Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

wróćmy do intencji niedoszłych jeszcze koalicjantów.

moim zdaniem zgłoszenie Bronka na marszałka to zagrywka polityczna mająca na celu próbę nerw w PiSie. Większość rodziców wie, że dzieci takowe próby przeprowadzają na dorosłych codziennie - instynktownie badają do jakich granic można się posunąć. I jak się im odpuści to "wlezą na głowę". Nie z czystej złośliwości ale podświadomie pozycjonują się w układzie z dorosłymi.

PO tak samo zagrywa: dobrze wie, że sama propozycja Bronka na marszałka jest nie na miejscu i dla PiS przynajmniej na razie nie do przyjęcia (a jakby PiS Kurskiego wystawił do jakiegoś wysokiego stanowiska?). dlatego nie mogę opanować swej dezaprobaty dla takigo stylu PO - to jest właśnie pieniactwo.

wczoraj na Polonii po 23.00 był program Pospieszalskiego, Warto Rozmawiać.

Goście:

prof. Zdzisław Krasnodębski - socjolog

Paweł Śpiewak - socjolog, poseł PO

Paweł Wroński - publicysta, "Gazeta Wyborcza"

Bronisław Wildstein - publicysta

Piotr Semka - publicysta

Konrad Ciesiołkiewicz - PiS

Jan Artymowski - PO

oraz

Marcin Palade - Polska Grupa Badawcza

punkty, które warto przytoczyć do rozważenia:

1. uwaga Semki: "Jak widać wbrew mediom można wygrać wybory, ale czy mozna wbrew mediom rządzić?"

2. Marcin Palade zapytany dlaczego media nie przytaczały sondaży jego firmy, mimo, że trafiała ona ze swoimi zawsze najlepiej i jako jedyna "dawała" Kaczorowi zwycięstwo, wyznał, ze PGB nie jest w jakimś tam stowarzyszeniu firm badawczych i mediów, czyli nie jest w "układzie"...

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dobrzykowice, ty nadal masz urojenia

co to jest rozsądny termin?????

myśuisz że jak żonę zapiszą za 2 tygodnie a ona ma raka to jest rozsadny termin???? a może o 2 tygodnie za dugo i KONIEC

mówiłeś o badaniu mammograficznym na któe twoja zona "musi" czekać 5 miesiecy. Nagle okazalo sie ze twoja zona ma raka i termin z 5 miesiecy skurczyl sie do 2 tygodni. ....a moze ty masz dwie zony ? 8)

doszliśmy do tego że w Polsce jest gość który udowadnia że mamy świetną służbę zdrowia.... nic nie poradzę że w państwowym szpitalu widze kartke 45 z prywatnie ad hoc, lub kolejka, a jakas akcja nie roziązuje problemu, poza zadowoleniem twórców akcji

Nie chce mi się już twoich zwykłych kłamstw, przeinaczeń i niekonsekwencji prostować. Na szczęście kazdy zainteresowany moze zerknąć do twoich wcześniejszych postów.

...

PO tak samo zagrywa: dobrze wie, że sama propozycja Bronka na marszałka jest nie na miejscu i dla PiS przynajmniej na razie nie do przyjęcia...

katerhasser przyznałem juzże wolałbym Bronka do MONu a Tuska na marszałka.

Ale przyznaj że wystawienie Marcinkiewicza (z patyczkami z tyłu przyczepionymi do rąk Jarosława) to jest też świństwo i to o wiele większe niż Bronek na marszałka.

To mnie bardzo zraziło do PiS bo Jarek wielokrotnie powtarzał przed wyborami że "Naturlanym kandydatem jest szef zwycięskiej partii".

Teraz osobiście wolałbym żeby Jarek był Premierem mimo że Lech jest Prezydentem. Mi to nie przeszkadza a przynajmniej widze gościa który podejmuje decyzje a nie Miśka który nie pójdzie do WC bez zgody prezesa.

wróćmy do intencji niedoszłych jeszcze koalicjantów.

wczoraj na Polonii po 23.00 był program Pospieszalskiego, Warto Rozmawiać.

