Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

hmm....schizofrenia powiadasz? POzwol ze zacytuje sam siebie :) z innego .podobnego watku

"......Zdarzenia tak szybko po sobie nastepuja ze wazne jest jak sie okazuje co i o ktorej bylo mowione.

I chronologicznie:

PO chcialo MSWiA (w sumie dlaczego by nie wszak to ostatnia deska kontroli nad koalicjantem i bynajmniej nie mam tu na mysli teczek hehehe bo to nie ten adres).

PiS odmowil

PO - w takiej sytuacji nie ma szansy na tworzenie koalilcji

PiS - to podzielmy MSWiA

PO - wycofuje sie z proby tworzenia rzadu

A co pozostaje w swiadomosci narodu?

Ze to PO nie chcialo objac jednego z dwu miejsc zarzadzajacych MSWiA

Niestety - manipuluje sie faktami by tylko dowiesc zla wole PO......"

i ta kolejnosc jest na podstawie doniesien radiowo-internetowo-prasowych

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość gregmena

sam widzisz z swoich etapów PIS potrafiło ustąpić i zrobić tak jak chce PO

dowód

za JAreco:

PiS - to podzielmy MSWiA

choć podział MSWiA to postulat PO

w ogóle media są okropne są tak anty PISowe a za PO że już się niedobrze robi, po 1 turze bodajże w TVN podsumowała Staszinkis co to za dyskusja obserwatorów skoro 9 osób jest za PO a jedna osoba za PIS

Gregmena, Ty się tak nie gorączkuj. Nie widzisz, że to gra? Oni właśnie na takie reakcje szarego elektoratu liczą. Moim zdaniem realizowany jest pomysł Kaczyńskiego z 1997 r. tylko się niepotrzebnie Lepper z Czarneckim wtrącili.

A teraz niech mi ktoś powie, że stołki dla nich nie są ważne. :D

sam widzisz z swoich etapów PIS potrafiło ustąpić i zrobić tak jak chce PO

dowód

za JAreco:

PiS - to podzielmy MSWiA

choć podział MSWiA to postulat PO

w ogóle media są okropne są tak anty PISowe a za PO że już się niedobrze robi, po 1 turze bodajże w TVN podsumowała Staszinkis co to za dyskusja obserwatorów skoro 9 osób jest za PO a jedna osoba za PIS

Ach, fe, znowu Ci wstrętni dziennikarze.

PO byłaby stadem kretynów, gdyby dała sie wmanewrować w rząd Marcinkiewicza. Prosze jakie to PiS szczodrobliwe: oddamy wam Ministerstwo Zdrowia ale będziemy realizować nasz model systemu lecznictwa. Oddamy wam Ministerstwo Finansów ale rozpieprzymy Radę Polityki Pieniężnej i Bank Centralny. Oddamy wam Ministerstwo Gospodarki ale będziemy sie bratać ze związkami zawodowymi. A poza tym w Sejmie przegłosujemy co MY będziemy chcieli. A jak się zacznie pieprzyć to znowu pochylimy się z troską nad uciśnionym narodem i zwalimy wszystko na tych parszywych liberałów.

Powodzenia

Oto ścierają się dwie koncepcje koalicji PO-PiS:

1. wizja "platformowców" - koalicyjny rząd realizuje program PO,

2. wizja "pisowców" - koalicyjny rząd realizuje program PiS.

Szanse na osiągniecie jakiegokolwiek kompromisu = 0.000%.

Szansą na "prawdziwe" porozumienie PO i PiS są kolejne wybory, w których to okaże się, że wyborcy obie partie odsyłają do narożnika. Co tu dużo gadać, za dobre wyniki osiągnęli i "sodówka" im uderzyła :( .

Gość gregmena

jak tak czytam zwolenników PO to już sam nie wiem, raz piszecie że to straszne że nie będzie rządu PO z PIS, bo Samoobrona, a raz piszecie że nigdy nie chcieliście rządu Po z PIS.... cholera... aha czyli TUSk mówiąc przed wyborami że bedzie rząd z PIS (wtedy gdy było oczywiste że PO wygra) żartował.... nie kumam, to PO strartującdo wyborów chciało opozycji razem z SLD??

ja tylko chciaem spokoju... normalnego rządu, marszałka Tuska (bo mi się podoba), a sprawy pilą, budżet trza poprawiać..., a tu burda

nie o taką Polske mi chodziło po wyborach

ja wiem jedno im szybciej sie burda skończy tym lepiej, a jak jeszcze potrwa z miesiąc to bedą wybopry w 2006 i wygra Lepper i możemy sobie wtedy już dyskutować kto tu najgłupszy z wszystkich piszących

Ja się zastanawiam nad jednym dlaczego PiS upiera przy

koalicji z liberałami z Platformy? Przez całą kampanię wyborcza

przekonywał elektorat, że toczy się spór między koncepcją liberalną

a solidarną. Jeżeli robione to było na serio, to dlaczego PiS chce teraz realizować koncepcję akurat do spółki z jej przeciwnikami?

