Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Na szczęście ja nie jestem z PIS-u a TY Jabko z PO.

Ale za dużo jest myślenia z "Samych Swoich":

"sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie " (scena z granatami, gdyby ktoś zapomniał).

Widzimy czubek góry lodowej i usiłujemy zgadywać co jest grane i dopasować jakieś logiczne tłumaczenie. Jeśli nie będziemy widzieć co jest pod powierzchnią wody, nic do niczego nie dopasujemy.

Nie przypisujmy politykom swojej logiki i swojego punktu widzenia.

Oni mają swój.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no coz - szczegolow rozmow nie znamy wiec takie dywagacje nie maja sensu

Dla przecietnego Polaka liczy sie to co widzi i interpretuje

A ja widze to tak

Jak wspomnialem, zanim wybory sie zaczely, obawialem sie (teraz tylko moje obawy sie sprawdzily), ze w imie zdobycia stolkow PiS koalicje nawet z diablem zawrze. I zawarl. I mamy vicemarszalka sejmu z prawowitym wyrokiem. I jak widze wszyscy zwolennicy PiS sie ciesza nie widzac w tym nic zlego a mnie jest wstyd. Po prostu wstyd ze do czegos takiego dzoszlo. Zgnilizna moralna u szczytow wladzy osiagnela apogeum. Dla mnie caly szacunek dla Braci Kaczynskich w tym momencie prysl. Szanowalem ich za ich przeszlosc a nie terazniejsze populistyczne poglady. Wybierajac zlodzieja, kryminaliste na wicemarszalka zeszmacili sie do granic przyzwoitosci.

I watpie w zapowiadane przez nich reformy gdyz nie ma z kim ich przeprowadzic. Chyba ze tylko te ustawy rozdajace kase, nasza kase i rzucjajace ja w bloto agencji rzadowych, kolejnej reformy sluzby zdrowia w kierunku socjalistycznym (jaki czesc z nas z autopsji jeszcze pamieta)

I nich prawnik mnie opluwa i mowi co chce - dla mnie PiS dalo teraz popis swojej falszywej natury i hasla przez nich gloszone tylko kielbasa wyborcza (dla niestety ciagle wierzacego w cuda narodu) zmienily.

Cudow nie ma, trzeba sobie byt wypracowac, za friko to i na Brzeskiej juz po pysku nie daja

Wstyd i jeszcze raz wstyd

a dla warszawiakow nowinka jakze mila

"...dotacje unijne na infrastrukture komunikacyjn (w tym dokonczenie warszawskiego metra), w sumie ponad 80 milionow Euro, z racji wstrzymania sie z podpisem przez prezydenta Warszawa, najprawdopodobniej przejda kolo nosa..." (Biznes Informacje z wczorajszej nocy)

pozostalo raptem dwa dni by cala sprawe zalatwic

No fakt.

papugi mówią "Samoobrona jest poważna"

"samoobrona przynajmniej zawsze mówi to samo (Balcerowicz musi odejść ) i kosmici ląduja w klewkach.

O wyborze Leppera myślę to samo.

A co do dotacji to wcześniej o tym pisałem to PiSowcy pisali że to przez PO nie będzie kasy

I tak w kółko, i tak w kółko

niestety czarno na bialym nasz obecnie panujacy Krol Warszawki uniewaznil wiele przetargow na komunikacje w 100-licy (most polnocny chociazby ktory mial byc oddany do uzytku l tem 2007) oraz nie zlozyl podpisu pod wnioskiem o dofinansowanie

A nei przypominam sobie by byl z PO - a moze barwy klubowe w miedzyczasie zmienil?

Szybki jest - wszak by ukrasc ksiezyc lemurem nie mozna byc :lol:

Gość gregmena

masz tym razem jareco bardzo dużo racji

ale kończąć, niestey 50 na 50% obie partie dazą do wyborów za rok, dwa gdzie wygra Lepper, bo ważniejsze są ambicje, kłótnie, niż Polska, budżet, a kłócenie sie o polityków wskazuje że gangrena polityczna wkroczyła także i w nasze serca, bo oni mają nas w d... a rozmawiamy jak by naprawdę chcieli Polsce naprawić, jak by chcieli byłby dzis rząd, nieważne kto by ustapił.....

znów lepper marszałkiem, teraz głosami PIS, w poprzednim sejmie głosami PO (wbrew SLD, jeśli pamięć mnie nie myli), żenada

A propos rządu, wieczorem skończyła się Debata (Jurek, Ziobro, Niesiołowski, Rokita) i Prosto w oczy (Tusk).

