Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja jestem zwolennikiem Mikke, jak dla mnie PO i PIS to ten sam socjalizm co najwyżej o innych zabarwieniach niie wiem kościelnych

czego dowodem jest to co sobie nawet wydrukowałem że "liberał" jabco kłócił się ze mną że w Polsce muszą być wysokie podatki, co w ogóle nie odpowiadało przytoczonym przeze mnie definicjom liberalizmu

mtom ma racje liberalizmowi dano złą gebę ale to wcale nia tak

ale Mikke nie ma szans, ryj Leppera nadchodzi a wszystko dzięki PO i PIS (kolejność dowolna)

Gregmena, weź mnie stary nie rozśmieszaj. Zwolennik PiS okazuje się nagle... liberałem (by nie powiedzieć libertynem) gospodarczym spod znaku PJKM. Nie urządzaj więc sobie kpin z mojej inteligencji. Ja, póki co umiem czytać, ze zrozumieniem, a na Twoje posty zwróciłem baczniejszą uwagę.

I stonuj się trochę - ten ryj z "pluciem" oczywiście nie ma nic wspólnego? :wink:

Chyba jesteśmy świadkami forumowego nawrócenia... :o :D

mTom Wydaje mi się, że imponuje ci to, że braciom K jednak udało się "wydymać" PO. Podoba Ci się taki styl gry?

Taki styl z lekka mnie zniesmacza. Liczyłem na to, że przez 12 lat Kaczyńscy przeszli jakąś metamorfozę. Cóż wygląda na to, że jest to tylko zarezerowane dla Leppera (i to w 3 tygodnie się zmienił :D ) : "Ludwik Dorn wyjaśnił, że PiS poparło kandydaturę Andrzeja Leppera na wicemarszałka Sejmu, aby wybrać prezydium Izby w sposób bezkonfliktowy. Dorn dodał, że Lepper przemyślał swoje dotychczasowe postępowanie." :lol:

przecież w naszym sejmie oprócz SLD i Samoobrony to sama "prawica"...

a na tym całym bigosie , to nie Lepper skorzysta najwięcej, tylko Olejniczak niestety :(

Lepper i tak straci w tej kadencji zwyczajowo paru (p)osłów, który przejdą na "niezależność" albo do SLD, sam zaliczy musowo jakąś karę a może i straci immunitet, kwestia czasu... Do tego czasu niestety trzeba go tolerować, zachować klasę i się nie spoufalać. Kaczory z Andrzejem się nie skumają, choć Andrew bardzo będzie się do nich "podwalał". Zaś takie przechrzty jak Czarnecki zawsze będą knuć z byłymi kumplami coby jednak wejść w koalicję.

Samoobrona z samym diabłem dla stołków w koalicję wejdzie, z PO też by weszła, jakby trzeba było.

Zresztą z punktu widzenia polityka to przecież dobrze dostać poparcie każdego politycznego rywala. Byle tylko nie shandlować wzamian za dużo.

Chyba jesteśmy świadkami forumowego nawrócenia... :o :D

A może to potwierdzenie teorii ewolucji albo raczej tezy, że na naukę nigdy nie jest za późno?

Errare humanum est

Dopisane po chwili zastanowienia:

Tak sobie myślę, że wyjaśnienie może być bardziej prozaiczne niż nam się wydaje - przecież pod nickiem Gregmena piszą dwie osoby (mąż i żona) :wink:

przecież w naszym sejmie oprócz SLD i Samoobrony to sama "prawica"...

Nie zapominajmy, że partie naduzywają neiktórych określeń. Skąd się u nas wzięła prawica/lewica? W Polsce te nazwy nie okreslają orientacji społeczno-ekonomicznej a jedynie kto skąd się wywodzi z czasów PRL'u.

Patrząc na prawica/lewica tak jak patrzą na zachodzie to tej prawicy to u nas w sejmie jest mało.

Gość gregmena

no to Mtom czytałeś to wiesz że jestem za podatkami 0% a nawet zostałem zbluzgany przez liberała jabco ze wg niego muszą być wysokie podatki, pisałem że sużba zdrowia z ubezpieczenia prywatnego plus minimum niezbędne państwowe itd itp całkowiecie zgodne z programem Mikkego

z wyboru TUSk-kaczyński z 2 socjałów wolę Kaczyńskiego bo z nim przynajmniej jest szansa na choć minimalna walkę z aferałami, a na Tuska nawet w więzieniach 95% głosuje co świadczy samo w sobie

poza tym program Kaczyńskiegio jest w wielu miejscach zgodny z programem Mikkego

przykłady

za strona Platformy Mikkego

Musimy uwolnię Polskę spod władzy polityków i biurokratów - oprzeć się na rodzinie, przywracając pojęcie głowy rodziny. Tych, co łamią Prawo, przez siebie ustanowione, musimy surowo ukarać.

Prawo musi byĆ jasne i proste. Ilość praw musi być bardzo mała - a za łamanie tych, co są rzeczywiście potrzebne, trzeba surowo karać.

Musimy przywrócić elementarne zasady Sprawiedliwości - w tym karĘ Śmierci dla mordercÓw. Dać Policji uprawnienia do skutecznego zwalczania przestępczości.

