Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

I jeszcze jedno.

Tu Rokita wyraził to co pomyślałem już w 3 seknundy po ogłoszeniu nazwiska Marcinkiewicz:

"Usunięcie z urzędów Marka Jurka, albo Kazimierza Marcinkiwicza to jest kwestia wypicia kawy przez Jarosław Kaczyńskiego i jednego telefonu - nic więcej"

Ito jest poważna partia i poważna polityka w poważnym kraju

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to Mtom czytałeś to wiesz że jestem za podatkami 0% a nawet zostałem zbluzgany przez liberała jabco ze wg niego muszą być wysokie podatki, pisałem że sużba zdrowia z ubezpieczenia prywatnego plus minimum niezbędne państwowe itd itp całkowiecie zgodne z programem Mikkego

z wyboru TUSk-kaczyński z 2 socjałów wolę Kaczyńskiego bo z nim przynajmniej jest szansa na choć minimalna walkę z aferałami, a na Tuska nawet w więzieniach 95% głosuje co świadczy samo w sobie

poza tym program Kaczyńskiegio jest w wielu miejscach zgodny z programem Mikkego

przykłady

za strona Platformy Mikkego

Musimy uwolnię Polskę spod władzy polityków i biurokratów - oprzeć się na rodzinie, przywracając pojęcie głowy rodziny. Tych, co łamią Prawo, przez siebie ustanowione, musimy surowo ukarać.

Prawo musi byĆ jasne i proste. Ilość praw musi być bardzo mała - a za łamanie tych, co są rzeczywiście potrzebne, trzeba surowo karać.

Musimy przywrócić elementarne zasady Sprawiedliwości - w tym karĘ Śmierci dla mordercÓw. Dać Policji uprawnienia do skutecznego zwalczania przestępczości.

Ogłosić amnestie dla skazanych za łamanie absurdalnych przepisów - a zaostrzyĆ wyroki za morderstwa, rabunki i złodziejstwa na szkodę osób fizycznych.

toż samo Kaczyński

Ja nie wiem, śmiać się czy płakać jak czytam takie teksty? Dzisiaj się będę śmiał, jeżeli nie masz nic przeciwko.

1. Mikke nigdy nie mówił o podatkach w wysokości 0%. Poczytaj sobie program PJKM lub UPR.

2. Argument o głosujących w więzieniu na Tuska jest demagogiczny i o niczym nie świadczy, bo równie dobrze można powiedzić, że fakt iż bezrobotni głosowali na Kaczyńskiego o czymś świadczy (np. o wierze w wyższy socjal).

3. Zgodność programu Kaczyńskiego z Mikke w kilku punktach. Jestem Ci w stanie udowodnić zgodność programu Bubla z Kaczyńskim w wielu punktach i co z tego? Różnice pomiędzy PJKM a PiS są takie, że to właśnie to drugie chce większej biurokracji (kontrole, koncesja, zwolnienia), wyższych podatków (6% obowiązkowe ubezpieczenie od bezrobocia), zwiększenia socjalu (ustawa o emeryturach górniczych) itd, itp.

Przysięgam gregmena, że jeżeli nie odpowiesz merytorycznie i na poziomie lub przynajmniej błyskotliwie będę musiał Cię zignorować. To naprawdę nie jest forum onetu. :wink:

Przysięgam gregmena, że jeżeli nie odpowiesz merytorycznie i na poziomie lub przynajmniej błyskotliwie będę musiał Cię zignorować. To naprawdę nie jest forum onetu. :wink:

:lol: masz u mnie piwo jeżeli się tak stanie :) Albo nawet i dwa w końcu i tak nic nie ryzykuję :)

a co bedzie jak na piwo przyjedzie ;)

a teraz w temacie jakby

slowa naczelnego Mulata RP o przepraszam - zapomnialem - zyje juz w IV RP

cytata:

Według polityka koalicja PO oraz PiS i tak nie powstanie, gdyż, nie ma żadnej szansy, "by połączyć liberałów i socjalistów". Przypomniał, że już po wyborach parlamentarnych mówił, że alternatywą dla koalicji PiS-PO jest koalicja Prawa i Sprawiedliwości z Samoobroną, LPR i PSL.

a dalej

Samoobrona chce współrządzić z PiS. Andrzej Lepper powiedział w czwartek dziennikarzom, że jeśli nie dojdzie do koalicji PiS-PO, jego ugrupowanie jest gotowe "wziąć współodpowiedzialność za kraj, ale na zasadach współrządzenia".