Wyborcy, ktoś chyba robi z nas balona. :evil:

PO byłaby stadem kretynów, gdyby dała sie wmanewrować w rząd Marcinkiewicza. Prosze jakie to PiS szczodrobliwe: oddamy wam Ministerstwo Zdrowia ale będziemy realizować nasz model systemu lecznictwa. Oddamy wam Ministerstwo Finansów ale rozpieprzymy Radę Polityki Pieniężnej i Bank Centralny. Oddamy wam Ministerstwo Gospodarki ale będziemy sie bratać ze związkami zawodowymi. A poza tym w Sejmie przegłosujemy co MY będziemy chcieli. A jak się zacznie chrzanić to znowu pochylimy się z troską nad uciśnionym narodem i zwalimy wszystko na tych parszywych liberałów.

Markus, nie podsycaj wzajemnej nienawiści, której tutaj aż nadto. PO nie miała wziąć wszystkich resrotów gospodarczych - np. min. finansów miał być z PiS. W sumie PO dostała równo połowę miniserstw (w tym bardzo ważne MSZ i MON), nawet więcej niż wynikałoby z arytmetyki! O żadnym rozpieprzaniu RPP też nie słyszałem! I ja naprawdę nie rozumiem, dlaczego zwolennicy PO tak się oburzają, że PO miałaby więcej tek gospodarczych niż PiS - na to chyba większość przed wyborami liczyła!. Czy jesteś jak i inni co niektórzy PO-wcy aż takimi wyznawcami teorii spiskowych, żeby uważać, że w tych oddanych PO ministerstwach również rządziłby PiS? Czy ministerstwa i rząd są wirtualne a mamy w Polsce jakiś czwarty czy piąty ośrodek władzy kaczyńskiej?! A PO jest swoją drogą bandą kretynów, bo odrzuciła to, co im PiS na tacy podał! Ja się zastanawiam, czy to jest w ogóle partia polityczna, która z definicji dąży do rządzenia (!) a nie bycia w opozycji (!). Liczenie przez PO na ugranie jakichs punktów w następnych wyborach to kompletna ułuda - cztery lata to prawie polityczna wieczność.

Gość gregmena

brawo ckwadrat trafiłeś w sedno

oto mamy w Polsce partie władzy PO która się od rządzenia wzbrania, a wyborców oszukiwała że cche rządzić

przypominam definicja parti politycznej jest jedna, to grupa która chce rządzić i tyle

jakiej nienawiści :o Ja Was wszystkich lubię :D

- PIS podał na tacy to co chciał, łącznie z lista osób, które sobie nie zyczył 8)

- rządzić i wykonywać cudzy plan nie jest wesoło, /pewnie trafił wam sie kiedys szef, z kórego polecenia były przez was niechętnie wykonywane/

- MSZ - mały problem /Kaczyńscy podkreslali, jak to oni sa nieugieci wobec niemców, rosji - a teraz PO ma to prostowac, czy sie tłumaczyć?/

- MON - zawsze zostaje awantura o Irak - chociaz w tym względzie wspólnie wypowiadali się podczas kampanii

- Zdrowie - PIS obiecał likwidację NFZ...................

- itd, itd

i dalej Was lubię :D

greg, ty młody jesteś. Zapalczywy jakiś. Znakiem rzeczywiście zwolennik Korwina, aleś mi nie odpowiedział na pytanie niewprost, którego zadaniem było żebyś trochę wyhamował.

Pytanie wprost brzmi:

- Któż to kandydata waszego Korwina M. kosą po żebrach przejechał?

Naprawdę jestem ciekaw odpowiedzi. Bo media na które się powołujesz zakończyły sprawę na porzuceniu poszkodowanego na schodach szpitala.

Dodatkowo, jako lekturę, przeczytaj sobie wątek o teorii spiskowej na forum, to może coś zrozumiesz.

A jak do tego nalepisz sobie na odbiorniku TV napis:

"TELEWIZJA KŁAMIE"

to już będziesz prawie do końca wyedukowany.

Nadal śledzę i obserwuję tę znaczącą poprawę. 8)

- PIS podał na tacy to co chciał, łącznie z lista osób, które sobie nie zyczył 8)

A PO była na tyle "ugodowa", że na marszałków proponowała akurat te osoby (najbardziej nieprzychylne PiS-owi a tym samym koalicji), które znalazły się na tej liście :p

- rządzić i wykonywać cudzy plan nie jest wesoło, /pewnie trafił wam sie kiedys szef, z kórego polecenia były przez was niechętnie wykonywane/

No i wracamy do sedna sprawy, którego chyba ani PO ani wypowiadający się tutaj nie rozumią i nadal są tak tym sfrustrowani, że nie widzą, że to PiS wygrał wybory i to Marcinkiewicz jest na dzisiaj szefem rządu. Oni tego po prostu nie zaakceptowali, ergo nie zaakceptowali rzeczywistości, w której się znaleźli, nie zaakceptowali demokratycznego wyboru społeczeństwa i stąd cały problem. A poza tym, to nie słyszałem z ust PO aby programowo różnili się abrdziej niż o "10%", które przy różnych okazjach były przywoływane. Więc jednak nie o program poszło.