Goście:

prof. Zdzisław Krasnodębski - socjolog

Paweł Śpiewak - socjolog, poseł PO

Paweł Wroński - publicysta, "Gazeta Wyborcza"

Bronisław Wildstein - publicysta

Piotr Semka - publicysta

Konrad Ciesiołkiewicz - PiS

Jan Artymowski - PO

oraz

Marcin Palade - Polska Grupa Badawcza

punkty, które warto przytoczyć do rozważenia:

1. uwaga Semki: "Jak widać wbrew mediom można wygrać wybory, ale czy mozna wbrew mediom rządzić?"

2. Marcin Palade zapytany dlaczego media nie przytaczały sondaży jego firmy, mimo, że trafiała ona ze swoimi zawsze najlepiej i jako jedyna "dawała" Kaczorowi zwycięstwo, wyznał, ze PGB nie jest w jakimś tam stowarzyszeniu firm badawczych i mediów, czyli nie jest w "układzie"...

Dorzucę jeszcze że co mówił Krasnodebski że nie mozna było przebić się do mediów z tekstami które by były pro-Kaczyńskie

:lol: :lol:

znowu czysta zabawa słowami.

Kiedy oni te badania opublikowali? i kiedy je miano zamieścić w prasie? bo w TV i na necie byli cytowanie. Ale nic to ważna jest promocja i warto się przypominać bo na rynku badawczym to sorry, ale są mało znaczącą firmą.

I powtórzę - jeszcze przed wyborami mówiłem, że koalicja PO i PiS będzie mało możliwa, za duże zróżnicowanie i wewnętrz partii (szczególnie w PO) a także między nimi.

I jeszcze jedno pytanie do zwolenników PiS: dlaczego tak chcecie Tuska marszałkiem? Bo gdy Tusk powiedział nie, to posypały się na niego i PO takie gromy od Was, że się zastanawiam nad motywacją tego...

edit coby nowego postu nie pisać: marszałek z PSL'u... :) PO teraz zwali na PiS a PiS na PO, hehe, potwierdzają się moje przypuszczenia....

I jeszcze jedno pytanie do zwolenników PiS: dlaczego tak chcecie Tuska marszałkiem? Bo gdy Tusk powiedział nie, to posypały się na niego i PO takie gromy od Was, że się zastanawiam nad motywacją tego...

Chcieliśmy Tuska na Marszałka Sejmu bo chcemy zeby jednak został w polityce. A tak bez waznej funkcji zostanie zmarginalizowany we wlasnej partii i zaginie jak niegdyś Krzaklewski.

Chcieliśmy Tuska na Marszałka Sejmu bo chcemy zeby jednak został w polityce. A tak bez waznej funkcji zostanie zmarginalizowany we wlasnej partii i zaginie jak niegdyś Krzaklewski.

A co takiego dobrego w Tusku widzicie (poza dziadkiem of course 8) ), że nie chcecie go zmarginalizować...?? ??

Gość gregmena

Dobrzykowice widzisz mam 2 żony ;) jedna musi czekac 5 miesięcy na mamografie a druga 2 tygodnie, ale ovie moga dziś pójść za 45 z na to badanie.... a ty mamisz ludzie że w polsce mammografia jest dostępna bezpłatnie ad hoc bo po Polsce jeżdzi TV z aparaturą, sorry ale do Tarnobrzega nie przyjechali

ludzie dlaczego PO nie chcciao TUSKA na marszałka, NIE KUMAM, nawet ja go w pełni popieram :), ale Tusk marszałkiem byoby to podanie dłoni, Kaczyński po wyborach podał dłoń, a PO ją odtrąciło

nie kumam, ale PO to naprawdę niepoważna partia

czego dowodem są linki do których jakoś żaden zwolennik PO się nie odniósł

PIS spełnia oczekiwania PO z listu Rokity i rozdział MSWiA

http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2951547.html

patrz punkt 9 i 11

a PO to co dopiero bylo ich postulatem się nie zgadza

http://wiadomosci.onet.pl/1185516,11,item.html

mam pytanie czy jeszcze ktoś uważa PO za partie inteligentów??? chyba takich inaczej

a to jedna z wypowiedzi forumowicza....

