Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

osobiście jestem za prywatnym ubezpieczeniem, plus państwowe gwarantowane minimum (wiadomo nie każdego stać na prywatne ubezpieczenie, plus pogotowie ratunkowe), system tani i wydolny, a przede wszystkim mam kasę w ręku i daje tam gdzie mi zagwarantują leczenie

nie myslalem, ze w czymkolwiek sie z Toba zgodze, prosze jaka niespodzianka. podpisuje sie w 100%

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiesz u nas tez duzo było i borka i mulata ,ale szczerze mówiąc mało kto zwraca uwagę na bilbordy. Chodzi mi o te media które zwracaja uwagę (tv,radio,gazety).

Dla mnie każdy jeden polityk to potencjalny złodziej - i to od najniższego szczebla (za duzo się napatrzałem/słuchałem/czytałem). i nawet jak uczciwy pójdzie do rządu to szybciutko "koledzy" zrobią z nim porządek i się sk...i. Tylko nie mów ,że "to nieprawda" bo tak niestety jest i dopóki nie będzie tui odpowiedzialności władzy za swoje posunięcia ,a także nieuchronności kary to niewiele sie zmieni. W końcu sami sobie nie założą kagańca nie?

a co jest w Kaczyńskim z homofoba??? bo przepraszam ale ja mam żone i 3 malutkich dzieci

przepraszam, ale co ma wspólnego twój status rodzinny z zapatrywaniami Kaczyńskiego ?

faszyzujący??? jak ktoś mnie wysyła na białoruś bo Polska jest nie dla wszystkich jak czynią tu niektórzy zwolennicy Tuska to jest dopiero NAZIZM i to przykre że zwolenników Tuska przede wszystkim cechuje brak tolerancji wobec innych

Nie opowiadaj bzdur, akurat dokładnie czytalem tą wymianę zdań i twój rozmówca wprost i dwukrotnie wyjasniał o co mu chodziło

mammografia u nas zapisy na za 5 miesięcy, ale prywatnie choćby za 10 minut

kolejna bzdura albo przykład skrajnej nieporadności. Mamografię mozna zrobić bez większego problemu bezpłatnie, bez rejestracji i w dowolnie wybranym miejscu mającym umowę z NFZ. Z miesiąc temu słuchałem debatę w radiu na ten temat. Zbliża sie koniec roku a z przyznanej puli bezpłatnych badań zostało wykorzystane 30 %. jeżeli akurat jest problem w twoim miejscu zamieszkania to weź wsadz człowieku swoją kobietę do samochodu i zawieź ją do najbliższego innego miasta gdzie badanie bedzie trwało 10 min .

...a ja proponuje poczekać do 11.00 i zobaczymy ....

....a propozycję PiS-u "Zycha na marszałka" to jak nazwać, przepychankami w piaskownicy ?

..to gra polityczna, w której zwycięzcy wszystko mają w głębokim poszanowaniu ( wypowiedzi Dorna w PR3 po 8.00 )..

Kroyena

.... i mnię dziwna, niczym lotna mgiełka, owiana nutą zwiewną myśl ogarnia :

.....nie masz Marszałka nad Mulata !

J

Komentarz wyborcy PiSu z innego forum z dzisiejszego ranka:

Słusznie - PiS wybraliśmy głównie po to, żeby zrobił porządek z czerwoną bandą..

I tu chyba nie mozemy sie zrozumieć.

Choc nie lubie złodziejskich komuchów to ja wybierałem rząd głównie po ty by realizował hasło "GOSPODARKA GŁUPCZE"

A z tego co widze PiS ludzie wybrali po to żeby głównie ścigał komuchów.

Po prostu chcemy zrobić to samo tylko mamy inne priorytety.

Ja chce polepszenia na rynku pracy i finansach a gdzieś tam bocznym torem rozliczania komuszków a wyborcy PiSu oczekują rozliczeń a gdzies tam przy okazji z boku może żeby ktos się zajął też gospodarką.

