Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z zaległych.. :D

ponury agitacja podczas ciszy wyborczej to chamstwo, dodatkowo łamanie prawa a jeśłi się z tym nie zgadzasz, to nie dziwie się teraz tego że po stronie kandydata jareco stoi URBAn, cóż jaki kandydat tacy wyborcy

Ja nie pamietam, by Jareko rozrzucał ulotki, nakłaniał do wyboru konkretnego kandydata, publikował sondaże - po prostu dyskutował, nawet pisał o plusach Kaczyńskiego i jego wypowiedź była mocno wyważona, czego niestety nie da się powiedzieć o Twoich słowach.

"W niedzielę w jednym z warszawskich kin można będzie obejrzeć projekcję filmu „O dwóch takich, co ukradli księżyc”, w którym występują ośmioletni bracia Kaczyńscy. Czy to łamanie ciszy wyborczej? Tego dokladnie nie wie nikt. Są bowiem problemy z interpretacją prawa. – Ja nie uznałbym projekcji filmu za agitację, ale lepiej byłoby, gdyby się nie odbyła. Bo zawsze ktoś może postawić zarzut naruszenia przepisów – podkreśla przewodniczący Państwowej Komisji Wyborczej Ferdynand Rymarz."
    [Problemy z ciszą]

:D :D :D

Dla PO nie są ważne stołki!!!!!!Chyba umre ze smiechu!!!Samemu Tuskowi tak się tyłek trząsł do władzy,ze przez te swoje zarozumialstwo i pyche wybory przegrał.

aha26 chyba mylisz kandydatów.

To LK nigdy nie pracował a całe życie gdzieś zasiadał i rządził więc nie pisz że LK nie chciał władzy a Tusk chciał.

Przez takie teksty właśnie nie mozemy sie dogadać.

tu sie robi małe piekiełko, sam pewnie mam niemały w tym udział :(

jednak chciałbym Was prosić, byście dali sobie na lekkie wstrzymanie i przestali dosrywać tak proforma tym z drugiej drużyny, bo to przypomina mi powoli mentalność kibiców...

Dyskutować i sprzeczać się jest wskazane, ale z dopierniczania nic dobrego nie wyniknie prócz osobistej satysfakcji mającego ostatnie słowo...

Gregmena, proponuję Ci przerwę w bieżących komentarzach - może napisz coś spokojnie a wklej to za 2-3 dni, jabko i lawy zawsze cię zrobią w jajo a Ty kuku sobie trochę robisz...

Jabko, Lawy,

bogatych wygonili już inni wcześniej z podatkami zagranicę. Czy naiwnie sądzicie, że oni czekali tyle lat na PiS, żeby uciec do rajów podatkowych a dotąd wielkodusznie zasilali nasz budżet? Najbogatsi Polacy od lat nie są rezydentami polskimi...

Nie rozumiem tych uporczywych, nie popartych faktami etykiet, że PiS = wyższe podatki.

Dotąd tylko AWS obniżył istotnie podatek CIT. SLD systematycznie je podwyższało, choć teraz jednogłośnie popiera PO :o

Zwolennicy PO często mówią, że boją się PiSowskiej gospodarki ale zlewają, że inni boją się wolnej amerykanki.

A Tusk mówił o hamowaniu "radykalnych zapędów"...

Jeśli to hamowanie = paraliż i całkowita odmowa współpracy, to coś tu nie tak. Jabym się mocno wkurzył na PiS, gdyby się zaczęło tak zachowywać jak PO teraz, poczułbym się normalnie zrobiony w konia. Niektórzy z Was jednak wybaczy PO nawet duże świństwo, ot tak, bo z zasady są uprzedzeni do PiS i nie chcą schować osobistych ambicyjek do kieszeni.

To jakim cudem ma być lepiej w polityce, skoro politycy są spośród nas? :o

Gość gregmena

no własnie Maju:

dlaczego zwolennik TUSKA w dyskusji niejaki jabco co sam wyżej przyznał że mu się zdarzyło wysyła mnie na białoruś to naprawde ciekawe że głownymi argumentami zwolenników tuska jest albo obrażanie przeciwników (dopieroco jabco i podobni mu zajmowali sie moim nickiem jako argumentem w dyskusji), zauważcie sami jak z wami dyskutować????

jabco a gdzie napisałem złe słowo na Mazowieckiego??? podaj cytat i użyte słowo mazowiecki, chyba masz zwidy?? albo sam dyskutejesz ze sobą!!!!