".....Takie zagranie byłoby nie fair ze strony PO, przecież to nie Marcinkiewicz personalnie jest winny za ten stan rzeczy, dlaczego mieliby mu to niby robić ? tak naprawdę to podziwiam tego faceta, został wrzucony pomiedzy młot i kowadło, nie chciałbym byc teraz na jego miejscu... ......Może cię to zdziwi ale ja głosując na PO głosowałem na realizację pewngo projektu, wizji Polski którą PO zamierzało zrealizować a nie po to aby chłopcy z PO pobawili się w rządzenie. Mówiąc prościej, chciałem realizacji projektów PO. Co mi po "rządzeniu" w koalicji z PISem jeżeli nie ma najmniejszych szans na realizację tych planów ?...... ......Powtórzę jeszcze raz, nie rządzi się dla samego rządzenia ale po to aby zrealizować swój plan - co w tym jest takiego niepojętego ?

Podobne w tresci posty pojawiaja sie jzu od dawna ale jak widze trudno zrozumiec to innym.

Zastanawiam sie ciagle jak to inaczej wytlumaczyc by w koncu dotarlo i zrozumiane zostalo

Hmmmmmmm..........

Hmmmmmmm..........

zaraz cos wymysle ;)

Hmmmm.....sytuacja hipotetyczna ale jakze zblizona :lol:

Poznajesz kobiete. Ba....poznajesz klilka kobiet. Wiesz ze najwyzszy czas by stan cywilny zmienic. Poznajesz ja blizej i okazuje sie ze nie macie o czym rozmawiac. Ze glupia jak but, ze nie dba o higiene. Ze "puszcza" sie z twoja sasiadka z kamienicy. I co? Bierzesz z nia slub bo jestes pod presja malzenstwa? Jesli tak uczynisz tos gooopi i kiep a wszyscy Twoi przyjaciele pukac sie w czolo beda i miec cie za idiote.. Co wybierasz, moze inaczej - co rozsadny facet wybiera? Bierze manele i ucieka gdzie pieprz rosnie ;) a po chwili okazuje sie ze Twoja potencjalna zona zawsze miala chrapke na sasiadke z naprzeciwka o ktorej zdanie miales zawsze jednoznaczne - nigdy z nia nawet przez chwile nie pokazac sie w windzie, unikac jak ognia, unikac jak zarazy

A czy ktoś z was mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi Kawsowi z tym przypominaniem konstytucyjnego terminu utworzenia rządu? Mnie się to kojarzy tylko z wkładaniem kija w mrowisko.

A co do wygranej, cóż... chyba mam większe szanse na te 2 piwa niż na 11 mln zł (totka puściłem). :wink: Gdybym jakimś cudem jednak trafił główną nagrodę, to składam publiczne przyrzeczenie, że ufunduję Dornowi kurs intensywny jazdy na rokach w weekend, żebyśmy już więcej nie musieli płacić za sprowadzania z Chorwacji posła (ministra?) oraz jego samochodu służbowego wykorzystanego do celów prywatnych. :D

Kilka postów wyżej brałem pod uwagę możliwość rozpadu PO. Krótko to uzasadniłem.

Przy twardym kursie kierownictwa PO, możliwość taka się zwiększy.

Byłoby sprawą bardzo niedobrą, zmuszenie PIS-u do szukania wsparcia

np. w Samoobronie, gdyż bez wątpienia nastąpiłby wzrost znaczenia polityków wywodzących się z ZCHN - a to byłaby katastrofa.

Nie ulega wątpliwości, że istnieje duża część programu PIS, którą można zrealizować z kimkolwiek, nawet z Samoobroną, ale prędzej czy później

PO jako koalicjant musi się pojawić.

Pierwsze głosowanie pokaże, ilu posłów PO zagłosuje na rząd Marcinkiewicza i jak po tym glosowaniu wyglądać będzie klub parlamentarny PO?

Lepper. Właściwie mówimy PO, PIS a nie Samoobrona tylko Lepper.

Jeden człowiek. Trzecie miejsce w parlamencie. Trzecie miejsce w wyborach prezydenckich. Jego wizerunek współtworzył Tymochowicz.

Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Wystarczy teraz,że stanie się bardziej stateczny, wyważony w swoich ocenach, a grono jego sympatyków znowu się powiększy. PO i PIS wyjdą na warchołów a Leppper na statecznego męża opatrznościowego. :lol:

Ma wyroki. Ale za co? Za blokady dróg, za wysypywanie zboża na tory, za "pomówienia". Nie za przekręty czy przestępstwa pospolite. Dla wielu jest męczennikiem i bohaterem. Jest populistą, ale populistą niegłupim.

Jest sam? Kto za nim naprawdę stoi?

Z informacji prasowych i różnych wypowiedzi polityków wygłaszanych w ostatnim czasie wynika, że te trzy partie (samoobrona, PiS i LPR) mają się od dawna ku sobie.

