Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Jareko, źle mnie zrozumiałeś (o czym pomyślałem poniewczasie) - to miała być wycieczka krajoznawcza, co byś się zapoznał ze "skokiem na władzę" a nie wylegiwał gdzieś na plaży. :lol: I żadnych złych intencji, np. żebyś został tam dłuzej niż trzeba, nie miałem.

:) zrozumialem dobrze ale pozwolilem sobie na weselszy ton wypowiedzi. Widzisz ckwaddrat - ja czasy oprzednie batrdzo dobrze pamietam stad tez moja wyjatkowa niechec do ugrupowan ktore w czesci lulb calisci swoich programow chca nas do nich cofnac.

A zamiast oknami handlowac i dysputy z nadmiaru (chwilowego gdyz za chwile was opuszcze) wolego czasu mimo wszystko wolalbym sie poopalac i po pluskac w cieplym morzu wzrok swoj roznymi widokami cieszac :)

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

Jerzysio a co tak naprawdę poza atakami personalnymi, wyzwiskami, obśmiewaniem nicków, tu zwolonnicy Tuska prezentują, jaki to argument w dyskusji merytorycznej gdzie podaje dobre albo zle argumenty, a druga strona mówi by mnie wywalić na białoruś, albo że jestem szczaw, a wielkimi argumentami za PO czy Tuskiem były tu uroda kandydata, posiadactwo albo nie kota (jabco tu całe wywody dawał), albo wykresy jareco o kursie dolara co jest totalną demagogią, bo kij ma dwa końce, jak akurat złoty spada to zyskują np firmy exportowe i co to jest źle??

od niedzielio wyborze KAczki są tu same pomyje wylewane na kaczke a nikt nie pogratulował, są tu prezentowane teorie że będzie koniec świata...

dochodzi do tego że sam bronię PO i szkoda że Tusk nie został marszałkiem a PO nie jest w rządzie

Aczkolwiek jeśli taka wola "narodu" :oops: :cry:, to co zrobić z takim "narodem":

1. polubić,

2. tolerować (modne słowo),

3. sterylizować,

4. wyeksportować,

5. uśpić?

Wyjscie nr 6-weksportować siebie i poszukać sobie lepszego narodu.

:lol:

najwazniejsze by nie rozpijac i dostepu do wiedzy nie ograniczac

To piękny i bardzo pozytywny (a nawet pozytywistyczny) postulat. Tylko jak go zrealizować i za czyje pieniądze ja się pytam. Na przykład na tzw. "ziemiach wyzyskanych" III RP zlikwidowała PGR-y (hektary leżą odłogiem), a jedyny "dostęp" jaki zaoferowała "folwarcznym", to dostęp do taniego wina. Chłopy piją i dzieci robią ot co, a dzieciska panocku nicemu nie winowate.

.... jak akurat złoty spada to zyskują np firmy exportowe i co to jest źle??...
nie jest , choc......na lata 2006 i 2007 przypadaja najwieksze nasze zobowiazania wobec wierzycieli co w zestawieniu z dosc znacznym juz dllugiem wewnetrznym oraz zapowiedziami socjalnymi daje do myslenia - skad wziac na to wszystko kase ?

Wiadomo skad - z Twojej jak i mojej kieszeni

A to dodatkowo ostudzi to zapaly konsumentow do wydawania grosza i ilosc kasy na rynku tym samym zamiast pobudzenia gospodarki .......

ale oczywiscie to demagogia :lol:

Gość gregmena

demokraci, liberałowie, zwolennicy PO i TUSKa,

WOLNOŚCIOWCY =

Aczkolwiek jeśli taka wola "narodu" , to co zrobić z takim "narodem":

1. polubić,

2. tolerować (modne słowo),

3. sterylizować,

4. wyeksportować,

5. uśpić?

Gratuluje państwu wystawienia sobie opinii

Dziekuję że Po i TUsk nie objęło rządów w Polsce, bo jeszcze by swoje hasą wprowadzili w czyn,

mnie prosze upić bym nie widzial waszych rządów

gregmena

...a, fakt prowadzenia przez PiS rozmów z Lepperem i Giertychem za plecami PO uznasz zapewne za kolejną "falę pomyj" z naszej strony :roll: J

i drobna prośba personalna do Ciebie:

....nie mówię żebyś wszystkie posty czytał dokładnie, ale przeczytanie przynajmniej kilku ostatnich nakazuje dobry obyczaj :wink:

....i z góry przepraszam, że zwracam uwagę i mam nadzieję, że nie odpiszesz mi w swoim ulubionym stylu... :wink:

Jerzysio nie wysilaj sie :wink:

rozumienie czytanego tekstu przez tego pana jest bliskie zeru

nawet jak napiszesz ze kochasz Kaczynskiego :D to i tak odpowie Ci jakims stekiem bzdur gdzie w kazdym kolejnym zdaniu zaprzeczy pogladom ktore wyglosil w poprzednim

jakis fanatyk czy co :wink:

.... jak akurat złoty spada to zyskują np firmy exportowe i co to jest źle??...
nie jest , choc......na lata 2006 i 2007 przypadaja najwieksze nasze zobowiazania wobec wierzycieli co w zestawieniu z dosc znacznym juz dllugiem wewnetrznym oraz zapowiedziami socjalnymi daje do myslenia - skad wziac na to wszystko kase ?