- MSZ - mały problem /Kaczyńscy podkreslali, jak to oni sa nieugieci wobec niemców, rosji - a teraz PO ma to prostowac, czy sie tłumaczyć?/

Majka, popatrz sama, co piszesz, bo widzę, że bycie nieugiętym wobec innych państw, czyli postępowanie zgodnie z polskim interesm, to już jakaś negatywna cecha. Poza tym, bardziej nieugiętej postawy w sprawach zagranicznych i co ważne - wypowiedzianej oficjalnie podczas debaty sejmowej, jaką wykazał swego czasu Rokita ("Nicea albo śmierć") sobie w wydaniu PiS-u nie przypominam. )oczywiscie nie mam tego Rokicie za złe).

A PO była na tyle "ugodowa", że na marszałków proponowała akurat te osoby (najbardziej nieprzychylne PiS-owi a tym samym koalicji), które znalazły się na tej liście :p

:D dobra, ale kto zaczął? 8)

No i wracamy do sedna sprawy, którego chyba ani PO ani wypowiadający się tutaj nie rozumią i nadal są tak tym sfrustrowani, że nie widzą, że to PiS wygrał wybory i to Marcinkiewicz jest na dzisiaj szefem rządu. Oni tego po prostu nie zaakceptowali, ergo nie zaakceptowali rzeczywistości, w której się znaleźli, nie zaakceptowali demokratycznego wyboru społeczeństwa i stąd cały problem. A poza tym, to nie słyszałem z ust PO aby programowo różnili się abrdziej niż o "10%", które przy różnych okazjach były przywoływane. Więc jednak nie o program poszło.

bez przesady z ta frustracją :wink: przegrali 3% a rzadzenie miało być wspólne, a nie na zasadzie szef - podwładny 8)

Majka, popatrz sama, co piszesz, bo widzę, że bycie nieugiętym wobec innych państw, czyli postępowanie zgodnie z polskim interesm, to już jakaś negatywna cecha. Poza tym, bardziej nieugiętej postawy w sprawach zagranicznych i co ważne - wypowiedzianej oficjalnie podczas debaty sejmowej, jaką wykazał swego czasu Rokita ("Nicea albo śmierć") sobie w wydaniu PiS-u nie przypominam. )oczywiscie nie mam tego Rokicie za złe).

ckwadrat, chyba nie powiesz, że Kaczyńscy charakteryzuja się otwartością na Europę :wink: polityka to wybieranie pomiedzy dobrem a złem z nastawieniem na przyszłość

pozdrawiam :D

No właśnei zaakceptowali że ktoś inny wygrał a nie oni. Dlatego tą władzę zostawiają w rękach zwycięzców.

Widze że niezaleznie od opcji (czy PiS czy PO) potraficie każdy fakt przeistoczyć na argument przeciwko drugiej partii.

No właśnei zaakceptowali że ktoś inny wygrał a nie oni. Dlatego tą władzę zostawiają w rękach zwycięzców.

Widze że niezaleznie od opcji (czy PiS czy PO) potraficie każdy fakt przeistoczyć na argument przeciwko drugiej partii.

Jeśli tak, to dlaczego tak długo PO grała "w koalicję"? Czy chciała "tylko" ugrać marszałka Sejmu i podziękować za współpracę?, Myślę, że jednak chcieli być w koalicji, tylko mieli tak przerośnięte ambicje, że to niewypaliło w formie (bardzo realnej), jaką jej zaproponował PiS.

Z jednej strony masz rację, a zdrugiej jasno nalezy powiedzieć że PiS też nie chciał i nie chce tej koalicji - jedynie jakieś info do prasy co godzina że chcemy, ale to tylko pod wyborców robione - tylko i wyłącznie

zresztą te partie są od siebie zbyt odległe i to było wiadome przed wyborami. Wystarczyło popatrzeć jak PiS atakował cały program PO i PO PiSowców a teraz tak nagle mieliby coś razem stworzyć. Na całe szczęście nie. Jak mówię: niech katolewica porządzi w mniejszościowym rządzie i zobaczymy co z tego wyrośnie, a stracić może jedynie PiS (no i może jakaś część polaków). Jak PiS obiecywał to niech teraz się wykaże a nie zwala wszystko na innych.

konczac swoj udzial w dyskusji, gdyz to co w miedzyczasie wypisuje, manipulujac postami innych, ktore pozwala sobie cytowac dowolnie, to szanowny pan prokurator czy prawnik czy kim on jest tak naprawde juz do cna mnie kurzylo

Albo nie czyta tego co inni pisza albo slowo pisane do zwojow nie dociera

I nie ma tu nic do rzeczy kogo on czy ja jestem zwolennikiem.

Pozdrawiam wszystkich innych, bez wzgledu jakiej partii udzielili swego poparcia, ktorzy wykazali sie umiarem i kultura w wymianie pogladow.

czesc :)