Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Powiedz dlaczego PO ma wchodzić z PiS'em w koalicję? ....Niech PiS pokaże to co naobiecywał w kampanii....jestem ciekaw.

A dlatego przyjacielu drogi, że PO też ma chyba obowiązek dotrzymywać obietnic z kampanii. Jeśli nie dopilnowali umowy z PiS, to nie moja wina -"widziały gały, co brały".

Na tej "zadymie" najwięcej skorzysta SLD i Samoobrona (żadne to odkrycie). Tak z dwojga złego, to chyba jednak okazuje się, że "bliźniaki" lepiej lekcje odrabiali. Platformowcy "oczadziali" wynikami sondaży, nie przygotowali planu awaryjnego (ale przecież mogli zamiasta Bronka dowolnego innego na marszałka wysunąć i zbadać reakcje PiS-u , i tak za każdym razem :wink:)

Mnie swoją drogą zastanawia np taka sprawa. Parę dni temu Rokita z Marcinkiewiczem ogłaszali, że konstrukcja rządu uzgodniona jest w 90%. Domniemywam, że były to sprawy najważniejsze dla rządzenia, bo chyba w pierwszej kolejności nie uzgadniali wystrojów gabinetów?

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A dlatego przyjacielu drogi, że PO też ma chyba obowiązek dotrzymywać obietnic z kampanii. Jeśli nie dopilnowali umowy z PiS, to nie moja wina -"widziały gały, co brały".

Ale jak nie ma możliwości z takim koalicjanetm zrealizować zaożeń PO to może lepiej być w opozycji? Bo wg mnie nie ma. Przecież PiS i PO są napawdę programowo (gospodarka) daleko od siebie....

Ja wciąż nie widzę powodów dlaczego PO mialaby się brać z PiSem za rządzenie 8) Nooo, jest kilka za....ale to małe, mało i niewystarczająco. To jest oczywiście mój punkt widzenia.

LEPPEROWI i tej "sporej grupie" która na niego głosowała mówie stanowcze NIE

Nie , nie i jeszcze raz nie.

Lepperowi zgoda, ale jeśli chodzi o jego wyborców, to raczej stanowcze NIE należy powiedzieć "mechanizmom", które sprawiąją, że jest ich coraz więcej (a jednym z tych mechanizmów jest właśnie to co się teraz rozgrywa między PiS i PO).

no to gdzie ta wola PO do hamowania radykalnych zapędów PiS?

całą kampanię Donald sobie i PO przypinał etykietę stróża zdrowego rozsądku w Polsce. I teraz się okazuje, że ich pilnowanie ma być na zasadzie destrukcyjnego kopania po kostkach.

PiS się chyba faktycznie zaciął niepotrzebnie, z perspektywy czasu myślę, że mógł wziąć Bronka na marszałka. Może ten by złagodniał i wrócił do kulturalnego poziomu, który zatracił w ostatnich m-cach.

Tylko nie mam pewności czy PO nie wysuwałaby dalszych, mocniejszych żądań, po takim zmiękczeniu. Tu jest taki szantaż polityczny: "albo będzie jak chcemy, albo wogóle nie będzie".

Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia postulaty

"..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale

jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształecnie

dla

wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie

ograniczyć dziurę budżetową ..(..)" Nagle wypowiedź przerywa głos z sali :

- Panie Kaczyński, tak to Panu tylko w Erze dopasują...

:D

Ja wciąż nie widzę powodów dlaczego PO mialaby się brać z PiSem za rządzenie...

A ja widzę, że "popisowcy" wiedzieli to od początku kampanii (a nawet jeden dzień wcześniej), że o koalicji mowy nie ma i nie będzie.

Ktoś tu pisał o marnowaniu głosów. Jak tak po raz kolejny patrzę na to, co się w naszej Polszcze odgrywa, to widzę coraz wyraźniej, że jedyne "niezmarnowane" głosy, to te oddane na SLD (oni się przynajmniej między sobą nie gryzą). Natomiast wszystkie inne partyjki .... to po prostu szkoda gadać. Mam dość, idę do Wojtka O (żartowałem).

no to gdzie ta wola PO do hamowania radykalnych zapędów PiS?

całą kampanię Donald sobie i PO przypinał etykietę stróża zdrowego rozsądku w Polsce. I teraz się okazuje, że ich pilnowanie ma być na zasadzie destrukcyjnego kopania po kostkach.

