Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze byłoby, aby niektórzy czytali ze zrozumieniem to co się pisze. :wink:

Tak sobie myślę, że rząd POPIS-u jednak powstanie. Każde inne rozwiązanie byłoby złe dla obu ugrupowań, a głównie dla PO.

PO-wscy politycy wyraźnie boją się grzebania w przeszłości, a PIS-owców wykopaliska najbardziej rajcują.

Jednak jak się jest w rządzie, łatwiej pewnych swoich spraw dopilnować.

Boguslaw ....

Nie porownuj Leppera do Niesiolowskiego. Nie lubie NIesiolowskiego za jego skrajnie katolickie poglady ale szanuje go za to co dla Kraju zrobil. Gdyby nie tacy ludzie jak on, Kuron, Michnik, Mazowiecki, Walesa, Bugaj, Frasyniuk, Gwiazda..... i wielu...... wielu..... innych ...

Nic dodać nic ująć.

Też nie lubie Niesiołowskiego ale go szanuje właśnie za walke z komuną.

A taki poj... kacyk Lepper siedział usłużnie i bał sie gębe otworzyć.

Co ty bogusław porównujesz ??

Stefan N. jest lewakujący i wplata religie w polityke ale w czasach gdy palant Lepper sr.ł ze strachu w stogu siana Stefan walczył za kraj.

Nie lubie obu i nie ważne którego bardziej.

Ale nigdy nie poparłbym Leppera a odrzucił Stefana jeśli taki byłby wybór.

Ludzie nich oni sie dogadają bo bedzie źle.

A musi byc dobrze, po prostu musi

A czy ktoś z was mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi Kwasowi z tym przypominaniem konstytucyjnego terminu utworzenia rządu? Mnie się to kojarzy tylko z wkładaniem kija w mrowisko.

A co do wygranej, cóż... chyba mam większe szanse na te 2 piwa niż na 11 mln zł (totka puściłem). :wink: Gdybym jakimś cudem jednak trafił główną nagrodę, to składam publiczne przyrzeczenie, że ufunduję Dornowi kurs intensywny jazdy na rokach w weekend, żebyśmy już więcej nie musieli płacić za sprowadzania z Chorwacji posła (ministra?) oraz jego samochodu służbowego wykorzystanego do celów prywatnych. :D

do Mtom

jak mam z Toba dyskutowac merytorycznie skoro albo kłamiesz w oczy, albo specjalnie siejesz zamieszanie, albo jesteś tu tylko po to by wszczynac awantury...

mówisz że Mikke nigdzie nie pisze o podatkach zero, a czy pisząc to kiedykolwiek czytałeś jego problem, bo poza obrazami mojej osoby może czas na jakieś słowa prawdy z twych ust

(...)

tom napisał:

Ja nie wiem, śmiać się czy płakać jak czytam takie teksty? Dzisiaj się będę śmiał, jeżeli nie masz nic przeciwko.

1. Mikke nigdy nie mówił o podatkach w wysokości 0%. Poczytaj sobie program PJKM lub UPR.

zaznaczam że nie chodzi mi o to czy Korwin ma racje czy nie, tylko o dowód że mtom kłamie

Z Programu PJKM:

"Podatki

1. Podstawą systemu będą podatki lokalne. Podatki ziemskie i państwowe będą określane jako procent od podatku lokalnego.

2. Podatki zostaną uproszczone i zredukowane do kilku:

a. powszechny, równy podatek gruntowy

b. promilowy podatek od wartości nieruchomości

c. podatek pogłówny

Podatki a i c spowodują znaczną intensyfikację pracy i wykorzystania ziemi. Podatek b zwiększa obciążenie osób zamożniejszych, by uniknąć efektu jak w Wlk. Brytanii. Pogłówne zostało ostatnio (w mniejszych rozmiarach) wprowadzone pomyślnie w Wlk. Brytanii. Jednak subiektywne poczucie, że ,,bogatym jest łatwo” pogorszyło sytuację p. Thatcher.

3. Dochody państwa pochodzić jeszcze będą z:

a. żup (sprzedaż prawa do eksploatacji kopalin)

b. ,,podatku emisyjnego” (regularny dodruk pieniądza - p. comm.A1)

c. monopolu państwowego"

Gregmena, obrażasz sam siebie wypisując takie głupoty. Tak jak pisałem, od tego momentu nie mam zamiaru z Tobą dyskutować. Mam zamiar tylko się z Ciebie ponabijać.