"Panie Posłanki i Panowie Posłowie Platformy Obywatelskiej. Jak pokazują ostatnie dni, a w szczególności dzień dzisiejszy zostaliście w Sejmie osamotnieni. Jesteście ostatnią linią obrony przed SOLIDARNYM populizmem i narodowym socjalizmem. Przed Wami bardzo trudne dni, a może i 4 lata. Wiem, że każdy średnio wyrobiony politycznie obywatel, nie ma wątpliwości co się dzisiaj stało, i kto dokonał tego wyboru. Zostaliście zdradzeni i upokorzeni przez tych, którzy mienili się Waszymi politycznymi przyjaciółmi. Już nie będę wymieniał, na rzecz jakich ludzi i idei ta zdrada została przeprowadzona. PiS zgromadził w dniu dzisiejszym pełnię władzy. Wiem na 100%, że się to władzą udławi, a poduszkę spod jego politycznego trupa będą wyrywały Samoobrona i LPR. Dlatego apeluję - nie zmarnujcie mojego głosu. Nie zawiedźcie milionów umiarkowanych i wykształconych wyborców, którzy oddali na Was głos. Ja będę z Wami. Mam nadzieję, że nie pozostanę w tej postawie osamotniony.".......

A co takiego dobrego w Tusku widzicie (poza dziadkiem of course 8) ), że nie chcecie go zmarginalizować...?? ??

Przecież to oczywiste: bo ma całkiem fajoską córcię, a co wiecej uważam że jakaś równowaga programów też jest wskazana a on byłby orędownikiem Miltona Fridmana.

A co ma do tego funkcja marszałka?

a to jedna z wypowiedzi forumowicza....

"Panie Posłanki i Panowie Posłowie Platformy Obywatelskiej. Jak pokazują ostatnie dni, a w szczególności dzień dzisiejszy zostaliście w Sejmie osamotnieni. (...). Ja będę z Wami. Mam nadzieję, że nie pozostanę w tej postawie osamotniony.".......

to niby taki trafny ten post czy mądry?..

ostatnie dni pokazują, że w PO dominują niestety obrażalscy, niedojrzali politykierzy. zamiast wziąć się do roboty, robią wszystko, by koalicja się nie zawiązała a PiS poległ z rządem mniejszościowym.

Dochodzę do wniosku, że to bardzo dobrze, iż Tusk nie zgodził się zostać tym marszałkiem. Niech spada ze sceny dopóki nie wyrośnie z mazgajstwa.

Tak naprawdę to on wypowiedział współpracę koalicyjną wysuwając na marszałka Bronka i uparcie przy tym trwając.

nie chce komentowac ale przypomne najswiezsze wiesci z Wiejskiej

Marszalkiem sejmu zostal Jurek wybrany glosami PiS, Samoobrony oraz LPR

Kolejna nowosc zaslyszana dla odmiany w radiu

Rokita stwierdzil iz prace nad koalicja nie maja w swietle ostatnich wydarzen najmniejszego sensu

Kolejna wypowiedz kogos z PiS (cholerka - nazwisko mi ucieklo - Antyradio godz. 16.30-16.45) - "...W swietle niklych szans na koalicje z PO bedaca wynikiem znaczacych roznic programowych stworzymy koalicja z innymi partiami u ktorych nasz program socjalny znajdzie poparcie...."

