Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Co się dziwicie? Jarosław Kaczyński to szef partii.

Jest szef partii - trener, jest koncepcja polityczna i są zawodnicy.

Szachownica jest zastawiona pionkami a gambit to często dobry ruch.

Przy wygranych wyborach i naturlanym zaufaniu poddanych po daniu mandatu do rządzenia państwem dochodzi do sytuacji w której to

KRÓL powinien stać z przodu

w tej sytuacji gambit to oszustwo

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co się dziwicie? Jarosław Kaczyński to szef partii.

Jest szef partii - trener, jest koncepcja polityczna i są zawodnicy.

Szachownica jest zastawiona pionkami a gambit to często dobry ruch.

Straci najbardziej PO.

PO przegrało mimo potężnego wsparcia mediów.

No tak, dali ludowi igrzysk i lud się emocjonuje. Ale mecz się skończył, kochani, a Wam się wydaje, że to Platforma przegrała, bo nie obsadzi stołków? Gdyby o to im chodziło, weszliby bez wazeliny jak pan L.

To nie mecz, a my nie jesteśmy kibolami, którzy się mają naparzać, bo stoją po dwóch stronach barykady. Obawiam się, że wszyscy przegraliśmy, i nie jestem wcale taka pewna, że to z winy PO.

Bardzo smuci mnie ta wizja państwa, w którym jeden (choć podwójny) rozdaje według swojego uznania, a inni mają siedzieć cicho. I wizja państwa katolicko-narodowego PiS-SO-LPR też mnie smuci, bo szykuje nam się ucisk ze wskazaniem na moralność. W bigoterii nikt nas nie przebije, a tu jeszcze będzie to bigoteria programowa, z partyjnym poparciem.

A jak wprowadzą nam cenzurę dla ratowania porządku w państwie i czystości moralnej obywateli, to sobie już nie poklikamy tak szczerze.

Gość gregmena

dziś w wiadomościach powiedział Płażyński (notabene twórca PO) że kandydatury Komorowskiego i NIesiołowskiego były wyjątkowo złośliwe wobec PISu i nakierowane na niestworzenie koalicji przez PIS

Przykre że deklaracje PO od wielu miesięcy o wspólnym rządzie były jednak nieprawdziwe, tym bardziej że podział ministerst był korzystny dla PO

w ogóle to szkoda że PO pozbyło się najciekwaszych ludzi jak np PŁażyński czy Zyta Gilowska (świetna ekonomistka) a zostawiła takich jak Komorowski czy Walz

ciekawe jak jeszcze PIS ma stanąć na głowie by PO jednak chciało wejśc do rządu, bo już propozycja że Jurek poda sie do dymisji to chyba wręcz za głęboki ukłon w strone PO które jak to trafnie widzia Płażyński woli jednak awanture i rządy samoobrony za 2-3 lata

Gość gregmena
i bardzo jest słuszna uwaga że nie jest prawdą że Kaczyński wygrał głosami samoobrony (to tak jakby wygrał TUsk i mówić że wygrał głosami Urbana i Olejniczaka co sam podkreślałem) ale Tusk przegrał bo stracił własnych wyborców na rzecz Kaczyńskiego, dlaczego to już powinni sami wyborcy Tuska sobie odpowiedzieć, ale te 7% co odeszło od Tuska do Kaczyńskiego plus wysoka wyższa frekwencja niż w 1 turze to przyczyny wygranej Kaczyńskiego

Niesiołowski

"to jest świństwo że PiS wybiera swoimi głosami na marszałka przestępce Leppera a nie popiera mnie który za wolną Polskę spędził wiele lat w więzieniu"

Bo tu panie Niesiołowski nie chodzi o Polskę ale o ambicje Kaczyńskich.

Poprą diabła jeśli tylko on im się odwdzięczy.

Zniszczą bohaterów jeśli tylko się z nimi nie zgodzą

Nie byłem nigdy w ządnej partii, lecz jestem w stanie zrozumieć tok myślenia polityków, choć przychodzi mi to z wielkim trudem.

Głównym zadaniem urzędnika jest nie umoczyć d..y błędną decyzją. Dlatego też urzędnik zastawia się parawanem przepisów a polityk nigdy nawet na mękach nie powie prawdy, bo jej po prostu nie ma w ogóle.

Jest jak model, na której makijaż maluje aktualna systuacja.

W zależności od swoich doraźnych potrzeb kształtuje swoje opinie polityczne. Wie, że nic nie jest wieczne.

To widać, słychać i czuć.

W polityce nie ma przecież słowa "nigdy".

Niestety po wzniosłych hasłach wyborczych przyszedł czas na kunktatorstwo, na partyjniactwo. Oni wiedzą co robią i dlaczego, a my się męczymy, żęby to odgadnąć.

Przypisujemy im nasze cechy i intencje.

I to jest wielki błąd.

Płażyński ma zdecydowanie rację: kandydatura Komorowskiego i Niesiołowskiego były najgorsze z możliwych. Więc dlaczego zostali wystawieni? Niesiołowski to najbardziej pyskata twarz ostatnich lat. Zniknął na jakiś czas razem z ZChN-em. I w tym co mówi bardzo często nie ma racji, gdyż jest bardzo wybuchowy i jednostronny.

Dzisiaj politycy PO wypowiadali się, iż nawet stanowisko premiera nie byłoby wystarczającą pokusą do wejścia do rządu. Chyba ,że rzą w 100% realizowałby ich program. Co tu jest grane panowie?

Tak na marginesie pojawilo sie wielu "zatopionych" wyplynal Niesiolowski, wyplynal Jurek, wyplynal Remaszewski ktorego wypowiedzi w przed chwila zakoczonym programi "co z ta Polska" sa dla mnie wyjatkowym zaskoczeniem, zaskoczeniem pozytywnym choc nigdy tego czlowieka nie darzylem sympatia.