Wygrałem 2 piwa? Chyba nie. :D

Gość gregmena

mtom gdybys zamiast od razu zaczniesz obrażać epitetami mnie przeczytał to co ja piszę to byś przestał dalej udowadniać że nie wiesz co piszesz

sam zapewne jabco potwierdzi że pisałem podatki dochodowe 0%, a pisząc o utrzymaniu VAT (inaczej niż Mikke) nigdzie nie pisałem że żadnych podatków

co jest zgodne z programem JKM

http://www.pjkm.pl/infopage.php?a=view&id=8

"5. Wszelkie pozostałe podatki: obrotowe, dochodowe, od wynagrodzeń, spadkowe, od kupna-sprzedaży, VAT, konsumpcyjne itd. zostaną zniesione."

mtom kumasz podatki dochodowe zniesione, a ja mówiem dochodowe 0%, prosze czytaj co inni czytają a dopiero pisz

zadziwiające jest to że w PO jest miejsce dla takich skarajności jak Niesiołowski a nie ma miejsca dla Zyty Gilowskiej czy PŁażyńskiego, zadziwiające jak ten skrajnie gospodarczo lewak a z zasady konserwa katolicka jest tu popierana przez "liberałów" ;) hehehe do czego tu doszło że liberały biją się za zchn ehhehehehheh a swoją drogą oczywiście ja też Niesiołowskiego szanuję za starą przeszłość, ale nijak się to ma do obecnej działalności

reasumując biorąc słowa Płażyńskiego winne jest PO, bo skoro się wchodzi w koalicje a proponuje się kandydatury które są dla PIS policzkiem, to co PIS miało na kolana paść i powiedzieć ok????

Gość gregmena

Jurek jest gotowy odejść to duży gest, wystarczy mały gest i TUSK na marszałka, no chyba że obecni tu zwolennicy PO są przeciwko Tuskowi na marszałka ;)

a jak będzie kontynuowana wojenka za 2 lata będzie rządzić Samoobrona i śmiać sie z gregmena i jareco i reszty i co z tego że powodem tego będzie w 50% PIS a w 50% PO

Gregmena do mnie napisałeś: "no to Mtom czytałeś to wiesz że jestem za podatkami 0% a nawet zostałem zbluzgany przez liberała jabco ze wg niego muszą być wysokie podatki". :o

Mógłbyś czasem przeczytać co pisze Twoja druga odsłona. :wink:

A teraz prośba: podaj - zacytuj chociaż jeden epitet jakim Ciebie obdarzyłem. W przeciwnym razie będę musiał Cię nazywać kłamca i oszczercą. Układ stoi?

Wystarczy mały gest i Jarosław na premiera, jak obiecywał przez kilkanaście miesięcy.

Gość gregmena

więc jeśli czytasz moje posty od samego początku to wcześniej ewidentnie pisałem dochodowy 0%,

natomiast to co pisze Mikke, by jedynie zostawić podatki lokalne to ekstraklasa, a tak mam system które często najpierw bierze do wielkiego wora a dopiero potem rozdziela na samorządy niestety po drodze urzędnicza masa kope kasy zjada

a postawić mogę i mogę i 4 piwa (skąd jesteś..) byle wreszcie się dogadali a nie Rokita z Marcinkiewiczem ściagali się w doprowadzeniu Leppera do władzy...........

Mnie nie interesuje co piszesz wcześniej. Wszak wielokrotnie miałem dowody, że przeczysz sam sobie. Ważne jest co napisałeś do mnie. A napisałeś - podatek 0%. Amen.

A teraz zadanie. Przeczytaj wszystkie moje posty i znajdź choć jeden mój epitet pod Twoim adresem. Czekam...

I przypominam, że to PiS (ZChN) już od tygodni spiskuje z Lepperem. Chyba, że Czarnecki kłamie?