straszne jest to że Platforma Obywatelska chce w Polsce rządów Samoobrany i tak nieodpowiedzialnej partii to jeszcze nie było to żenujące

nadal porażające jest to że jest po wyborach, a zwolennicy Tusja zamiast pogratulować nadal rzygają atakami, awanturnictwem, wieszczą koniec świata.... ludzie prezydent mało rządzi w tym kraju ważny jest rząd, to mi przypomina teksty o końcu polski że kwasu wygrał i Polska żyje, przestańcie gadać głupoty, bo naprawdę tylko udowadniacie że Polska pod rządami Tuska i Po byłaby taka jak wy...... zero wolności, zero wolności słowa, wysokie podatki (o które walczy liberał jabco), a kto nie z wami na białoruś bo wam bliżej do URBANA, JAskierni i Millera, sorry mi nie

Gość gregmena
a tak apropos jabco to cos robi w zyciu poza siedzieniem na forum i walką polityczną, bo ja przynajmniej przed wyborami miałem 4 dni przerwy w dyskusji, ale widze że tu chyba jacys działacze partyjni ostro jadą, a że po przegranych wyborach ambicje urażone to i ostro jadą

...

Jabko, Lawy,

bogatych wygonili już inni wcześniej z podatkami zagranicę. Czy naiwnie sądzicie, że oni czekali tyle lat na PiS, żeby uciec do rajów podatkowych a dotąd wielkodusznie zasilali nasz budżet? Najbogatsi Polacy od lat nie są rezydentami polskimi...

Nie rozumiem tych uporczywych, nie popartych faktami etykiet, że PiS = wyższe podatki....

skoro do mnie to odpowiem 8)

co do łupienia bogatych to fakt - dawno uciekli, bo niezaleznie od rządów każdy chciał, chce i bedzie chciał ich łupić.

Ja mówię o podatkach dla mnie, skoro czytam hasła typu: tym damy to, tamtym damy także. Ale nie ma skąd te pieniążki wziąść. ..poza podwyższonymi podatkami, wiec nie dziw się że taki bogaty socjal będzie się kojarzyć ze zwiększonymi podatkami. To normalne.

Choć ja zdaję sobie sprawę że w większości ten socjal to tylko i wyłacznie demagogia i kiełbasa, choć np pomysły z podatkiem od bezrobocia mnie zaniepokoiły.

.

Marcinkiewicz zaproponował PO następujące resorty: (Na 16 resortów)

1 Spraw Zagranicznych + Komitet Intergracji Europejskiej

2 Ministerstwo Rozwoju (m.in.zagospodarowywanie środków unijnych)

3 Ministerstwo Obrony Narodowej

4 Ministerstwo Zdrowia

5 Ministerstwo Sportu

6 Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego,

7 Ministerstwo Skarbu,

8 Ministerstwo Gospodarki lub Ministerstwo Finansów.

Rokita odparł, ze go to nie satysfakcjonuje i chce jeszcze MSW lub Ministerstwo Sprawiedliwości :o

Marcinkiewicz chciał rozmów o personaliach i podziale tek po zakończeniu rozmów programowych, co byłoby znacznie zdrowsze - (klepnąć kompromisowy wspólny program gdy jeszcze nikt nie wie jak się podzieli teki), lecz zażądano od niego wcześniejszej propozycji podziału tek. :lol:

I kto tu jest rzetelny i szczery w swoich działaniach?

Marcinkiewicz zaproponował PO następujące resorty: (Na 16 resortów)

1 Spraw Zagranicznych + Komitet Intergracji Europejskiej

2 Ministerstwo Rozwoju (m.in.zagospodarowywanie środków unijnych)

3 Ministerstwo Obrony Narodowej

4 Ministerstwo Zdrowia

5 Ministerstwo Sportu

6 Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego,

7 Ministerstwo Skarbu,

8 Ministerstwo Gospodarki lub Ministerstwo Finansów.

Rokita odparł, ze go to nie satysfakcjonuje i chce jeszcze MSW lub Ministerstwo Sprawiedliwości :o

PO jest poprostu straszne,zachowuje sie jak obrazona księżniczka.Najlepiej wszystko im dac a PiS niech przeprosi PO,ze wygrało wybory.

greguś, jak piszesz ładne zrównoważone posty to ci wychodzi, a jak dajesz się ponieść to kraj Kim Ir Sena wychodzi ci z dużej litery, a Polska z małej.

Jak na fanatyka Kaczora i prawnika fakultatywnego to coś nie tak. :lol: :lol: :lol:

Wyluzuj chłopie, to tylko gra. Tak się tam duzi chłopcy na Wiejskiej bawią, w Kto kogo? i Kto z kim? i jeszcze parę innych gierek. Zauważ, że gierek jest tu z małej litery. :p

I z daleka zalatuje, że kroyeny będzie na wierzchu (, jak przystało na Stańczyka :lol: 8) ), znaczy Jędrek na marszałka.

