Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i taki mały cytat

Teściowa wykonawcy domu ministra Zbigniewa Wassermanna napisała do TVP list ze skargą na polityka PiS. Wassermann podał ją za to do sądu. Wczoraj odbyła się pierwsza rozprawa. Nie zawarto ugody.

reszta tutaj http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2997707.html

Majeczko! A kto dla Ciebie jest teges :roll:

Podaj swoje autorytety?

Staniszkis jest niezwykle chaotyczna w swoich wypowiedziach, to prawda, może z powodu swojej ogromnej wiedzy, którą chce w krótkim czasie sprzedać. Bierze za dużo okoliczności pod uwagę, stąd ten pozorny chaos.

Nikt nie musi się z nikim zgadzać, lecz ja wolę opinię Staniszkis niż na przykład opinię Śpiewaka, ktory jest dla mnie nieautentyczny.

Igrzyska są pożądane, gdyż pomogą ludziom uwierzyć, że państwo jednak dobiera się do d... aferzystom, i tym, którzy mają społeczeństwo za motłoch do manipulowania.

Na chleb musimy sobie zapracować sami.

Nikt nie twierdzi, że to państwo wybuduje mieszkania (3mln.) :o

Chodzi o stworzenie takiego systemu motywacji, by te mieszkania ktoś chciał wybudować - gminy, deweloperzy, inwestorzy indywidualni.

Chodzi raczej o system zachęt: długoterminowych kredytów, może powrót do dużej ulgi budowlanej itp.

Budownictwo to lokomotywa gospodarki.

Majeczko! A kto dla Ciebie jest teges :roll:

Podaj swoje autorytety?

Jan Paweł II :D a z żyjącyh - ciężka sprawa, zalezy z jakiej dziedziny. I to raczej nie autorytety, tylko osoby, których racje przyjmuję

Staniszkis jest niezwykle chaotyczna w swoich wypowiedziach, to prawda, może z powodu swojej ogromnej wiedzy, którą chce w krótkim czasie sprzedać. Bierze za dużo okoliczności pod uwagę, stąd ten pozorny chaos.

Nikt nie musi się z nikim zgadzać, lecz ja wolę opinię Staniszkis niż na przykład opinię Śpiewaka, ktory jest dla mnie nieautentyczny.

Dlaczego w sam raz podajesz nazwisko tego gościa

Igrzyska są pożądane, gdyż pomogą ludziom uwierzyć, że państwo jednak dobiera się do d... aferzystom, i tym, którzy mają społeczeństwo za motłoch do manipulowania.

No widzisz i o tym w czasie kampanii mówiła platforma, a PIS obiecywał, że to on da

Chodzi o stworzenie takiego systemu motywacji, by te mieszkania ktoś chciał wybudować - gminy, deweloperzy, inwestorzy indywidualni.

Chodzi raczej o system zachęt: długoterminowych kredytów, może powrót do dużej ulgi budowlanej itp.

nie znoszę populistów :evil:

Majeczko!

To teściowa ma rację :o

To wykonawca ma rację. :o A może to Wassermann ma rację?

I co ma teściowa wykonawcy budowy do domu Wassermanna.

Jeśli ma on zarzuty co do jakości wykonanej usługi przez wykonawcę, to od tego są biegli budowlańcy, którzy w sprawie pewnie będą rozstrzygać.

Od tego jest sąd.

A "Gazeta" zbliżyła się do Faktów, zajmując swoich czytelników taką pierdołą. Gazeta już wydała wyrok. I jej czytelnicy też.

Bo tak im pasuje.

Posłowie z PIS-u są na cenzurowanym. I bardzo dobrze.

Przynajmniej będą musieli bacznie uważać na to co robią, w którym miejscu przechodzą przez ulicę, czy się odpowiednio uśmiechają, czy nie są wmanewrowywani w jakąś prowokację.

To dobrze dla nas wszystkich.

Dorn, Wassermann, Ziobro będą szczególnie atakowani, jako ci, którzy

mają się zajmować "przeszłością".

Szczególnie "Gazeta" będzie aktywnie z nimi walczyć.

Dla mnie to jest tuba postkomuny i powstałego po 1989 roku układu.

opieracie się na zdaniu prof Staniszkis, a dla mnie ona jest - od lat - nie teges :roll:

Tak z ciekawości zapytam dlaczego ona jest nie teges?

wydaje mi sie osobą nie całkiem zrównowazoną. Od wielu lat trafiam na jej publikacje, czasami jakiś wywiad on-line. Może nie potrafi przekazywać swojej wiedzy :roll:

Majeczko!

To teściowa ma rację :o

To wykonawca ma rację. :o A może to Wassermann ma rację?

I co ma teściowa wykonawcy budowy do domu Wassermanna.