A swoją drogą z tym puszczeniem farby do mediów, to była genialna zagrywka Leppera. W wyniku czego mosty zostały spalone. Tak to jest jak się zdradza przed ślubem, jak to powiedział Komorowski. :lol:

Moim zdaniem sprawa jest trochę bardziej skomplikowana, zresztą w ogóle życie takie trochę bardziej kolorowe jest, a nie tylko czarne lub białe. My (prawie) wszyscy tutaj konserwatywni-liberałowie czujemy się lekko "rozczarowani", ponieważ wbrew naszemu "gooru" JKM wierzyliśmy, że POPiS zrealizuje nasze wielkie marzenie, że ziści się sen o Polsce w jakiej chcielibyśmy żyć - PO zajmie się uzdrawianiem gospodarki, a PiS prawem i sprawiedliwością. Okazuje się jednak (a było to do przewidzenia, i moim zdaniem wiedzieli to i liderzy PO i PiS), że pogodzenie ognia z wodą nie jest możliwe (różnice programowe plus animozje personalne). Banialuki o jedynej możliwej koalicji były jedynie elementem gry wyborczej, obliczonym na zmiękczanie przeciwników. Obydwa ugrupowania od początku zakładały, że walczą o najwyższą stawkę, o główne urzędy, a zwyciężony leci "po piwo". Gdyby wygrała PO sytuacja byłaby dokładnie taka sama czyli patowa. Ja osobiście uważam, że PO w imię "dobra Polski" powinna jednak wziąć się z problemem za bary i próbować wyrwać PiS z objęć Samoobrony. Strojenie obrażonych min i dąsy splendoru temu ugrupowaniu nie przydają. Pogardzanie elektoratem "Samoobrony" nie jest najwłaściwszą metodą rozwiązywania casusu "Andrzeja". Próby niedostrzegania problemu nie sprawią, że problem przestanie istnieć. Niestety (a to jest winna przede wszystkim tzw. elyt) dla wielu ludzi jest on symbolem jedynego "porządnego polityka". Samoobrona ma trzeci co do wielkości klub parlamentarny i to jest znak którego lekceważyć nie można, a "szydło" które wyszło z popisowego worka może sprawić, że po następnych wyborach będzie to klub największy.

Moim zdaniem jedyne wyjście, a raczej nauka dla nas płynąca z zaistniałej sytuacji, to inicjatywa obywatelska, bo na poczynania popisowców na razie wpływu nie mamy. Trzeba dążyć do decentralizacji państwa, a przede wszystkim zmiany funkcjonowania parlamentu. Powinno się głosować na konkretne osoby (okręgi jednomandatowe), a wyborcy powinni mieć prawo do odwołania i rozliczenia swojego przedstawiciela, który "zawiódł" zaufanie, np nagle zmienił poglądy polityczne. Jeden gościu dawno temu nawoływał: "obywatelu, zrób sobie dobrze sam". I to jest prawda, jak sami o siebie nie zadbamy, to nikt o nas nie zadba, kto lepiej od nas wie, co jest dla nas dobre?

Napisałem, że PiS nie będzie takie głupie, żeby wchodzić w koalicje z byle kim, czyli kimś innym niż PO. I na razie się to potwierdza, bo proponują rząd mniejszościowy. Niestety, nie wejście PO do koalicji prowadzi wprost do przedterminowych wyborów i szybszych rządów Samoobrony/LPR/SLD (w dowolnej konfiguracji) niż się to komuś wydaje. Miałeś chamie złoty róg..

Co do "rozłamu" w PO !

Mam informacje z pierwszej ręki :

PO jest jednogłośna i nie ma mowy o rozłamie !

Wszystkie te "przecieki" o rozpadzie klubu PO, to pobożne życzenia Dorna i ZZiobry :lol: :lol: :lol:

... i fajną metodę mediacyjną sobie PiS wymyślił :

..tu Kazik rękę wyciąga, a z tyłu Pierwszy Policjant Dorn ..bach w łeb i w żołąd na poprawkę :lol: :lol: :lol:

...rewelacyjna metoda na zmiękczenie "przyjaciół"

J

Gregmena Ty to chyba chcesz załapać się do 400 Dorna ?

Tyle, że jeżeli PO przeprosiłaby się i wyrwała PiS z objęć Leppera, nie sądzę by było w stanie realizować swój program. O JOW moglibyśmy zapomnieć, Senat nie zostałby zlikwidowany czy przekształcony w izbę samorządową, gospodarka nie zostałaby liberalizowana, a koalicja i tak rozpadłaby się po roku lub 2. Tyle, że mielibyśmy ciągłe przepychanki na górze, zrzucanie odpowiedzialności... Nie wiem czy nie lepszy jest samodzielny mniejszościowy rząd PiS przy cichym popraciu Leppra, który prędzej czy później wystawi za to rachunek. Przekonało się o tym SLD, przekona się i Kaczyński. Oby jak najszybciej.