Na 99.9% koalicji PiSPO nie będzie. Kaczyńscy wybrali Leppera, Giertycha za koalicjantów.

Jutro jeszcze tylko klepną formalnie swojego marszałka Senatu i będą mogli fetować zwycięstwo - meldunek o wykonaniu rozkazu jakże gorzko zaczyna brzmieć.

jesli jutro tak sie stanie - zmieniam nick z jareko na kasandre ;) :( :( :(

Kiepski to zart - niestety

Teraz wyszlo szydlo z worka i wiem co krylo sie pod haslem "Solidarna Polska"

juz slow mi brak by wyrazic co o tym wszystkim mysle

i nawet nie jest pocieszeniem, ze po raz pierwszy, na spokojnie, gargamel przyznal mi czesc racji

I co i wyszło na stańczykowe, Jędruś jest marszałkiem. :lol: :lol: :-?

Może jeszcze trochę powróżyć.

Zaryzykować :roll: :-? .

Obiu partiom ćwiartkowym woda sodowa na Wiejskiej do głowy uderzyał. Niestety Lawy będzie miał racją.

No i potoczy się tak:

Bardzo populistyczna koalicja. Dolar po 5 Euro po 6 z benzinka 95 po 7 PLNów. Za rok Balcerowicz odejdzie, bez pomocy Samoobrony greguś, odrjdzie. A wtedy twoje i moje PLNy będa tyle warte co waluta Turcji.

Boguslawowi i jego inicjatywie to nie pomoże bo inflacja sięgnie 50 %. A za dwa lata będziemy mogli se pośpiewać:

Dont cry for me Argentina.

Wszystkie te popaprańce zapomniały, że patrząc przez pryzmat pro publico bono to se balansują na granicy deficytu konstytucyjnego.

I jak będzie Argentina to do twojego Tarnobrzega nie dojedzie nawet pół mammografa greguś. Zacznij patrzeć trochę dalej, ba na razie to masz poziom z Wiejskiej. Może powinieneś startować w wyborach.

Może potoczyć się także tak:

PiS robi rząd mniejszościowy jakieś 30 parę %. Wszyscy a PO zwłaszcza są przeciw temu rządowi. Budżet do kosza, na to Lech nowe wybory a w międzyczasie:

Dolar po 5 Euro po 6 z benzinka 95 po 7 PLNów. Za rok Balcerowicz odejdzie, bez pomocy Samoobrony greguś, odrjdzie. A wtedy twoje i moje PLNy będa tyle warte co waluta Turcji.

Boguslawowi i jego inicjatywie to nie pomoże bo inflacja sięgnie 50 %. A za dwa lata będziemy mogli se pośpiewać:

Dont cry for me Argentina.

Wszystkie te popaprańce zapomniały, że patrząc przez pryzmat pro publico bono to se balansują na granicy deficytu konstytucyjnego.

I jak będzie Argentina to do twojego Tarnobrzega nie dojedzie nawet pół mammografa greguś. Zacznij patrzeć trochę dalej, ba na razie to masz poziom z Wiejskiej. Może powinieneś startować w wyborach.

:o :x :evil: :x :o :x :evil: :x :o :x :evil: :x :o

A po "Argentina" i wyborach będziemy mieli rząd peronistów w postaci koalicji: Samoobrona, LPR i pIs. Kolejność podana wg proporcji takim rządzie.

Będzie się działo.

Tak siędzieje, że nawet zapominają podać w radiu czy mamy tę grypę, czy nie. Badania miały być 20.

PS greguś. Znacząca poprawa, tak trzymaj. :lol: 8)

Lawy nie manipuluj!

Marszałek był dla PO. Tylko nie Komorowski.

Co jest ważniejsze POLSKA czy KOMOROWSKI!!!!!!

To Ty manipulujesz. Nie mozna tak stawiac sprawy. potem okaze sie ze ok, ministerstwo Obrony, ale nie pan X, Ministerstwo finansow ale nie pan Y.

Jestescie w rzadzie, ale macie robic plan PiSu.

Moim zdaniem Platforma pokazala, ze bardziej jej zalezy na realizacji programu niz na stolkach.

Tak PiS staral sie o koalicje z PO

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2987984.html

Czarniecki kontaktował PiS z Lepperem

Agata Kondzińska, Renata Grochal 27-10-2005, ostatnia aktualizacja 26-10-2005 20:52

Dzięki ZChN-owskim układom Lech Kaczyński dostał poparcie Andrzeja Leppera. Było spotkanie w hotelu, nocna rozmowa przez telefon i kupczenie wicemarszałkiem Sejmu

Po raz pierwszy PiS szukał sprzymierzeńców w Samoobronie już przed pierwszą turą wyborów prezydenckich. Pomogły w tym znajomości z nieistniejącego już Zjednoczenia Chrześcijańsko-Narodowego. W PiS do ZChN należeli m.in. główny sztabowiec Kaczyńskiego Michał Kamiński i desygnowany na premiera Kazimierz Marcinkiewicz. W Samoobronie: Ryszard Czarnecki, dziś europoseł tej partii i zaufany człowiek Leppera.

Byli partyjni koledzy spotkali się po raz pierwszy w warszawskim hotelu Sobieski.

Czarnecki: - Podczas spotkania Michał Kamiński i Adam Bielan podkreślali, że w kampanii będą mocno eksponować swoją socjalność, żeby pozyskać lewicowy elektorat. Kamiński powiedział nawet żartem, choć wcale się nie uśmiechał, że teraz PiS jest najbardziej lewicową partią. Już wtedy dostałem polecenie od Leppera, żeby wykorzystać swoje ZChN-owskie kontakty do rozmów z PiS-em. Nie chodziło o poparcie Lecha Kaczyńskiego, lecz o tworzenie koalicji parlamentarnej, ewentualnie rządowej. Ale rozeszliśmy się bez konkretów.

Kamiński denerwuje się, gdy pytamy o negocjacje z Samoobroną: - Nigdy w życiu nie byłem żadnym negocjatorem.

- A co było w hotelu Sobieski? - dopytujemy.

Kamiński: - To były prywatne rozmowy, nie polityczne. Często rozmawiam z Ryszardem Czarneckim, bo jesteśmy dobrymi znajomymi.

Kolejne spotkanie Czarnecki miał kilka dni później w Warszawie, z Marcinkiewiczem. Czarnecki: - Rozmawialiśmy o jego planach rządowych, o szansach Kaczyńskiego na prezydenturę. Mówiłem o potencjalnej możliwości poparcia ich kandydata w drugiej turze. Ale nie było konkretów.

Konkretniej zrobiło się dopiero w nocy, po pierwszej turze wyborów prezydenckich i wygranej Donalda Tuska. Tego wieczoru, ok. 1.30 na komórkę Czarneckiego zadzwonił Kamiński. Czarnecki: - Rozmawialiśmy z trzy kwadranse. Kamiński zaproponował, żebyśmy poparli Kaczyńskiego. Powiedziałem, że chcielibyśmy, aby w zamian za poparcie Kaczyńskiego PiS poparł naszego kandydata na wicemarszałka Sejmu. Kamiński się zgodził.

I tak Lepper, który po pierwszej turze radził swoim wyborcom, żeby w drugiej skreślili nazwiska obu kandydatów, poparł jednego - Lecha Kaczyńskiego.

Kamiński nic nie pamięta z kontaktów z Czarneckim. Dopiero kiedy podajemy mu daty, godziny i miejsca spotkań, coś sobie przypomina. - No tak, było tak, że dzwoniłem do niego późnym wieczorem. Ale nie jestem w stanie powiedzieć, o czym rozmawialiśmy.