Ogłosić amnestie dla skazanych za łamanie absurdalnych przepisów - a zaostrzyĆ wyroki za morderstwa, rabunki i złodziejstwa na szkodę osób fizycznych.

toż samo Kaczyński

nie chce tego kkopiowac tutaj bo sporo miejsca zajmie ale milej lektury zycze

http://wiadomosci.onet.pl/1186204,11,item.html

nie taka miła :roll:

jestem w dalszym ciągu za PO

A przed momentem wrócili do studia sprawozdawcy sejmowi RMF FM i sugeruja ze z kuluarowych rozmów w sejmie wynika że powazny polityk PO liczy się z wyjsciem z partii pociagajac za soba tych którzy myślą podobnie i mają chęć na stworzeniem koalicji z PiS. Przyciśnieci wyznali ze chodzi o Rokitę!

No dobra, już jest raczej jasne, że będzie rząd mniejszościowy, bo PO nie chce nawet rozmawiać a Marcinkiewicz wyklucza inną koalicję. Ciekawe dlaczego tak się ze swoim "nie" pospieszyli, skoro Marcinkiewicz dawał czas na zawiązanie koalicji do jutra i to on mógł ponieść odpowiedzialnośc za brak porozumienia. Postępowanie PO jest dla mnie niepojęte. Nie dość, że brak odpowiedzialnosci za kraj, to i jeszcze za swoich wyborców, którzy byli przekonani, że PO będzie rządzić. Teraz już postępują całkowicie nieracjonalnie i obawiam się, że będzie z nimi już tylko gorzej. Czym oczywiscie skazują się na polityczny niebyt po następnych wyborach. Nawet nie pokazali, że potrafią/nie potrafią rządzić albo chociaz nie mogą zrobić tego, co chca bo im PiS nie pozwala. Oni nie chcą rządzić! Obrazili się na ten kraj, czy co? Niepojęte..

wcale bym się nie zdziwił - Rokita pasuje do PO tak samo jak Wałęsa...

Rokita w ostatnich dniach trochę z siebie błazna robił, bo jednego dnia miał szczerą chęć dogadać się z Marcinkiewiczem a na drugi dzień (po ustaleniach partyjnych) zawsze ostro dawał jakieś ultimatum.

NIech on się wyniesie z PO i weźmie jak najwięcej rozsądnych ludzi, założy na razie nowy klub (jeśli nie wejdzie do PiS-u) i bedzie tylko po PO śmierdzące wspomnienie...

[/.../. Trudno winic PiS, ze zachowalo sie racjonalnie.

/.../

A i PiS nie będzie na tyle głupi żeby rządzić z byle kim, bo to by była ich pierwsza i ostatnia kadencja.

No to jak jest w końcu naprawdę ? PIS jest racjonalny czy głupi ? Bo już się trochę pogubiłem.....

ewentualne rządfy w Polsce Leppera to będzie wina Tuska że wola Komorowskiego niż dobro Polski, chyba nawet każdy z PO powie ze TUSk pownien być marszałkiem a oni co woleli wojne, to niech biorą odpowiedzialność za niestworzenie rządu

śmiać się czy płakać ? oto jest pytanie .....

No dobra, już jest raczej jasne, że będzie rząd mniejszościowy, bo PO nie chce nawet rozmawiać a Marcinkiewicz wyklucza inną koalicję. Ciekawe dlaczego tak się ze swoim "nie" pospieszyli, skoro Marcinkiewicz dawał czas na zawiązanie koalicji do jutra i to on mógł ponieść odpowiedzialnośc za brak porozumienia.

Takie zagranie byłoby nie fair ze strony PO, przecież to nie Marcinkiewicz personalnie jest winny za ten stan rzeczy, dlaczego mieliby mu to niby robić ? tak naprawdę to podziwiam tego faceta, został wrzucony pomiedzy młot i kowadło, nie chciałbym byc teraz na jego miejscu...

Postępowanie PO jest dla mnie niepojęte. Nie dość, że brak odpowiedzialnosci za kraj, to i jeszcze za swoich wyborców, którzy byli przekonani, że PO będzie rządzić.

Może cię to zdziwi ale ja głosując na PO głosowałem na realizację pewngo projektu, wizji Polski którą PO zamierzało zrealizować a nie po to aby chłopcy z PO pobawili się w rządzenie. Mówiąc prościej, chciałem realizacji projektów PO. Co mi po "rządzeniu" w koalicji z PISem jeżeli nie ma najmniejszych szans na realizację tych planów ?

Oni nie chcą rządzić! Obrazili się na ten kraj, czy co? Niepojęte..

Powtórzę jeszcze raz, nie rządzi się dla samego rządzenia ale po to aby zrealizować swój plan - co w tym jest takiego niepojętego ?

...nie taka miła :roll:

jestem w dalszym ciągu za PO

u mnie tez nic sie nei zmienilo - wrecz odwrotnie - coraz bardziej ostatnie dni utwierdzja mnei w slusznosci podjetej decyzji glosowania na PO do sejmu

Majka, jareko :lol: :lol: :lol: moji wy muszkieterowie.

jabko ma sie za człowieka o "poglądach liberalnych" jednak realnych.

i jako że wie ze nie mieszka w kraju ropą płynący to wie również że podatki (w jakiejkolwiek formie) 0% są nierealne i tylko idiota (nie mylić z liberałem) może je proponować.

jabko chce podatków jak najmniejszych (ale przyjmuje do wiadomości że są ludzie starzy którzy w starym systemie nie zbierali kasy na prywatnych kontach i nie można nagle zlikwidować im emerytur a po transformacji są bezrobotni którzy nie pija i chcą pracować a nie mają gdzie)

Dlatego też uważa że teraz 15% to i tak sukces. Może kiedyś będzie to 12% i tak dalej.

A człowiek proponujący 0% i jeszcze głosujacy na PiS i nazywający się liberałem - no cóż - moze to drugi mulat Rzeczypospolitej ??