PANOWIE,PANOWIE - teraz to już po "obtokach"-zostaje mieć nadzieję ,że wszystko będzie ok. i z faszyzującego homofoba wyjdzie prawdziwy PREZYDENT . Więc po co te kłotnie? Zostaje nam czekać .Czas i "historia osądzi kto miał rację w tym sporze". :D

znowu mnie nikt nie zauwazył :roll: :D

ale faktycznie na PiS ciąży ten obowiązek - odciąć od władzy politycznej i, co mniej realne niestety, stanowisk w gospodarce "państwowej" nomenklaturkę postpezetpeerowską. Oczywiście nie tylko to - układy potworzyły sie z różnych środowisk i dawni przeciwnicy polityczni działają teraz wspólnie, wyprowadzanie pieniążków z dużych firm (z kapitałem skarbu państwa) odbywa się przy pomocy cwaniaczków z lewa, prawa i środka, jednak przypadki, o których ja wiem, to dzieło "komuszków".

PANOWIE,PANOWIE - teraz to już po "obtokach"-zostaje mieć nadzieję ,że wszystko będzie ok. i z faszyzującego homofoba wyjdzie prawdziwy PREZYDENT . Więc po co te kłotnie? Zostaje nam czekać .Czas i "historia osądzi kto miał rację w tym sporze". :D

znowu mnie nikt nie zauwazył :roll: :D

WYBACZ mi o Pani bo nie wiem co czynię! :D

Gość gregmena

Cieszy to że PIS chce pis pierwsze zająć się gospodarką, budżetem, programem i mówi o zgodzie, smuci że Po głównie o stołkach....

Dobrzykowice udowadnia powyżej że polska to kraj medycznej szczęśliwości, a szpitale są w jak na dobre i złe, prosze zdradź mi to miasto gdzie mieszkasz gdzie wszystkie badania są robione od ręki, bez kolejek, bezpłatnie, prosze, proszę, proszę..... ja robiąc okresowe badania w pracy zauważyłem zupenie inne historie rejestrując się do lekarza.... chyba zwolennicy Tuska żyją w jakimś innym świecie a nie realnym, ale dobrze pomarzyć

system medyczny tylko prywatne ubezpieczenia, to co proponuje i PIS i PO to chore urojenia

Cieszy to że PIS chce pis pierwsze zająć się gospodarką, budżetem, programem i mówi o zgodzie, smuci że Po głównie o stołkach....

Dobrzykowice udowadnia powyżej że polska to kraj medycznej szczęśliwości, a szpitale są w jak na dobre i złe, prosze zdradź mi to miasto gdzie mieszkasz gdzie wszystkie badania są robione od ręki, bez kolejek, bezpłatnie, prosze, proszę, proszę..... ja robiąc okresowe badania w pracy zauważyłem zupenie inne historie rejestrując się do lekarza.... chyba zwolennicy Tuska żyją w jakimś innym świecie a nie realnym, ale dobrze pomarzyć

system medyczny tylko prywatne ubezpieczenia, to co proponuje i PIS i PO to chore urojenia

Halo, halo tu Ziemia, słyszysz mnie ? Tak się juz zapędziłeś w swoich teoriach że kompletnie nic do ciebie nie trafia i widzisz tylko to co chcesz widzieć.

Nie życzę sobie abyś wkładał swoje urojone teksty w moje usta. Nic nie powiedziałem z tego co ty napisałeś, to są twoje jakieś urojone wyobrażenia które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

I jeszcze co do mammografi bo o niej pisałem a nie o całej sytuacji w słuzbie zdrowia to daj do przeczytania żonie to http://ww6.tvp.pl/2695,20051017257572.strona a nie każ czekac 5 miesiecy.

Gość gregmena

Dobrzykowice ty chyba masz urojenia, to jakaś jednokrotna akcja, a toczy się normalne życie

czytaj w swoim art.

We wtorek 18 października telewizyjna Dwójka poświęciła cały dzień na informowanie i przypominanie o konieczności przeprowadzania mammografii. Bezpłatne badania będą prowadzone w wybrane dni października i listopada. Pierwszy z nich to środa 19 października.

Informacje o badaniach mammograficznych można uzyskać w 11 miastach kraju w wybranych ośrodkach i klubach Amazonek. W Białymstoku, Bydgoszczy, Gliwicach, Kielcach, Lublinie, Łodzi, Opolu, Poznaniu, Wrocławiu, Zielonej Górze i Warszawie będzie można zgłaszać się do wybranych ośrodków już od godziny 8.00 rano do 22.00.

a moja żona jest ci wdzięczna i chce bezpatnie zrobić dziś albo jutro w Tarnobrzegu mammografie, czy jesteś pewny że to potrwa 10 minut??? bo mi się coś wydaje że mnie w kolejke zapiszą

czy ty czytając tekst że w wybrane dni w wybranych ośrodkach w Polsce jest za free bierzesz średnią że od 19 października w polsce bezplatnie wchodze i może każda kobieta zrobić mammografie?????

sorry ale Twoja telewizja 2 do tarnobrzega nie dotarła, a trzeba czekać w kolejce, chyba że zapłacę 45 zł, a jak sam wiesz czekając w kolejce a jak się ma raka to nawet 3 dni to za długo

Ja chce polepszenia na rynku pracy i finansach a gdzieś tam bocznym torem rozliczania komuszków a wyborcy PiSu oczekują rozliczeń a gdzies tam przy okazji z boku może żeby ktos się zajął też gospodarką.

Ja też chce polepszenia na rynku pracy i finansów i uznałem że osiągnę to głosując na PIS bo utworzy on koalicję z PO a w PO są fachowcy od szeroko rozumianej gospodarki i że jak się uda uzgodnić podatki to reszta będzie prosta. Ale zaczęły się kłopoty. A kłopot w tym że PISowi chodzi o rozliczenie przekrętów których dopuścili się nie tylko "komuszkowie" ale również inni rządzący w ostatnim 15 leciu i zrobiło się dla niektórych POwców kłopotliwie bo chodzenie pod rękę z Unią Wolności, KLDami i ROADAmi w latach poprzednich spowodowało "ubłocenie kapci" - a żeby do tego nie wracać to trzeba przejąć kontrolę nad resortami sprawiedliwości i prokuraturą - wtedy będą niektórzy bezpieczni tak jak do tej pory. A media plują. plują i plują - na PIS oczywiście. Jeszcze nic nie zostało zadekretowane a już atak ma siłę huraganu - aż się boję co będzie dalej. A kto ma w ręku media ? Pis ? Chyba nie. Pozdrawiam

Dobrzykowice ty chyba masz urojenia, to jakaś jednokrotna akcja, a toczy się normalne życie

To jest przykład jednej z wielu akcji które są ciągle przeprowadzane . Tutaj nie jest potrzebna ani kasa ani skierowanie

Natomiast koryguję, że w ramach NFZ jest potrzebne skierowanie od lekarza. Z tym jak juz napisałem jedynie 30 procent badań zostało dotąd wykorzystanych

http://gazetapacjenta.pl/content/view/424/

a moja żona jest ci wdzięczna i chce bezpatnie zrobić dziś albo jutro w Tarnobrzegu mammografie, czy jesteś pewny że to potrwa 10 minut??? bo mi się coś wydaje że mnie w kolejke zapiszą

Niestety badania mammograficzne to nie jest telepizza, nie dostarczają tej usługi (jeszcze ) do domu. może warto by było się zainteresować ośrodkami poza Tarnobrzegiem ? Może Rzeszów ? Miesiąc temu moja mama robiła te badania, w miasteczku gdzie mieszka był jakiś problem i wybrała się do Wrocławia gdzie zrobiła od ręki.

czy ty czytając tekst że w wybrane dni w wybranych ośrodkach w Polsce jest za free bierzesz średnią że od 19 października w polsce bezplatnie wchodze i może każda kobieta zrobić mammografie?????