Czarnecki się cieszy: - Nikt od Tuska nie próbował przeze mnie zdobyć poparcia Andrzeja Leppera. W swojej pysze byli pewni, że wygrają. A to głosy elektoratu Samoobrony zdecydowały o zwycięstwie Kaczyńskiego. Nasza partia, która do tej pory była w izolacji politycznej, odcięta kordonem sanitarnym, okazała się nagle partią, bez której nie można w Polsce wybrać prezydenta.

GRATULACJE. PRZYNAJMNIEJ WSZYSTKO JASNE!

Gość gregmena

dziękuję PO za brak odpowiedzialniości za państwo, cóż tak wiele razy PO powtarzało że będzie rządzić samoobrona że się ziściło

a powoływanie się tutataj na media nie jest argumentem, media są anty PISowe

reasumując obie partie są do d.... i są nieodpowiedzialne

mój tu kolega w pokoju zawsze głosował na linię "Tuska" ale mówi że sie po raz 1 zawiódł nie na takie PO głosował, nie o takie zresztą kłotnie nam chodzi

dziwi szalona satysfakcja zwolenników Tuska że PIS dogadał się z Lepperem, toż płakac trzeba, dziwi zresztą że od tygodnia nadal nikt nie pogratulował Kacvzyńskiemu a nadal wszyscy szkalują go i wieszczą Benzyne po 7 zł, przypomina mi to że gdy wygrał Kwas też były takie teksty o końcu Polski i jakoś Polska się nei zawaliła

przykre bo tak wierzyłem w Tuska i w PO, bardzo mi sie podobali ministrowie z PO, TUSK marszałkiem, układ byłby idealny, troche smuciło mnie może to że PO miało za dużo gospodarczych ministerstw, ale niech będzie

http://em.bankier.pl/market/tech/charts/intraday_stock?symbol=USD/PLN&display=150&min=60&draw_style=

ten wykres wraz z przyporzadkowanymi mu wydarzeniami na secenie politycznej powinien wiele wyjasnic. Niestety wskazuje tendencje zwyzkowa i wybacz gargamelu - jest to zasluga ukochanego przez Ciebie LK i posuniec jego partii - a juz sadzilem ze otrzezwienie cie ogarnelo po twoim ostatnim poscie gdzie o dziwo :) zgodziles sie ze mna

Mulat wicemarszalkiem? Horror i wstyd.

Ciekawi mnie jak tak naprawde zareagowal na te informacje elektorat PiS-u. Sadze ze niebawem takie badania sie pojawia. Ilu z wybierajacych poparloby teraz kogokolwiek tylko nie braci co skok na wladze za wszelka cene uczynili nie liczac sie ze skladanymi deklaracjami wobec wyborcow.

Jerzysio, Ty nawet nie poddawaj takich pomysłów :evil: :lol:

Skończyło się tak, jak podejrzewałam. Zdobywanie głosów za wszelka cenę musi potem zaboleć.

P.S. to walka nie o chwilowe stołki, to była próba przeciwstawienia się powstaniu nowego, tajnego archiwum polskiego hoovera 8) Nie udało się. Pomieszkamy w nieciekawych czasach.

Ciekawi mnie jak tak naprawde zareagowal na te informacje elektorat PiS-u. Sadze ze niebawem takie badania sie pojawia. Ilu z wybierajacych poparloby teraz kogokolwiek tylko nie braci co skok na wladze za wszelka cene uczynili nie liczac sie ze skladanymi deklaracjami wobec wyborcow.

Mogę pierwszy uczestniczyć w tym badania. Nie zmieniłem swoich poglądów i ponieważ nie miałem ostatnio czasu na pisanie powiem tylko, że zgadzam się w 100% z tym, co pisał Bogusław. A Ty Jareko i inni glosiciele autorytaryzmu, jesli skokiem na wladze uwazacie demokratyczne wybory do parlamentu, na prezydenta oraz wczorajszy wybor marszalka to faktyczynie chyba musiecie sobie zafundowac wycieczke na Bialorus. PO zaagrala Komorowski albo smierc, nie majac szans na wygranie tej kandydatury bez podpisanej umowy koalicyjnej. To nie tylko nieodpowiedzialnosc za Polske ze strony PO ale kompletna glupota, ktora na pewno nie przysporzy im zwolennikow. Trudno winic PiS, ze zachowalo sie racjonalnie!