - Kaliningrad, której budowa wstrzymana w '44 ma być kontynuowana- słynny "korytarz" Hitlera, tranzyt drogowy do Rosji.

Postawa Kaczyńskiego sprawi, ze będą nas może bardziej szanować, gdyż ważny będzie interes całego Państwa a nie tylko poszczególnych lobby.

Rokita - "Robimy z Marcinkiewiczem wszystko, aby przezwyciężyć powstały kryzys i aby ten rząd powstał" - dodał. Powiedział też, że chciałby, aby zakończenie prac merytorycznych nastąpiło we wtorek, tak aby w środę zrobić przegląd ustaleń.

Będzie dobrze jeśli tylko PiS oddając resorty PO pozwoli w nich realizować program PO i nie inaczej.

Moim zdaniem napewno sie dogadają. Ale propozycje np: Zych na pewno nie pomagajaw sytuacji.