twierdze że można zrobić to badanie nieodpłatnie i w rozsądnym terminie , trzeba tylko chcieć a nie nic nie robić i tylko narzekać i płakać jak to jest strasznie źle.

sorry ale Twoja telewizja 2 do tarnobrzega nie dotarła, a trzeba czekać w kolejce, chyba że zapłacę 45 zł, a jak sam wiesz czekając w kolejce a jak się ma raka to nawet 3 dni to za długo

Może nie podałeś im swojego adresu zamieszkania ? Może trochę więcej inicjatywy ? Jeżeli prawnik nie potrafi sobie poradzić z taką błahostką to ja dziękuję za takiego prawnika

Gość gregmena

dobrzykowice, ty nadal masz urojenia

co to jest rozsądny termin?????

myśuisz że jak żonę zapiszą za 2 tygodnie a ona ma raka to jest rozsadny termin???? a może o 2 tygodnie za dugo i KONIEC

doszliśmy do tego że w Polsce jest gość który udowadnia że mamy świetną służbę zdrowia.... nic nie poradzę że w państwowym szpitalu widze kartke 45 z prywatnie ad hoc, lub kolejka, a jakas akcja nie roziązuje problemu, poza zadowoleniem twórców akcji

Gość gregmena

a o to dowody że PO jest zwykłą populistyczna chorą partią

PIS chce TUSKA na marszałka nalezy mu się godne miejsce w Polsce i popieram

PIS chce wykonania programu PO i tego PO chce, a PO raz panienka raz mówi tak raz siak, bo chodzi naprawde o stołki i o nic więcej

Dowód

PIS spełnia oczekiwania PO z listu Rokity i rozdział MSWiA

http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2951547.html patrz punkt 9 i 11

a PO to co dopiero bylo ich postulatem się nie zgadza

http://wiadomosci.onet.pl/1185516,11,item.html

to dowody że tylko urażone ambicje się liczą, nawet mój sąsiad mówi że głosowa na PO, ale teraz widzi zero troski o państwo w PO, skoro są przeciwko swoim postulatom

Niestety badania mammograficzne to nie jest telepizza, nie dostarczają tej usługi (jeszcze ) do domu.

he he

Niektórzy "pseudo-liberałowie" z tego forum oprócz nierealnych 0% podatków głoszą jak widać hasła

"Szpital z wszelkimi urzdzeniami w każdym mieście, wsi a nawet przy każdym domu w którym jest powyżej 2 mieszkańców"

Ale dla PiSowców uderze się w pierś.

Nie wiem czemu PO tak sie upiera przy Komorowskim. Wolałbym TUSK-marszałkiem a Komorowski do MONu. I tu nie pochwale PO na które głosowałem.

Olinek może masz rację, może niektórzy z PO się boją ale może też jest w kuluarach inny temat i cała ta gra toczy się o coś innego niż oficjalnie. A przy ustaleniu pod stołem tej ważnej sprawy w tej oficjalnej dojdą do porozumienia bez problemu. Czyli bajka coś za coś z tym że o tym drugim "coś" my nie słyszymy.

Nie zmienia to faktu że nadal myślą że dla gospodarki lepsze jest PO.

Gość gregmena

to chyba bardzo typowe u zwolenników Tuska wkladanie komuśw usta czegoś czego nie powiedzialem, drogi Liberale Jabco walczący o wysokie podatki,

i po co powyżej cytujesz cytat, to cytat z jabco????? by w każdej wsi byl mammograf.... ciejkawe masz pomysly

w Tarnobrzegu to glupota ze jest parę mammografów i to źle, bo są zakontraktowane są na 2-3 badania dziennie oplacone z NFZ, a wystarczyłby jeden a minus koszty utrzymania badań byłoby więcej

ale dobrzykowice opowiada o jakiejs fikcji ze telewizja w polsce zapewnia wszystkim za darmo badania mammograficzne ;)