PiS się chyba faktycznie zaciął niepotrzebnie, z perspektywy czasu myślę, że mógł wziąć Bronka na marszałka. Może ten by złagodniał i wrócił do kulturalnego poziomu, który zatracił w ostatnich m-cach.Tylko nie mam pewności czy PO nie wysuwałaby dalszych, mocniejszych żądań, po takim zmiękczeniu. Tu jest taki szantaż polityczny: "albo będzie jak chcemy, albo wogóle nie będzie".

no widzisz, trochę czasu i zaczynasz widzieć druga strone medalu :wink:

Może mi ktoś powie, gdzie jareczek z bratem sie schowali? Nie chcą psuc sobie image? 8)

Zbliża się czas Wszystkich Świętych.

Czas "Memento mori" - może da on trochę oddechu i dystansu co poniektórym politykom i dyskutantom.

A potem "ora et labora".

Jak zawsze.

Starajmy się by politycy mieli coraz mniejszy wpływ na naszą rzeczywistość. Amen.

Gość gregmena

zarz bo sie gubię dać PO mneij ważne ministerstwa źle, dać ważne odpowiedzialne ministerstwa źle, to czego wg jerzysio Po się nadaje... do ministerstwa kultury i tyle chyba

dowodem że Staszinkis ma racje że już w 5 minut po wygranej Kaczyńskiego PO wiedziało że koalicji nie będzie jest to co pare razy przytaczałem z MSWiA, najpierw PO chce podziału ministerstwa, jak PIS robi wg woli PO, to PO chce nie dzielić....

PIS chce koalicji z PO

a PO jak widać chce zwycięstwa Somoobrony w następnych wyborach (moge się załozyć że wtedy Niesiołowski wypłynie przy Rysiu Czarneckim w tej partii)

...

Może mi ktoś powie, gdzie jareczek z bratem sie schowali? Nie chcą psuc sobie image? 8)

Majka,

ja zawsze starałem się oglądać obie strony medalu a oprócz tego i rant...

ale w dyskusji 2 opcji nie będę przecież używał argumentów przeciw sobie :D

...

Majka,

ja zawsze starałem się oglądać obie strony medalu a oprócz tego i rant...

ale w dyskusji 2 opcji nie będę przecież używał argumentów przeciw sobie :D

8) :lol: :lol: :lol:

greguś PO już o tym wiedziało po wojnie pluszakowej. Chciałbyć, żebyś się z kimś umówił, że będą prezentowane ludziom jeno ładne wybory bez atakowania się wzajemnie, a potem ktoś cię zrobi w rogi, no chciałbyś.

Ciekawe czy byś potem z kimś takim chciał współpracować.

W rzeczach małych dupa, w rzecach duzych kupa.

No i mamy kupe.

PS. Czy wiadomo kto przykosił twojego, jedynie słusznego, w pełni liberalnego kandydata na presidenta? :roll: :lol:

....co pare razy przytaczałem z MSWiA, najpierw PO chce podziału ministerstwa, jak PIS robi wg woli PO, to PO chce nie dzielić....

....

moze jak chronologicznie te fakty ustawisz - nareszcie zrozumiesz kto kogo w balona robi

a swoja droga nie czytasz tego co juz napisane lub nie chcesz czytac lub...... czytasz i ........................................................................

Gość gregmena

jareco

1 w liście Rokity warunkiem wejścia PO do rządów jest podział MSWi A

2. Marcinkiewicz ogłasza podział MSWIA ( iministerstwo Administracji które bardzo chciał Rokita dl aniego)

3. PO ogłasza że PO jest przeciwko podziałowi MSWiA

schizofremia PO

kroyena no właśnie jest kupa, na którą robi i PIS i PO a na kupie wiadomo co wyrośnie LEPPER

dlatego bardzo wierzyłem w rząd PO i PIS że się wreszcie coś zmieni, bo ja i wielu moich znajomych (akurat głównie z PO) mamy świadomośc że jak sie teraz nie uda to już ludzie pójdą za Lepperem