Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

co do ekonomi wg ciebie, to będą lepiej miały firmy eksportowe, fakt, ale chciałem koledze przypomnieć, że:

po pierwsze primo)

na eksporcie się świat nie kończy, istnieje jeszcze coś takiego jak import na ten przykłąd paliw płynnych i gazowych, że o towarach chińskich, w których zapewne kolega chodzi i którymi sieposługuje nei wspomnę,

po drugie primo)

forum jest budowlane, a te wszystkie zagraniczne elementy domku juz są od wczoraj drozsze, a moga być znacznie droższe,

po trzecie primo)

jeżeli ma kolega z tego akurat satysfakcję, to uzywając kolokwialnego języka, właśnie kolega wdepnął w gufno, wystawił się burtą do torpedy, i jeszcze parę innych określeń, na które Stańczyk tylko czeka.

Proponuję koledze rozleklamować to hasło wśród wszystkich forumowiczów, którzy budują się lub spłacają kredyt w innej walucie niż narodowa. Uważam, że zyska wtedy kolega dozgonną pamięć na forum. 8) 8) 8)

Wow, jaki Regulaminowy post, chociaż jeden o budowaniu (no dobra w 2/3) na te 15 stron wątku. :lol:

karorka :D

z papugami juz nie gadam

Co do wyborów w styczniu to nierealne. PiS praktycznie już ma rząd.

A mi na razie zdrożał kredyt bo mam w CHF.

I za to pragnę podziękować PiSowi.

Jak sie tylko finansiści dowiedzieli że PiS tańczy walca z Lepperem złotówka spadła na kolana.

Brawo panie Jarku K.

Już widze że po wyborach jest lepiej

Pytam: Po co mi ich ściganie czerwońców skoro już mnie uderzyli po kieszeni ??

Najpierw gospodarka, potem reszta

no i poczytaj swoje posty karorka, kopanie i plucie na drugiego, a w niedziele pewnie za rączke z rodziną do kościólka, ot i Polska cała, kto ma inne zdanie niz ja to w go d.....

to mi jakos dziwnie do ciebie pasuje

ja do kosciola rzadko zagladam zeby nie spotykac w nim takich obludnikow co to niby blizniego miluja

a poza tym nikt twojego plucia nie pobije

czytają debilizmy na poparcie Tuska sam dałem się wciągnąc w jabco-jareco-polityko-manię

ja twoje zdanie szanuje ale formy wypowiedzi nie

Wiecie co - tak sobie obserwuję i dochodzę do wniosku, że mam dosyć i jednych i drugich :evil: . Tak jak już wcześniej pisałam - AWS bis: niezrozumiałe kłótnie gdzieś w kuluarach, wściekłe buźki i zacięte miny przed kamerami i huśtawka na rynkach :evil:

Tylko kto zamiast? Już nie wiem.

i jakby co to tak wyglądał pierwszy post gregmeny w tym wątku:

Wysłany : 10 Paź 2005 09:24 Temat postu : Odpowiedz z cytatem

Ludzie czy wyscie oszaleli, na TUSKA, przecież to stare afery dalej się bedą ciągnąć, ludzie piskorskiego mają się wspaniale

spójrzcie na wczorajsze wypowiedzi tuska a kaczki po wyborach, tusk to napastliwość, atak, kłotnia. mam nadzieje że apele kaczki o merytoryczną dyskusje choć w minimalnym stopniui tusk poslucha

gdzie jest jakiś program TUSKA???? sam atak na kaczke i tyle, slyszalem wypowiedzi wczoraj Tuska do kilku telewizji, jedno haslo powtarzane wciąc o zaciśniętych pięściach, czy może być prezydentem ktoś kto nie ma nic do powiedzenie poza jednym sloganem

poza tym tylko PO nie chcialo zwolywac sejmu o zwrot VAT

poza tym co to za oszolomstwo LEPPEROWSKIE by tu robić agitke partyjną za tuskiem, czy co???

Co do waszych rozważań o spadku wartości złotówki to jest oczywiście tak że niektórzy korzystają

Na przykład mój zakład prawie 100% wyrobów robi na export więc i dostaje kase w EUR więc Prezes się rano ucieszył.

Ale dla całego kraju jest to pogorszenie sytuacji.

Zwłaszcza że Polska o wiele więcej sprowadza niz exportuje.

Na razie korzysci z Kaczek mam takie ze płace wiekszą rate kredytu.

Nowe powiedzenie:

Człowiek człowiekowi kaczorem.

baba ja też mam dość i PiSu i mojej PO

ale w Tusku podobało mi się jedno czego oczekuję od każdego normalnego polityka.

Andrzej Lepper - Z tym panem nie rozmawiamy.

Tak jestem nietolerancyjny, stanowczy i niemiły.

Nie rozmawiamy i już.

I to mówił Tusk przed i po wyborach.

Denerwuje mnie teraz PO i PiS ale to nie znaczy że jak będą rozpisane nowe wyboru w Styczniu to powiem "Oni jużbyli" i zagłosuje na debila Leppera.

To ze wszyscy są źli nie tłumaczy głosowania na debila.NIGDY.

baba ja też mam dość i PiSu i mojej PO

ale w Tusku podobało mi się jedno czego oczekuję od każdego normalnego polityka.

Andrzej Lepper - Z tym panem nie rozmawiamy.

Tak jestem nietolerancyjny, stanowczy i niemiły.

Nie rozmawiamy i już.

I to mówił Tusk przed i po wyborach.

Denerwuje mnie teraz PO i PiS ale to nie znaczy że jak będą rozpisane nowe wyboru w Styczniu to powiem "Oni jużbyli" i zagłosuje na debila Leppera.

To ze wszyscy są źli nie tłumaczy głosowania na debila.NIGDY.

PO też "moja" :)

Ja też na mr L. i pokrewnych w życiu nie zagłosuję. I moi znajomi też. Ale tzw teszta??? Toż on się w ostatnich dniach najrozsądniej wypowiada i jawi się oazą klasy politycznej :o :o :o

Czy ci głupole na górze naprawdę nie widzą co robią??? :evil:

Gość gregmena

kroyena zwiększony export, to możliwość zwiększenia zatrudnienia i wpłym gotówki do Polski, to są niewątpliwe plusy, minusy wzrost cen importowanych towarów

ja po prostu uważam że żadna skrajność nie jest dobra, ani rekorodowo tani ani rekordowo drogi czy tani dolar czy euro, bo niewątpliwie Polska i importuje i exportuje, jeśli państwo są za skrajnie mocną złotówką to gratuluje zmysłu ekonomi EOT

Gość gregmena

jabco zagosuje w styczniu 2006 na PO i chwała mu za to

ja zagłosuje na PIS i Ok

ale może sie okazać że wtedy dostanie 50% Lepper z okazji obecnych kłótni, awantur rządowych i hasła oni juz byli

i to jest przykre że PO i PIS sie nie dogadały, bo gdy centrum słabnie w siłe rośnie skrajność

i cholera mógł być taki dobry minister zdrowia z PO, żal bo podobały mi sie kandydatury PO na ministrów, a sam TUSK marszałek klasa!!!

Podpytałem kolegę Austiaka co ich spotkało po Haiderze.

Unie wcale im nie rzuciłą więcej pieniążków, wręcz przeciwnie, nadziali się na ostracyzm, który jest alegorią olewactwa. Przez ponad rok wypadli z obiegu nikt z nimi nie chciał gadać. Nie byli w sieci powiązań.

No chyba nie chcesz mi powiedzieć, że nie podoba ci się silna złotówka. Mnie się bardzo podoba. Może powinienem napisać podobała. Pomyśl facet, jeżeli ktoś z zza granicy chce kupić, kawałem polskiej ziemi, albo kilka tysięcy naszych hossujących akcji to musi (musiał) przywieść w kufertu 2x więcej waliuty niż 3-4 lata temu.

Jeźdżę na tańsze wakacje, a Niemieckim turystom u nas drozej, ale i tak przyjedżają i się dziwią co tak tanio. Czemu miało by im być jeszcze taniej a mi drozej.

Nie samą ceną wliuty koszta wyeksportowanych towarów stoją. Wystarczyłoby zwiąkszyć biała strefę w paliwach o połowę, pochamować zapędy ZUS odnośnie siedzib i ciepłych miejsc pracy. A koszta tych składników mogłyby w zupełność zrefundować firmom zarejestrowanym w RP zmniejszone wpływy z eksportu wynikające z silnej złotówki.

Masz rację greg, poznamy ich po czynach. W zasadzie to ich znamy od dawna, nowych twarzy nie widzę (miał być Lis, ale niktw niego nie zainwestował). Bardzo wątpię, żeby te igrzyska skończyły się dla Rzeczpospolitej dobrze, w końcu to rzecz pospolita. Pewnie spalą Urbana na stosie z jego NIE, powieszą Jaruzelskiegz za Ziobro, jak harnasia, albo jakie inne spektakularne igrzyska dla ludu urządzą. Mafii paliwowej nie dotkną, pare innych przestępst gospodarczych zorganizowanych nie ukrucą, sądownictwa nie poprawią, a w szkole i opiece zdrowotnej zrobią kolejną reformę i będzie lepiej. Tylko dlaczego wszyscy potem będziemy mieli uczucie, zę leppiej o tym nie gadać.