Jeśli ma on zarzuty co do jakości wykonanej usługi przez wykonawcę, to od tego są biegli budowlańcy, którzy w sprawie pewnie będą rozstrzygać.

Od tego jest sąd.

A "Gazeta" zbliżyła się do Faktów, zajmując swoich czytelników taką pierdołą. Gazeta już wydała wyrok. I jej czytelnicy też.

Bo tak im pasuje.

Posłowie z PIS-u są na cenzurowanym. I bardzo dobrze.

Przynajmniej będą musieli bacznie uważać na to co robią, w którym miejscu przechodzą przez ulicę, czy się odpowiednio uśmiechają, czy nie są wmanewrowywani w jakąś prowokację.

To dobrze dla nas wszystkich.

Dorn, Wassermann, Ziobro będą szczególnie atakowani, jako ci, którzy

mają się zajmować "przeszłością".

Szczególnie "Gazeta" będzie aktywnie z nimi walczyć.

Dla mnie to jest tuba postkomuny i powstałego po 1989 roku układu.

Do diaska :evil: Nigdzie nie napisałam, że teściowa ma rację. Nie przeginaj :evil: Zdaje się, że gazeta tez tego nie napisała. Nie czytaj między wierszami.

Zauważ tylko, jak Wasserman wykorzystuje swoją władzę.

A on jest z mojego terenu, więc może troche więcej u nas o tym się mówi 8)

Przepraszam Cię Majeczko! :oops:

Gazeta napisała to co napisała w konkretnym celu. Aby ludzie przeczytali o Wassermannie między wierszami.

Temat jest jednak raczej dla Faktu a nie poważnej gazety.

Bardzo możliwe, że Wassermann to zwykła menda. To w końcu były prokurator. Inaczej rozumuje. Jako Wielka Menda będzie bardzo dobry na

powierzonej mu funkcji Wielkiego Podsłuchiwacza i Czyściciela.

Nie mamy na to wpływu, kto jest w jakiej partii.

Nie ma partii aniołów kontra partia szatanów.

Ci źli i dobrzy są dokładnie wymieszani.

I wszyscy są bardziej lub mniej ubrudzeni. Są w końcu w polityce.

Ona brudzi i uzależnia.

Do diaska :evil: Nigdzie nie napisałam, że teściowa ma rację. Nie przeginaj :evil: Zdaje się, że gazeta tez tego nie napisała. Nie czytaj między wierszami.

A jak Wasserman wykorzystuje swoją władzę?

Ma nie korzystać z wymiaru sprawiedliwości w ogóle,bo jest znanym politykiem?

A jak Wasserman wykorzystuje swoją władzę?

Ma nie korzystać z wymiaru sprawiedliwości w ogóle,bo jest znanym politykiem?

Odpuść sobie ten zwrot "w ogóle" i będzie OK 8) :wink:

Rany. Ja w każdej kampanii wyborczej słyszę ten slogan, a każda kolejna ekipa rządząca robi wszystko na odwrót, bez względu czy jest z lewa czy z prawa.

A kto stworzy ten system zachęt ??? Parlamentarzyści z Samoobrony, którzy dopiero co skończyli zaocznie szkoły średnie ???

Jedyne co mamy zagwarantowane to rozpierduchę, a raczej podporządkowanie własnym interesom, wszelakich służb mundurowych, bo na tym TKM zna się najlepiej i na spiskowej teorii dziejów. Nad gospodarką nikt się nie pochyli. No chyba że troską o gospodarkę nazwiemy pomysł powrotu do propozycji PIT 50%.

Polska solidarna - nie wiem, śmiać się czy płakać

Gość gregmena

tekst szymoszkowej powyżej to tupowy przejaw Platformowej braku tolerancji wobec kogokolwiek kto ma inne zdanie

do malego oczywiście ze nie wierzę żadnym politykom i w ich hasła wyborcze.... ot głosuje np na PIS bo nie chce Leppera, a smuci mnie to że do rządów Leppera cche doprowadzic PO, jest nas 2 w pokoju ja głosowaem na PIS, kolega na PO, obu nas łączyło jedno to że chcieliśmy wspólnego rządu PO i PIS

a co do obietnic miejscowy kandydat na posła z ramienia PO na plakatach wyborczych obiecywał w przyszłym roku jak PO obejmie władzę 100 km autostrad i 100 tysięcy mieszkań nowych na podkarpaciu... cóż ludzie ala MArek POL są wszędzie

do standera, każdy poświadczy że nie było chyba wywiadu czy migawki z Tuskiem pomiędzy 1 a 2 turą wyborów w której TUSK nie mówiłby o POlsce solidarnej!!!!!

czytaj Tusk to zwykły socjalista, ale czy to coś złego, każdy chce wygrać wybory.....

ostatnio słucham TOK FM, spraszają tam różnych komentatorów, którzy komentują... a czasem nawet się spierają (jak się trafi od czasu do czasu jakiś nie-zwolennik PO).