Wiadomo skad - z Twojej jak i mojej kieszeni

A to dodatkowo ostudzi to zapaly konsumentow do wydawania grosza i ilosc kasy na rynku tym samym zamiast pobudzenia gospodarki .......

ale oczywiscie to demagogia :lol:

mam nadzieję, że to będzie z gregmeny kieszeni 8)

:D

jak widac karorka poza atakami personalnymi na więcej was nie stać

plujecie od niedzieli 21.30, szkoda że nie umiecie przegrywać

mi tylko pozostaje żal że nie ma rządu PO i PIS i marszałka Tuska

a nie przyszlo ci czasem do glowy ze to Ty ciagle wszystkich obrazasz a niby taki jestes tolerancyjny

poza tym jakos nie pasuje mi do prawnika twoja argumentacja

znam paru prawnikow i z takim poziomem to sie jeszcze nie spotkalam

(a propos jestes adwokatem, prokuratorem czy sedzia?)

poza tym ja wcale nie czuje sie przegrana bo jestem po prostu realistka i w cuda nie wierze, od dawna wiem ze moge liczyc tylko na siebie, rodzine i przyjaciol a nie na panstwo wszystko jedno przez kogo rzadzone

a prezydentowi Kaczynskiemu zycze wszystkiego najlepszego bo niby dlaczego nie, w koncu jest prezydentem mojej Ojczyzny wybranym w demokratycznych wyborach

amen

Gość gregmena

mTOM tak jabco tu całe "wywody" dawał o wyższości kota nad czyms tam i rzeczywiście to były jego największe merytoryczne argumenty dla Tuska

nie przypominam bym sobie tu kogoś personalnie obrażał, za to mnie od szczawi i GArgameli wyzywano, skoro tak traktują ludzie Tuska innych to nie dziwię się że przegrał

post 23 pazdzierniak 9:06

Ponad 50% narodu z 50% bioracego udzial w wyborach wybralo Kaczynskiego - widac im bardziej przypadl do gustu i trzeba to uszanowac. moze nie bezposrednie zyczenia ale tez nie pomyje

post 23 pazdzienika 11:06

Na pewno się uda.

Będzie dobrze.

Poprawi się wszystkim.

To był dobry wybór.

i dalej mi sie szukac nie chcialo

EOT w temacie gargamela

A może by tak skończyć już te wywdowy - kłótnie, kto co czemu winny? to nie prowadzi do niczego ani nikt nikogo nie przekona (a wszyscy próbują).

A rzadowi dajmy czas, niech katolewica troche porządzi wspomagana czasami PO, LPR'em, PSL'em i Samoobroną. Zobaczymy co z tego ciasta urośnie - a chciałbym dostać w przyszłym roku wielki pyszny tort (lub ciacho) z tego rządzenia...czego i Wam i sobie życzę.... 8)

A może by tak skończyć już te wywdowy - kłótnie, kto co czemu winny? to nie prowadzi do niczego ani nikt nikogo nie przekona (a wszyscy próbują).

A rzadowi dajmy czas, niech katolewica troche porządzi wspomagana czasami PO, LPR'em, PSL'em i Samoobroną. Zobaczymy co z tego ciasta urośnie - a chciałbym dostać w przyszłym roku wielki pyszny tort (lub ciacho) z tego rządzenia...czego i Wam i sobie życzę.... 8)

to nie koncert życzeń. Zakalec wyjdzie :roll:

Gość gregmena

no waśnie cały zwolennik jak nie przytnie i nie kopnie to nie wytrzyma

cóż jeśi gargamelowanie i inne dcinki personalne są twoim codziennym życiem wobec tych co mają inne zdanie niż ty to ci gratuluje jareco, mnie nie interesuje ile masz lat, jakie wykształcenie, ale byś dyskutował merytorycznie a nie epitetami

wiem wiem że wy mnie możecie obrażac do woli, a ja jak cos powiem to jest beeee

doszliśmy do punktu że ja zwolennik Kaczki i Pis żałuje głeboko że Tusk nie jest marszałkiem i że PO nie jest w rządzie a wy dalej atakujecie, jak w poprzednim sejmie PO głosowało za Lepperem w poprzednim sejmie to jakos wam nie przeszkadzało

popatrzcie także i poszukajcie na http://www.sejm.gov.pl na głosowania i o o dziwo jakże częście PO głosowao identycznie jak Somoobroba nawet częściej niż PIS, no wiadomo razem w opozycji, ale ciekawy smaczek pozostaje