Mam prosbe - nie mowcie na mnie Kasandra :lol:

nie chce komentowac ale przypomne najswiezsze wiesci z Wiejskiej

Marszalkiem sejmu zostal Jurek wybrany glosami PiS, Samoobrony oraz LPR

Kolejna nowosc zaslyszana dla odmiany w radiu

Rokita stwierdzil iz prace nad koalicja nie maja w swietle ostatnich wydarzen najmniejszego sensu

Kolejna wypowiedz kogos z PiS (cholerka - nazwisko mi ucieklo - Antyradio godz. 16.30-16.45) - "...W swietle niklych szans na koalicje z PO bedaca wynikiem znaczacych roznic programowych stworzymy koalicja z innymi partiami u ktorych nasz program socjalny znajdzie poparcie...."

Mam prosbe - nie mowcie na mnie Kasandra :lol:

trzeba było przed wyborami nie stawiać tarota..............

i znow z wiadomosci radiowych:

" w kuluarach sejmu coraz glosniej slychac opinie iz jednym z wicemarszalkow zostanmie wybrany Andrzej Lepper...."

Hmmm....chyba czas sie pakowac :(

A firme zamknac i ludzi na bruk wywalic gdyz szykuje nam sie niezly cyrk. Ciekawe o ile podwyzsza nam podatki i skladki na ZUS

...ostatnie dni pokazują, że w PO dominują niestety obrażalscy, niedojrzali politykierzy. zamiast wziąć się do roboty, robią wszystko, by koalicja się nie zawiązała a PiS poległ z rządem mniejszościowym......

Ty widzisz to tak ja widze inaczej. Stworzenie koalicji to branie na siebie 100% odpowiedzialnosci za dzialania takze koalicjanta. Skoro ma sie byc tylko figurantem i rumienic sie za innych to po co wchodzic w koalicje? Dla Ciebie to obrazanie sie dla mnie szanowanie 40kilku % polakow ktorzy poszli do wyborow i tak a nie inaczej zaglosowali. To nie skok na ciepla posadke i kase tylko szacunek dla wyborcow by nie zawiesc ich nadzieii. Poza tym czekaja nas niebawem wybory samorzadowe i po strzelac sobie samemu gola?

Swoja droga zastanawiam sie jak w swietle dzisiejszych wydarzen postrzegane jest PiS przez swoich wyborcow. Jaka ich czesc oddalaby na nich glos wiedzac z kim bratac sie beda - wbrew solennym obietnicom na samym poczatku kampanii

Jak sie domyslam PO zostanie w opozycji do rzadu i jak uczy doswiadczenie poprzedniej kadencji nie tworzac koalicji z kimkolwiek bedzie popierac rzad w takich kwestiach ktore faktycznej naprawie Rzeczpospolitej sluzyc beda. Ktos tu podal link do strony gdzie mozna bylo porownac programy gospodarcze wszystkich parti - ciekawe czy ktos z Was zwolennikow jednego czy drugiego kandydata przeczytal cos poza sugerowanymi dwoma stronami? Tam widac jak na dloni jak przebiegaly glosowania w sejmie i jakie ustawy czyim poparciem sie cieszyly

Nie chce tego komentowac

Ale sadze ze czeka nas zastoj o ile nie cofniecie sie w nakrecaniu koniunktury na rynku wewnetrznym oraz jeszcze nie teraz ale za kilka miesiecy radykalne oslabienie zlotowki. A jak Balcerowicz glosami PiS LPR i Samoobrony zostanie zrzucony ze stolka i rzad bedzie maczal palce w finansach by reperowac deficyt wewnetrzny dopiero bedzie wesolo. Dojdzie dolar na sywestra do 4,5 czy nie?

Sadze ze niestety tak.

Wtedy benzyna pewnie i z 6 zlotych osiagnie albo i wiecej. I oczywiscie nie bedzie to mialo wplywu na inflacje hehehehe

Obym tylko krakal