Wyplynelo po obu stronach kilka postaci z dawnego ZCHn czy AWS

bogusław mozesz tu pisać o najgorszych kandydaturach całe strony

Fakt jest taki.

PiS głosował na Leppera a przeciw Niesiołowskiemu

Wiecej pisać nie potrzeba. Każdy wie kim jest Niesiołowski czy kim był Kuroń. Czy są i byli prosocjalni i religijni - mało ważne.

Ważne że walczyli za kraj

A Lepper w tym czasie układał komuchom siano w stosy

Dodano po chwili przemysleń

Smutne to

dzisiaj nic już nie pisze. Ide spać

.... Co tu jest grane panowie?

to czego nie widac w mediach, co miedzy wierszami wypowiedziane co tez zle zinterpretowane lub dwojako interpretowane byc moze. Jak widac wcale nie chodzi o stolki a skoro nie o to chodzi to o co? O kase? tez chyba nie. Wiec o co? Moze o to o czym wiekszosc z nas nawet nie mysli gdyz nigdy w tym kraju (poza wojna) nie bylo wartoscia a mianowicie o dobro kraju? I moze dlatego koalicja POPiS nie jest mozliwa jak to juz kilka razy starano sie wytlumaczyc. Byc figurantem by pozniej rumienic sie za decyzje innych? Sadze ze zadem z nas takiej roli tez by nie przyjal.

Tak ja to widze

PiS głosował na Leppera a przeciw Niesiołowskiemu

Nic dodac nic ujac - Wybor Leppera ktory powinien juz dawno odsiadywac latka w kryminale a tylko immunitet go obronil to w mojej ocenie potwarz dla nas wszystkich.

I cytujac tu Rokite - Nie rozpoczyna sie reformy kraju i moralnosci wsrod elit wybierajac i dajac poparcie przestepcy.

EOT ws Leppera i jego wicemarszalkowskiej funkcji

Jareko pisałem o tym:

Jareko. To nie są nieznane sobie postaci.

Oni w większości znają się jak łyse konie.

Przykład: Marcinkiewicz PIS, Niesiołowski PO, Czarnecki Samoobrona.

Jurek PIS Kamiński PIS. Oni wszyscy byli wcześniej w ZChN-ie.

Nie wierzę kombatantom i bohaterom opozycji czasów komuny.

Dla Niesiołowskiego Lepper to przestępca, dla innych bohater - męczennik.

cyt: ( samego siebie)

"Ma wyroki. Ale za co? Za blokady dróg, za wysypywanie zboża na tory, za "pomówienia". Nie za przekręty czy przestępstwa pospolite.

Skoro Ty się powtarzasz to ja też się będę powtarzał.

Myśleć trzeba samodzielnie a nie powtarzać medialne bzdury.

Gość gregmena

a czym sie rożni niesiołowski od Leppera????

toż dla was "liberałów" ten kato-lewak to chyba zgroza... a co do jego zasad to szkoda mówić, chyba nawet lepper przy nium to baranek

ale tak jak mówi bogusław PO dało takie kandydatury by za 2-3 lata rządził Lepper, ale wtedy Niesiołowski pewnie z Czarneckim bedą ważnymi posłami Samoobrony

Boguslaw - zacytowalem Rookite gdyz mysle akurat w tym temacie jak on

I do autora kolejnego postu

Nie porownuj Leppera do Niesiolowskiego. Nie lubie NIesiolowskiego za jego skrajnie katolickie poglady ale szanuje go za to co dla Kraju zrobil. Gdyby nie tacy ludzie jak on, Kuron, Michnik, Mazowiecki, Walesa, Bugaj, Frasyniuk, Gwiazda..... i wielu...... wielu..... innych ciagle wyczekawalibysmy komunikatcow w stylu - "statek z cytrusami zacumowal przy redzie portu Gdanskiego i teraz od szybkosci kolejarzy zalezy czy dotra na nasze wigilijne stoly czy nie" - to tak nawiazujac do swiat ktore zblizaja sie milowymi krokami

dobrzykowice - jak sadzisz - moj opis da szanse zrozumiec sytuacje? ten kilka kwadracikow powyzej ;)

I tak i nie, ci co to rozumieją, rozumieli to już wcześniej a reszta ? Jedna część rozumie ale sie do tego nie przyzna a druga nie chce tego zrozumieć...

a teraz wypowiedz internautki - jakze trafnie wszelkie programy prorodzinne komentujaca: /.../

Tja, to jeden z głupszych pomysłów PiSu :) Naprawdę nie wiem czemu by to mialo służyć. Chcą za pieniądze kupić dzieci ? a może przekupić kobiety ? Nie kumam ni w ząb :D

Jareko. To nie są nieznane sobie postaci.

Oni w większości znają się jak łyse konie.

Przykład: Marcinkiewicz PIS, Niesiołowski PO, Czarnecki Samoobrona.

Jurek PIS Kamiński PIS. Oni wszyscy byli wcześniej w ZChN-ie.

Przykład Jareko raczej nie odnosił sie personalnie do konkretnych osób :) CHodziło mu raczej o całe partie, to co sobą reprezentują i jakie mają plany

nadajesz sie na polityka :lol: :lol: :lol:

Broń Boże :D gdyby mnie wpuścili na wiejską to byłbym tam krócej niż leppiej był wicemarszałkiem :) Co prawda wylądowałbym w areszcie ale paru "polityków" w tym czasie nastawiałoby swoje szczęki u chirurga :D

....ale myślę że byłoby warto :)