Dwa tygodnie temu Roman Giertych zaproponował PiS współpracę, pod warunkiem, że bracia Kaczyńscy zaaprobują dziesięć postulatów, m.in. wprowadzenie polityki prorodzinnej i renegocjację traktatu akcesyjnego z Unią. Sekretarz klubu LPR Wojciech Wierzejski powiedział, że jeśli warunki zostaną przyjęte wówczas Liga gotowa jest poprzeć autorski, mniejszościowy rząd PiS.

Tydzień temu, podczas wspólnego występu w Radiu Maryja, Andrzej Lepper apelował do szeregowych działaczy PiS, aby wymusili na władzach partii utworzenie koalicji z udziałem Samoobrony i LPR. "To jedyna szansa dla Polski, żeby zwyciężył kierunek narodowy. Nie Platforma i PiS, tylko są jeszcze trzy inne partie, które mają program narodowy, prospołeczny" - przekonywał słuchaczy toruńskiej rozgłośni.

Wspólnym mianownikiem łączącym te trzy partie jest... Leszek Balcerowicz. Postulat odejścia prezesa NBP stało się credo politycznym Andrzeja Leppera, które przy każdej okazji powtarza jak mantrę. Teraz jego marzenia mają szansę się ziścić, gdyż z Balcerowiczem od lat mają też na pieńku bracia Kaczyńscy, chociaż z niechęcią do niego nie obnoszą się tak demonstracyjnie jak przewodniczący Samoobrony. Dopiero niedawno swoim emocjom publicznie dał wyraz Lech Kaczyński, zapowiadając, że gdy zostanie prezydentem nie wysunie kandydatury Balcerowicza na stanowisko szefa NBP po wygaśnięciu obecnej kadencji (upływa w 2007 r.). Dla LPR-u, Balcerowicz to symbol złego luda jakim jest liberalizm i z pewnością z ulgą przyjmie wyprawienie go na emeryturę.

Niechęć tych partii do prezesa banku centralnego łatwiej zrozumieć po dokładniejszy przyjrzeniu się ich pomysłom na politykę monetarną państwa, które w skrócie sprowadzają się do jednego: ręcznego sterowania. Tak Samoobrona, jak LPR i PiS są za likwidacją Rady Polityki Pieniężnej. Partia braci Kaczyńskich opowiada się za przeniesieniem jej kompetencji na rząd. Podobnego zdania jest LPR. Andrzej Lepper chce ponadto nowelizacji ustawy o NBP, dzięki czemu mógłby wreszcie zrealizować swój plan rozwiązania rezerwy walutowej oraz spieniężenia rezerwy rewaluacyjnej, chociaż ta ostatnia fizycznie nie istnieje..

Taka też wizja Polski wyłania się z programów całej trójki. Najmniej populistyczne PiS podczas kampanii obiecało nam: dłuższe zasiłki macierzyńskie, rozwój nauki, oświaty i nowych technologii, zapewnienie bezpłatnego leczenia i całkowite wycofanie się z reformy systemu świadczeń zdrowotnych, gwarancje socjalne dla najuboższych.

calosc jest tutaj: http://biznes.interia.pl/news?inf=680105

zacytuje:

".....jeżeli rząd nie zostanie powołany, to prezydent konstytucyjnie nie ma innego wyjścia niż skrócić kadencję Sejmu i Senatu i rozpisać przyspieszone wybory - powiedział dziennikarzom w Sejmie Dorn...."

Pan Dorn jak zwykle mija sie troche z prawda, jezeli Marcinkiewicz nie utworzy rzadu do poniedzialku to oznacza ze nie zostanie premierem, bo co to za premier bez swojego rzadu ? :) Nastepnie wystawiane sa kandydatury na premiera przez kluby parlamentarne, jezeli to sie nie uda to premiera wskazuje Prezydent, jeżeli i to spali na panewce to dopiero wowczas jest zobowiazany do rozpisania nowych wyborów.

a teraz wypowiedz internautki - jakze trafnie wszelkie programy prorodzinne komentujaca:

"Już lecę się rozmnażać, bo pan premier martwi się o niż demograficzny. Sama do niedawna byłam na utrzymaniu rodziców (wiem ile nawet prawie dorosłe dziecko kosztuje, niemowlak to najmniejszy wydatek) i jeśli politycy myślą że jakieś becikowe albo durne ulgi zachęcą ludzi bez pieniędzy do ratowania sytuacji przyrostu naturalnego... Jestem jak najbardziej za posiadaniem dzieci i chcę je mieć, ale moim zdaniem namawianie do posiadania dziecka za 1000 zł ulgi jest szczytem żałości." - marta

myslalem ze sobie jeszcze pogadam ale jak widze wszyscy zajeci czyms tam ;)

Ide se ;) pa lulu :)

Gość gregmena

do Mtom

jak mam z Toba dyskutowac merytorycznie skoro albo kłamiesz w oczy, albo specjalnie siejesz zamieszanie, albo jesteś tu tylko po to by wszczynac awantury...