Lawy,

ci bogaci, którzy uciekli żeby nie płacić nie wrócą nawet jak w Polsce podatki spadną o połowę. to nie ten typ człowieka, który dobrowolnie płaci podatek z wewnętrznego obywatelskiego obowiązku :( na własne uciechy i autoreklame gotowi są wydawać fortuny, lecz nie dla dobra wspólnego, ponieważ szczęśliwi są tylko wtedy, gdy inni mają sie gorzej.

Nie jestem socjalistą i potępiam urawniłowkę, z ubolewaniem nie wierzę też w całkowitą sprawiedliwość, bo nie ma mądrego, który by ją zdefiniował tak, by każdemu to pasowało.

Póki jednak żyjemy na tym świecie i mamy taki porządek cywilizacyjny jak obecnie, to żeby nie zrobił się totalny bajzel zmuszeni jesteśmy wymyślać i używać przeróżnych narzędzi administracyjnych, finansowych, prawnych itp. są więc podatki, kary, ubezpieczenia, ulgi, odpisy... Są budżety, plany, prognozy, instrumenty to wszystko nadzorujące. Trzeba jednak się tymi narzędziami posługiwać i to bardzo odpowiedzialnie i z wyobraźnią, bo sama przyroda czyli wolny rynek tego dobrze nie zrobi. Dlaczego? bo to działalnosc człowieka determinuje ten "wolny rynek", który już przez to wcale nie jest wolny.

Co do bogatego socjalu - gdzie on niby jest w programie PiS-u, ten bogaty socjal?

Bogaty socjal to jest w niektórych firmach. Żarcie na koszt firmy, rózne dofinasowania, prywatna opieka medyczna i inne. I OK, bo ludziom się nalezy godziwa nagroda za ich pracę.

Ale czy to nie jest też miernik poziomu rozwoju państwa?

A prywatnie to nie bywamy socjalni? fundujemy naszym dzieciom przeróżne świadczenia, często marnotrawimy spore fundusze... nie opiekujemy sie niesamodzielnymi osobami? Pewnie, ze są tacy co babcię, dziadka, ojca, wujka, gotowi są oddac do domu starców, szpitala, bo niech ktos inny się opiekuje i za to płaci...

A gdzie PiS zapowiedział finansowanie niebieskich ptaków i nierobów z wyboru?

Jest dużo pieniędzy w panstwie - nie jesteśmy Sierra Leone, chodzi o to by tymi pieniązkami porządzić bardziej optymalnie, by w ogólnym rozrachunku społeczno-gospodarczym i to w długim okresie, jak największej liczbie obywateli było jak najlepiej.

Co do bogatego socjalu - gdzie on niby jest w programie PiS-u, ten bogaty socjal?

katerhasser powiem ci tak:

Debata (nie pamiętam już która)

Tusk mówi "Poprę każdą inicjatywę rządu obniżającą podatki a uzyję prawa veta przy próbach jego podnoszenia " po czym zadał podstępne pytanie Kaczyńskiemu czy obieca że nie podniesie podatków a Kaczyński odpowiedział tak "Nie wykluczam że dla potrzeby państwa solidarnego poparłbym podniesienie podatków"

Nie wiem jak ty to odbierasz ale mnie to przeraziło.

A państwo solidarne przez całą kampanię rozumiałem jako solidaryzowanie się tych co im sie udało z tymi co im sie nie udało.

Po takim tekście nigdy nie zagłosowałbym na Kaczyńskiego mimo kilku jego plusów o których już pisałem.

Ministerstwo sprawiedliwości, służby specjalne - do nich Kaczyński doskonale sie nadaje.

Ale do gospodarki, finansów powinien dać fachowców jak najbardziej liberalnych.

Jednak liberalnych realnie czyli obniżających podatki na tyle ile sie da np z 22% na 15% a nie jak pisałe pewien "prawnik" do zera.

Ja też nie chce zeby ludzie umierali z głodu, nie mieli emerytur, leków itp i wiem że zero czy 5% to podatek nierealny.

Ale 15% zamiast 22% na pewno mógłby działać. A może za parę lat jeszcze mniej.

Naprawdę mam nadzieję że będzie lepiej. Ja to wręcz wiem. To nie jest tak że ja myślę ze LK zniszczy kraj. On go poprawi ale w gospodarce poprawi go mniej niż PO moim zdaniem.

Rząd powstanie na pewno i to rząd POPiS. Jestem gotów założyć się o to tutaj na forum.

Jedno co mnie niektórych z was razi to to że dyskusję i wymiane pogladów odbieracie jako awanturnictwo itp.

Ja mam inne zdanie i katerhasser inne. Piszemy i czytamy posty.

A niektórzy piszą "mówiłem zeby zlikwidować ten temat" "ja tu nie będę pisał" itp

Jak temat jest niewygodny albo inni mają przeciwne poglądy to już trzeba cenzurować ??? Zamykać tematy ??

A jak byśmy mieli jedno zdanie to co to za dyskusja ??

To tak jak robić fora dla kobiet i mężczyzn osobno. Albo do sauny wpuszczać ich osobno. Co to za życie.

Rokita i J.Kaczyński (nie pisze o kukiełce bo ona wykonuje polecenia JK) mają inną wizję dochodzenia do tych samych celów i muszą o tym gadać. Jeden ustąpi tu a drugi gdzie indziej. Co w tym złego ??

Im więcej pogadają przed tym mniej zgrzytów po.

Bądźcie spokojni i cierpliwi. Rząd będzie na pewno i będzie lepiej.

JABKO! Napisałeś:

"Rząd powstanie na pewno i to rząd POPiS. Jestem gotów założyć się o to tutaj na forum."

Obyś był w tym temacie Wernyhorą!

Umówię się wtedy z Tobą na kielicha :wink:

Nadzór nad służbami i MSW okazuje się być kluczowy a to źle wróży bo potwierdza moje obawy. Ktoś tu się za bardzo boi!

Media.

Mimo ewidentnej stronnoczości (media bylyewidentnie za Tuskiem), co podkreślają teraz komentatorzy, Kaczyński wygrał różnicą ponad 8%.

Jaką różnicą wygrałby, gdyby media były zrównoważone w swoich opiniach i relacjach? A może jabko , Ty też miałbyś zupełnie inną opinię na temat programu PIS?

Dziennikarze szukają news'ów, szukają rozróby i generują rozróbę wprowadzając manipulujące opinią polityków i publiczności komentarze.

Optymalnie byloby gdyby został wypracowany Złoty Środek, program współny pod każdym względem. Na to się jednak nie zanosi.

Platforma Obywatelska jest teraz w niezwykle trudnej roli. Dlaczego?

Otóż jeśli nie wejdzie do rządu i pozostawi złe wrażenie brakiem

konstruktywnego działania, to w wyborach samorządowych za rok dopiero zmoczy dupę!

A gdyby jeszcze PIS dobrze zaczął, to wybory samorządowe mogą dopiero zmienić najistotniejszy bo bezpośredni szczebel władzy w terenie.

Poza tym wewnątrz PO zaczną się ruchy w różnych kierunkach, pojawią się rożne koncepcje polityczne........

Gość gregmena

Kroyena masz u mnie piwo, bo się sam z siebie pośmiałem, ale ze mnie lol, tak trzymać, jesteś gość, kochajmy się a nie kłóćmy

myślę że z kimś jak Ty można gadać

ale sorry jak czytam jabco i jareco to ratunku dziękuję wszystkim że nie ma takiej Polski i chyba sam Tusk by się powstydził ich głowne argumenty to personalne ataki a nie argumenty, nie tylko wobec mnie ale z grzeczności mówię o sobie, ale zasadniczo jaki to argument że jestem podobno młody szczaw (wg mnie stary dziad jak patrze na laski 17 letnie), mam idiotyczny nick (jak by np jabco był jakiś inteligenty nick) i skoro się z nimi nie zgadzam to mnie posyłają na Białoruś, sorry ale to są argumenty jak ten tu długo wałkowany że na Tuska trzeba głosowac bo przystojny, ma buta rozmiar 45 i kota

a co do ministerstw to widać że PO nie chce gadać o programie tylko chce więcej stołów i źłoba

ciesze się że mamy wreszcie wykształconego Prezydenta z zasadami, wokółł którego nie ma otoczki aferalności (jaki był prezydentem wawy taki był ale gazety nie krzyczały o aferach a PO i Walzowa szukała niesamowicie haków w wawie), a Tusk byłby kolejny niewykształconym prezydentem kłamcą a jak słysze jak jego fundacja w Gdańsku kosi kase państwową dla siebie i PO to żenada mnie ogarnia

reasumując szkoda że PO i tutejsi jego zwolennicy nie potrafia przyjąć godnie porażki i dalej awantura, tak jakby Kaczka miał robić podatki 120% i jak janosik nas napadać, gorsze jest PO i jego zachłanna chęć do sprowadzenie do rządów w Polsce samoobrony

ale jeszcze raz teraz po wyborach podoba mi sie TUSK, jest gośc umie godnie przegrać, jakby sie pozbył paru mend ala Komorowski i Walzowa to może udałoby się stworzyć dobry rząd, który może z obu programów umiałby wyciągnąć to co najlepsze dla Polski i tego sobie życzę i wam