A wczoraj wieczorem jak wracałem z pracy przed 22.00 była taka audycja, którą prowadziło jakichś dwóch "śmieszków"-moderatorów. I oni pozwalali ludziom dzwonić i gadać na antenie, tzn. komentować...

oczywiście chodziło o to, żeby było humorystycznie i dowcipnie, tak też zachowywali sie nasi "śmieszkowie"-redaktorkowie.

A to zadzwonił ktoś i powiedział jakiś wierszyk, a to zaśpiewano jakiś hymn - wszystko o kaczkach, kaczogrodzie, bliźniakach-trojaczkach (jakby był trzeci to pewnie byłby prymasem), gierki słowne, aczkolwiek jakoś to bez polotu i cienkie jak polsilver... generalnie sranie na Kaczyńskich, PiS, Radio Maryja (jakby to ich było...) without any limits...

Jeden oświecony emerycik, taki był dowcipny, że wypowiedział się mniej więcej tak:

"... bo powinno być Panie tak, że powinniście dawać przed wyborami 99% poparcia dla Tuska, bo wtedy ludzie by wiedzieli, że trzeba na niego głosować albo wcale, bo inaczej to nie ma sensu. A tak, to jak mu dawaliście 50-parę-60%, to niektórzy ludzie mieli jeszcze nadzieję i głosowali na kaczki... to powinniście dawać mu 99% a nawet 150% poparcia w sondażach! (...) no a teraz te moherki to piwinny w dupe dostać! tak, w dupe, dupe..."

Oczywiście liberalni i nadzwyczaj dowcipni i wyluzowani moderatorzy nic nie cenzurowali a nakręcali jeszcze wesołą atmosferę swoim histerycznym hichotem i pojedynczymi słówkami/hasłami. Cel: dopierniczyć Kaczorom.

No i dzwonili lidzie, popierali swoich przedmówców, dorzucając coś od siebie "mondrego". Ogólnie poziom podwórkowy, tyle, że bez bluzgów (bo ta "dupa" to nie bluzg :) )

Nagle wchodzi na antenę jeden gość, i mówi, ze on się chce odnieść do przedmówcy i wogóle go popiera, no i nawija, nawija, moderatorzy wtrącają śmieszne kawałki, a gość na to, że miał rację pan, co chciał, żeby moherki w dupę dostały -mederatorzy dalej żartują, "podkręcają"-, i że on dalej by nawet poszedł: "czy nie można by tych moherków jakąś bąbką?"... moderatorzy nic... :o ... "w końcu dzisiaj to dużo można, jak można gościa na wózku z helikoptera rakietą strącić, to co to jest te parę tysięcy moherków?... to dla dobra ogółu"... konsternacja, teraz moderatorzy dopiero załapali, że gość to "trojan" i przemyca sarkazm wycelowany w ich formułę... i nagle wygarnął, że jest duża ostatnio kampania reklamowa, i to darmowa, dla Radia Maryja we wszystkich mediach, także u nich w TOKU i on zaczął słuchać RM, bo chciał się nakręcić. Ale od 2 m-cy nie usłyszał nic o Żydach, nawet słowa, i jest zawiedziony, bo słyszał, że RM to jedzie po Żydach a tam nic... :x no jeszcze jakieś 10 sekund trwało, zanim się cieniarze połapali, gdzie mają pstryczek od wyłączania gości...

jeszcze jeden trojan zadzwonił potem: "na początku chciałem powiedzieć, że lubię waszą audycję..." tu moderatorzy odprężąja się i dowcipkują... "ale słucham różnych stacji, bo wogóle lubię radio" - "ha ha, to tak kilka na raz Pan słucha?" - "Nie, przełanczam sobie" - "Przełączam, mówi się..."- "Tak, przełączam, i słucham, i jak jadę samochodem to czasem wpadam na RM, ale tam za dużo sie modlą jak dla mnie niesetety."-"No tak, to nuuda.."-" Jednak chciałem zauważyć, że warto słuchać różnych stacji, bo można sie czegoś więcej dowiedzieć niż tylko z jednej"... "bo wy to przeważnie tylko zapraszacie komentatorów z GW, Polityki, Przekroju, czasem Rzeczpospolitej a są przecież jeszcze inne: Młoda Polska..."- "Tak tak... jeszcze Mała Polska, Mały Polak, Łysy Polak, tak znamy, znamy... hihi, hehe, dziękujemy, dobranoc :) "... znowu znaleźli pstryczek...