mówisz że Mikke nigdzie nie pisze o podatkach zero, a czy pisząc to kiedykolwiek czytałeś jego problem, bo poza obrazami mojej osoby może czas na jakieś słowa prawdy z twych ust

z programu Korwina Mikke, owszem można się z niego śmiac a może nie, ale ostatnie 15 lat wprawadzania liberalizmu w Polsce prowadzą do socjalizmu w Polsce

za

http://www.pjkm.pl/infopage.php?a=view&id=8

"5. Wszelkie pozostałe podatki: obrotowe, dochodowe, od wynagrodzeń, spadkowe, od kupna-sprzedaży, VAT, konsumpcyjne itd. zostaną zniesione."

powyżej to dowód

że śmiać sie trzeba z mTom

bo ewidentnie kłamie pisząc

Mtom napisał:

Ja nie wiem, śmiać się czy płakać jak czytam takie teksty? Dzisiaj się będę śmiał, jeżeli nie masz nic przeciwko.

1. Mikke nigdy nie mówił o podatkach w wysokości 0%. Poczytaj sobie program PJKM lub UPR.

zaznaczam że nie chodzi mi o to czy Korwin ma racje czy nie, tylko o dowód że mtom kłamie

zresztą patrzcie jakich tu mamy liberałów, jak Mtom, Jabco czy Jareco to goście którzy gdy mówie znieśc podatki w Polsce dac ludziom pieniądze do kieszeni a zaczną więcej kupowac i gospodarka sama przyspieszy, zmniejszy bezrobocie, to chcą podatki utrzymać wysokie, a ja jestem idiota że twierdzę odwrotnie, toż panowie szerzą socjalizm a nie liberalizm

liberalizm to w uproszczeniu wolnośc od państwa i ograniczenia państwa dop niezbędnego minimum (wojsko, polityka zagraniczna itd), a nie panowie którzy twierdzą że musza być podatki i inne obciązenia przedsiębiorstw

czas by jeszcze za kilka dni dobrzykowice ogłosił że teraz TVP 1 likwiduje raka prostaty w Polsce, jeżdząc z badaniami po Polsce

ot i taki liberalizm nam tutejsi panowie obiecują, wysokie podatki a telewizja zajmuje się służbą zdrowia i jeżdzi z mammografami

[/.../. Trudno winic PiS, ze zachowalo sie racjonalnie.

/.../

A i PiS nie będzie na tyle głupi żeby rządzić z byle kim, bo to by była ich pierwsza i ostatnia kadencja.

Skoro uważali, że PO to byle kto, to dlaczego chcieli im wcisnąć kluczowe dla rozwoju kraju ministerstwa?

np. gospodarki, finansów, zdrowia, spraw zagranicznych, edukacji, rozwoju

Gdybym miał wskazać "czarnego konia" postawiłbym na Niesiołowskiego.

Jego wypowiedzi w kierunku PIS-u są skrajnie awanturnicze i odpychające (PIS).

Gdzie?

W kierunku partii chłopsko-narodowych, gdzie były ZchN czuje się jak

ryba w wodzie.

Dopóki kobiety będą musiały wspomagać mężów w zarabianiu pieniędzy, przyrost naturalny w Polsce będzie niski. Ciąża, macierzyństwo jest przeszkodą w karierze i może obecnie spowodować utratę pracy.

Rodzina jest obecnie niestabilna, gdyż nie ma pewności co do podstaw swojej egzystencji.

I jeszcze jedno.

Tu Rokita wyraził to co pomyślałem już w 3 seknundy po ogłoszeniu nazwiska Marcinkiewicz:

"Usunięcie z urzędów Marka Jurka, albo Kazimierza Marcinkiwicza to jest kwestia wypicia kawy przez Jarosław Kaczyńskiego i jednego telefonu - nic więcej"

Ito jest poważna partia i poważna polityka w poważnym kraju

Ależ to samo sobie pomyślałam (co pan Rokita wypowiedział), kiedy usłyszałam obie kandydatury... choć na polityce się nie znam. :wink:

Co się dziwicie? Jarosław Kaczyński to szef partii.

Jest szef partii - trener, jest koncepcja polityczna i są zawodnicy.

Szachownica jest zastawiona pionkami a gambit to często dobry ruch.

Straci najbardziej PO.

PO przegrało mimo potężnego wsparcia mediów.

Obecnie głosu prezydenta elekta, premiera, marszałka i innych nie będzie się dało tak łatwo zagłuszać i manipulować komentarzami.

I jeszcze jedna uwaga w sprawie, która Wam o czcigodni nieco umknęła.

Otóż Kaczyński Lech wygrał nie tylko dzięki głosom Samoobrony.

Tusk stracił na rzecz lecha rownież część swojego elektoratu - ponad 7%

czyli około 3.5% rachunkiem w stu!