Gość gregmena

mtom zapytaj jabco o czym pisałem

i sam poczytaj podatek dochodowy 0%, jak nie umiesz czytać i wybierasz z moich słow urywki które Tobie pasuja, to nic nie poradzę

mTOM a PO (ZCHN) z kim spiskuje???? z SLD.... wreszcie....

tak z dala od naszej dyskusji trochę obuektywnych słów z rzeczpospolitej, rozmowa z Staszinkis

Rz: Zaskoczyło panią to, co się stało? PO i PiS mówiły o wspólnej koalicji wiele miesięcy przed wyborami. Takie deklaracje zdarzyły się pierwszy raz. I fiasko.

Jadwiga Staniszkis: Obawy wyraziłam już w wieczór po wyborach parlamentarnych, widząc pierwsze reakcje Rokity, Gronkiewicz-Waltz, Komorowskiego. Były wyraźnie na nie.

...........

Jeśli Platforma pozostanie w opozycji, rozleci się. Partia Tuska jest otoczona ludźmi, którzy traktowali ją jako "pompę ssącą do władzy", przede wszystkim w terenie. Bo tam, gdzie fundusze strukturalne, zamówienia publiczne, teraz jest najwięcej władzy. To wcale nie kierowanie Platformą przez Tuska, ale obecność tej partii u władzy jest dla wielu działaczy podstawą integracji. Upieranie się przy kandydaturze Komorowskiego na marszałka było próbą nerwów.

...............

RZ. A sprawa kandydatury Stefana Niesiołowskiego na wicemarszałka Senatu, który podobnie jak Komorowski jest nie do przyjęcia dla PiS?

J. SZ. Niesiołowski pisał wredne i krzywdzące teksty. Rozumiem emocje polityków PiS. Gdybym jednak wygrała, tak jak oni wygrali, starałabym się nie okazywać małostkowości.

no i można zakończyć dyskusje, skoro już w niedziel PO było na nie to o czym tu gadać....

To nie jest tylko moje zdanie.

Płażyński ma zdecydowanie rację: kandydatura Komorowskiego i Niesiołowskiego były najgorsze z możliwych. Więc dlaczego zostali wystawieni? Niesiołowski to najbardziej pyskata twarz ostatnich lat. Zniknął na jakiś czas razem z ZChN-em. I w tym co mówi bardzo często nie ma racji, gdyż jest bardzo wybuchowy i jednostronny.

Jabko i Jareko: Nauczcie się jednak czytać ze zrozumienie co ktoś pisze:

Zestawienie przeze mnie Niesiołowski - Lepper nastąpiło tylko w jednym zdaniu, reszta to już nadinerpretacja jednego z Was podchwycona przez drugiego.

Dla Niesiołowskiego Lepper to przestępca, dla innych bohater - męczennik.

I Lepper to też jest Wasza rzeczywistość, czy się to Wam podoba czy też nie. Głosowało na niego i na jego prywatny klub sporo obywateli RP.

Chowanie głowy w piasek nic tu nie da.

Głosowanie na Leppera odbyło się w Sejmie przez posłów a głosowanie na Niesiołowskiego w Senacie przez senatorów. Taktyka górą.

Jeśli dla Was to jest jedno i to samo, to nie mamy o czy z sobą rozmawiać.

Gregmena, nie jestem zwolennikiem PO, tylko przeciwnikiem głupoty i hipokryzji więc mnie nie podpuszczaj.

Dalej czekam na przykłady moich epitetów. Napisałeś: "mtom gdybys zamiast od razu zaczniesz obrażać epitetami mnie przeczytał to co ja piszę to byś przestał dalej udowadniać że nie wiesz co piszesz". Masz jeszcze szansę się z tego wycofać. Jesteś podobno prawnikiem...

I żeby nie było tak poważnie:

1945-Hiroszima, 1985-Windows, 2005-Kaczynski

To oczywiście żart, jakby ktoś nie załapał. :wink: